Şimdi Ara

Hardaliye Nedir Faydaları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
3.730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hardaliye:

    Üzüm suyuna hardal ilave edilerek hazırlanan, kendine has tat ve kokusu olan alkolsüz bir içecektir.
    Kırklareli’nde eski dönemlerde üzümlerin iyice olgunlaştığı bağbozumu zamanında (Eylül, Ekim,
    Kasım aylarında) geleneksel yöntemler kullanılarak üzüm şırasını koruyabilme amacıyla üretilmiş bir
    içecektir.
    Saplarından ayrılan üzümler (en çok tercih edilen üzüm cinsi Papazkarası, Alfons, Cardinal) hafifçe
    yıkandıktan sonra parçalanmadan alt kısımda tabanına yakın bir musluğu olan meşe fıçılara bir kat
    üzüm, bir kat taze vişne yaprağı ve parçalanmış siyah hardal tohumu olmak üzere fıçının ağzına 15-20
    cm kalacak şekilde döşenir. Hardal, şıranın şarap ya da sirkeye dönüşmesini engeller. Belirli aralıklarla
    fıçının altındaki musluklardan şıra alınıp yeniden fıçının üzerine dökülerek devir işlemi yapılır. 15-20
    gün sonra tortusundan ayrılması için süzülerek içecek olarak ikram edilir.
    Hardaliye iştah açar, harareti keser, kuvvet verir, tam bir vitamin deposudur. Ayrıca tansiyonu
    dengelediği, kalp ve bağışıklık sistemi ile sindirim sisteminin güçlendirilmesine yardımcı olduğu
    bilinmektedir.
    Atatürk 1930′da Kırklareli’ne geldiğinde kendisine ikram edilen hardaliyeyi çok beğenmiş ve ulusal
    içecek haline getirilmesini istemiştir. Bağcılığı yeniden canlandırılmaya çalışılan Kırklareli’nde
    hardaliyeyi de ulusal içecek haline getirme çalışmaları devam etmektedir.

    Üzümden Gelen Sağlık ve Lezzet ....

    www.nevigurme.com







  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.