Şimdi Ara

Lamba kendi kendine yandı. Böyle bişey neden oldu? NEDENİ BULUNDU, SORUN ÇÖZÜLDÜ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
56
Cevap
1
Favori
55.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar dün akşam saat 1 de yataktayken lambadan gözüme hafif bir pırıltı çarptı. yansımadır dedim geçtim. sonra aynı şey tekrar oldu gene
    yansımadır dedim geçtim sonra lambayı dikkatli bir inceledim baktımki ışık lambadan geliyor ( lambanın markası: Power key 20 Watt ) ama çok hafif bir ışık hemen yanıp sönüyor. Sonra lambayı ne olur ne olmaz diye çıkarttım. Şimdi kafama takılan soru böyle bişey neden oldu sizinde başınıza geldi mi???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doorbay -- 12 Mart 2010; 20:02:16 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Evde Işığın Kendi Kendine Yanması: Nedenleri ve Çözümleri

Evde lambaların veya ışıkların kendi kendine yanması, rahatsız edici ve potansiyel olarak tehlikeli bir durum olabilir. Bu sorunun birkaç olası nedeni vardır ve sorunu güvenli ve etkili bir şekilde çözmek için bunları belirlemek önemlidir.

Nedenler

• Elektriksel Arızalar: Kablolama sorunları, gevşek bağlantı noktaları veya hasarlı anahtarlar, ışığın kendi kendine yanmasına neden olabilir.
    • Hareket Sensörleri: Hareket sensörleri, bir kişinin varlığını algıladıklarında ışıkları otomatik olarak açarlar. Sensör hassasiyeti yüksekse veya arızalıysa, ışıklar görünürde bir neden olmaksızın yanabilir.
    • Arızalı Ampuller veya Lamba: Arızalı ampuller veya lambalar, yanlış akım akışına neden olabilir ve bu da ışığın kendi kendine yanmasına neden olur.
    • Fırtına Dalgalanmaları: Şimşek veya diğer elektrik dalgalanmaları, elektrik sisteminize zarar vererek ışığın kendi kendine yanmasına neden olabilir.

• Elektriksel Sorunları Kontrol Et: Güvenlik açısından, herhangi bir elektriksel sorunu kontrol etmek için kalifiye bir elektrikçi çağırmanızı öneririz.
    • Hareket Sensörlerini Ayarla: Hareket sensörünün hassasiyetini en aza indirin ve sensörü ışığın kendi kendine yanmadığı bir konuma ayarlayın.
    • Arızalı Ampulleri veya Lamba Değiştir: Arızalı ampulleri veya lambaları yeni, kaliteli olanlarla değiştirin.
    • Fırtına Dalgalanmalarını Önle: Evdeki hassas elektronik cihazları korumak için bir dalgalanma koruyucu kullanın.
    • Evin Sigortasını Kontrol Edin: Ev sigortanız, kendi kendine yanan lambalardan kaynaklanan hasarı kapsayabilir. Poliçenizi kontrol edin ve gerekirse ek kapsama ekleyin.

Işıkların kendi kendine yanma sorunu devam ediyorsa, daha fazla araştırma ve çözüm için bir elektrikçiye veya aydınlatma uzmanına danışmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • tahminimce lambanın bağlı olduğu anahtardan kaynaklanıyordur anahtarın kontakları arasında atlama oluyordur ondan dolayı lamba kısa süreli yanıp sönüyordur anahtarı değiştirmen iyi olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: kutup ayısı

tahminimce lambanın bağlı olduğu anahtardan kaynaklanıyordur anahtarın kontakları arasında atlama oluyordur ondan dolayı lamba kısa süreli yanıp sönüyordur anahtarı değiştirmen iyi olur
    anahtarı değiştireli 2 sene oldu. eski anahtarda senin dediğin sorun vardı. şimdide yeni anahtarda elektrik kaçırıyor çünkü duydaki elektriği kontrol kalemiyle ölçtüğümde elektrik vardı. bencede sorun anahtarda çünkü aynı lamba mutfakta kullanılıyor hiç öyle sorunu yok...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doorbay -- 6 Eylül 2009; 13:34:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Doorbay

anahtarı değiştireli 2 sene oldu. eski anahtarda senin dediğin sorun vardı. şimdide yeni anahtarda elektrik kaçırıyor çünkü duydaki elektriği kontrol kalemiyle ölçtüğümde elektrik vardı. bencede sorun anahtarda çünkü aynı lamba mutfakta kullanılıyor hiç öyle sorunu yok...

Alıntıları Göster
    Zaten üzerinden akım geçmese böyle bişi olması imkasız :)

• quote:

Orijinalden alıntı: SilentPOW

Zaten üzerinden akım geçmese böyle bişi olması imkasız :)

Alıntıları Göster
    Arkadaşım sorun anahtarda değil elektrikçide:) Anahtarı nötr hattına bağladıkları için böyle oluyor. (anahtar fazı kesmeli) Buatın açılarak düzeltilmesi gerekiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nipp10

Arkadaşım sorun anahtarda değil elektrikçide:) Anahtarı nötr hattına bağladıkları için böyle oluyor. (anahtar fazı kesmeli) Buatın açılarak düzeltilmesi gerekiyor.

Alıntıları Göster
    elektrikçi hatası ise heryerde aynışeyi yapmıştır binanın faz nötürü yer değiştirilse daha mantıklı dermişim

ama saçma olur

• quote:

Orijinalden alıntı: sezerkıran

elektrikçi hatası ise heryerde aynışeyi yapmıştır binanın faz nötürü yer değiştirilse daha mantıklı dermişim

ama saçma olur

Hayır sadece bu sorun yatak odasındaki duyda var...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ne olacak benim bu gaz sorunum?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sezerkıran

ama saçma olur

Hayır sadece bu sorun yatak odasındaki duyda var...

