Şimdi Ara

Hani İşşizlik Vardı!!! Çalıştıracak İşçi Bulamıyorum. (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
320
Cevap
1
Favori
17.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ilker1041

quote:

maaş+70(yol)+yemek+ssk

iyi niyetlisin belki ama bu yazdıkların ofsayta girmiş. +ssk nedir yahu? sigorta yapmak zaten zorundasın. bunu nasıl çalışacakları ikna etmek için verdiğin imkanların içine dahil edebiliyorsun anlamak mümkün değil... işte bu senin işçi değil köle aradığının bir işaretidir..

Türkiye'nin gerçeklerinden haberiniz yok galiba.
    Hala sigortasız çalışan ve çalıştırılan binlerce insan var.
    Bu yüzden iş görüşmelerinde mutlaka konuşulan bir konu olmuştur.

Bir işçi olarak işe girildiğinde de arkadaşları tarafından ilk sorulanlardandır, "sigortası var mı?"

Sigortasız işçi çalıştırmanın büyük bir suç olmasına rağmen, bunu yapan işveren oldukça fazladır, özellikle esnaf olarak nitelendirebileceğimiz küçük işletmelerde.

Bu yüzden arkadaşın eleman ararken böyle açıkça yazmasına yüklenmeniz gereksiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: ilker1041

quote:

maaş+70(yol)+yemek+ssk

iyi niyetlisin belki ama bu yazdıkların ofsayta girmiş. +ssk nedir yahu? sigorta yapmak zaten zorundasın. bunu nasıl çalışacakları ikna etmek için verdiğin imkanların içine dahil edebiliyorsun anlamak mümkün değil... işte bu senin işçi değil köle aradığının bir işaretidir..

Daha önce hiç bir yerde çalışmadığınız belli oluyor, ben oraya ssk yazmasaydım sigorta yaptırmıyor musun diyecektiniz heralde?

Tepkisiz kalmak istiyorum ama sizin gibi art niyetli şekilde eleştirelere tepki vermeden durmak çok zor. Size sorsak eşitlik düzenden bahsediceksiniz, ondan sonra diyelim ki siz mühendis olun 1500 lira maaş alın, eşitlik gereği vasıfsız elemanda 1500 lira alsın, buyrun çökün. Bilinçsiz insanlar değiliz kimseyi ezmenin peşinde değiliz, herkes çok para kazanmak ister ama her işin bir ederi vardır bu kadar basit. Bana şimdi tutupta siyasi atıflar yapmayın, annem-babam-ben yani kısaca aile şirketiyiz, 3'ümüzde odtü mezunuyuz, kusura bakmazsanız biliyoruz heralde insanların eşitliğini.

Oturun hesap yapın ne maaş'a ne çalışır. İnsanlar hangi maaşlarla çalışıyor, şirketlerin kar marjları ne durumda.

Sonuç her işin ederi vardır. Budur, mantıksız konuşmadan önce düşünün hesaplayın, rezil olmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lee-on!

Bence karşılaştırmayı yanlış yapıyorsunuz arkadaşlar. O yüzden yorumlar da yanlış oluyor bence. Diyorsunuz ki; bir mühendis bile 1500-2000 lira alırken vasıfsız adamın neyine 1000 lira, 650-700 yeter ona diyorsunuz. Sorun şu ikisi için de şartlar iyi değil. Bence iyi yetişmiş bir mühendisin alması gereken bir maaş değildir 1500 lira. Burdan yola çıkarak vasıfsız bir insana 650-700'ü çok görmek doğru olmaz. Sonuçta o insanların da giderleri var. Ne yani şartlar el vermedi diye o insanin normal bir yaşam standardı olamayacak mı? Hep dediğim gibi herkes üni. mezunu olmak zorunda değil. Zaten asgarinin amacı bu değil midir? Adı üstünde "asgari". O adamın ihtiyaçlarını asgari şekilde karşılayamıyorsa, sırf bir mühendis 1500 vs. tl alıyor diye o adama bu para fazla diyemezsiniz.

İnsanlar ömür boyu asgari ile çalışacak diye birşey yok. Çalışsın azimli olsun iyi maaş alır, ben burada rakamlardan bahsetmek istemiyorum ama mühendis olarak çalışan bir çok insandan daha iyi paralar kazanacak kadar kendini geliştiren insanlar var. Bu kadar, çalışmak çalışmak çalışmak.

Oradan buradan yardım alıp, ondan sonra çalışmasamda olur o paralara diyerek yatacak çok hatta çok çok büyük bir yüzdeye sahip şu anda ülkemiz, çok üzücü...

• quote:

Orijinalden alıntı: OErdem

Ailecek odtü mezunuyuz, biz her şeyi biliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi addicteddd -- 19 Nisan 2011; 23:11:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: addicteddd

quote:

Tebrikler, alıntıda bile değiştirerek vurmaya çalışın. Hatta çalışmayın birileri size yardım eder onu da onlar değiştirir sizin yerinize !!!
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: addicteddd

quote:

Tebrikler, alıntıda bile değiştirerek vurmaya çalışın. Hatta çalışmayın birileri size yardım eder onu da onlar değiştirir sizin yerinize !!!

Buna basbayağı montaj derler.
  • 700 TL
  • Bu şartlardan memnun kalıp çalışacak insanlar varken bazılarının dalga geçmesi hiç hoş bir davranış değil. Şu an çoğu dersanelerdeki öğretmen maaşları bile asgari maaşı bulmuyor,ülkemizin şartlarını da düşünmeniz lazım. Bilip bilmeden karalamak doğru değil. Kendisi de belirtmiş zaten biz insana insan değeri veriyoruz diye. Kimbilir demese daha neler diyecektiniz ...
  • 700 lira verdikten sonra ayagınada kapanılmasını bekler bu işverenler
    işci yok vasıfsız içşi yok dıye dıyee geldikleri rakam 700 lira
    işçi varda yetsenleride görmemezlikten geliyorlar cunku asgari ücret az gelir onlara diye
    bir balon şişiriyorlar işçi yok dıye sonra sömür allah sömürrr
  • Hiçbir zaman işvereni tutmam, nedenmi hayatımda 1 kere çalıştım ve gerçeği gördüm.Arkadaşlar bilkent staja giricektim sonradan bişeyler oldu giremedim.Okulda staj yeri bulamadı.Mecburen staj zamanı geçince yalvar yakar kırtasiye+bilgisayar dükkanına girdim.Verdikleri ücret başta güzeldi.220 normaldi ama 300 aldığım bile oldu.Başlarda okulun olmadığı günler bile gittim çalışmaya.Ama sonra kendimi salak gibi hissettim.Niyemi ? Ağzına kadar dolu dolmuşlar almıyor 5 veya 10 dk geç kalıyorum hemen patron laflanıyor.Gece mesai olur ücret vermez.Tek patron ve ben kalıyorum mesaiye.Daha sonra bilgisayar alanına beni staja aldı daha bir kere bile format atmamışımdır,kırtasiye bölümünde anca amelelik yaptım.Kutu taşı klasör taşı.O kadar yoğun çalışıyordumki bazen öğlen yemeği yiyecek vaktim yoktu aç duruyordum. Benden 2 yaş büyük biri var,3 yıldır çalışıyor hala zam almamış 450 tl ye çalışıyor. Çalıştığım yerde toplam 6 kişi vardır,hergün tüm elemanlar patrona sövermi yaİçimizi böyle rahatlatıyorduk.Bittide kurtuldum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi linksiz -- 20 Nisan 2011; 0:54:44 >

• Ne olcak bu işsizlik bu memlekette...
  • Bizim ülkemiz sosyal sorunları çok fazla olan bi ülke aslında insanlar girip çalışırlar gocunmazlar ama girdi bi yerde garson oldu kız istemeye gitse garsonum diyecek e sonra kızı vermeyecekler,komşuları daha iyi yer bulamadınmı diyecek yok okumadn öyle böyle odun falan filan lafları çok döndüğü için adam diyiyor zaten girsemde o işe işsiz gibi bakacaklar bana bende girmeyeyim bu toplumumuzun bozuk olmasından ve habire elalemi komşu çocuklarını örnek vermesinden ve kızların direk paralı erkek aramasından kaynaklanıyor.
  • 700 liraya millet guluyor hatta konuyu acani eline verseler öldürecekler. Arkadasim sizofren misiniz? Adamin daha yuzunu gormemissiniz gelmis kole ariyor oyle yapcak boyle yapcak diyorsunuz. Vasifiz eleman nedir? Elinde bir meslegi olmayan elinden bir is gelmeyene denir. Bu adama ilk gunden kim1000+ maas verir? Siz is veren olsaniz verir miydiniz? Millet calisirken gezen adamdir bu vasifsiz dedikleri. Bir tornaciya girseydi kalfa usta olur meslegi olurdu. Hem elinden bir is gelmesin. hem git 1000 lira maas iste hem sana isi ogretmelerini iste. Tek akilli sizsiniz ya da Turkiye'de yasamiyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Murphy

700 liraya millet guluyor hatta konuyu acani eline verseler öldürecekler. Arkadasim sizofren misiniz? Adamin daha yuzunu gormemissiniz gelmis kole ariyor oyle yapcak boyle yapcak diyorsunuz. Vasifiz eleman nedir? Elinde bir meslegi olmayan elinden bir is gelmeyene denir. Bu adama ilk gunden kim1000+ maas verir? Siz is veren olsaniz verir miydiniz? Millet calisirken gezen adamdir bu vasifsiz dedikleri. Bir tornaciya girseydi kalfa usta olur meslegi olurdu. Hem elinden bir is gelmesin. hem git 1000 lira maas iste hem sana isi ogretmelerini iste. Tek akilli sizsiniz ya da Turkiye'de yasamiyorsunuz.

bır onceki sayfada bır arkadas yazdı oku bır ıstersen sonra konusalım

Ara eleman yetişmiyor diyorsunuz.Bizim amca oğlu var 34 yaşında , meslek lisesi torna tesviye mezunu.Arçeliğe malzeme üreten bir firmada çalışıyordu.Yaklaşık 10 yıl çalıştı torna konusunda bir işi vardı ve oldukça sıkı çalışan bir elemandır , işi iyice kaptı.Çalıştığı esnada fabrikaya gelen elektirk tamircilerinden elektrik işlerini de öğrendi.Patronu bunu Almanyaya bile göndermişti elektrik konusunda.Daha sonra patronla araları bozuldu işten ayrıldı. 6 ay kadar boşta gezdi ve şimdi iyi kötü bir işe girdi asgari ücret alıyor.Şimdi 10 yıldan fazla tecrübesi olan adama reva mı bu? Hem eleman yetişmiyor diyorsunuz hemde 2 işi yapabilen tecrübeli elemanı işe almıyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: mktrnk

quote:

700 liraya millet guluyor hatta konuyu acani eline verseler öldürecekler. Arkadasim sizofren misiniz? Adamin daha yuzunu gormemissiniz gelmis kole ariyor oyle yapcak boyle yapcak diyorsunuz. Vasifiz eleman nedir? Elinde bir meslegi olmayan elinden bir is gelmeyene denir. Bu adama ilk gunden kim1000+ maas verir? Siz is veren olsaniz verir miydiniz? Millet calisirken gezen adamdir bu vasifsiz dedikleri. Bir tornaciya girseydi kalfa usta olur meslegi olurdu. Hem elinden bir is gelmesin. hem git 1000 lira maas iste hem sana isi ogretmelerini iste. Tek akilli sizsiniz ya da Turkiye'de yasamiyorsunuz.

Ara eleman yetişmiyor diyorsunuz.Bizim amca oğlu var 34 yaşında , meslek lisesi torna tesviye mezunu.Arçeliğe malzeme üreten bir firmada çalışıyordu.Yaklaşık 10 yıl çalıştı torna konusunda bir işi vardı ve oldukça sıkı çalışan bir elemandır , işi iyice kaptı.Çalıştığı esnada fabrikaya gelen elektirk tamircilerinden elektrik işlerini de öğrendi.Patronu bunu Almanyaya bile göndermişti elektrik konusunda.Daha sonra patronla araları bozuldu işten ayrıldı. 6 ay kadar boşta gezdi ve şimdi iyi kötü bir işe girdi asgari ücret alıyor.Şimdi 10 yıldan fazla tecrübesi olan adama reva mı bu? Hem eleman yetişmiyor diyorsunuz hemde 2 işi yapabilen tecrübeli elemanı işe almıyorsunuz.

ölücüler yok degil var ama biz suan vasifsiz elemana verilen parayi tartisiyoruz. Elinden hicbir is gelmeyip calismaya hevesi olmayip 1000 lira isteyenlerden. O amca sanssizmis cunku isinden olmus ve insafsizin tekine dusmus. Ama her isveren boyle degil.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mktrnk

quote:

ölücüler yok degil var ama biz suan vasifsiz elemana verilen parayi tartisiyoruz. Elinden hicbir is gelmeyip calismaya hevesi olmayip 1000 lira isteyenlerden. O amca sanssizmis cunku isinden olmus ve insafsizin tekine dusmus. Ama her isveren boyle degil.

biz bir insanın gunden 8_10 calısarak emegının karsılıgında hakkettıgı parayı tartısıyoruz
    kişilere vasıfsız sıfatı takmak ıle sömürenleri konusuyoruz
    amca kalıfıye bır eleman neden asgari ücretle calısmak zorunda
    hanı bızım mıllet iş begenmıyordu iş çoktu
    birileri yetişmiş işçi yok balonunu şişiriyor .evet burası türkiyedir burda öyledır diye birileri bu yalanı yutuyor
    böyle kalifiye işçilerde ne kadar tecrube sahıbıde olsa vasıfsız diye adlandırılıyor.sonucta tebrube ise tecrubeli böyle kaliteli kişiler
    asgari ücrete yine tabii olmak zorunda bırakılıyor
    umarım bu örnekten sonra bazıları susar artık
    işi bilmeyen adama kac para verecektık yalanından kurtulurlar
    açın gözünüzü
    bu tek bır örnek dıyen olursada baska örneklerde var bılgıdım onlarıda yazarım

• sene 2007 yılında ecza deposunda teknik sorumluydum ve şifa ecza depeosu size bi doalp yaptırdım ozamanlar gençtik beee
  • Siyah ve beyaz kadar kesin değil iş ve işsizlik konusu, gri de var aralarında. İş var, ama maaşını taksit taksit almayı hazmedebilene var. Pek çok işyerinde, başladığınız ilk gün imza attığınız kağıtta neler yazdığını, maaş günleri, karşılıksız fazla mesailer, eksik sigortalar söz konusu olduğunda anlayabiliyorsunuz.

Bir kaç sene önce, hayatta aklımdan geçmeyecek bir işte çalıştım, özel güvenlik görevlisi oldum bir şantiyede. Böyle bir rezalet olamaz yahu! Hayatımın en b.ktan dönemiydi. Yol 2 saat sürüyordu, masraf senin cebinden. Günde 14 saat ayaktasın, bütün akşam ve gece. Silahsızsın, hiç bir güvencen yok (ki bir amir ölmüş ben orda işe başlamadan önce, hırsızlar gece kafasına vurup pekmezini akıtmışlar adamın, fail-i meçhul). Klübede oturmak yasak, karda yağmurda dışarıdasın. Günde bir öğün rezil bir yemek. Sigorta geç yatar. Maaş da 690 TL.

Sen şimdi gel de bu işi beğenmeyen adama "işsizlik yoğğh, sen iş beğenmiyon" de! Şimdiki halime bakıyorum da, yine stresli ve yetersiz bir maaşla çalışıyorum, ama o günleri düşündükçe cennette gibi hissediyorum kendimi.

• 2 yıllık myo mezunuyum ve kendimi geliştireyim diye bitirdigim bölümle iş arıyorum. gidiyorum görüsüyorum. askerlik yapmadıgımdan gelen teklif bu . 600 tl + ssk + yemek . yol yok. zaten 110tl yol parası normalde tutuyor gelde çalış. tamam iş ögrenen kadar katlanıcaksın diyorsun. yanlış anlamayında oturdugum yerden 1500tl kazanıyorum kafamı kullandım. diyorum ek iş olarak yapayım ama saolsun fabrikalar askerlik olmadan işe almıyorlar.askeri ücret veriyorlar. birde bazı sirketler adam askeri ücrete lise veya 2yıllık bitirmiş tecrübeli adam arıyor. diyorum yeni mezun oldum olmaz tecrübeli gazete görüyorum 2-3hafta ilan duruyor.ülkenin durumu vahim.
  • Hacı onu bunu geçte sen işçiye verecegin 1 aylıga kıyda ilk baş bi dogru düzgün web sayfası yaptır painttemi hazirladiniz şablonu.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.