Merhaba arkadaşlar harddiskim ram takarken mavi ekran hatası verdi daha sonra düzelmedi yeni hdd aldım onu görüyor ama eski harddiskimi başka bir pc yada kendi pc me 1. veya harici olarak taksam da mavi ekran hatası veriyor bilgileri kurtarmam gerekiyor D'yi silmeden format atabilir miyim veya kurtarabilir miyim önerileriniz nelerdir?
senin hdd yanmış bana kalırsa, bilgileri kurtarmak için çeşitli program veya yöntemler var google da arayabilirsin
Merhaba Arkadaşlar Benim şöyle bir sorunum var pc ye format atmayı denedim fakat mavi ekrn hataları çıkıyor hdd yi başka pc ile denedim yine mavi ekran hatası veriyor
Not hdd 160 gb ve okunuyor
Öncelikle; yapmanız gereken çok basit birşey var; ekranda çıkan mavi ekran hatalarının fotoğrafını çekmek. Bu şekilde hata kodundan sorunun nerede olduğunu anlayabilirsiniz, araştırma imkanınız yoksa o fotoğraf ile başkalarına sorabilirsiniz.
Konuyu açan arkadaşa gelince; (1. veya harici olarak taksam da dediğiniz kısımdaki hariciyi seconde(ikincil) hdd olarak taktığınızı varsayıyorum. HDD kutuları ile usb den harici harddisk gibi bağlamayı deneyiniz.) Bende de halihazırda böyle bir hdd var ve sisteme bağladığımda windows onarma başlıyor ve takılıyor, yani makina açılmıyor. Bu tür diskler için en mantıklı yöntemlerden biri harici HDD kutularıdır. Şuan elimde kutu olmadığı için deneyemedim tabi. Ancak Eski İDE harddiskimden 10-12 yıllık verilerimi hdd kutusu yolu ile kurtardım. Harici harddisk gibi takmak en mantıklısı.Sata portundan ulaşmak pek kolay olmuyor bu tip durumlarda.
Kardeş Farklı farklı mavi ekran hataları veriyor yok bilmem ntfs sys farklı hep bir türlü format atamadım başka pc ile denedim yine olmadı
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme