En iyisi bilgisayarı veya hddyi anlamayan birisine satmak :D. Veya formattan önce bütün dosyaları şifreleyin, ulaşacaksa da bu haline ulaşsın.
Arkadaşlar veri kurtarma programları da bu iş için aslında iyi çünkü bir ver kurtarma programıyla ne kadar kurtarma işlemi yapılması denenirse eski bilgilere ulaşmak o kadar zorlaşıyor. Tabi çok uğraştırıcı bir yöntem ve %100 garantisi yok. Eğer önemli verilerinizin olduğu hdd yi satacaksanız low level format atın gitsin. Yukarda pek çok kişinin dediği gibi kurtarmak için profesyonel bi yöntem gerekeceğinden (özel lab ortamı ve bol para) zaten kolay kolay kimse uğraşmayacaktır.
maxblast..12-14 saat sürüyor..sektör sektör temizliyor
low format işini görebilir bi at sonra bilgisayarcıya götür pcni ordan hallederler
quote:
Orjinalden alıntı: prokizya
quote:
Orjinalden alıntı: Azad__Arda
Low level Format Atılabilir
Her seferinde yavaş format atarım ama 20.000 fotoğrafı geri aldım
@prokizya. ve bazı diğer arkadaşlar. Burada sanırım çok önemli bir ayrıntıyı kaçırıyorsunuz.
Yavaş format, hard diskteki tüm sektörleri okuyarak tarar, okunamaz olanları işaretler ve dosya sistemini bu işaretleri işler.
Low level format ise, hard diskteki tüm sektörleri okumak yerine, yazar. Yani yavaş formattaki gibi sağlam mı bozuk mu diye okumaz, tüm harddiski "0" ile doldurur.
yavaş format , hardiskin yeryerine yazmadığı için tüm veriler rahatlıkla kurtarılabilir.
Ama low levelde ise, hardiskin kendi donanımıyla 1 byte veri dahi kurtarmak imkansızdır.
Ancak, çok profesyonel laboratuvar ortamında hard diskteki manyetik alanların eski haline ulaşılabilmesi münkün olduğu söyleniyor.
Low Level Format Yaz Googleye İndir Ben Atıyom Eskiye Dahir Hiç Bişey Bulamıyorum
arkadaşlar harddisk temizleme cd si nasıl yaparım
Benim anlayamadığım şey , eğer bazı arkadaşların dediği gibi hangi işlem yapılırsa yapılsın veri kurtarılabiliyorsa HDD'lerin teorik olarak sonsuz bir hafızaya sahip olmaları gerekmez mi?
Yani ben 10GBlık HDD'ye 1000 defa 10 GB boyutunda ayrı veri yazarsam ve bunların tamamı elde edilebiliyorsa bu kadar veri nerede saklanıyor?
Low Level Format biraz zor ama uğraşırsan yaparsın.
O&O Safe Erase yazılımıyla HDD'teki verileri geri getirmenin imkansıza yakın olduğunu söyleyebilirim. Yazılım ile çeşitli modlarda silme işlemi yapılabiliyor. Konu ile ilgili olarak burayı incelerseniz bilgi sahibi olabilirsiniz.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme