Şimdi Ara

Harddisk neden uyaniyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evde Wireless network paylastirma / download gibi islerle kullandigim bir makina var. WinXP yuklu.
    Cogunlukla (uzuun saatler boyunca) bu makinada hic bir islem yapilmiyor. Monitor/klavye/mouse bile bagli degil, yazilim olarak da VNC server ve wireless kartin yazilimlari disinda hic birsey calismiyor.

Dolayisiyla pek Hard disk erisimi gerektirecek bir sey yok mantiken.
    Makinanin hard disk`inin durmasini istiyorum cunku dedigim gibi 24 saat acik ayrica ses de cikartiyor. Bunun icin denetim masasi -> guc ayarlari`ndan hard disk durdurma zamanini ayarladim. Hard disk normal olarak duruyor ayarlanan sure gecince(10 dk). Ama anlamadigim bir sey var: Hic bir zaman hard diskin uyku modu uzun surmuyor, mutlaka 1-2 dakika sonra hard disk tekrar donmeye basliyor tamamen kendiliginden, hic birsey yapilmamis olmasina ragmen. Bu devamli boyle surup gidiyor dur-calis dur-calis seklinde....

Cozum olabilecegini dusunerek windows`un sanal bellegini kapattim (Belki periyodik olarak ram`den diske veri yaziyordur diye) ama hic bir yarari olmadi... Hard disk calismaya baslamaya devam ediyor. Sanki arkada calisan bir service var gibi ozellikle hard disk`i uyandiran, hic bir mantigi olmadan durup dururken. Acikcasi cok sinir bozucu bir sey cunku dikkat ettim hard disk tekrar dondukten sonra kafa sesi gelmiyor, yani sanki sadece donmeye baslamis gibi durup dururken. Ben hard disk`in uyku modunda kalmasina devam etmesini istiyorum.

Onerilerinizi bekliyorum

• hazırda bekletme modunu etkinleştirdin mi..yada kapasitesi yeterlimi bir kontrol et istersen..
  • Hazirda bekletme ayri bir sey, benim isime hic yaramaz cunku hazirda bekleme modundayken network kartlari vs. kapaniyor. Yani sistemin her zaman uyanik olmasini isitiyorum ama HDD in durmasini ayni zamanda.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.