Şimdi Ara

Lamba kendi kendine yandı. Böyle bişey neden oldu? NEDENİ BULUNDU, SORUN ÇÖZÜLDÜ... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
56
Cevap
1
Favori
56.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Doorbay

Doğru söylüyorsun alışıcaz artık. Amcamlarda da simit floresan var, (elektronik balastlı) onlarda ışı kapattıktan 3-5 sn sonra lamba kendi kendine 1 sn yanıp sönüyor. Onlarda alışmış bu duruma ama başlıktada belirttiğim gibi tek merak ettiğim şey bunlar neden oluyor...

Alıntıları Göster
    eğer anahtarlarınız ışıklıysa basit bir açıklaması var. anahtarı kapadığınızda temas tamamen kesilmiyor. onun yerine akım anahtardaki neon lamba üzerinden lambaya ve oradan ise nötre gidiyor. neon lamba ve odaki lamba seri bağlı oldukları için şebeke gerilimini aralarında paylaşırlar. oda lambasının üzerindeki gerilim düşük olduğu için yanmaz. ama neon lamba için böyle bir sorun olmadığı için yanar. ama gerilim oynamalar nedeniyle kısa anlığına yükselirse, lambaya hafifde olsa ışık verdirebilir. ama yanlış bağlantı veya elektroniğin küçük süprizlerinden de kaynaklanabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: dergul

eğer anahtarlarınız ışıklıysa basit bir açıklaması var. anahtarı kapadığınızda temas tamamen kesilmiyor. onun yerine akım anahtardaki neon lamba üzerinden lambaya ve oradan ise nötre gidiyor. neon lamba ve odaki lamba seri bağlı oldukları için şebeke gerilimini aralarında paylaşırlar. oda lambasının üzerindeki gerilim düşük olduğu için yanmaz. ama neon lamba için böyle bir sorun olmadığı için yanar. ama gerilim oynamalar nedeniyle kısa anlığına yükselirse, lambaya hafifde olsa ışık verdirebilir. ama yanlış bağlantı veya elektroniğin küçük süprizlerinden de kaynaklanabilir.

Alıntıları Göster
    anahtar ışıklı değil standart anahtar gayet güzgün çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doorbay -- 13 Haziran 2012; 22:17:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mertdo2
    anahtar ışıklı deyil standart anahtar gayet güzgün çalışıyor.

Benim de anahtarım normal anahtar. Aynı marka simit lambadan yan oda da var, onda olmuyor bunda oluyor. Çok ilginç gerçekten.

İçindeki kondansatörlerden mi acaba diye şüphe ediyorum.

Yalnız ben bu duruma o kadar alıştım ki gece yatınca direkt olarak lambaya bakıyorum yanıp sönmesi için, onu görmeden uyumuyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yxsdf -- 7 Mart 2010; 22:17:34 >
  • bir sakatlık olmasın bir kontrol et istersen genede
  • quote:

Orijinalden alıntı: AsosyalBilgisayar

bir sakatlık olmasın bir kontrol et istersen genede
    Arkadaşlar sorun üzerinde 2-3 gündür çalışıyorum. En sonunda kendi kendine yanmasının nedenini buldum. Sorun lamların flüoresanlarında. Kendi kendine yanan carrefour marka 20W lambayı aldım. Sonra marketten philips marka 20W lamba aldım ve teste başladım. İki lambanın da içini açtım. Devre kartlarının büyüklüğü ve devre şeması birbirine çok benziyordu. İki lambanın da flüoresanlarını çıkarttım. Carrefour un flüoresanını philips e philips in flüoresanını carrefour un kine taktım. Carrefour un flüoresanı philips in balastına bağlı olmasına rağmen lamba kendi kendine yanıp söndü. Philipsin flüoresanı carrefour un balastına takılıydı ve hiç yanıp sönmedi. Sonra Carrefour un flüoresanının uçlarındaki direnç değerlerini ölçtüm. Birinin direnci 10 ohm diğerinde hiç direnç yoktu ve flüoresanı salladığımda içinden şıngır şıngır sesler geliyordu. Bunlar, flüoresanın rezistansının koptuğuna işaret. Philips in flüoresanının uçlarındaki direnç değerlerini ölçtüm de ise ikisi de 9 ohm çıkıyordu.
    Kısacası lambanın kendi kendine yanması flüoresanın içindeki rezistanstan kaynaklanıyormuş.

• quote:

Arkadaşlar sorun üzerinde 2-3 gündür çalışıyorum. En sonunda kendi kendine yanmasının nedenini buldum. Sorun lamların flüoresanlarında. Kendi kendine yanan carrefour marka 20W lambayı aldım. Sonra marketten philips marka 20W lamba aldım ve teste başladım. İki lambanın da içini açtım. Devre kartlarının büyüklüğü ve devre şeması birbirine çok benziyordu. İki lambanın da flüoresanlarını çıkarttım. Carrefour un flüoresanını philips e philips in flüoresanını carrefour un kine taktım. Carrefour un flüoresanı philips in balastına bağlı olmasına rağmen lamba kendi kendine yanıp söndü. Philipsin flüoresanı carrefour un balastına takılıydı ve hiç yanıp sönmedi. Sonra Carrefour un flüoresanının uçlarındaki direnç değerlerini ölçtüm. Birinin direnci 10 ohm diğerinde hiç direnç yoktu ve flüoresanı salladığımda içinden şıngır şıngır sesler geliyordu. Bunlar, flüoresanın rezistansının koptuğuna işaret. Philips in flüoresanının uçlarındaki direnç değerlerini ölçtüm de ise ikisi de 9 ohm çıkıyordu.
    Kısacası lambanın kendi kendine yanması flüoresanın içindeki rezistanstan kaynaklanıyormuş.

demek taa başlarda bu ampülü bir başka duyda deneseydin sorun dahamı kolay anlaşılacaktı ,neyse tecrübe tecrübedir

• quote:

Alıntıları Göster
    Büyü bozuldu desene
    Sorun lambanın içindeymiş.
    İyi bir tecrübe oldu bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: eloko

Büyü bozuldu desene
    Sorun lambanın içindeymiş.
    İyi bir tecrübe oldu bu.

Alıntıları Göster
    floresan lambalarda lambanın iç yüzeyi fosforla kaplanmıştır. içindeki civa buharı elektrik akımı ile ısıtılarak gözle görülmeyen bir ışın üretir. bu ışın floresan madde ile kaplanmış yüzeyde ışıma meydana getirerek görünür ışık oluşur. bu sebeple anahtar kapandıktan sonra zayıf bir şekilde ışıması normaldir( fosforlu saatler gibi aynı zayıf bir ışıma) merak edenler flüorışıma konusunu araştırabilirler

• quote:

Orijinalden alıntı: mr.fusion

floresan lambalarda lambanın iç yüzeyi fosforla kaplanmıştır. içindeki civa buharı elektrik akımı ile ısıtılarak gözle görülmeyen bir ışın üretir. bu ışın floresan madde ile kaplanmış yüzeyde ışıma meydana getirerek görünür ışık oluşur. bu sebeple anahtar kapandıktan sonra zayıf bir şekilde ışıması normaldir( fosforlu saatler gibi aynı zayıf bir ışıma) merak edenler flüorışıma konusunu araştırabilirler

Alıntıları Göster
    I Love flüorışıma

• quote:

Orijinalden alıntı: bilgin_yener

I Love flüorışıma

Alıntıları Göster
    ne flüorışıma sı. anahtar kapalı bile olsa lamba kendi kendine yanıp sönüyor. beyaz ışık çıkarıyor. Fosforun çıkarttığı ışık genelde yeşil. Biz kaç aydır kendi kendine yanma sorununu çözmeye çalışıyoruz sizde flüorışıma diyorsunuz.
  • quote:

arkadaşım iyi yazmışsında o ayrı bir olay, arkadaşımızın konusunun dışında
  • quote:

Orijinalden alıntı: PERİSKOP

quote:

arkadaşım iyi yazmışsında o ayrı bir olay, arkadaşımızın konusunun dışında

Alıntıları Göster
    zaten ben zayıf bir ışıma dedim eski yorumlara bakılırsa benim bahsettiğim olayla karşılaşanların yorumları var

• quote:

I Love flüorışıma

terbiyesizliğin alemi yok
  • quote:

quote:

I Love flüorışıma

terbiyesizliğin alemi yok

Alıntıları Göster
    Sorun pek çözülmüşe benzemiyor

Lamba içindeki rezistansın arızalı olması elektirik akımı kesildiği halde nasıl oluyorda ışımaya sebep olduğunu açıklamıyor.

mr.fusion'un açıklaması mantıklı geldi bana.
    Ama ışıma yapmak için gerekli enerjiyi nereden alıyor ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Tigertiger

Sorun pek çözülmüşe benzemiyor

Lamba içindeki rezistansın arızalı olması elektirik akımı kesildiği halde nasıl oluyorda ışımaya sebep olduğunu açıklamıyor.

mr.fusion'un açıklaması mantıklı geldi bana.
    Ama ışıma yapmak için gerekli enerjiyi nereden alıyor ?

Alıntıları Göster
    ben kendi sorunumu çözmüş bulunuyorum. Diğer sorunlar beni ilgilendirmez, yanıp sönmenin rezistans telinin kopmasından kaynaklandığını buldum bu benim sorunumdu. sorunumu diğer arkadaşlarda merak ettiği için paylaştım, bence polemiğe gerek yok.

• quote:

ben kendi sorunumu çözmüş bulunuyorum. Diğer sorunlar beni ilgilendirmez, yanıp sönmenin rezistans telinin kopmasından kaynaklandığını buldum bu benim sorunumdu. sorunumu diğer arkadaşlarda merak ettiği için paylaştım, bence polemiğe gerek yok.

Aslında esas soru, tel kopunca lamba neden böyle bir şey yapıyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yxsdf

quote:

Bugün bende aynı problemi yaşadım ve sayenizde lambada problem olduğunu anladım. Önce anahtarı değiştirdim fakat aynı şey olunca google amcaya soralım dedik. Anahtar açıkken lamba yanıyor. Kapalıyken yanıp sönüyor. Lamba yandığı için bozuk olma ihtimali insanın aklına bile gelmiyor doğak olarak. Tesisatta problem var heralde diye korkmaya başlamıştım..

yxsdf arkadaşım bu enerji tasarruflu lambalara akıl sır ermez. Dimmerlede yanmıyor bunlar ve akıllı duy diye birşey var bende, lambayı kumandayla kontrol etmek için. Bunuda bozuyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gecekusu35 -- 17 Nisan 2010; 7:35:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gecekusu35

quote:

Orijinalden alıntı: yxsdf

quote:

Bugün bende aynı problemi yaşadım ve sayenizde lambada problem olduğunu anladım. Önce anahtarı değiştirdim fakat aynı şey olunca google amcaya soralım dedik. Anahtar açıkken lamba yanıyor. Kapalıyken yanıp sönüyor. Lamba yandığı için bozuk olma ihtimali insanın aklına bile gelmiyor doğak olarak. Tesisatta problem var heralde diye korkmaya başlamıştım..

yxsdf arkadaşım bu enerji tasarruflu lambalara akıl sır ermez. Dimmerlede yanmıyor bunlar ve akıllı duy diye birşey var bende, lambayı kumandayla kontrol etmek için. Bunuda bozuyorlar.

Alıntıları Göster
    yahu o değil geçen bende bu işin daha garibi oldu...

durup dururken lamba yanmaya başladı, anahtarı açıyorum yanıyor, kapıyorum yanıyor....

bir türlü söndüremedim...

dedim anahtar buzuldu herhalde gideyim bi anahtar alayım...

aldım geldim yeni anahtarı, baktım değişen bir şey yok...

sönmüyor anasını satayım lamba...

geçen elektrikçiye sordum buattandır dedi ama, hala benim kafam durumu alabilmiş değil...

• quote:

Orijinalden alıntı: Uzaktan Kumandan

durup dururken lamba yanmaya başladı, anahtarı açıyorum yanıyor, kapıyorum yanıyor....

geçen elektrikçiye sordum buattandır dedi ama, hala benim kafam durumu alabilmiş değil...

Herkes tasağruflu ampul diyor ama bu kadar tasağruf fazla. anahtarı kapatınca bile yanmaya devam ediyor

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Uzaktan Kumandan

Herkes tasağruflu ampul diyor ama bu kadar tasağruf fazla. anahtarı kapatınca bile yanmaya devam ediyor

Alıntıları Göster
    Ne kadar güzel bir konuymuş bu tesadüf gördüm..
    Aynı sıkıntı bende de var Banyo'ya bir aplik aldım fakat anahtar kapalı iken sürekli yanıp sönmekte özellikle gece çok fena ve rahatsız edici...
    Elektrikçi arkadaşım buatı kurcaladı fazı falan değiştirdi, Anahtarı değiştirdi ama sonuç değişmedi En son balastı bozuk lambanın en iyisi değiştir bunu dedi..
    Gittim başka bir model aldım ancak onda da aynı sorun devam ediyor ...Çözümde gelmiyor aklıma sanırım floresan olduğundan kaynaklanıyor..

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.