Şimdi Ara

Hani sıralı sistem LPG arabaya zarar vermiyordu? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
1
Favori
20.816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • LPG ile böyle bir sorun yaşayıp (suçu sabit olmasa da) neticede 1500 TL masraf çıkması çok üzücü elbette ama 80 bin km boyunca LPG ile kullanıp bu sayede nerden baksan 5-6 bin TL kar ettikten sonra bir anda LPG düşmanı kesilmekle bence büyük haksızlık ediyorsun. Kaldı ki sorunun LPG kaynaklı olduğu da kesin değil. Hatta çok büyük ihtimalle olayın sebebi araca LPG takılması değil, montaj veya kullanımda yanlış birşeylerin olması. Bu nedenle konuyu "aracınıza LPG taktırmayın" boyutuna getirmeyin. Derseniz ki "bilmem hangi servisin montajı sorunlu" o zaman bunu uyarı kabul edip dikkate almaya çalışırız.

LPG sevmeyen arkadaşlar olması doğaldır ve bunun pek çok sebebi de olabilir. Kapalı garaja girememe, bagajdan yer kaybetme, karizma çizilmesi gibi gerekçelere kimsenin itirazı yok ama "LPG motora zarar veriyor" savı artık çoktan çürüyüp şehir efsanesi haline geldi bile. Kar-zarar hesabında toplam değerlendirme yapılır ve getiri ile götürü karşı karşıya konup sonuca varılır. LPG yüzünden motor rektefiye istemişse ama o ana kadar zaten 4-5 rektefiye parası kadar yakıttan kar ettirdiyse kusura bakmayın ama o LPG'yi motora zarar verdi diye suçlamak abesle iştigaldir.

Fazla teknik bilgisi olmayan biri olarak anlamadığım bir şey; bir anda değil zamanla oluşmuş ve sonuçta "dinamit patlamış" derecesine ulaşmış ağır bir hasar söz konusuyken nasıl olur da bu araç son 1 haftaya kadar hiç bir çekiş sorunu falan göstermez? Bu normal midir?

• oflazca hocam bence böyle başlıklar iyi oluyor aslında, burda gören 3-5 kişiyi caydırsa lpg den oda kardır bizim için. malum ülkemizde fiyatlar talebin çok olduğu şeyde artar. bırakalım arkadaşlar kullananları caydırsın ki düpe zam gelmesin
  • quote:

Orjinalden alıntı: suicide

oflazca hocam bence böyle başlıklar iyi oluyor aslında, burda gören 3-5 kişiyi caydırsa lpg den oda kardır bizim için. malum ülkemizde fiyatlar talebin çok olduğu şeyde artar. bırakalım arkadaşlar kullananları caydırsın ki düpe zam gelmesin

o iş oyle olmuyo işte kardes hiçbişeye tepki olmayınca sonucta hepimiz düdükleniyoruz benzin lpg mazot farketmiyo sonuc ortada değil mi
  • Arkadaşlar afedersiniz ama lpg karizma felan çizdirmez bu söze katılmıyorum.Ve lpg yi sevmeme gibi bi sorunum yok tabikide benzinde kullanmak başka aracın sesi çekişi rolantisi herşeyi başka oluyor ama keyfimizden lpg kullanmıyoruz bütçe için kullanıyoruz ve tekrar afedersiniz diyerek daha ucuza gidebileceksem değil lpg, ..ok yakıt olarak kullnılsa ne karizma düşünürüm ne çizilme onu yaktıran sistemi taktırırım onu depoya atarım.

ekleme:Hatta tezek yanabilen bir gaz çıkartıyor suyla reaksiyonunda öyle bir sistem yapsalar alırım iki inek hem ..okundan hem sütünden faydalanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ototube -- 24 Ocak 2009; 11:01:08 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: chevymel1

quote:

Orjinalden alıntı: suicide

oflazca hocam bence böyle başlıklar iyi oluyor aslında, burda gören 3-5 kişiyi caydırsa lpg den oda kardır bizim için. malum ülkemizde fiyatlar talebin çok olduğu şeyde artar. bırakalım arkadaşlar kullananları caydırsın ki düpe zam gelmesin

o iş oyle olmuyo işte kardes hiçbişeye tepki olmayınca sonucta hepimiz düdükleniyoruz benzin lpg mazot farketmiyo sonuc ortada değil mi

lpg bukadar popüler değilken fiyatı oldukça ucuzdu, ne zaman ki lpg satışları arttı başımızdaki zamakıtanda anladı ki burdan çok para kaldırabilirim, dayadı zammı. bir nevi uyandırma kerizi bulandırır denizi mevzusu.

