Şimdi Ara

HARDWARE MONITOR FOUND AN ERROR!!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar. benim bilgisayarda bu aralar bir sorun yaşıyorum. bazen internetteyken bilgisayar restart atıyor. ve açılırken "Hardware monitor found an error" diyor. harware monitor kısmına bios ta bakıyorum. ordaki eşik gerilimlerden 3.3 volt olan kısımda 3.0V bazen 2.98V a düşüyor tahminim sorun bu gerilimde.
    benim sorum bu 3.3 volt gerilimi bios pilindenmi alıyor. veya başka yerden alıyorsa nerden alıyor?
    ve bu sorunu çözmem için ne yapmam gerekiyor?
    Bilgisayar bölümünde sordum kimse cevaplamadı.

• PSU gücü kaç W?
  • anakartın ne marka acaba ? bios pili olduğunu düşünmüyorum bilgisayar açıldığına göre bios pilinde bir sorun yoktur..

Dur tahmin edyim abit marka anakart mı kulllanıyorsun.
  • güç kaynağı 300W. bios pilinden olduğunu bende düşündüm. fakat değiştirdiğimde aynı şey tekrar oldu. anakart asus p4-xpx.
  • Hardware monitör dediği donanım izleyicisi gibi birşey olsa gerek sistem normal kabul edilen şartların dışına çıktığında bilgisayar kendini kapatıyordur.bu ayarları biosta yapabilirsin ayrıca anakartlarla gelen o/c için yazılımlarda kullanılıyor. bir dene istersen
  • hardware monitor kısmına bakıyorum biosta, orda eşik gerilimler var. 5.0V, 12V, 3.3V.
    ben bir kere asus probe kurdum. bu program bir hata olduğu zaman hatayı bildiriyodu. örneğin fan hızı...vb işte bu programı kurduğumda 3.3V luk eşik gerilim -%10 aşağı düşüyordu ve asus probe beni bu konuda uyarıyordu. sistemimi yavaşlatıyor diye ben bu programı kaldırdım. şimdi bilgisayar yukarda anlattığım gibi yapıyor. biosta hardware monitor kısmına bakıyorum. orda 3.3V olması gereken eşik gerilim 3.0V'u hatta bazen daha aşşağısını gösteriyor. ve bu gerilimi biosta arttıramıyorum. bu gerilimi biraz daha arttırmam gerekiyor.
  • Merhaba... bu 3.3 Volt u ayarlayamamanız normal... Çünkü PSU nun içerisinde üretiliyor ve genelde bu iş için TL431 gibi bir zener entegresi kullanılıyor... Sorunun anakart veya diğer PC parçalarından ziyade PSU da olduğunu düşündürüyor bana. Bu bir nevi referans voltajı olmalı. Ya PSU sisteme yetmiyor ya da bir problemi var bence... PSU nun fanı normal olarak çalışıyor mu ? şayet tozlar sebebi ile fan PSU nun içini yeterince soğutamıyorsa belki de problem çıkarıyor olabilir.....
    Üşenmedim makinemi kapadım ve ben de kontrol ettim.. Ancak bende de 3.15 Volt görülüyor... Bir de core ( kor-çekirdek ) voltajını ve sıcaklıkları kontrol edebilirseniz sanırım faydası olacaktır. Bir de işlemci fanını kontrol edip tüm kartları ve RAM leri soketlerine biraz bastırırsanız iyi olacaktır... Gerekirse tüm kartları söküp soketlere giren sarı iletkenleri bir silgi ile silerek tekrar yerlerine oturtun...
    Saygılar...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Biosta değerlere baktım...
    CPU 30-35 derece
    CPU fan 3600 rpm
    Vcore 1.50-1.55V
    3.3V voltage 2.99-3.02V
    5V voltage 4.97-4.99V
    12V voltage 12.09-12.16V

ben sorunun ısıdan kaynaklandığını sanmıyorum çünkü bilgisayarı ilk açtığımda(soğuk halde) bakıyorum aynı değerler yazıyor. belki de sorun dediğiniz gibi PSU dadır. temizliğe gelince 15 gün önce bilgisayardaki tüm parçaları en ince detayına kadar temizledim. benim galiba birinden PSU bulup denemem gerekiyor. başka fikriniz varsa beklerim.
    Yardımlarınız için teşekkürler. özellikle untayk arkadaşım sanada teşekkürler...
  • rica ederiz... keşke daha fazla yardımcı olabilseydim... kolay gelsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.