Şimdi Ara

EKRANDA DİKEY KIRMIZI ÇİZGİ.!!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
13.911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Konuda da belirttiğim üzre ekranımda anlam veremediğim şekilde böyle bir dikey kırmızı cizgi belirdi vga aracılıgı ile led tv ye bağladıgımda leptop umu böyle bir çizgi belirmiyo sadece leptob ekranında var sistem geri yükledim falan fayda etmedi yüklediğim fotograflar ile sistem bilgilerimi ve sorunun fotografını paylasıyorum yardımcı olursanız cok sevinicem tesekkür ederim şimdiden bu durumdan ben hariç bircok müzdarip arkadas var gayet yardımınızın dokuncağına inanıyorum(garantisi sona erdi)EKRANDA DİKEY KIRMIZI ÇİZGİ.!!!!!EKRANDA DİKEY KIRMIZI ÇİZGİ.!!!!!sorun bu bir türlü kaybolmuyo
    EKRANDA DİKEY KIRMIZI ÇİZGİ.!!!!!EKRANDA DİKEY KIRMIZI ÇİZGİ.!!!!!EKRANDA DİKEY KIRMIZI ÇİZGİ.!!!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-35C6C7462 -- 18 Mayıs 2018; 5:27:9 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ekranda Kırmızı Çizgi Sorunu

Ekranda kırmızı çizgi görüyorsanız, bu can sıkıcı bir sorun olabilir. Bu sorun, bilgisayar monitörlerinde, dizüstü bilgisayarlarda ve akıllı telefonlarda ortaya çıkabilir.

Nedenleri:

• Donanım Sorunları: Kırmızı çizgi, ekran panelindeki hasar, gevşek bağlantılar veya hatalı bir grafik kartından kaynaklanabilir.
    • Yazılım Hataları: Güncel olmayan grafik sürücüleri veya ekrandaki hatalı ayarlar da kırmızı çizgi sorununa neden olabilir.
    • Fizi·ksel Hasar: Ekrana darbe almak veya düşürmek, kırmızı çizgilere neden olabilir.

Çözümleri:

• Grafik Sürücülerini Güncelleyin: Grafik kartı sürücülerinizi üreticinin web sitesinden güncelleyin.
    • Ekran Ayarlarını Kontrol Edin: Ekran çözünürlüğünün ve yenileme hızının doğru ayarlandığından emin olun.
    • Ekran Kablosunu Kontrol Edin: Harici monitör kullanıyorsanız, ekran kablosunun gevşek veya hasarlı olmadığını kontrol edin.
    • Ekranı Temizleyin: Ekrandaki kir veya toz birikintileri kırmızı çizgilere neden olabilir. Ekranı yumuşak, mikrofiber bir bezle nazikçe temizleyin.
    • Donanımsal Sorunları Giderin: Ekran panelindeki hasar veya gevşek bağlantılar gibi donanımsal sorunlar için profesyonel yardım alın.

Önemli Notlar:

• Ekranınızda kırmızı çizgi görüyorsanız, sorunu çözmek için hemen harekete geçin. Çözülmezse, sorun daha da kötüleşebilir.
    • Sorunu kendiniz çözemiyorsanız, bir teknisyenden yardım istemekten çekinmeyin.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • eğer senin dediğin gibi tv ye bagladıgında tv de olmuyorsa sorun laptopun ekranının pixeli ölmüştür değiştirmen gerekecek laptopun ekranı
  • quote:

Orijinalden alıntı: the2hun

eğer senin dediğin gibi tv ye bagladıgında tv de olmuyorsa sorun laptopun ekranının pixeli ölmüştür değiştirmen gerekecek laptopun ekranı

pikselin vefaatı neden kaynaklı olabilir ? ekran değiştirmek nasıl bi işlem
  • Ölü pikseller ekranda beliren nokta halinde tek piksellik renk degisimleridir. çizgi halindeyse komple led yanmıştır. Böyle olma sebebi tamamen üretim kaynaklı ve kötü şans eseri. Ekran içindeki lcd panel komple değişecek. Epey masraflı olabilen bir işlem ne yazık ki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nas35

quote:

Orijinalden alıntı: the2hun

eğer senin dediğin gibi tv ye bagladıgında tv de olmuyorsa sorun laptopun ekranının pixeli ölmüştür değiştirmen gerekecek laptopun ekranı

pikselin vefaatı neden kaynaklı olabilir ? ekran değiştirmek nasıl bi işlem

herhangibir darbe almış olabilir yanlışlıkla bi yere deymiş olabilir bir çok nedeni var laptoplar hassas biraz iyi ve güvenilir bir bilgisayarcıya git ve anlaş 2 3 yer gez böyle böyle de göster fiyat konusunda bilgi edin daha çok yardımcı olurlar

http://www.youtube.com/watch?v=rQSworo9UWE

• quote:

Merhaba. Konuda da belirttiğim üzre ekranımda anlam veremediğim şekilde böyle bir dikey kırmızı cizgi belirdi vga aracılıgı ile led tv ye bağladıgımda leptop umu böyle bir çizgi belirmiyo sadece leptob ekranında var sistem geri yükledim falan fayda etmedi yüklediğim fotograflar ile sistem bilgilerimi ve sorunun fotografını paylasıyorum yardımcı olursanız cok sevinicem tesekkür ederim şimdiden bu durumdan ben hariç bircok müzdarip arkadas var gayet yardımınızın dokuncağına inanıyorum(garantisi sona erdi)EKRANDA DİKEY KIRMIZI ÇİZGİ.!!!!!EKRANDA DİKEY KIRMIZI ÇİZGİ.!!!!!sorun bu bir türlü kaybolmuyo
    EKRANDA DİKEY KIRMIZI ÇİZGİ.!!!!!EKRANDA DİKEY KIRMIZI ÇİZGİ.!!!!!EKRANDA DİKEY KIRMIZI ÇİZGİ.!!!!!

2 ihtimal var
    1- ekranın arkasındaki data kablosu oynamış olabilir
    2- ekran bozulmuş olabilir yenisi takılmalı

• quote:

Orijinalden alıntı: alican0796

quote:

Merhaba. Konuda da belirttiğim üzre ekranımda anlam veremediğim şekilde böyle bir dikey kırmızı cizgi belirdi vga aracılıgı ile led tv ye bağladıgımda leptop umu böyle bir çizgi belirmiyo sadece leptob ekranında var sistem geri yükledim falan fayda etmedi yüklediğim fotograflar ile sistem bilgilerimi ve sorunun fotografını paylasıyorum yardımcı olursanız cok sevinicem tesekkür ederim şimdiden bu durumdan ben hariç bircok müzdarip arkadas var gayet yardımınızın dokuncağına inanıyorum(garantisi sona erdi)EKRANDA DİKEY KIRMIZI ÇİZGİ.!!!!!EKRANDA DİKEY KIRMIZI ÇİZGİ.!!!!!sorun bu bir türlü kaybolmuyo

2 ihtimal var

tesekkür ederim yanıtlarınız için bu kabloya nasıl ulasıp kontrol edıcem ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekranda çıkan yeşil çizgi
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • videoyu gördüm ben o data ya ulasmak ıcın sökmeye kalkarsam toplayamam sanırım daha fazla harap ederım keske pc uzerinden halledebileceğim birşey olsaydı tesekkür ederım cevaplarınız için
  • Muhtemelen ölü pikseldir. Kablonun yerinden çıkması ya da oynaması çok nadir tastlanan bir durum. Tavsiyem tamir ettirmemeniz, harici bir monitörle kullanmanız. Tamirinde yüzü astarını geçecektir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler en kısa zamanda tamir ettiricem
  • quote:

quote:

quote:

2 ihtimal var

dostum sen açma.. yada öenmi yoksa açabilirsin .. ekrandaki pıt pıtların altında vidaları sök .. bezel denen ön kısım var onu dikkatlice sök .. ekranın yan taraflarında menteşelere bağlı vidalar var onları sök .. (tabi pil veya hiçbir güö olmasın), ekranın arkasındaki data kablosunu çıkar tak ... (aslında direk bilgisayarcıya götür, kaş yapayım derken göz çıkarabilirsin)

• quote:

quote:

quote:

quote:

2 ihtimal var

dostum sen açma.. yada öenmi yoksa açabilirsin .. ekrandaki pıt pıtların altında vidaları sök .. bezel denen ön kısım var onu dikkatlice sök .. ekranın yan taraflarında menteşelere bağlı vidalar var onları sök .. (tabi pil veya hiçbir güö olmasın), ekranın arkasındaki data kablosunu çıkar tak ... (aslında direk bilgisayarcıya götür, kaş yapayım derken göz çıkarabilirsin)

bende öyle yapmayı düşündüm umarım masraflı tutmaz ve halledebilirim tesekkürler önerilriniz için

• 130 ve 150 tl arasında değişiyor sanırım fiyatları. Benim arkadasımda kabloyu bilgisayarın arasında unutmuş ekranda hiçbir şey gözükmüyordu. Gecen gun o civarda bir fiyat aldı :) Eger 1 sene kullanıcaksan ve cok fazla seni rahatsız etmiyorsa kullan derim ama daha fazla kullanıcaksan değiştir tabiki kendin kurcalamadan
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkwood88

130 ve 150 tl arasında değişiyor sanırım fiyatları. Benim arkadasımda kabloyu bilgisayarın arasında unutmuş ekranda hiçbir şey gözükmüyordu. Gecen gun o civarda bir fiyat aldı :) Eger 1 sene kullanıcaksan ve cok fazla seni rahatsız etmiyorsa kullan derim ama daha fazla kullanıcaksan değiştir tabiki kendin kurcalamadan

bakcam duruma göre benlik sorun yokta diğer kullanıcak olan ev halkı için vaziyet değişebilir saol cevabın için moruk eyv.
  • Öncelikle merhaba buna benzen sorun bendede oluyor bütün forum sitelerine baktım herkes ekran kartı yada monitör diyor başka bi yolu varsa bilen yazabilirim yardımcı olursanız Sevinirim (Hdmı değiştirdim)

EKRANDA DİKEY KIRMIZI ÇİZGİ.!!!!!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.