Alıntıları Göster
    Sana görünmüşler kardeş...

• quote:

Orijinalden alıntı: Aazam

Sana görünmüşler kardeş...

Alıntıları Göster
    Lamba tasarruflu tüplü lamba sanırım.Anahtarda bir sorun var büyük olasılıkla.
    Odadaki tesisatta da bir sorun olabilir belki.Elektrik tesisatı basittir ama garip sorunlar çıkarabilir.
    Odanın içindeki tesisatı kontrtol etmekte fayda var,tabi önce anahtardan başla.

yada;

Lamba kendi kendine yandı. Böyle bişey neden oldu? NEDENİ BULUNDU, SORUN ÇÖZÜLDÜ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eloko -- 7 Eylül 2009; 9:05:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: eloko

Odadaki tesisatta da bir sorun olabilir belki.Elektrik tesisatı basittir ama garip sorunlar çıkarabilir.

yada;

+1

• quote:

Orijinalden alıntı: SilentPOW

quote:

Orijinalden alıntı: eloko

yada;

+1

Alıntıları Göster
    Yok ben öyle şeylere inanmam cin,peri... Bu gün elektrikçi çağırcam baksın odadaki tesisata kaçak yada yanlış olan bişey varmı diye çünkü anahtarı değiştireli 2 sene oldu ben hersene anahtarmı değiştirecem

• Elektrik kablosunda kısa devre olabilir
  • Ama tesisatta sorun olsa ble anahtarn elektrk kacrmamasi lazm kendnde tamr edeblrsn aslnda
  • quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Ya aynı şeyle ben de karşılaştım, google da bir bakayım dedim şansıma burada da konu açılmış.
    Aynı lambadan bende de var, konuyu açan arkadaşımın dediği gibi, gece bir anda zayıf birşekilde yanıp sanüyor. İlk başta sokak lambasından, ya da dışarıdaki araba farlarından olmuştur diye düşündüm ama kendi kendine yanıp sönüyor ve anahtar da kapalı. tırsmaya başladım ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Self Control

bendede vardı aynı sorun ve arkadaşımızın belirttiği gibi buattan yeni uç indirdim, yani faz üzerine anahtarı koydum ve olay bitti
  • quote:

Orijinalden alıntı: PERİSKOP

quote:

Orijinalden alıntı: Self Control

bendede vardı aynı sorun ve arkadaşımızın belirttiği gibi buattan yeni uç indirdim, yani faz üzerine anahtarı koydum ve olay bitti

Alıntıları Göster
    nötr endeks yaptığından oluyo .bidefa lamba deştiriken benim başıma geldi anahtar kapalıydı ama koblolar birbirine değince çat sigorta attı...

• quote:

Orijinalden alıntı: by sefa

nötr endeks yaptığından oluyo .bidefa lamba deştiriken benim başıma geldi anahtar kapalıydı ama koblolar birbirine değince çat sigorta attı...

Alıntıları Göster
    Müge Anlının pragmı tatlı serte bir adam gelmişti lambaları dilde evinde ki
    mobilyalar kendi kendine yanıyormuş adam üç harflilerden şüpheleniyor
    bu da öyle bişey olmasınn
  • quote:

Orijinalden alıntı: yakaza01

Müge Anlının pragmı tatlı serte bir adam gelmişti lambaları dilde evinde ki
    mobilyalar kendi kendine yanıyormuş adam üç harflilerden şüpheleniyor
    bu da öyle bişey olmasınn

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar daha demin başka bir odadaki tasarruflu lamba kendi kendine yanıp söndü ama bu sefer baya bi uzun yandı ve odayı aydınlattı. Lambayı alalı 1 sene oldu.
    Lambaya tek başına faz gitmiyor. Anahtar fazı kesiyor ve anahtar gayet sağlam anlamadım gitti…

• quote:

Arkadaşlar daha demin başka bir odadaki tasarruflu lamba kendi kendine yanıp söndü ama bu sefer baya bi uzun yandı ve odayı aydınlattı. Lambayı alalı 1 sene oldu.
    Lambaya tek başına faz gitmiyor. Anahtar fazı kesiyor ve anahtar gayet sağlam anlamadım gitti…

Alıntıları Göster
    Konu hortlamış Bu olay bendeki simit şeklinde olan tasarruflu lambada da oluyor. Her gece ışığı söndürüp yattığımda, bir süre sonra, tahminen 2 dakika sonra lambanın sadece bir yarısı yanıp sönüyor anlık, aralıklarla üç kere oluyor bu. Ben de alıştım artık bu duruma

• quote:

Orijinalden alıntı: yxsdf

Konu hortlamış Bu olay bendeki simit şeklinde olan tasarruflu lambada da oluyor. Her gece ışığı söndürüp yattığımda, bir süre sonra, tahminen 2 dakika sonra lambanın sadece bir yarısı yanıp sönüyor anlık, aralıklarla üç kere oluyor bu. Ben de alıştım artık bu duruma

Alıntıları Göster
    Doğru söylüyorsun alışıcaz artık. Amcamlarda da simit floresan var, (elektronik balastlı) onlarda ışı kapattıktan 3-5 sn sonra lamba kendi kendine 1 sn yanıp sönüyor. Onlarda alışmış bu duruma ama başlıktada belirttiğim gibi tek merak ettiğim şey bunlar neden oluyor...

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.