Şimdi Ara

HARDWARE MALFUNCTION netbook um açılırken mavi ekranda bu hatayı veriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
7.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • best buy dan yeni aldığım dell inspiron 1011 netbook um açılırken mavi ekranda bu hatayı veriyor sorun ne sizce?ciddi bi sorun mu? şimdiden teşekkürler
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• hatanın tamamını yazarsan daha fazla yardımcı olabilirim mesela şöyle şeylermi yazıyordu

hardware malfunction
    call your hardware verdor
    for support
    NMIartity check / memory parity error
    the system has haldet
  • evet aynen öyle yazıyor
  • korkmanıza gerek yok ciddi bir sorun değil donanaımsal bir sorun var makinada yani açılıp temizlenmesi lazım eğer tam olarak profesyonel değilseniz açmanızı önermem heleki laptop ise hiç önermem teknik servis yolu göründü gibi....
  • peki değiştirirler mi sizce? daha 10 gün oldu alalı...
  • otanr

Lütfen bilgisayar açılırken aralıklar ile F5 ve F8 e basın..Açılan seçeneklerden
    SİSTEM HATASINDA YENİDEN BAŞLATMAYI DEVRE DIŞI BIRAK seçeneği ile bilgisayarınızı açın.
    Bu sefer reset atmayacak ama mavi ekran verecek.O mavi ekrandaki hata kodlarını ve var ise dosya ismi ve hata adını buraya yazın.
    Öyle hemen servise yollamak falan yok..
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • aslında sürekli değil bu hata. şu anda da kapatıp açmama rağmen normal.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu hata herhangi bir yazılımdan yazılımsal veya başka bir neden dolayı çıkmaz.yukarıdaki mesjdada söylediğim gibi bu hatayı tamammen düzeltmenin tek yolu o makinayı açıp temizlemektir.daha dün bana geldi aynı sorun.hiç boşuna başka şeylerle uğraşmayın derim vaktinizi boşa harcarsınız.
  • peki 10 gün önce aldığım bi cihaz için bu sorun normal mi?10 günde kirlenmesi mümkün mü? ilginiz için teşekkür ederim
  • istisnalar dışında tabiki norma değil ama o tip yerlerde yani netten satılan veya güvenilir olmayan yerlerrde alınan hiçbirşeyden güven sözkonusu dahi değildir kaldıkı o alet sizce 10 gün öncemi gelmiştir oraya.bunuda kimse bilemez öyle değilmi.şimdi götürüp garantiye dahi verseniz yine açılacak o makina bazen olabiliyor böyle sorunlar.tabiki 10 gün önce almışsınız o makinayı böyle bir durumla karşılaşmnızda ciddi şansızlık diye yorumluyorum.ben teşekkür ederim benim görüşüm bu ama başka yorumlarada tabiki gözden geçirebilirsiniz.
  • Netbook ve Windows XP mi sistem?
  • doğru söylüyorsunuz ama ben netten değil bestbuy ın izmirdeki yeni açılan mağazasından aldım ki bestbuy da güvenilir bi marka..

aslında ben cihazı iade edip yenisiyle değiştirmek istiyorum,tüketici hakları kanununa göre bi ay içinde kusurlu ürünü götürüp değiştirme hakkı var.
    bu arıza değiştirmek için bi neden olabilir mi sizce?
  • tabiki olabilir sonuçta bu arıza kullanıcıdan kaynaklanmıyor.
  • dostum sorun tamamen anakart donanımından kaynaklı ya ramlerim porblemli ya harddiskin bunları değiştirince sorunun düzelmez ise başın belada demekttir.çünkü şüphem artık anakartın üzerindeki güney veya kuzey chipi yada çatlaktan kaynaklanı olabilir . Bence en kısa zamanda ürününü değiştir .
  • hdd wipe atmalsın sonrada sitem kur üstüne sorun düzeleceğine inanıyorum bunları yapmadan dosyalrı yedekle wipe hdd bütün dosyarı silecek.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.