|
Hareketli Renkli çizgiler
-
-
-
https://drive.google.com/file/d/1BCa0bVkhuQkxeECka-ITyzZb_VOah4dv/view?usp=drivesdk
Doğru link bu arkadaşlar pardon -
Anakartta kısa devre var, işini iyi bilen bir ustaya ver de tamir etsinler ortalama 500 lira tamir ücreti alırlar.. Aklınızda bulunsun, herhangi bir cihaz tamir ederken yapmanız gereken ilk iş gücü kesmek ve bundan emin olmak "bataryayı sökmek, fişi prizden çıkarmak vs." ve parça montajını yaptıktan sonra doğru yapıldığından emin olmak ve ardından test etmektir. Bu işlemlerde hata olursa amatör tamir işlemlerinde sıkça karşılaşılan bu tarz durumlar yaşanabilir.
Bir müşterim gelmişti, sırf hdd'yi değiştirip ssd taktırmak ve format için 100 TL işçilik ücreti vermemek yerine 1 tane vidayı sökemediği için 1500 liralık olmuştu. Neyse bunlarda tecrübe tabi
-
Ustam ben bunun ekrana giden flex kablosundan iki kabloyu kısa devre yaptırdım yanlışlıkla ondan sonra oldu ve monitör bağlasamda oluyor ben zaten kısa devreden önce de o bölgeye baskı uyguladığımda ekranda görüntü gidip geliyordu monitörle kullanıyordum ana kartı yeni değiştim zaten işlemcim ısınmıyor ama fan sürekli hızlı dönüyor ve arada kapanıyor açıncada yüksek ısı uyarısı veriyor işlemciyi değişsem çözülmez mi -
quote:
Orijinalden alıntı: admin..
Ustam ben bunun ekrana giden flex kablosundan iki kabloyu kısa devre yaptırdım yanlışlıkla ondan sonra oldu ve monitör bağlasamda oluyor ben zaten kısa devreden önce de o bölgeye baskı uyguladığımda ekranda görüntü gidip geliyordu monitörle kullanıyordum ana kartı yeni değiştim zaten işlemcim ısınmıyor ama fan sürekli hızlı dönüyor ve arada kapanıyor açıncada yüksek ısı uyarısı veriyor işlemciyi değişsem çözülmez miİşlemciyle alakası yok anakartta kısa devre var aşırı ısınmaya neden oluyor. Anakart onarımı yaptır sorun çözülür.
-
Ne tür bi kısa devreden bahsediyoruz açabilirsen biraz sevinirim -
quote:
Ne tür bi kısa devreden bahsediyoruz açabilirsen biraz sevinirimŞöyle ki bilgisayarı açtığınızda işletim sistemi yüklenene kadar ekran kartı aktifleşmiyor ve ekrana görüntü geliyor, sistem açıldıktan sonra ekran kartı devreye girdiği andan itibaren muhtemelen gpu beslemelerinde arıza olduğu için sistem kendini korumak için gpuyu iptal ediyor ve görüntü gelmiyor ama monitöre bağladığınız zaman onboard ekran kartından görüntü alabiliyorsunuz, yani net ekran kartı arızası var, tam olarak neyden kaynaklandığını da inceleme yapmadan söylemek mümkün değil. Çözüm anakart onarımı, ciddi bir arıza yok gördüğüm kadarıyla max 450 liraya çözersiniz.
-
Önemli detay ı atladım harici ekran kartım yok işlemcinin ayırdığı belleği kullanıyorum -
quote:
Önemli detay ı atladım harici ekran kartım yok işlemcinin ayırdığı belleği kullanıyorumAnladım, sorun genel olarak bahsettiğim gibi, anakartta arıza var, incelenmesi lazım, sistem çalıştığı için ciddi bir durum yok ama bu halde daha fazla kullanmaya çalışmayın, sistemi her çalıştırdığınızda arızalı parçalar daha fazla zarar görmeye ve diğer bileşenlere zarar vermeye devam eder. Zaten kullanamıyorsunuz ve evde kendi başınıza çözebileceğiniz bir sorun değil. İyi akşamlar.
-
Senin yerin nere ustam olmadı sana getireyim -
İstanbul'daysan Mecidiyeköy Profilo'nun orada pek çok bilgisayarcı var onlar genel olarak çok iyiler ama hepsinden tek tek fiyat al en hızlı ve en ucuza yapana ver, kalite olarak hepsi sağlam adamlar ama bazılar tok satıcı aynı işlemi 50'ye yapanda var 2 bine yapanda.
Ben donanım tamiri işinden sıkıldığım için minimum efor maksimum kar odaklı çalışıyorum yazılım geliştirici olduğum için. Şu sıralar sadece telefonlara bakıyorum, kaba işlerle uğraşmıyorum :/ Dediğim gibi Mecidiyeköy'e git orada güzel ilgilenirler.
-
Ben bi bakayım abi zaten dediğin gibiyse cihazın anakartı da o paralardı bi bakayım sorun olmazsa duruma göre haber eder yardımını isterim abi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X