• Geçmiş Olsun.Bence de hakkınızı arayın ama Türkiye'de yargı süreci oldukça uzun olabiliyor.Bu süre zarfında arabanın durumuna ilave sizin de sinirleriniz bozulabilir.
  • .....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suicide -- 24 Ocak 2009; 13:06:12 >
  • Problemin aynısı benim ortagın 2.0 focusunda oldu. Arabasını lpg ile 80.000 km kullandı üst kapak subaplar problem çıkardı . Geçen sene 2 milyardan fazla para harcadı ve sattı arabasını.Konuştugumuz tüm tamirciler ve servisler fordların lpg'ye uygun olmadığını bize söylediler. Aslında bana göre hiç bir araba lpgye uygun degil.Fabrikasyon olanını bilmiyorum.
  • Arabam.com dan

LPG Ford Focus'un motor ömrünü kısaltır mı?
    01.07.2005

Ben Ford Focus 1.6 Ghia sahibiyim. Aracıma LPG sistemi takmak istiyorum. Sizce randıman alabilir miyim. Aracımın motor ömrü kısalır mı? Görüşlerinizi acil olarak bekliyorum.

LPG yakıtı kuru bir yakıttır, bu nedenle piston üzerinde aşırı hararete neden olur. Dolayısı ile bir müddet sonra silindir kapağı eğilir ve conta yakar, bu motorların kapağını taşlamak doğru değildir dolayısıyla ile yeni kapak almanız gerekir. Ayrıca pistonlara ve segmanlara da zarar verir. Yani motor yenilemek istiyorsanız bence bir sakıncası yok. Taksiciler eski tip karbüratörlü motorlarda LPG kullanıyor ama o motorların kompresyon oranları yeni motorlara göre daha düşük ve araçlarını şehir içinde ve düşük devirde kullandıkları gibi motor yenileme maliyetleri de sizin aracınıza göre daha düşüktür. Aracınıza taktıracağınız LPG sistemi ile uzun yolda bir müddet yüksek süratle giderseniz motorun piston üstü harareti artacaktır ama siz bunu aracın hararet göstergesinde göremeyeceksiniz ve yolda motor problemi çıktığında bunun nedenini ancak motor açıldığında anlayacaksınız. Bence yeni teknolojili yakıt püskürtmeli araçlarda LPG kullanımının motora, yukarıda saydığım gibi çok çeşitli zararları olduğu gibi yakıt giderlerinde de size çok ciddi bir faydası olmayacaktır. Çünkü LPG satış fiyatıyla kurşunsuz benzinin litre fiyatı arasındaki makas hızla kapanmaktadır.

• quote:

Orjinalden alıntı: Cela Soylu

Arabam.com dan

LPG Ford Focus'un motor ömrünü kısaltır mı?
    01.07.2005

Ben Ford Focus 1.6 Ghia sahibiyim. Aracıma LPG sistemi takmak istiyorum. Sizce randıman alabilir miyim. Aracımın motor ömrü kısalır mı? Görüşlerinizi acil olarak bekliyorum.

LPG yakıtı kuru bir yakıttır, bu nedenle piston üzerinde aşırı hararete neden olur. Dolayısı ile bir müddet sonra silindir kapağı eğilir ve conta yakar, bu motorların kapağını taşlamak doğru değildir dolayısıyla ile yeni kapak almanız gerekir. Ayrıca pistonlara ve segmanlara da zarar verir. Yani motor yenilemek istiyorsanız bence bir sakıncası yok. Taksiciler eski tip karbüratörlü motorlarda LPG kullanıyor ama o motorların kompresyon oranları yeni motorlara göre daha düşük ve araçlarını şehir içinde ve düşük devirde kullandıkları gibi motor yenileme maliyetleri de sizin aracınıza göre daha düşüktür. Aracınıza taktıracağınız LPG sistemi ile uzun yolda bir müddet yüksek süratle giderseniz motorun piston üstü harareti artacaktır ama siz bunu aracın hararet göstergesinde göremeyeceksiniz ve yolda motor problemi çıktığında bunun nedenini ancak motor açıldığında anlayacaksınız. Bence yeni teknolojili yakıt püskürtmeli araçlarda LPG kullanımının motora, yukarıda saydığım gibi çok çeşitli zararları olduğu gibi yakıt giderlerinde de size çok ciddi bir faydası olmayacaktır. Çünkü LPG satış fiyatıyla kurşunsuz benzinin litre fiyatı arasındaki makas hızla kapanmaktadır.

yok ole bişi lpg ile 3 araçta toplam 400000km yol yaptım.daha hiçbirinin contası yanmadı.üst kapak taşlanmadı.hararet yapmadı.

• slm arkadaslar varmı yetkili ford bayiilerden lpg takan ıstanbul için garanti bozmadan.
    ankaradaki başer ford bayide boyle uygulama varda ıstanbul içinde yapan yokmu ?
    sevgiler
  • Öncelikle geçmiş olsunn
    Bir sorum olacak herkese; Bir kere conta yakmış araçtan hayır gelmez diye konuşulur bunun sebebi nedir şimdi aklıma bu konuyu görünce sormak isteğinde bulundum cevaplarsanız sevinirim...
  • 2005 Ford Focus C-Max 1.6 Benzin+LPG(BRC)
    Nisan 2010 da takıldı 38000
    52000 de araba tek bir defa gaz ayarı için uğradım taktırdığım yere. Gerçi 14000km ama memnun bir şekilde devam etmekteyim hayatıma.
    Tek bir sorun var nedense fazla benzin gidiyor. Kısa mesafelerde yol aldığım için olsa gerek.
  • konuyu açan arkadaş ne yaptı acaba. çok uzun zaman geçmiş ama merak ettim şimdi.
  • Lpg taktıran ustanın tavsiyesl;
    -Yüksek devirde kullanmayın. Özellikle uzun yolda 5 bin devirin üstünde çok seyretmeyin. İdeal devir 3-3500 arası.
    -Ara sıra benzinde kullanın. Sürekli lpg ile kullanımı tavsiye edilmiyor.
    -6 ay ya da 15-20 bin kmde bir lpg sistemini bakıma getirin.
    -İyi yakıt alın. Motora kötü benzin kadar olmasa bile daha yine de zarar veriyormuş..
  • sıralı sistem lpg dusuk hacimli motorlarda aklıma yatmadı,yatmayacak.450.000 km reno spring arabada saat gibi calısıyor yalnız lpg.
  • Konu başlığındaki soruyla ilgili olarak,

Böyle bir sistem henüz yok

Ama daha az zarar veren sistemler var.

Hollandalı Teleflex bence en başarılı lpg sistemi.

Ama artık yine Hollandalı Vialle var lpfi sistemiyle.

Motora lpg yi diğerlerinin yaptığı gibi gaz olarak değil, sıvı olarak gönderiyor.

Motoru kurutması gibi sıkıntılar artık tarih oldu bu sistemle.

Tek ve de en büyük sıkıntı benzine göre daha yüksek yanma sıcaklıklarına erişen gazdan dolayı benzinin yanma ısısına göre imal edilmiş araçlarımızın uzun vadede problem yaşayabilmesi.

Ama bu zaten standart lpg dönüşüm kitleriyle de yaşanıyordu.

Hatta 2010 yılında İngilterede yapılan BTCC yarışlarında Focus Turbo araçlara fabrikasyon lpg takıldı. Motorlar bu yüksek sıcaklıklara dayanabilsin diye bazı parçaları daha mukavemetli parçalardan imal edildi.

Sonuç: Araçlar başka gerekçelerle yarışları bitiremedi genellikle. Ama yolda kalmadıklarında neredeyse hep dereceye girdiler.

Eski aracıma (2004 Focus 1) Teleflex taktırdım ve de 45.000 km boyunca hiç bir sıkıntı yaşamadan aracımı kullandım.

Şimdiki aracım dizel ama tekrardan benzinli bir araç alırsam hiç düşünmeden Teleflex ya da Vialle taktırır, keyfime bakarım.

Haluk

• Lpg haberleri tavan yapmış durumda..

bundan önceki aracım da silindir bloğu contası yanmıştı.

ustanın teşhisi lpg ve hararet dedi değiştirdik ve 5 senede sorunsuz bindik.

zararsız olduğu fikrine katılmayanlardanım.
  • Sattığım 1.2 lpg li kalos un motoru 107 bindeydi ve motoru temiz çıktı testte. Yalnız ben aracı son gün epey benzinde kullandım onunda etkisi varmış ustanın dediğine göre.Artık ne derece doğru bilemem
  • Ford focus da benzer lpg sorunlarınin cikarabildigini okumuştum. Özellikle eski kasada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuncays44 -- 16 Şubat 2011; 12:59:16 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.