Şimdi Ara

Hard Ders Çalışma Programı Günlüğüm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu konuda esas program ve esas programa alışmak için 3 yardımcı programı uygulayabilme sürecime notlar düşeceğim.

Biliyorum çok zor, biliyorum bunu uygulayan görülmemiş, biliyorum ben de daha önce başaramadım. Ama ya olursa? Biliyorum ki bu programı uygulayabilmeyi başarmak üniyi kazanmaktan daha zor. Ama plansız programsız da olmuyor ki. Konuları haftalara bölüyorum tamam ama vakit problemi var. Eğer böyle askeri disiplin olmasa mesela günde 6 saat ders 2 saat kitap okuma desem o zaman da verimsiz geçiyor ve kontrol etmek çok daha zorlaşıyor. Tek umudum kendi küllerimden doğup ilk defa disipline ama disiplinin en zorlusuna kendimi adapte etmek. İmkansıza yakın olduğunu biliyorum ama bunu başarmaktan başka bir alternatifim yok, ya olacak ya olacak! Herkes gibi ilk günler gazla başlayıp 2. 3.gün toslayanlardan olmak istemiyorum. Bu programı ben oluşturdum ama daha uygun profesyonelce olacağını düşündüğünüz taktik varsa önerinizi alabilirim.

Edit: Ufak bir yazım hatası olmuş, açılış 7.30-8.15, kapanış 23.20-07.30

Not: Yaklaşık 7 saati (6 Saat 50 dakika) ders, 3 saat 5 dakikası da kitap okumaya ayrılıyor. Daha önce hiç bu kadar uzunlukta ders çalışmadım hatta 3 saati pek geçmedi o yüzden biraz zorlanacağım, kitap okuyacağına ders çalış demeyin günde 10 saat ders çalışırsam kafayı yerim, 7 saat bile müthiş bir rakam.

Not 2: Beklenmedik olağanüstü hal durumlarında görevlerin zaman yeri o güne mahsus değişebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi J.Valjean -- 31 Ağustos 2016; 3:18:19 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Zorlu Ders Çalışma Programı Günlüğü

Akademik hedeflerine ulaşmak için sıkı bir çalışma programı uygulaman gerekiyorsa, bir ders çalışma programı günlüğü sana yol gösterebilir. İşte gününde 10, 12 veya 15 saat ders çalışmana yardımcı olacak bir programa dair ipuçları:

Günde 10 Saat Ders Çalışma Programı

• Sabah 7'de uyan.
    • 8-10 saatleri arasında ders çalış.
    • 1 saat öğle yemeği molası ver.
    • 13-17 saatleri arasında ders çalışmaya devam et.
    • Akşamları dinlen.

Günde 12 Saat Ders Çalışma Programı

• Sabah 6'da uyan.
    • 7-11 saatleri arasında ders çalış.
    • 13-19 saatleri arasında ders çalışmaya devam et.
    • Akşamları sınırlı bir süre dinlen.

Günde 15 Saat Ders Çalışma Programı

• Sabah 5'te uyan.
    • 6-10 saatleri arasında ders çalış.
    • 12-18 saatleri arasında ders çalışmaya devam et.
    • 19-20 saatleri arasında akşam yemeği ye.
    • 20-23 saatleri arasında son bir ders çalışma seansı yap.

Bu programlar yalnızca önerilerdir ve bireysel ihtiyaçlarına ve tercihlerine göre ayarlanabilir. Başarılı bir çalışma programının anahtarı, tutarlılık ve disiplindir.

İpuçları:

• Hedeflerini gerçekçi tut.
    • Ders çalışma zamanlarını önceden planla.
    • Böl ve fethet tekniğini kullan.
    • Düzenli aralar ver.
    • Yeterince uyu.
    • Sağlıklı beslen.
    • Motivasyonunu koru.

Bir ders çalışma programı günlüğü, ilerlemeni takip etmene, zamanını yönetmene ve nihayetinde akademik hedeflerine ulaşmana yardımcı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • dostum moralını bozmayacam ama tavsiyem saat saat program hazırlama cidden bunu tüm kalbim ve deneyimimle söyliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: sEbAsTıaN2

dostum moralını bozmayacam ama tavsiyem saat saat program hazırlama cidden bunu tüm kalbim ve deneyimimle söyliyorum

Tamam da günde 7 saat ders 3 saat kitap 2 saat film diye de planlanmıyor ki. Ne zaman ders çalışacağım kaç saat ders çalışacağım hangi saatlerde kitap filan baya karışık oluyor, olmuyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi J.Valjean -- 27 Ağustos 2016; 1:06:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: J.Valjean

quote:

dostum moralını bozmayacam ama tavsiyem saat saat program hazırlama cidden bunu tüm kalbim ve deneyimimle söyliyorum

Tamam da günde 7 saat ders 3 saat kitap 2 saat film diye de planlanmıyor ki. Ne zaman ders çalışacağım kaç saat ders çalışacağım hangi saatlerde kitap filan baya karışık oluyor, olmuyor mu?

hocam tabi senin fikrin cidden umarım uyarsın.
    baktım da öyle her anın dolu dolu güzel program.
    eger bu programa sene sonuna kadar devam edersen ciddyim çok iyi işler başarırsın
  • Yemek yemeden ders çalışmayı mı düşünüyorsun ? Öncelikle doğru düzgün kahvaltını yapmadan ders çalışmaya başlama kesinlikle. Programın çok sıkı 1 ay uygularsın sonra sıkılırsın bunalır bırakmak istersin.(Genelleme tabi bu.) O yüzden önce kendi yavaş yavaş alıştır. Biraz daha hafiflet programını sonradan git gide ağırlaştır. İnşallah kazanırsın istediğin bölümü . Belki biraz klişe olucak ama gerçekten 1 sene çok bişey değil . Ve unutma her zaman LYS daha önemli ve YGS den LYS e pek zaman kalmıyor. Zaman kalmadığı gibi insanın içinde istekte kalmıyor. Başarılar...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: J.Valjean

quote:

hocam tabi senin fikrin cidden umarım uyarsın.
    baktım da öyle her anın dolu dolu güzel program.
    eger bu programa sene sonuna kadar devam edersen ciddyim çok iyi işler başarırsın

Olmadı bir hafta on gün boyunca dişimi tırnağıma takıp bu programı uygulamaya çalışarım, baktım olmuyor bu programın bir önceki hali olan günün herhangi bir saatinde 6
    7 saat ders 3 saat kitap 2 saat film şeklindeki programa geçerim. O daha düzensiz olduğu için bu programa göre daha verimsiz olacaktır ama daha kolay, saatlik programda zorlanırsam hiç verim olmaz öte taraftan..

Mesele 40 gün boyunca aralıksız olarak bunu başarmak, eğer 40 gün boyunca başarıyla uygularsam yürür giderim bu programla, ama 40 gün zinciri kırmamayı nasıl başaracağım mesele o. Gerçi onun da ilacı motivasyon ve hırs, bana da bunlar lâzım esas.

• bence saatlik program yerine konu konu program yapmaya çalış şu gün şu konuları bitiricem bu hafta bunlar bitmiş olacak şeklinde
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet_Korkmaz

Yemek yemeden ders çalışmayı mı düşünüyorsun ? Öncelikle doğru düzgün kahvaltını yapmadan ders çalışmaya başlama kesinlikle. Programın çok sıkı 1 ay uygularsın sonra sıkılırsın bunalır bırakmak istersin.(Genelleme tabi bu.) O yüzden önce kendi yavaş yavaş alıştır. Biraz daha hafiflet programını sonradan git gide ağırlaştır. İnşallah kazanırsın istediğin bölümü . Belki biraz klişe olucak ama gerçekten 1 sene çok bişey değil . Ve unutma her zaman LYS daha önemli ve YGS den LYS e pek zaman kalmıyor. Zaman kalmadığı gibi insanın içinde istekte kalmıyor. Başarılar...

Kahvaltıya yarım saat, öğle yemeğine 25 dakika, akşam yemeğine yarım saat ayırmışım programda, zaten hızlı yiyip erken kalkarım genelde sofradan. Eğer bu 3 öğünün dışında acıkırsam kitap, film gibi kısımlarda ekmek arası yaparken işi beraber götürmek çok zor olmaz sanırım. Ayrıca 12-30 ile 17-00 arasında evde değil kütüphanede olacağım nasılsa evin yakınında, full evde olmak da pek iyi değil.

Bu programa en geç 15 eylülde tam takır başlamayı düşünüyorum çünkü kütüphane 15 eylüle yakın açılıyor tadilatttaydı, bugünden itibaren yaklaşık 20 günü de bu programa hazırlık için geçireceğim. İlk hafta günde 3 saat ders, ikinci hafta günde 4 saat ders, üçüncü hafta günde 5 saat ders şeklinde simetrik olarak. Önümüzdeki üç hafta için de kolaydan zora ayrı ayrı program hazırlayacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Macella

bence saatlik program yerine konu konu program yapmaya çalış şu gün şu konuları bitiricem bu hafta bunlar bitmiş olacak şeklinde

Onu zaten yaptım yani matematikte birkaç haftadır o programa uyarak ilerliyorum ve bu programdan diğer dersler için de yapacağım. Fakat saatlik bir düzen olmadığı için tam takır çalışması çok zor bu düzenin. Bu program için saatlik programa da ihtiyaç var tam çalışması buna bağlı. Zaten tmciyim ocak ayına kadar önceliğin Mat Geo ve coğrafya. Ama fenden de bi 10 net yapacak kadar çalışmam gerek tabi.

Bu mesaja eklenen görseller:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi J.Valjean -- 27 Ağustos 2016; 1:30:19 >

• Kaddeşim robot musun kendini programlamışsın

• sEbAsTıaN2 S kullanıcısına yanıt
    neden sürekli saatli programları uygulayan kimse yokmuş gibi bahsediliyor ki, ben geçen sene saatli programla çalıştım. İmkansız bir şeymiş gibi bahsetmeyin.
  • Tecrübe olarak günlük veya 2 3 günlük plan yap. Uyumadan önce 10 dk yarın neler çalışacağını bitireceğini hedef yap.

• J.Valjean kullanıcısına yanıt
    Tam 7 saat etmiyor mu ben mi yanlış hesaplıyorum?

• Kendi adima konusacak olursam saatli programlar hep isime yaramistir. Ama mutlaka haftada 2 gun bosluk birak. Hastalik oluyor is cikiyor vs programin gerisini dusmek moral bozar. Sorunsuz gectiyse de o 2 gunde programin onune geçersin.

• Hocam mağaza mısın açılış kapanış falan .

Şaka bir yana çok sıkı program olurina bırak derim ben

• quote:

Orijinalden alıntı: seniyeneceğimösym

Kendi adima konusacak olursam saatli programlar hep isime yaramistir. Ama mutlaka haftada 2 gun bosluk birak. Hastalik oluyor is cikiyor vs programin gerisini dusmek moral bozar. Sorunsuz gectiyse de o 2 gunde programin onune geçersin.

Cumaları kafa tatili yapmayı düşünüyorum gerekirse 1 soru bile çözmem kafamın dinlenmesi için.

• Esas programa alışabilmek için ilk haftaki programımı oluşturdum, esas programa göre daha dağınık ve daha basit, önemli olan esas programa alışabilme süreci olduğu için kademeli olarak programın zorluğunu attırmak. Bu yüzden 8-13 eylül için bu programın bir üst seviye zorluğunda ve 2 saat daha erken başlayan program oluşturacağım. 14-18 eylül için de esas programa geçiş için son aşama olan ve esas programa nispeten yakın olan son geçiş programımı yürürlüğe sokacağım. Kısmetse 19 eylül itibariyle esas programa alışkın bir şekilde tam takır başlayacağız.

Bu haftaki programda eğer saati saatine uyamazsam ya da daha erken kalkarsam diye yanlarına gün içinde yapılması gerekilen görev vakitlerini koydum amatör seviye olduğu için. Alttaki tabloda da o görevi yerine getirip getirmediğime dair tik ya da çarpı atacağım örnekteki gibi. 104 tane görev var, hedefim en az 100 tanesinin tik olarak işaretlenmiş olması

İlk iş olarak 1 gün türkçe deneme 1 gün paragraf çözme şeklinde gidebilirim.

Bu mesaja eklenen görseller:

• Saatli çalışmak işinize yaradı mı merak ettim. Görüpte cevap yazarsanız sevinirim. Bende mf'yim sosyali de ekledim ders programıma. mecburen biraz daha detaylı bi planlama yaptım şu saatte şunu yapıcam diye. Tek fark bugüne kadar saatli çalışmadım hiç. Yani gün içinde ne kadar çalışıcam kendimi tanıyorum. Ona göre planladım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.