Şimdi Ara

Harddisk bozuldu bi tuhaf oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar iyi günler. Elimde 640 gb wd bir hdd vardı. Birgün kasadan çat die bi elektrik bişeyler oldu hdd birden 130gb gözğkğyo ve içi tamamen boş gözüküyo. Birkaç bad sector bulma programıyla tarattım hiç bişey gözğükmüyor. 130 gb lık hali kullanılabiliyo ama dediğim gibi birden bütün bilgilerim gitti ve geriye kalan 500gb lık kısım ne oldu anlamadım. Lütfen yardım edin içinde çok değerli bilgilerim vardı.

Belki eski haline döner diye format atıyım dedim fakat şimdi içindeki bilgileri kurtarma şansım varsa onuda riske atmıyım. Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim

Bu arada bikaç programla harddiski test et gibi şeyler yaptım fakat hiçbirinde hiç sorun gözükmüyo.

• bilgisayar simgesine sag tus tiklayin yonet diyerek ilerleyin. disk yonetiminde paylasilmamis alan gorunuyor mu?
  • HAyır hocam
    Şu şekilde görünüyor.
    http://imageshack.us/photo/my-images/594/29372724.jpg/
  • Hocam iyi birsey gorunmuyor hocam. disk 140gb civari gorunuyor gerisi yok.... diskin yuzeyi ne durumdadir bilmiyorum ama bende bi 60gb disk var ayni bu sekilde kendini 30 gb goruyor. cozumu yok
  • Ama yani bi anda olan bişey dediğim gibi. 640 gb 130 gb gözükmeye başladı. İçindede herşey gitti.
  • bence en güzeli xp cdsi ile format ekranına gelip orad diskin boyutuna bakın ne olarak görünüyor?
    belki kart değişimi ile düzelebilir ya da firmware update ile ama tabi bunlar ihtimal ve yüzdeleri de oldukça düşük.
  • Kaybolmuş 500gb alanda yukarıdaki partition lara dahilmiydi yoksa ayrı bir partition halindemiydi eğer ayrı bir partition halinde değilse İ Care Recovery,Recovey My Files Tarzı programlarla kaybolmuş verilerine ulaşabilirsin.Buda flash belleklere bulaşan standart virüsler vardır yaa takarsın içi doludur boş gözükür öyle bir sorun olabilir.Eğer ayrı partitiolarsa yukardaki arkadaşında dediği gibi bir cd ile kontrol ettir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tuhaf bir sorunum var
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yok o kayıp 500 gb hiç biryerde gözükmüyor. Fakat şimdi bilgilsayarımda başka bir hdd daha vardı onu çıkartıp onun yerşne başka bi hdd taktım. yani bozulan hdd + çalışan başka bir hdd bu seferde 130gb gözükmüyor fakat 800 gb lık görüyo. Fakat bu seferde hiç dosya sistemi yok yani ntsf felan tarzı. O yuzden içine girmiyo. disk is not formatted . do you want to format it? diye soruo my computer dayken. Fakat verilerimde gider diye format et demeye korkuyorum. Belki başına gelmişse bir arkadaşın yöntemini bilir diye.
    Ayrıca şimdiden ilgilenen herkese çok teşekkür ederim
  • Bu tür sorunlar zaten çok başbelası şeylerdir.Ama basit bir tavsiyede vereyim hdd ni başka bir pc de dene eğer ondada aynı hata varsa donanımsal sorun olabilir.Çat diğe ses geldi demişsin ona pek dikkat etmemiştm ilk başta bir teknik servisle uğraşan kişiye kontrol ettirebilirsin onların farklı test yöntemleri muhakka vardı.
  • başka bilgisayardada aynı sonucu veriyr fakat yukarda dediğim gibi yanında başka harddisklerle deneyince apayrı sonucşar veriyo. Yabancı bi forumda partition table doctor diye bir program buldum. İşten eve geçince denicem. Format atmadan halletmeye çalışıyıorum durumu. Gelişmeleri burdanda bildiririm zaten benzer sorun yaşayan arkadaş olursa görür. Bi fikri olan varsada çekinmesin :D
  • eğer sorun yazılımsal ise (ki bunun için format ekranında boyutuna bakın yazmıştım,bununla büyük ölçüde anlayabilirdik) dosyalarınız büyük ihtimalle kurtarılır.Ama sorun donanımsal ise( hddnin içinde kafada ya da plakalarda sorun varsa) datalarınızı kurtarmanız çok zor,ancak professional yöntemler ile bir ihtimal mümkün olabilir o da sizi maddi olarak fazlasıyla üzer.

Siz yazılımsal olarak deneyin tabi tüm yöntemleri.Eğer bir sonuca ulaşamazsanız donanımsal yöntemlere yönelirsiniz.
  • şu anda 600 gb olarak gözğkmeye başladı artık ve içi tamamen boş durumda... Bu andan itibaren nasıl bilgiler en azından bazı şeyler geri getirilir bilmiyorum... Saçma bi program kullanmak istemiyoruım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.