Tüm araçlarda olması gereken durum budur. Ortayı geçerse sorun var olabilir, araştırılması gerekir.
Bu genelleme yalnış. Sadece honda motorları için doğru olabilir belki. Örneğin Opel arabalar termostatı ancak hararet 100' e gelince açıyor. Bunu bilmeden önce bende bir sorun var sanmıştım. Eski arabamlayken (97 mdel Astra 1.6) ne zaman trafikte uzun süre kalsam hararet 100' e dayıyordu bende her seferinde ecel terleri döküyordum ama sonradan öğrendim Opel' lerin karakteristiği bu. Termostat 100' de devreye giriyor ve devreye girdiği anda hararet hızlıca düşmeye başlıyor. Zerre oynamaz filan deyip milleti korkutmayın yaw. Her araçta değişir.
Arkadaslar, Verdiginiz cevaplara tesekkurler.Polemige neden olacak bazi e-mailler var ama saka olarak algilayip guluyorum.:-)
Daha once kullandigim araclarda 90 derecenin hararet gostergesinde neresi oldugunu biliyordum.Bu arabayi yeni aldigim icin, gostergenin neresi 90 derece bilmiyorum.Dolayisiyla motor soguk calisiyor olabilir diye dusundum.Motorun olmasi gerekenden soguk calisiyor olmasinin ideal bir durum olmadigini biliyorum. Bu nedenle sormustum.Yanitlar icin tesekkurler.
quote:
Orjinalden alıntı: aLLyC
quote:
Orjinalden alıntı: oneMoreaCupofCoffee
quote:
Orjinalden alıntı: SabitSalınım
Zerre oynamaz.Eğer oynarsa sorun var demektir
bende pug 306 var.. yeni aldık sayılır.. uzun yolda herhangi rampa çıkınca 90 nı azcık geçiyor.. düze çıkınca tekrar ve hemen 90 nı buluyor... sorun teşkil eder mi?
birde bildiğiniz kırmızı uyarı çizgisi taa ibrebin sona dayanacağı yerden başlıyor.. sorun gibi gelmedi bana ama öğrenmek istedim..
Normaldir 110 Derece celcius'a kadar cikabilir, Bundan yukari cikmamasi gerekmektedir.
teşekkür ediyorum..
arkadaşlar ,
benim aracımda tam tersi hararet 30 C den yukarı çıkmıyordu 3 gündür bu gün termostatı kontrol edeyim dedim araç çalışırken bir anda radyatörden devirdayma gelen hortum patladı. sorum: termostat acık kaldı ise çalışmıyorsa bu sonuc olabilirmi yada termmostat sağlam , su sisteminde hava olması nedeniyle olabilirmi aracım r 9 fairwey teşekkür ederim
bizim Renault larda da milim oynamıyor ortadan
quote:
Orjinalden alıntı: daturkishulan
quote:
Orjinalden alıntı: ATASEN5
Merhaba, 1995 honda civic hb. Hararet gostergesi ortaya kadar ancak geliyor, daha oteye gecmiyor. Arabayi yeni aldim, bu model hondalarda bu durum normal midir acaba?
Tesekkurler
aslında denge haline gelip ortayı bulduktan sonna hava ister sıcak ister soğuk ossun göstergenin sabit kalması gerek.aynı durum dün benim de başıma geldi.97 toyota carina , yaklaşık 80 km yol gittim sıcaklık göstergesi bi türlü ortayı bulmadı.dün istanbul çok soğuktu ama.ondan oluyor.merak edecek bi sorun yok
80 km yol gittin araba isinmadi demek istiyorsun yani bence senin arabada ya termostat yok yada takili kalmis bir baktir ne kadar soguk olsada rolantide kullanmiyorsan arabayi ben diyeyim 5 sen de 8 km de isinsin ben simdi cikayim yuksek devirli kullanayim 2 km de normal sicakliga gelir hatta kaloriferde yuzunu yakmaya baslar bence bir baktir
Arkadaşlar hararet sakat iş...Uzun bi yol esnasında radyatörden dönen hortumda bi yırtılma olmuş.(Bu arada aracım 96 Tempra )ve buradan su kaynayıp buharlaşmış.Tabi hızdan bu pek anlaşılmıyor. Yavaşladığımda, kaput altından öyle bir buhar çıkıyor ki, ne siz sorun ne ben söyliim...Neyse gece biraz benzinlikte soğuttum ve su takviyesi yaparak, kalan yoluda 20-30 km de su takvili tamamladım.Ertesi sabah ,"neden burayı bi naylonla sarmak aklıma gelmedi" diye kendime çok kızdım...Hani kayış için naylon çorap meselesi gibi...
O günden sonra gözüm hararet göstergesindedir.Arasıra yola bakarım.Küçük şeyler, başımıza büyük sorunlar çıkarabilir.
Güzel bir örnek vermek istiyorum.Bu kaynama olayından kısa bir süre sonra bi murat 131(taş gibi sağlam araba valla) arkadan hafif vurdum.(Tabi yola bakmazsak) öndeki plastik ızgarayı değiştirmem gerekti.Bu plastik tam radyatörün önüne geliyor.Ama değiştiren usta bu parçanın hava kanallarını açmamış olduğu için (Ki bende hiç farkında değilim.)tekrar yola çıktığımda yokuşlarda araç inanılmaz hararet yaptı. Ama tepeye ulaşmak ve aracı aşağıya doğru süratlendirerek soğutmak gerekiyordu.Eziyetli bi yolculuktu.
Neden sonra aklıma geldi ve bu plastiğin hava kanallarını tek tek matkapla deldim.Şimdi çok güzel oldu...
Herşeyi ustaya bırakmayın...Netekim.
arkadasım 95 corolla var bıde 2006 corolla var özellikle 95 e yaptımız işkenceyi çinliler yapamadı yok 1 de kac yapar 3 de kac yapar en fazla redlıne da geçen onca yılda ben hiç hararet yaptını görmedim hehe 2006 sıda öle sadece corsa da gördüm -2-3 ker yengemin arabsıyla hararet yapıyodu seniğn araban honda arkadşım hararet yapmaz tabii bunu sıkıntı yapıyosan sıkıntı sende heralde hehe rahat ol bozuk değilidr gösterge sadece arabam sorunsuz bi araba güle güle kazasız belasız kullan
Normaldir
Bende de Vectra A vardı. Kışın Ankara'dan İstanbul'a gider gelirdim, bi tek bolu dağında hararet azıcık yerinden kıpırdardı. Onun dışında hep mavi bölgedeydi, sanki araba yeni çalışmış gibi. Yazın da hep 100 derece civarında olurdu hararet, çekişten düşerdi. Dışarısı 40 dereceyken klimayı kapatıp kaloriferi açardım. Birkaç değişik servise götürdüm hepsi aynı şeyi söyledi: "abi bunlar böyle, çözümü yok. istersen ekim kasım gibi getir radyatörün önüne karton koyalım, nisanda falan sökeriz".
Şimdi mondeo var. Arabayı çalıştırıyorum, bir iki dakika içinde hararet tam ortaya geliyor ve dışarıda ister dondurucu soğuk ister kavurucu sıcak olsun hep orada kalıyor.
arkadaşlar yukarıda kendi soruma kendim cevap buldum eğer araçta hararet yükselmesi olmuyorsa ve soğutucu fanda araç çalıştıktan bir müddet sora devreye giriyorsa sorun devirdaim üzerinde bulunan sıcaklık sensörü calışmıyor demektir termostat ağrızası geğildir bu parcayı 10 ytl alın değiştirin sorun çözülsün
daha ne istiyorsun motorun hararet yapmasınımı?
radyatörün altında bi somun var onu sök içindeki suyu boşalt yola çık hararet göstergen yükselir.
ama yola çıkmadan önce bi çekiciye telefon et peşinden gelsin.lazım olur
gerek yok ona hararet sensorunun kaBlosunu arabanın sasesıne degdır ıbre sona yapısır maceraya ne hacet
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme