Core2 Duo 2,4 ghz 2 gb ram 250 gb hardisk Free Dos işletim sistemi yüklü kasa aldım. Sorunsuzca XP kurdum. Kurulumdan hemen sonra harddiske bakınca Harddisk kapasitesi 236 gb Boş alan 116 gb. 100 gb kadar bir alan kullanılıyor gözüküyor. Tekrar format attım. Harddisk tek parça gözüküyor. Bölümlenmiş olarak gözükmüyor sadece 100 küsür Gb kullanımda gözüküyor. Format atınca %60'a kadar normal format atıyor. %60 'ı geçtikten sonra işlem hızlanıp 30-40 saniyede formatı bitiriyor. 3 kez denedim hep aynı oldu. Disk yönetiminden hardiske baktım bölümlenmiş alan gözükmüyor. Şuan harddiskin 100 gb lık kısmını kullanamıyorum. Harddiskin tamamını kullanır hale getirmek için ne yapmak lazım? Fikir vericek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum...
Partition programlarıyla bunu düzeltebilirsin bana göre. Bende benzer problemleri böyle çözmüştüm.
Ama ben windows üzerinden bunu hiç denemedim. Devamlı CD den çalışan partition programlarını kullanırım.
İlk denemen gereken program bence Acronis Disk Director. Ayrıca Paragon Parttion Manager veya Partition Magic gibi programları da deneyebilirsin.
Hiren Boot CD de bu programlar mevcut... Onlar işini görecektir......
İlk önce programla tüm bölümleri silip tekrardan bölümleme yapacaksın.
bilmediğim bi nedenden Acronis Disk Director programını kuramadım. proram kurulumu belli bi aşamaya geldiktan sonra windows hata raporu ekrana geliyor ve kurulum tamamlanmadan iptal oluyor. Acronis Disk Director teki bu hatanın sebebini bulamadım. Diğer programları deneyeceğim. Önerin için teşekkür edirim.
quote:
Orjinalden alıntı: erkandurmus
bilmediğim bi nedenden Acronis Disk Director programını kuramadım. proram kurulumu belli bi aşamaya geldiktan sonra windows hata raporu ekrana geliyor ve kurulum tamamlanmadan iptal oluyor. Acronis Disk Director teki bu hatanın sebebini bulamadım. Diğer programları deneyeceğim. Önerin için teşekkür edirim.
Arkadaşım ben sana windows üzerinden çalıştır demedim ki? Sistemini CD ile başlat dedim. Mesela Hiren Boot CD ile. Sonra Acronis Disk Directorü Hiren boot Cd den çalıştır. Daha sonra ise gördüğün tüm bölümleri silip yeniden bir bölümleme yap.
Tabi diskinin içindeki tüm veriler silinecek. Önemli verilerin varsa başka bir diske veya medya gibi bir yere yedekle....
Umarım anlatabilmişimdir.......
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme