Arkadaslar hepinize slm. Benim Maxtor Harddiskimden (40 gb) yaklasık bir 5 gundur arı vızıltısı gibi bir ses geliyor. Harddisk açıldığında başlayıp kapandığında bitiyor. Eskiden insanılmaz sessiz olan bu harddiskin problemi ne yani ben bi türlü çözemedim servise götürücem ama istemiyorum yani yok mu bi çözümü eğilelim şu konuya el birliğiyle......
Servise götürsende o sese herhangi bişey yapamazlar. Eğer HDD normal işlevlerini yerine getiriyosa o hardiski değiştirmezler. Ses te normal derler.
aynı sorun bendede var. ses sanırım motorun dönme sesi. benimki 2 ay kadar önce birden bire başladı ve hala devam ediyor. müsait bi zamanda aldığım yere götürecem. senin hdd ile ilgili bi gelişme olursa haber ver. kolay gelsin
Genelde hddler bir süre kullanıldıktan sonra daha çok ses yapmaya başlarlar, eğer defrag yapıldığında dahi bir sorun yoksa endişelenmeye gerek yoktur, ama yok cannot read from disk gibi hatalar alıyorsanız, teknik servise götürmelisiniz..
valla benım bıldıgım ve gordugum su kı ; eger hdd ses yapmaya basladıysa, enınde sonunda gidicidir.
benim hdd'den gelen ses tıpki cd rom motorunun hızlanma ve yavaşlama sesi gibi. makinayı kataptıktan sonra 2-3 saniye daha devam ediyor.
o hdd yolcu broker :))
aldığım yere götürecem ama Sybercom dediği gibi bu ses normal deyip başların atmaya kalkarlar mı acaba.
bazı hdd'lerin mevsim değişirken sesleri değişebiliyor.
Evet aynen öle yaparlar , genede şansını dene belki iyi biri çıkar :)
aynı ses benim samsung u aldığımdan beri var 7200rpm insah olur o kadar yaaa.
garantisi devam ediyomu. garanti bitmek üzereyse hemen götür elinde kalmasın . yok daha cok garantisi var diyosan bi süre daha dene. Maxtorun sitesine gir ve ordan powermax yazılımını indir. o program hdd yi hertürlü hataya karsı test diyo. Diskin yuzeyinde bi hata varsa (bad sector gibi )icinde low level format atmak icinde gerekli yazılım var.(windows coktugunde bile bozuk dosyaları duzeltıp kac defa beni yeniden kurulum yapmaktan kurtardı) Sonucu bizede bildir oda olmazsa baska seyler düsünelim. [}:)]
hdd'nin yaklaşık 2 yıl daha grantisi olması lazım. bu ses daha önce yoktu birden bire başladı ve hala devam ediyor. powermax'i bi deneyeyim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme