Şimdi Ara

Hani İşşizlik Vardı!!! Çalıştıracak İşçi Bulamıyorum. (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
320
Cevap
1
Favori
17.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: FirstKiss

Hacı onu bunu geçte sen işçiye verecegin 1 aylıga kıyda ilk baş bi dogru düzgün web sayfası yaptır painttemi hazirladiniz şablonu.

Şöylesini şu kadar fiyata yaparım, böylesini bu kadar fiyata yaparım diye teklif verecekseniz 1 ay sonra görüşelim, değişmesi gerektiğinin farkındayım ama şu anda ilgilenebilecek vaktim yok.
  • Şu konuyu okudumda, ülke gençliği neden işsiz güzel bir profil oluşturmuş.

20 lira yevmiye ile 12 saat sırtında tuğla, çimento taşıyan insanlar var. Siz burada otomatik makineyle yapılacak işe burun kıvırıyorsunuz. Kıçınızı kaldırıp dış dünyaya adım atarsanız, hayatın burada ki konu gibi basit olmadığını görürsünüz.

Şahsen meslek edinene kadar çalışmadığım dal kalmadı gibi. 18 yaşıma kadar, kadın kuaförü, bijüteride satış elemanı, marangoz, araba tamirciliği, inşaat (babamın yanında), pazarda züccaciye satışı ve ardından yine pazarda bay-bayan iç çamaşırı satışı, manav ve üniversite yıllarımda 5 sene aralıksız part time olarak (yeri geldi tam gün) fast food büfesinde tost bastım. Üniversiteden mezun olduğumda işin bana gelmesini beklemeden ben işe koşturdum.

Para kolay kazanılmıyor. Komunist ayaklarına yatanlar aç kalıyor kusura bakmayın. Bunu benim gibi 27 defa eylemden içeri alınmış bir adamın söylediğinide unutmayın.

• turkiyede calisanlar hicbir sekilde karsiligini almiyorlar, odtu genetik mezunuyum, almanyada master yaptim doktorayada devam edecegim. turkiyeye donup bir ise girsem bana verecegi para 1500 tl aylik bu mu yani 2 sene boyunca oss hazirlan, universitede oku iyi bir not getir yurt disinda 2 yil boyunca surun ve gel 1500 tl aylikla ise basla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: OErdem

quote:

Orijinalden alıntı: addicteddd

quote:

Orijinalden alıntı: OErdem
    Ailecek odtü mezunuyuz, biz her şeyi biliriz.

Tebrikler, alıntıda bile değiştirerek vurmaya çalışın. Hatta çalışmayın birileri size yardım eder onu da onlar değiştirir sizin yerinize !!!

Ne vurması hocam. Değiştirdiğimi fark edeceğini bilerek yaptım elbette. Senin söylediğin şeye tepki mahiyetinde yaptım. Üçümüz de odtü mezunuyuz derken ne anlatmaya çalışabilirsin ki? Ancak biz üstünüz manası çıkar. Değinmek istediğim nokta buydu.

• quote:

Orijinalden alıntı: _conscript_

Ne olcak bu işsizlik bu memlekette...

Çalışmak isteyene iş çok.
  • Öyle hemen sizi müdür koltuğuna oturmazlar, istediğin okulu bitir, istediğin yerde master yap, ne olursa olsun, ne biliyorsun iş hayatı hakkında? Hiç birşey!!!

Geçen yine görüşmeye geldi bir kız, oturması kalkması düzgün, ilk intibası iyiydi, cv si de iyiydi, boğaziçi işletme bitirmiş, fransız koleji ne gitmiş, iki dili vardı, sorularıma mantıklı cevaplar verdi, en son maaş olayına gelince işler değişti tabi, sevgili kızımız başlangıç olarak 2500-3000 tl düşünüyormuş, iş tecrübesi sıfır, takdir edersinizki işe kabul edilmedi, insan kaynakları müdürünü kandırmış ama ben de ve patronda takıldı.

Daha fax çekmeyi bilmeyen kişi gelip sizden 3000 tl maaş istiyor, firma prensibi olarak sigortayı reel maaşdan yapıyoruz, bu kişinin maliyeti 5000 tl lere yaklaşıyor arkadaşlar, fotokopi çekmeyi bilmeyen bir kişi için 5000 tl, varın gerisini siz düşünün.

Bu size kısa bir anektoddu.

İş tecrübesi herşeyden önemlidir unutmayın, görüşmeye gittiğinizde size ''ne biliyorsun x bey'' dediklerinde, aslında pek tecrübem yok ama hızlı öğrenirim demeniz birşey ifade etmiyor, sizin gibi binlerce zeki insan olduğunu unutmayın, firmanın sizin işi öğrenme sürecinde sarfettiği çabayı da unutmayın, her zaman tecrübeli kişi tercih sebebidir.

Üniversite yıllarınızda staj mahiyetinde bile olsa birşeylerle uğraşın, elinize fotokopi işlerini bile verseler bu evraklar nedir diye merak edip bakacaksınız, bu bile birşeydir.

• quote:

Orijinalden alıntı: nanaka9

Pendik yakınlarında oturupta işe ihtiyacı olan arkadaşlar bana ulaşsın.
    Aradığım vasıflar argon kaynağı ve sac kesim,büküm işinin ustası olmak.
    Maaş ustalığına göre 1000-1800 tl arası.
    SSK-Yol-Yemek hepsi var.
    Maaş neyse sigortaya aynen yansıyor öyle asgari ücretten göstermiyoruz yani.

Bak buna şapka çıkartılır işte helal olsun valla bu şartlarda yinede işçi bulunamıyorsa yazık gerçekten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mktrnk

asagari ücretin biraz yukarısında dıyorsun gelmıs tantana yapıyorsun burda
    ne yani 650 mı 700 mü .dilenciye sadakamı veriyon
    sonrada calısan yok dıyorsun .okanın programında aksam vardı ayar olmustum yıne karsıma cıktı.
    sen iş veren değil ülkenin acığından faydalanan bir kapitalistsin.
    ülkede bir sürü emekci var ama dilenci yok.
    yazıklar olsun böyle zihniyete

çalışmasın dilensin di mi

hey allahım

sen çalışma ben çalışma bu ülke nasıl gekişir

asgari ücret nasıl artar
  • quote:

Orijinalden alıntı: qscvqscv

quote:

sonrada calısan yok dıyorsun .okanın programında aksam vardı ayar olmustum yıne karsıma cıktı.

hey allahım

asgari ücret nasıl artar

İMZAN harika :) kardeş şunu söylüyeyim insanlar neden çalışmak istemiyor,bi arkadaşım var biyoloji mezunu özel bi hastanede çalışıor ve bi hemşiryle beraberler 2 yıldır çocuk en sonunda kızı istetiyor annesinden ama kızın annesi ben sizin oğlunuza kızımı vermem demişler ,soırmuşlar neden diye kızın anneside oğlunuzun işi yok demiş buraya dikkat.OĞLUNUZUN İŞİ YOK halbuki kızla aynı hastanede çalışıyor ama asgari ücret alıyor,bizim millet 10000 milyar dolardan az maaş alan insanları öyl bi aşağılıyorki adam diyiyor işe girsemde bana işsiz gözüyle bakacaklar,ha çalışmışım ha çalışmamışuım ne farkedecek diye düşünüyorlar,böyle havalı,kaprisli bi toplumumuz olduğu sürece asla bi yere varamayız.

Japonlara gelişmiş diyiyoruz neden adamlar gelişmişler çünkü 500 milyona çalışan adama bile saygı duyuyorlar önemli olan bu SAYGI.

• quote:

Türkiye'nin gerçeklerinden haberiniz yok galiba.
    Hala sigortasız çalışan ve çalıştırılan binlerce insan var.
    Bu yüzden iş görüşmelerinde mutlaka konuşulan bir konu olmuştur.

Bir işçi olarak işe girildiğinde de arkadaşları tarafından ilk sorulanlardandır, "sigortası var mı?"

Sigortasız işçi çalıştırmanın büyük bir suç olmasına rağmen, bunu yapan işveren oldukça fazladır, özellikle esnaf olarak nitelendirebileceğimiz küçük işletmelerde.

Bu yüzden arkadaşın eleman ararken böyle açıkça yazmasına yüklenmeniz gereksiz.

Türkiyenin gerçeklerinden tabii ki haberim var. SSK olayı tabi ki konuşulur ama bu bir zorunluluktur. Bunu ilana bir "artı"ymış gibi yazmak etik değildir, hatta ayıptır.

quote:

Daha önce hiç bir yerde çalışmadığınız belli oluyor, ben oraya ssk yazmasaydım sigorta yaptırmıyor musun diyecektiniz heralde?

Tepkisiz kalmak istiyorum ama sizin gibi art niyetli şekilde eleştirelere tepki vermeden durmak çok zor. Size sorsak eşitlik düzenden bahsediceksiniz, ondan sonra diyelim ki siz mühendis olun 1500 lira maaş alın, eşitlik gereği vasıfsız elemanda 1500 lira alsın, buyrun çökün. Bilinçsiz insanlar değiliz kimseyi ezmenin peşinde değiliz, herkes çok para kazanmak ister ama her işin bir ederi vardır bu kadar basit. Bana şimdi tutupta siyasi atıflar yapmayın, annem-babam-ben yani kısaca aile şirketiyiz, 3'ümüzde odtü mezunuyuz, kusura bakmazsanız biliyoruz heralde insanların eşitliğini.

Oturun hesap yapın ne maaş'a ne çalışır. İnsanlar hangi maaşlarla çalışıyor, şirketlerin kar marjları ne durumda.

Sonuç her işin ederi vardır. Budur, mantıksız konuşmadan önce düşünün hesaplayın, rezil olmayın.

Çalışmadığı mı da nerden çıkardınız? ODTÜ mezunu olmanız hiçbir şeyi değiştirmez. Ben başka bir üniversite mezunuyum ama bilgim sizden daha fazla olabilir. Kimse siyasi atıf yapmıyor. Siz oraya ssk yazmasaydınız kimse size gelip ssk yapmıyor musunuz yoksa diye sormazdı. Asıl rezillik zaten zorunlu olan bir şeyi ilana yazıp gülünç duruma düşmektir. Ben bunu bildiğim için niye rezil oluyor muşum?

Diyorsunuz ki "e herkes böyle yapıyor"

Bende diyorum ki nerde kaldı sizin ODTÜ lülüğünüz? Bir ODTÜLÜ olarak siz her şeyi biliyorsanız oraya +SSK yazmamanız gerektiğini, bunun zaten bir zorunluluk olduüğunu da bilmeniz gerekirdi. Bir ODTÜ lü olarak bozulmuş düzenin bir parçası olmamanız gerekirdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Utkuhan

quote:

quote:

hey allahım

asgari ücret nasıl artar

İMZAN harika :) kardeş şunu söylüyeyim insanlar neden çalışmak istemiyor,bi arkadaşım var biyoloji mezunu özel bi hastanede çalışıor ve bi hemşiryle beraberler 2 yıldır çocuk en sonunda kızı istetiyor annesinden ama kızın annesi ben sizin oğlunuza kızımı vermem demişler ,soırmuşlar neden diye kızın anneside oğlunuzun işi yok demiş buraya dikkat.OĞLUNUZUN İŞİ YOK halbuki kızla aynı hastanede çalışıyor ama asgari ücret alıyor,bizim millet 10000 milyar dolardan az maaş alan insanları öyl bi aşağılıyorki adam diyiyor işe girsemde bana işsiz gözüyle bakacaklar,ha çalışmışım ha çalışmamışuım ne farkedecek diye düşünüyorlar,böyle havalı,kaprisli bi toplumumuz olduğu sürece asla bi yere varamayız.

Japonlara gelişmiş diyiyoruz neden adamlar gelişmişler çünkü 500 milyona çalışan adama bile saygı duyuyorlar önemli olan bu SAYGI.

imzamı merak ediyosan öğrenciyim. ve şimdiye kadar hiçbir gelirim olmadı. ne burs ne kredi.

kız ailesine ağzının payını vermemiş mi - vermemişse yazık.

saygı istiyosan ben de bu saygı var merak etme. herkesde de olmalı. birçok iyi kazanan kişide bunu ben de gördüm. hastalarının yanında tanrıcılık oynayan hocalarımı gördüm. ses edemesem de içimden aşağıladım.

dostum işte herkes elinden geldiğince çalışmak zorunda. toplum için. kendimiz için. daha rahat çalışma imkanları için. ben bu ipin ucundan tutabildim. bu benim bir şansımdı. ama herkes hayatta şanslar yakalayabilir. aynı şekilde bugün çıktığımda bir arabanın çarpıp iki parmağımı işlevsel bozukluk bırakacak şekilde kırması da bir şanssızlıktır. bütün mesleki geleceğim biter. ama ben ne olursa olsun başka bir alana geçip elimden geleni yaparım.

• quote:

Orijinalden alıntı: _AMADEUS_

Öyle hemen sizi müdür koltuğuna oturmazlar, istediğin okulu bitir, istediğin yerde master yap, ne olursa olsun, ne biliyorsun iş hayatı hakkında? Hiç birşey!!!

Geçen yine görüşmeye geldi bir kız, oturması kalkması düzgün, ilk intibası iyiydi, cv si de iyiydi, boğaziçi işletme bitirmiş, fransız koleji ne gitmiş, iki dili vardı, sorularıma mantıklı cevaplar verdi, en son maaş olayına gelince işler değişti tabi, sevgili kızımız başlangıç olarak 2500-3000 tl düşünüyormuş, iş tecrübesi sıfır, takdir edersinizki işe kabul edilmedi, insan kaynakları müdürünü kandırmış ama ben de ve patronda takıldı.

Daha fax çekmeyi bilmeyen kişi gelip sizden 3000 tl maaş istiyor, firma prensibi olarak sigortayı reel maaşdan yapıyoruz, bu kişinin maliyeti 5000 tl lere yaklaşıyor arkadaşlar, fotokopi çekmeyi bilmeyen bir kişi için 5000 tl, varın gerisini siz düşünün.

İş tecrübesi herşeyden önemlidir unutmayın, görüşmeye gittiğinizde size ''ne biliyorsun x bey'' dediklerinde, aslında pek tecrübem yok ama hızlı öğrenirim demeniz birşey ifade etmiyor, sizin gibi binlerce zeki insan olduğunu unutmayın, firmanın sizin işi öğrenme sürecinde sarfettiği çabayı da unutmayın, her zaman tecrübeli kişi tercih sebebidir.

Üniversite yıllarınızda staj mahiyetinde bile olsa birşeylerle uğraşın, elinize fotokopi işlerini bile verseler bu evraklar nedir diye merak edip bakacaksınız, bu bile birşeydir.

3.000 TL verip fotokopi fax çektireceksen çalışmaz tabi, hem çaycı hem temizlikçi hem sekreter hem İK hem muhasebeci hem tercüman hem bilmem ne... İşverende de bir ahlak, profesyonellik olmadığını kanıtlamış oldunuz. 2 dil bilecek Boğaziçi mezunu olacak sen getir götür yaptır her işe koştur tövbe ya :)

Odtu xxx'den mezun arkadaşım Kanada'ya gitti 2 yıl master şu bu derken, 1 yıl okutmanlık yaptı, o konuda tezi basılan ilk Türk oldu, Kanada buna vatandaşlık teklif etti geri çevirdi Türkiye'ye döndü. Devlet başarı bursuyla gitmişti dönüşte asker kaçağı olduğu için tutuklandı, para cezası aldı. Neyse apar topar gitti askere bitirdi, gitti elindeki belgelerle İstanbul'da bir kaç üniversiteye başvurdu, bundan sonrası aynen yazıyorum:

-Merhaba, Kanada'da şunu bunu yaptım, şu belgeler var, bu kadar süre çalıştım, akademik kariyer düşünüyorum vs vs.
    -Sen KPDS'den kaç aldın bakam?
    -KPDS ne alaka?
    -Senin İngilizce bilgin yeterli mi?
    -Teşekkürler ben ben artık çiçek yetiştirmeyi düşünüyorum der çıkar odadan...
    -Şşşt genç oğlan bak bi şşt aslanım...

Vasıfsız da olsa padişahın sol bilmem nesi de olsa geçinmek için asgari ücret yetersiz, 400-450 TL'den az kira mı var? Ne yiyecek ne içecek, neyle fatura ödeyecek? Hastalanmayacak mı? Kıyafet almayacak mı? Yeniçeri mi bunlar her iş bitiminde cülus dağıtıyorsun sanki de ömrünün sonuna kadar bekar kalsın senin için çalışsın? Neyle çocuk büyütecek-okutacak? Kürek mahkumu sanki sen adam çalışmıyor diyeceğine ücreti arttır belki tercih eder??? Zam yok ama bahane çok, bahane de .öte benzer her işverende bulunur, en büyük .ötler de müdür olur...

Allah'tan korkun insaflı olun ha inanmıyorsanız da orasını bilemem ama asgari ücretle geçinilmez ölmemek için direnilir...

• Bu asgari ücret çok hatta yeter de artar diyenler Allah'tan sünnetçi olmamışlar yoksa halimiz niceydi!
  • Adam haklı işsizlik yok.İş beğenmeme var...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Utkuhan

quote:

quote:

hey allahım

asgari ücret nasıl artar

imzamı merak ediyosan öğrenciyim. ve şimdiye kadar hiçbir gelirim olmadı. ne burs ne kredi.

kız ailesine ağzının payını vermemiş mi - vermemişse yazık.

saygı istiyosan ben de bu saygı var merak etme. herkesde de olmalı. birçok iyi kazanan kişide bunu ben de gördüm. hastalarının yanında tanrıcılık oynayan hocalarımı gördüm. ses edemesem de içimden aşağıladım.

dostum işte herkes elinden geldiğince çalışmak zorunda. toplum için. kendimiz için. daha rahat çalışma imkanları için. ben bu ipin ucundan tutabildim. bu benim bir şansımdı. ama herkes hayatta şanslar yakalayabilir. aynı şekilde bugün çıktığımda bir arabanın çarpıp iki parmağımı işlevsel bozukluk bırakacak şekilde kırması da bir şanssızlıktır. bütün mesleki geleceğim biter. ama ben ne olursa olsun başka bir alana geçip elimden geleni yaparım.

SMİLEYİN diş fırçalaması süper çok şirin olmuş,anladım öğrnci olduğunu evt görüşlerind çok güzel bende özel bi hastande çalışıyorum,hocalarımız saolsun baya iyiler ama dediğin gibi kendini nerdeys allah ilan edecek adamlar var,kızın ailesi kızı ikna etmişler ben biliyrorum kıza neler söylendiğini sen hemşiresin ne doktorlara layıksın bi doktor bull rahat et falan demişlerdi,tamam ben demiyorum işsiz güçsüz adama kız verilsin ama sipariş üzerinede bulunmazki Bizim insanımız kendi iradesiyle pek hareket edemez dostum ondan bi kızın ailesi kızını nereye çekmek isterse oraya çeker.

Aslında bunlar zor değil biraz mütevazilik,biraz samimiyet ve insanları küçümsememe bu sorunlaruın hepsini çözer benim anlamadığım bizden daha gelişmiş toplumlarda neden öyle deil nende bizde öyle,demekki bizde bi sorun var bence helaliyle çalışan parassını kazanan bi insan herşeyin iyisini hak eder ama günümüz öyle değil karı sat zengin ol yinede sen el üstündesindir yeterki paran olsun.

Efkarlandım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ManyetikRenozans -- 20 Nisan 2011; 13:15:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: AssistForte

İşsizliğin bir çok nedeni var. Bunlardan en büyüğü ise sizin de dile getirdiğiniz gibi çalışma isteği yok. İnsanımız tembel, işler ağır geliyor. Maaşı beğenmiyor yada.

Çevremde serbest olarak çalışanlara bakıyorum da, bir eniştem var, adam 50 yaşına merdiven dayadı, ama yine de çalışıyor. Emekli oldu, buna rağmen klima/kombi montajı yapıyor. Ne zaman onunla konuşsam dile getirir, bu memlekette çalışma isteği ve alışkanlığı yok..

Bir de şöyle bir olay var, sadık çalışan yok. Bir süre sonra işi sarpa sarmaya başlıyor, ağırdan alıyor, maaşın azlığından şikayet ediyor vs.. İş veren olmak gerçekten de zor

diğer yorumları okumadım ama ne yazıkki ülkemizdeki durum bu. Şu anda üniversiteye hazırlanan ogrencilerin cogu "şurayı okuyup devlete kapağı attımmı ohh" diye düşünüp bu şekilde kararlar veriyorlar. Halk genel anlamı ile tembel. En vasıfsız adam bile iş-maaş beğenmeyip sonra işsizlik var diye konusuyor. Herhangi bir vasfın varmı ? anan baban seni yaparken gelecegini düşnmemişse suç ne devleti yonetenin ne iş verenin. Köle arayn işverenler var tabiki onlara sözüm yok, ama maaş beğenmeyen birçok insan var.

yani insanımızın isteği şu, rahat iş olsun hatta hiç iş olmasın ben pofuduk koltugumda oturayım. Hadi senelerce yırtınıp okuuyp sınavlarda ter döküp bunu isteyen adama tamam derim, ama vasfısız bir elemanada yuh be kardeşim...

Bu arada komiktir her iş veren "tecrübeli" bir çalışan arar, ama tecrübesizleri istemez, tecrübesiz olarak aldıklarınada ya az verir yada adamın burnundan getirir. Tecrübe tecrübede yeni mezun insan sen almazsan o almazsa nasıl tecrübe kazanacak. "tecrübesiz" diye nerdeyse asgari ücrete çalışan mühendisler var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xreleave -- 20 Nisan 2011; 13:49:13 >

• herkes vasıfsız eleman hakkında konuşmuş ama asıl sorun iş verenin birkaç işi tek elemana yaptırıp istediği maaşı vermemesinden kaynaklanıyor,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2D6B32B7D -- 20 Nisan 2011; 13:36:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: uykusuz1i

quote:

Orijinalden alıntı: _AMADEUS_

Öyle hemen sizi müdür koltuğuna oturmazlar, istediğin okulu bitir, istediğin yerde master yap, ne olursa olsun, ne biliyorsun iş hayatı hakkında? Hiç birşey!!!

3.000 TL verip fotokopi fax çektireceksen çalışmaz tabi, hem çaycı hem temizlikçi hem sekreter hem İK hem muhasebeci hem tercüman hem bilmem ne... İşverende de bir ahlak, profesyonellik olmadığını kanıtlamış oldunuz. 2 dil bilecek Boğaziçi mezunu olacak sen getir götür yaptır her işe koştur tövbe ya :)

Odtu xxx'den mezun arkadaşım Kanada'ya gitti 2 yıl master şu bu derken, 1 yıl okutmanlık yaptı, o konuda tezi basılan ilk Türk oldu, Kanada buna vatandaşlık teklif etti geri çevirdi Türkiye'ye döndü. Devlet başarı bursuyla gitmişti dönüşte asker kaçağı olduğu için tutuklandı, para cezası aldı. Neyse apar topar gitti askere bitirdi, gitti elindeki belgelerle İstanbul'da bir kaç üniversiteye başvurdu, bundan sonrası aynen yazıyorum:

-Merhaba, Kanada'da şunu bunu yaptım, şu belgeler var, bu kadar süre çalıştım, akademik kariyer düşünüyorum vs vs.
    -Sen KPDS'den kaç aldın bakam?
    -KPDS ne alaka?
    -Senin İngilizce bilgin yeterli mi?
    -Teşekkürler ben ben artık çiçek yetiştirmeyi düşünüyorum der çıkar odadan...
    -Şşşt genç oğlan bak bi şşt aslanım...

Vasıfsız da olsa padişahın sol bilmem nesi de olsa geçinmek için asgari ücret yetersiz, 400-450 TL'den az kira mı var? Ne yiyecek ne içecek, neyle fatura ödeyecek? Hastalanmayacak mı? Kıyafet almayacak mı? Yeniçeri mi bunlar her iş bitiminde cülus dağıtıyorsun sanki de ömrünün sonuna kadar bekar kalsın senin için çalışsın? Neyle çocuk büyütecek-okutacak? Kürek mahkumu sanki sen adam çalışmıyor diyeceğine ücreti arttır belki tercih eder??? Zam yok ama bahane çok, bahane de .öte benzer her işverende bulunur, en büyük .ötler de müdür olur...

Allah'tan korkun insaflı olun ha inanmıyorsanız da orasını bilemem ama asgari ücretle geçinilmez ölmemek için direnilir...

Sen nerenle okuyorsun yazdığım yazıyı? Ben, fax bile çekmeyi bilmiyor diyorum, fax çektirecem demiyorumki. Onu bile bilmeyen hiç deneyimi olmayan kişi mahiyetinde yazdım o cümleyi.

Ayrıca yazdığın mesajdan ahlaklı olup olmadığımı sorgulayacak veyahut yargılayacak konumda olmadığın anlaşılıyor.Böyle boş şeyler yazıp milletin vaktini çalmayın burada.

• Burada gözardı edilen bazı noktalar var beyler.Hiçbiriniz asıl önemli olan şeyleri yazmamış.
    Ortada işi bilen kalifiye eleman bolca var.Fakat tanıdıkla işe alınma ve torpil yüzünden bu elemanlar işsiz yada alakasız işlerde çalışmak zorunda.
    Bir örneği de benim bunun.Tecrübe ve referansım babalar gibi var fakat meslek lisesi mezunu olduğum için sevdiğim mesleğimi yapamıyorum neyazıkki.
    Sertifikalar için kurslara da gittim(mcse-ccna)fakat bunlar da fayda etmiyor.
    Hani diyorya pek çok kişi diploma değil de tecrübe lazım.Ben nedense yıllardır gittiğim onlarca görüşmede bunu görmedim.
    Bir yıl boyunca işsiz gezdikten sonra pes ettim ve güvenlik oldum.O yüzden kalkıpta bana tecrübeli adam yok yada üniversite bitirmiş olması önemli değil gibi zırvalıkları söylemeyin.
    İş görüşmesinde size teklif edilen 800 lira para nedense iş veren için çok büyük mebla.Hergün bu trafikte 2-3 saat yol çek yetmedi sabah 7 de evden çık akşam 9-10 da gel.
    Üstüne ilk 3 ay deneme deyip sigortanı vermesin.yetmezmiş gibi bir de maaşı geciktirsin.Bir de yaşınız benim gibi 30 yada geçtiyse Allah yardımcınız olsun.Zira işe alanların yaş sınırı 30 dur.Sanki o yaştan sonra eve ekmek lazım olmuyor.Bu böyle sürüp gidiyor.İşverenler kendini savunabilir evet ama her iş veren sizin gibi değil neyazıkki ve sizin gibi olanlar da çok çok az ve bizim gibi elemanlardan haberdar değilller olay bu.
    Tembel insanları bilmem ama muhtaç ve çaresiz insanlara aşinayım.

• İyi ki öğrenmişsiniz abilerinizden "Kapitalist" demeyi.

Arkadaş ne güzel yardım etmeye çalışmış, yapılan yorumlara bak.

Yok öyle arkadaş, "ben üniversite okudum 1500-2000 den aşağıya çalışmam" yada o paraya köle mi çalıştırıyorsun tirplerine girerseniz daha çok sürünürsünüz.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.