Şimdi Ara

harddisk bir de buna uygun usb kutu arıyorum!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • laptop doldu. hem masaüstü ile kullanayayım hem de laptopu biraz rahatlatayım diye bi harddisk almayı düşünüyorum. araştırmalarıma göre en uygunun yüksek gbli bir harddisk ile buna uygun bir usb kutu olduğuna karar verdim. ama ne harddiskin markasına ne de usb kutuya karar verebildim.

öncelikle 250-300gb gibi bir harddisk iyi olur. ama wd mi almalıyım yoksa samsung mu? masaüstünde 120gb seagate, 80gb samsung var ikisi de full time açık bilgisayarda sorunsuz çalışıyorlar. ama şimdi ne alıcam bir türlü karar veremiyorum.

usb kutuya gelince. harddiskler ide mi olsun, sata mı, yoksa sata2 mi olsun karar veremediğimden (aslında karar verdim en güzeli sata2 ama usb kutu yok heralde bunu destekleyen) usb kutu bulamadım. tavsiye edebileceğiniz usb kutular nelerdir? sata2 destekli kutu var mı?

bir de bu harddiske video aktarımı yapacağım. acaba video editing yaparken bu harddisk yavaş kalır mı? usbden bağlamak sorun yaratır mı?

cevaplar için şimdiden çok teşekkürler.

• quote:

Orjinalden alıntı: silmon
    bir de bu harddiske video aktarımı yapacağım. acaba video editing yaparken bu harddisk yavaş kalır mı? usbden bağlamak sorun yaratır mı?

usb den baglamak sorun yaratabilir. usb benim DV kameradan görüntü aktarmamda darboğaz oluşturuyor. usb bu konularda biraz yavaş kalıyor.
  • Firewire ile usbden cok daha ii performans alabilirsin eger devamli buyuk video dosyalari kopyalayacaksan..
  • Evet bazen usb ler sorun verebiliyor; ama bence önemlili değil.Sata2 destekli varmı bilmiyorum ama sata destekli var tabiki Seagate de

Sen bir tane 8Gb seagate den al birde ona uygun bvir kutu çok güzel olur zaten Sata usb ye göre çok jızlı olur yani adı üstünde seriATA.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semih131 -- 9 Şubat 2006 10:05:05 >
  • ben reklam yapmayı sevmem ama dexsonic diye bir marka satalar için iyi birde bende 4 tane seagate sata var daha yeni 2 tane 250 gb aldım bence segate al ncq desteği var yani komut sıralaması tabi sen gene de gerekli olan araştırmalarını yap.
  • seagate'e biraz bakayım. ben masaüstünü alırken herkes seagate derdi hala değişmemiş. ama şimdi çok yerden samsung duyuyorum. wd al çok iyi diyenler de var ama en iyi hala seagate heralde.

laptopta bi tane 4pin fireware var ona da kamera takılı. kamerayı usbye takarsam görüntü aktarımı kötü olacak. sanırım en iyi çözüm PCMCIA kart almak ama bi görüntü aktarımının bana maliyeti çok fazla olacak.

@dreamwalker
    hocam darboğaz yarıtyor demişsin ama nasıl bir dar boğaz yaratıyor anlamadım. en baba arabirim sata2 de bile yazma hızı 300mb/s ama usb2.0 aktarım hızı 400mb/s. yani bence sorun olmaz gibi geliyor ama hala şüpheliyim bu konuda.

usb kutu olarak DEXONIC almayı düşünüyorum. fakat karşıma daha sata2 destekli bi tane çıkmadı. var mı bildiğiniz bunları internetten satan bir yer?
  • DV kameradan görüntü aktarırken yeterli data geçişine izin vermiyor dolayısıyla görüntü kalitesi düşüyor. bu yüzden firewire daha iyi bir tecih benim açımdan. senin soruna geleyim bu linklerde test sonuçlarıyla detaylı bilgi var:
    http://www.cwol.com/firewire/firewire-vs-usb.htm
    http://www.digit-life.com/articles/usb20vsfirewire/
    http://www.barefeats.com/usb2.html

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.