Şimdi Ara

harddiskimi bilgisayar gormuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar, sunada ABD de yasiyorum. Turkiyeden buraya seyahatim sirasinda galiba tasinabilir harddiskim zarar gormus. Toshiba 750GB 3.5" harddiskim var. Bilgisayara usb kablosunu taktigimda "removable disk" uyarisi veriyor. tikladigimda aclimiyor, cikariliabilir surucuye disk yerlestiriniz uyarisi veriyor. Format atamiyorum harddiske. Ozelliklerinde kullanilan alan= 0 toplam kapasite= 0 bos alan=0 yaziyor.

Bu sorunu nasil cozebilirim. Ver'ler'm' de kaybetmek istemiyorum.Yardimci olabilecek varsa haberlerini bekliyorum. Simdiden herkese tesekkurler. ( forumda ayni konuyu gordum fakat yeterli olmadi yazilanlar benim icin)

• diskin bozulmuş olması ihtimal dahilinde olsa da, bir ihtimalle de ext diskin elektronik devreside hasar görmüş olabilir görünüyor.
    öncelikle hdd yi case den ayırın sonra bir masaüstü pc ye içerden sata kablo ve elektrik kablosu ile 2. disk olarak bağlayıp öyle deneyin derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blacksmoke

diskin bozulmuş olması ihtimal dahilinde olsa da, bir ihtimalle de ext diskin elektronik devreside hasar görmüş olabilir görünüyor.
    öncelikle hdd yi case den ayırın sonra bir masaüstü pc ye içerden sata kablo ve elektrik kablosu ile 2. disk olarak bağlayıp öyle deneyin derim.

tesekkur ederim onerin icin. Garanti suresi dolmadigi icin herhangi bir sekilde garanti kapsami disinda kalmasini istemiyorum urunun. Ama en son carem dedigini yapmak olacak. Cunku benim icin onemli olan harddsikimi tekrardan kullanabilmem degil, icindeki verileri kurtarmak cok onemli. Ilgin ve onerin icin tekrardan tesekkur ederim.
  • Usb ve sata kablosu denemelerini 2 farklı pc de denemende her zaman yarar vardır..
  • aynı sorun bende olmuşdu pc HARD DİSK İ görmüyordu teknik servise gösterdim hdd çok hasar görmüş dedi ve hdd yi değiştim yeni taktırdım sorun ortadan kalkdı heralde seninkininde değişmesi lazım saygılar...
  • Eğer bilgisayarınız diski görüyor ise... Bilgisayarımda bir disk olarak gözüküyorsa;

Başlat - Çalıştır - cmd

Açılan siyah ekrana "chkdsk/f <sürücü_ismi> :" yazıp entere basın. Örnek: chkdsk/f d: dediğimde d diskini tarar. Sizin diskiniz bilgisayarımda ne gözüküyorsa onu yazın. Bir ihtimal işe yarayabilir eğer sorun yazılımsal ise. Aksi varsa zaten disk servislik olmuştur. Servisinde yapabileceği bir şey yoktur...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Janti

Eğer bilgisayarınız diski görüyor ise... Bilgisayarımda bir disk olarak gözüküyorsa;

Başlat - Çalıştır - cmd

Açılan siyah ekrana "chkdsk/f <sürücü_ismi> :" yazıp entere basın. Örnek: chkdsk/f d: dediğimde d diskini tarar. Sizin diskiniz bilgisayarımda ne gözüküyorsa onu yazın. Bir ihtimal işe yarayabilir eğer sorun yazılımsal ise. Aksi varsa zaten disk servislik olmuştur. Servisinde yapabileceği bir şey yoktur...

soylediklerini yaptim, sabit disklerimi goruyor ama dedigin gibi harddiski gormuyor. galiba servisine gonderecegim. tesekur ederim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PS3 harddiski görmüyor
    13 yıl önce açıldı
    Bios hdd görmüyor
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • diskin kafası bozulmuş gibime geldi, diski soğut (buzdolabı) sonra çalıştırmayı dene. 1 dakka da olsa çalışabilir, ısınınca çalışmaz, acil dosyanı alırsın. başıma gelmişti böyle enteresan bir olay.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.