Şimdi Ara

Harddisk'in sesini nasıl azaltırım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Maxtor 40GB 7200 Harddiskimden çok ses geliyor.İşlem yaparken çıkarttığı ses benim için önemli değil.Harddiskten sürekli tiz bir ses geliyor.İnsanı çok rahatsız ediyor,özellikle film seyrederken.
    Sesi nasıl engelleyebilirim?

• harddiskn icini açamiycagina gore ya kasanin yalitimini yap ya da hddni degistir wd 80gb JB al...
    yada film seyrederken sesi fazla aç ( bu arada film seyrederken hdd'den gelen sesin seni rahatsz etmesi de ilginç bi olay hdd den olduguna emin misin? fanlardan falan olmasin )
  • DMX vidaları biraz daha sıkmayı dene belki tam olarak sıkışmadığı için oynama yüzünden ses çıkartıyordur??
  • Titreşimden olma ihtimalide var.
    Ama HDD kasayı titretir mi? Hani normalde CD ROM cd okuken titretiyor.
    Ben HDD fanı almıştım. Kullandıktan 5 - 6ay sonra ses gelemeye başladı fanlardan. Bunun anlamı fanlar balans ayarı bozulmuş ve yeni HDD fanı almam gerekiyormuş...
  • Sesin HDD'den geldiğine eminim.Çünkü güç kablosunu çıkardığım zaman bilgisayardan hiç ses çıkmıyor.Titreme sesi değil.Böyle uçağın motorları çalışırken çıkan sesin azalmış halini düşünün.Zaten hepsiburada.com'da yazılan yorumların bazılarındada aynı sorunu dile getirmişlet.Demekki mecbur HDD'yi değiştiricez.
    En sessiz HDD hangisi arkadaşlar?
  • Kasaya yalıtım yapabilirsin, samsung'ların gürültü seviyesi kabul edilebilir, ancak çok çok ağır yük altında derinden bi tıkırdama duyuyosun, tavsiyem iyi bi firmadan al hdd, sana uyanı deneyerek gör
  • dısk de bad olabilir bemim bildigim maxtor sessiz dısk tir bu arada çok dısk kullandım 20 gb uzeri ama nerdeyse hiç biri rahtsız edici sesi yok tu samsung 20 gb sv 2001 h versıyonunda azcık bir ses vardı ama oda rahatsız edici degil di..

bu arada film izlerken ses rahatsız etmesi çok ilginç cdrom fan vs bu parçaların yuzunden hdd sesi duyulmaz..
  • [dry]
  • HDD'de bad sector yüzünden olduğunu sanmıyorum.Çünkü çok az kullandım daha.Bilgisayara yeni zalman fan aldığım için fan sesi artık hiç duyulmuyor.DVDRom hiç ses çıkarmıyor zaten.Daha önceden fan sesi yüzünden HDD'nin sesi duyulmuyordu demekki...
  • yetkili servisi aramayı denedin mi?

belki hatalı üretim falandır... ücretsiz değiştirirler...
  • defrag yap.fazla ses duymazsın.
  • intel anakartsa iaa'ı yükle,akustik yönetimden ayarlarsın ama alet yavaş çalışır biraz daha.
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by DMX</i>
    <br />Sesin HDD'den geldiğine eminim.Çünkü güç kablosunu çıkardığım zaman bilgisayardan hiç ses çıkmıyor.Titreme sesi değil.Böyle uçağın motorları çalışırken çıkan sesin azalmış halini düşünün.Zaten hepsiburada.com'da yazılan yorumların bazılarındada aynı sorunu dile getirmişlet.Demekki mecbur HDD'yi değiştiricez.
    En sessiz HDD hangisi arkadaşlar?
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

en sessiz harddisk seagate baracuda IV ve üzeri, kasa açıkken bile ne motor sesi nede okuma kafasının sesi,
    tık yok,
    seagate baracuda III vardı önceden sonra seagate baracuda IV aldım,
    hard diski değiştirince fanların sesi ortaya çıktı,
    saygılar.

• gigabyte marka VIA anakart kullanıyorum.HDD'nin hızını düşürmek için bu anakartla hangi programı kulanabilirim?
  • 80 maxtor vardı çok ses var diye servise gönderdim yenisi ile değiştirdiler ama yenisi de çok faklı değildi en iyisi maxtor almamak hızlı ama sesli..
  • HARDDİSK AĞZINA KADAR DOLUYSA
    DEFRAG YAPMADIYSAN
    İŞLEMCİN VE RAM DÜŞÜKSE
    HARDDİSKTEKİ KIRMIZI FAAL IŞIK PEK SÖNMÜYORSA
    SES OLabilir
  • harddiskin maxtor fireball 3 ise normaldir arkadaşım ben o hdd yi ilk çıktıgı zamn 1 gün kullanmıstım matkab gibi çalışıyordu tservisi aradım bunlar böyle dedi bende hemen ddegiştirmiştim bence sende öyle yap imkan varsa hemen degiştir[frndsp]
  • HDD nin sesini kesmenin en etkili yolu kasa ile olan bağlantısını kesmendir. Tabiki disk boşlukta durmayacağına göre yumuşak bir malzeme ile kasaya asmandır. Bunu ip yada lastik benzeeri eşya ile yapabilirsin. Don lastiği diye tabir edilen lastik türü bu iş için en uygun olan malzemelerden biri.
    İkili bağ yapıp arasına diski atarsan çok faydalı olduğunu görebilirsin.
  • garantisi varsa hemen gönder harddiskin gidici olabilir. üç tane değiştirdik. haberiin olsun. bir an önce değiştirmeye bak...
  • yaw kardes helal olsun sana fılm ızlerken hdd'den cıkan sesı nası duyuyon ben ugrasıyom valla duyamıyom bı anlat nası oluooo.....
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.