Şimdi Ara

Lamba kendi kendine yandı. Böyle bişey neden oldu? NEDENİ BULUNDU, SORUN ÇÖZÜLDÜ... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
56
Cevap
1
Favori
56.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Buatta uçlar karıştıysa lambanın fazı yerine nötürü kesiliyordur.Ondan olabilir.
  • :)) güzel konu çok ilginçç:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpernbugra

Buatta uçlar karıştıysa lambanın fazı yerine nötürü kesiliyordur.Ondan olabilir.

Teşekkürler Muhtemelen böyle bir şey deneyeceğiz inşallah Ustamız teşrif ederse... :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpernbugra

Buatta uçlar karıştıysa lambanın fazı yerine nötürü kesiliyordur.Ondan olabilir.

bencede durum böyle olabilir çünkü eski anahtarda da yeni anahtarda da aynı sorun var ..muhtemelen yeni bi anahtar daha takarsanız yine aynı sorunu yaşayacaksınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi //GTR-S -- 26 Ağustos 2010; 4:26:53 >
  • sorun statik elektrikten oluyor banyoda toprak hattı yoksa ondan yapar...
  • bu nötr olayı nedir biri açıklayabilir mi ?
    faz nötr ne farkı var lambaya bağlarken
  • anahtarı kapattığınızda duydan anahtara kadar olan kablo anten vazifesi görüyordur, ve heryanımızın da yüksek frekanslı manyetik dalgalarla kaynadığını düşünürsek bir izah getirebiliriz yanmasına. bu anten ayrıca elektrik şebekesinden de manyetik veya kapasitif yolla enerji çekebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metn

anahtarı kapattığınızda duydan anahtara kadar olan kablo anten vazifesi görüyordur, ve heryanımızın da yüksek frekanslı manyetik dalgalarla kaynadığını düşünürsek bir izah getirebiliriz yanmasına. bu anten ayrıca elektrik şebekesinden de manyetik veya kapasitif yolla enerji çekebilir.

bu da farklı bir bakış açısı
  • statik elektrik olabilir lambanın aniden yanma sorunu bende de var bir gece denk geldim böyle olaya ama ilgilenmedim uzun işti kim uğraşacaktı onla bizim düzenekte anahtarı devre dışı bıraktım lambanın olduğu yerden seyyar anahtar yaptım şimdi statik elektrikle bi ilgisi varmıdır...
  • I see dead people.
  • Az önce başıma geldi sorun nötlerleme den mi kaynaklanıyor? Daha önce böyle bir şey yaşamadım yani şu an oldu ve 2 farklı ampulde de aynı sonucu alıyorum. Yani eskiden olsa elekrik tesisatı yanlış bağlanmış derdim ama 7 senedir burdayım sebebini merak ettim doğrusı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anahtarınızı ışıklı anahtar mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: AirSupport

Az önce başıma geldi sorun nötlerleme den mi kaynaklanıyor? Daha önce böyle bir şey yaşamadım yani şu an oldu ve 2 farklı ampulde de aynı sonucu alıyorum. Yani eskiden olsa elekrik tesisatı yanlış bağlanmış derdim ama 7 senedir burdayım sebebini merak ettim doğrusı.
    Bir çok sebebi olabilir;

1) İlk mesajlarda arkadaşın bahsettiği gibi anahtarlama nötre değil faza yapılır, bu elektrik tesisatının en temel kuralıdır aksi takdirde ampulü değiştirirken akıma kapılırsınız.

2) Kullandığınız anahtarın kontakları kullanıma bağlı olarak gevşer ve birbirine yaklaşır. Hatta ani bir dalgalanma olunca da atlama yapmış olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SequentiaL

Bir çok sebebi olabilir;

1) İlk mesajlarda arkadaşın bahsettiği gibi anahtarlama nötre değil faza yapılır, bu elektrik tesisatının en temel kuralıdır aksi takdirde ampulü değiştirirken akıma kapılırsınız.

2) Kullandığınız anahtarın kontakları kullanıma bağlı olarak gevşer ve birbirine yaklaşır. Hatta ani bir dalgalanma olunca da atlama yapmış olabilir.

Alıntıları Göster
    Hocam 1.sebep olsa dediğiniz gibi 7 sene boyunca aynısı olması lazım. Daha bu hafta yapmaya başladı bu işi anlam veremiyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AirSupport

Hocam 1.sebep olsa dediğiniz gibi 7 sene boyunca aynısı olması lazım. Daha bu hafta yapmaya başladı bu işi anlam veremiyorum.

Alıntıları Göster
    Hocam bunu bilemezsiniz ki. Yani yanlış bağlansa da yıllardır çalışan bir tesisat olabilir anahtarlamayı nötre yapmak tesisatı bozmaz sadece doğru değil. Son bir haftadır belki biri şebekeden fazla güç çekiyor bu da sizin tesisatınızı etkiliyor. Bu tabi benim yorumum diğer arkadaşlar da bir sebep bulacaktır illa ki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SequentiaL

Hocam bunu bilemezsiniz ki. Yani yanlış bağlansa da yıllardır çalışan bir tesisat olabilir anahtarlamayı nötre yapmak tesisatı bozmaz sadece doğru değil. Son bir haftadır belki biri şebekeden fazla güç çekiyor bu da sizin tesisatınızı etkiliyor. Bu tabi benim yorumum diğer arkadaşlar da bir sebep bulacaktır illa ki.

Alıntıları Göster
    Anladım hocam teşekkür ediyorum yinede

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.