Şimdi Ara

Harddisk çıkarılabilir disk gibi gözüküyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bugün eniştemin bilgisayarına format attım şu an harddiskim çıkarılabilir disk gibi görünüyor.Hani flash diskinizi takarsınız da donanımı güvenle kaldır diye bir uyarı çıkar, o uyarı şu anda benim harddiskimi çıkarılabilir disk olarak gösteriyor.Daha önce bununla ilgili bir konu vardı ama şu an bulamadım.Düzeltmek için ne yapmalıyım???

• yukarı
  • ben kendim hallettim yardım eden herkese teşekkürler
  • Hocam nasıl yaptın bari onu yazda bizde öğrenelim.
  • bunun gibi sorunu olan başlık açsın ordan veririm yanıtını...
  • Kendin pişir kendin ye olmuş....
  • bazen öyle oluyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: yurdakurban

Hocam nasıl yaptın bari onu yazda bizde öğrenelim.

Sorun genelde nforce chipsetli anakartlarda oluyor. Nforce chipsetli anakartlardaki sata ve ide driverları bu soruna neden oluyor. Nforce sata driverlarını sistemden kaldırıp windowsun kendi sata driverlarının kurulmasını sağlarsanız sorun çözülüyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mendiss

quote:

Sorun genelde nforce chipsetli anakartlarda oluyor. Nforce chipsetli anakartlardaki sata ve ide driverları bu soruna neden oluyor. Nforce sata driverlarını sistemden kaldırıp windowsun kendi sata driverlarının kurulmasını sağlarsanız sorun çözülüyor.

sorunu çözmeden önce nerelerdeydin sen o kadar uğraştırdın adamı
  • sorduğumuz soruların bilenlere malum olmasını bekleyemezsiniz, birisi gezinirkn görecek biliyorsa söyliyecek. sinir yapmayalım lütfen...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ::ExtremE::

quote:

quote:

http://forum.donanimhaber.com/m_14634482/mpage_1/key_//tm.htm#14646655

Yukarıdaki linki ya da birsürü benzerlerini incelemiş olsa idiniz (forumda arattırma yaparak!.. ""Donanımı Güvenle Kaldır" şeklinde bir arama kriteri tanımlamanız yeterli idi), sorununuzun yanıtını almış ve bu kadar arkadaşımızı da gereksiz tepkinizle mağdur etmemiş olurdunuz.

Ancak, Nasip değilmiş ("-Yersen rızkındır!").

• quote:

bunun gibi sorunu olan başlık açsın ordan veririm yanıtını...

http://forum.donanimhaber.com/m_14634482/mpage_1/tm.htm
  • quote:

quote:

Bu bir sorun değil, SATA teknolojisindeki "Hot Swap" özelliğinin yapısı gereği.

Bkz:http://forum.donanimhaber.com/m_14634482/mpage_1/key_//tm.htm#14646655

• quote:

Sizlerin ve bizlerin ( kendimde dahil olmak üzere ) kullandığımız pclerde karşılaştığımız sorunlara beraber çözüm bulduğumuz bu ortamda hiç kimse burada yeni bir konu açılsında soruna çözüm bulayım diye 24 saat pc başında beklemiyor. Ben kendi adıma arasıra girer bakarım, bir bildiğim varsa cevabımı veririm. Zaten cevabım size değil sorunun nasıl çözüldüğünü devlet sırrı gibi sakladığınız arkadaşımıza idi. Bilgi tecrübeyle kazanılıyor ve paylaşmadıkça bir anlamı olmuyor. Bu forumdaki belli başlı amaçlardan biride bu zaten. Bilgisayar sistemleri konusunda Trnin en büyük bilgi paylaşım ortamlarından birinin donanımhaberin üyeleriyiz. Ve ben sitemizi ve buradaki gönüldaşlarımızı çok seviyorum. Herkese saygılar.

• quote:

Orjinalden alıntı: TA2DF

quote:

quote:

Bu bir sorun değil, SATA teknolojisindeki "Hot Swap" özelliğinin yapısı gereği.

Bkz:http://forum.donanimhaber.com/m_14634482/mpage_1/key_//tm.htm#14646655

quote:

Anakart chipset sürücülerinin bir parçası olan SataIDE/SataRAID sürücüleri yüklendiğinde "Donanımı Güvenle Kaldır" bildiriminin çıkmasının nedeni; SATA diskin "SATA Hot Swap" özelliği olmasındandır. Bu özellik sayesinde SATA disklere veri yazılırken/okunurken sistemden sorunsuzca sökülüp/takılabilir. Ancak malumunuzdur ki, disk sistem diski ise, Windoze buna izin vermez.

Bazı üreticiler (Dizüstü gibi) setup proseslerinden bu sürücüyü çıkarırlar. Bu sistemlerde Microshaft'ın generic sürücüleri yüklendiğinden, bu bildirime rastlanmaz. Bunu yapmalarındaki sebep; ürettikleri bilgisayarda kullandıkları SATA HDD'nin firmware'inin uyumsuzluğundandır. Bu uyumsuzluk yüzünden, şayet sürücü yüklenir ise, bilgisayar açılışı sırasında 3 dakikaya varan gecikmelere neden olmaktadır. Bu sefer de başka bir handikap yaşanmakta!.. Sürücü yüklenmediği taktirde, Microshaft'ın generic sürücüsünde de NCQ (Native Command Queuing: Dahili Komut Sıralama) (disk okuma/yazma performans başarımı için) desteklenmediğinden dolayı, NCQ özellikli SATA disklerin bu özelliğinden feragat edilmek zorunda kalınması. :(

Teşekkür ederim. Güzel bir bilgi daha kazanmış olduk.

• 14 yıl olmuş ama yine de arayan olabilir... Eğer Asus anakartınız var ise yöntem şu: Bios'a girin. Advanced kısmından sata configuration kısmına girin. O çıkarılabilir gözüken harddisklerin bağlı bulunduğu sata portunun altında hot plaug kısmını Disabled yapın. Kaydet ve çık durum düzelmiş olacak. Diğer anakartların biosunda da benzer bölümlerin yerine gelin, aşağı yukarı aynıdır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.