Şimdi Ara

laptop ekranında düşey siyah çizgi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
29.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar. laptop da oyun oynarken ıkı gun once lcd yanıp sönmeye başladı ve dondu. reset attıktan sonra ekranda dusey sıyah cızgı belırdı. bilgisayar sorunsuz acılıyor. ancak görüntü bahsettıgım sıyah cızgıden ıbaret. aksam kapadım laptopu. sabah actıımda duzelmişti. sonra dun gece yıne aynı sey oldu. görüntü yine gitti. resetlesem de fayda etmıyor. sabah kalkınca nasıl olsa düzelmiş olur dedim . ama olmadı... bu sefer baya ciddi sanırım. sorunun kaynagı hakkında fıkır verırsenız sevınırım. bilgisayar acık durumdaykenki fotografını eklıyorum.

http://i1103.hizliresim.com/2011/3/27/2212.jpg

• ekran kartının ısınmasından olabilir.
    çok uğraşma.bizim arkadaş yakmıştı kartı
    ikinci ihtimal monitör tabii.iki ihtimaldede servise gidecek.veya tamirciye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uchihaitachi -- 27 Mart 2011; 10:18:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: uchihaitachi

ekran kartının ısınmasından olabilir.
    ilginize teşekkür ederim.

monitorden kaynaklandıgını sanmıyorum. ekran kartı olması daha yuksek ıhtımal.. bu ekran problemı ılk cıktıında ekranda sag altta *ekran .... ile baglantı kesıldıgınden ....* gibisinden bırsey yazmıstı tam okuyamadım.
    laptopla sureklı yolculuk yapıyorum (sallantılı yolculuk). acaba baglantı noktalarında temassızlık olmuş olablır mı. kendim söküp bakabılırım.ama direk laptop a dalmak istemiyorum :)... ekran kartım nvidia g-force 8600m gs 256 mb. yenisini almam gerekecek sanırım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: uchihaitachi

ekran kartının ısınmasından olabilir.
    Laptopunuza farklı bir monitör bağlayın. Ekran kartı ayarlarından laptop ekranını pasif hale getirin. Tekrar oyun oynayın. Bahsettiğiniz sorun tekrar olursa sorun ekran kartından diyebiliriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AC Kiriklar

Laptopunuza farklı bir monitör bağlayın. Ekran kartı ayarlarından laptop ekranını pasif hale getirin. Tekrar oyun oynayın. Bahsettiğiniz sorun tekrar olursa sorun ekran kartından diyebiliriz.

Alıntıları Göster
    ben masaustunun monitorunu baglamayı denedım zaten. ama win 7 yuklrdıkten sonra kart okuyucu da monitör değiştirme olay da olmamaya başladı. kısayol tuslarına bastıgımda görüntüyü aktarması gerekrken hiçbirşey olmuyor. yani o işi de yapamıyorum. ilk arıza yaptıgında imvu oynuordum. ıkıncısınde ıse rise of nation... normal kullanımda hıcbırsey olmuyordu...

• quote:

Orijinalden alıntı: jokerbumerang

ben masaustunun monitorunu baglamayı denedım zaten. ama win 7 yuklrdıkten sonra kart okuyucu da monitör değiştirme olay da olmamaya başladı. kısayol tuslarına bastıgımda görüntüyü aktarması gerekrken hiçbirşey olmuyor. yani o işi de yapamıyorum. ilk arıza yaptıgında imvu oynuordum. ıkıncısınde ıse rise of nation... normal kullanımda hıcbırsey olmuyordu...

Nasıl yapamıyorsunuz? Ekran kartınız neydi?Nvidia ise uzaktan yardımcı olabilirim. Ati kartların arayüzünü bilemediğim için uzakran yardımcı olamıyorum. Şu an için yapılabilecek en mantıklı şey farklı bir monitör takmak. O monitörde resimdeki sorunun ortaya çıktığı oyunu oynamak. Ya da en güzeli garantisi varsa direk garantiye gönderin. Hatta bu resmi de laptopunuzla beraber gönderin. Siz değil onlar uğraşsın.

• quote:

quote:

Nasıl yapamıyorsunuz? Ekran kartınız neydi?Nvidia ise uzaktan yardımcı olabilirim. Ati kartların arayüzünü bilemediğim için uzakran yardımcı olamıyorum. Şu an için yapılabilecek en mantıklı şey farklı bir monitör takmak. O monitörde resimdeki sorunun ortaya çıktığı oyunu oynamak. Ya da en güzeli garantisi varsa direk garantiye gönderin. Hatta bu resmi de laptopunuzla beraber gönderin. Siz değil onlar uğraşsın.

Alıntıları Göster
    ekran kartım nvidia g-force 8600m gs 256 mb. ancak görüntüyü diğer monitorde alamıyorum. laptopda zaten hıcbırsey göremıyorum :(...

• quote:

ekran kartım nvidia g-force 8600m gs 256 mb. ancak görüntüyü diğer monitorde alamıyorum. laptopda zaten hıcbırsey göremıyorum :(...

Alıntıları Göster
    Ekranda düşey olarak çizgiler çıktığını belirtmişiniz ancak bu cizgiler düz olarak mı yoksa nok nokta şeklindemi çıkıyor ?Eğer nokta nokta şeklinde çıkıyorsa yazılımın adını tam hatırlayamadım ama galiba rivatunerdi. Bu yazılım ile GPU ve RAM hızlarını düşürün ve birde öyle bakın derim sorun devam ediyormu?

Edit:SS'yi sonradan farkettim LCD panelin şerit kablosundada sorun olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pntgrmyk -- 27 Mart 2011; 12:55:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: pntgrmyk

Ekranda düşey olarak çizgiler çıktığını belirtmişiniz ancak bu cizgiler düz olarak mı yoksa nok nokta şeklindemi çıkıyor ?Eğer nokta nokta şeklinde çıkıyorsa yazılımın adını tam hatırlayamadım ama galiba rivatunerdi. Bu yazılım ile GPU ve RAM hızlarını düşürün ve birde öyle bakın derim sorun devam ediyormu?

Edit:SS'yi sonradan farkettim LCD panelin şerit kablosundada sorun olabilir.

Alıntıları Göster
    iş başa düştü arkadaşlar bi söküp bakıcam.. problemin kaynagını net olarak bulmam pek mumkun degıl. ama parcaları söküp takarım en azından. ekran kartı ve lcd baglantıarını kontrol ederim. oldu oldu olmazsa ... servise gidicek mecburen...

ilginize teşekkür ederim...

• quote:

iş başa düştü arkadaşlar bi söküp bakıcam.. problemin kaynagını net olarak bulmam pek mumkun degıl. ama parcaları söküp takarım en azından. ekran kartı ve lcd baglantıarını kontrol ederim. oldu oldu olmazsa ... servise gidicek mecburen...

ilginize teşekkür ederim...

Alıntıları Göster
    Burda bilgisayarınıza bağlanan ekranları görebilirsiniz.Burdan seçebilirsiniz. Masaüstünde boş bir yere sağ tıklayıp nvidia denetim masasını açın.

http://img97.imageshack.us/f/adszzzzz.jpg

• quote:

Burda bilgisayarınıza bağlanan ekranları görebilirsiniz.Burdan seçebilirsiniz. Masaüstünde boş bir yere sağ tıklayıp nvidia denetim masasını açın.

http://img97.imageshack.us/f/adszzzzz.jpg

Alıntıları Göster
    Ac kırıklar kardeşim. masaüstünü görebilsem zaten sorun yok :)... fotoya bakarsanız tek görüntü o. gri ekran üzerinde siyah şerit... yanı hıcbırsey yapamıyorum... yapabılecegım tek seyı yapıyorum su an. sökme işini :)

• quote:

Ac kırıklar kardeşim. masaüstünü görebilsem zaten sorun yok :)... fotoya bakarsanız tek görüntü o. gri ekran üzerinde siyah şerit... yanı hıcbırsey yapamıyorum... yapabılecegım tek seyı yapıyorum su an. sökme işini :)

Alıntıları Göster
    Chipset gidici hocam.Yakında arıza çıkarır hiç açılmayabilir.Bağdaştırıcı hatası verip böyle yapınca %80 gidiyor chipset
  • quote:

Orijinalden alıntı: Volkanbaba

Chipset gidici hocam.Yakında arıza çıkarır hiç açılmayabilir.Bağdaştırıcı hatası verip böyle yapınca %80 gidiyor chipset

Alıntıları Göster
    Peki ürününü garantisi var mı? Ayrıca merak ediyorum.Fiziksel bir hasar verdiniz mi? Düşürme,çarpma vs...
  • quote:

bencede sorun chipsette hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leu

quote:

bencede sorun chipsette hocam

Alıntıları Göster
    fiziksel hasar varsa bahsettıgım gıbı yolculukta sarsıntıdan bırsey olmussa vardır.dısarıdan bır etkı yok. dusme carpma vs. onun dısında ben sınırlennce yumrukladım bıraz :). chipsetı hıc bılmıyorum :S . zaten su an acılıyor acılmıyor farkeden hıcbırsey yok. görüntü alamıyorum zaten. söktüm bugun. ekran kartını sogutucuyu filan. ekran kartını cıkarınca bembeyaz ekran geliyor. lcd de sorun olsaydı ekran kartı cıkınca gelen beyaz görüntüyü alamazdım diye düşünüyorum. kartı takıyorum, fotodakı ıle aynı goruntu gelıyor. chıpset sokulebılıyormu ?... bı de ona bakayım ben...

baktım.. altından kalkabılecegım bırsey degıl :(...
    son olarak. arkadaşlar bilgisayarda özel klasörler belgeler filan var. servise gönderirken hard disk olmadan gödersem olur mu acaba :)...sonucta hard disk olmasa da bios acılır dıye bılıyorum. benım bılgısayarda bıos dahıl hıcbır goruntu gelmıyor. onlar görüntü getirsinler yeter :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jokerbumerang -- 27 Mart 2011; 22:47:11 >

• quote:

fiziksel hasar varsa bahsettıgım gıbı yolculukta sarsıntıdan bırsey olmussa vardır.dısarıdan bır etkı yok. dusme carpma vs. onun dısında ben sınırlennce yumrukladım bıraz :). chipsetı hıc bılmıyorum :S . zaten su an acılıyor acılmıyor farkeden hıcbırsey yok. görüntü alamıyorum zaten. söktüm bugun. ekran kartını sogutucuyu filan. ekran kartını cıkarınca bembeyaz ekran geliyor. lcd de sorun olsaydı ekran kartı cıkınca gelen beyaz görüntüyü alamazdım diye düşünüyorum. kartı takıyorum, fotodakı ıle aynı goruntu gelıyor. chıpset sokulebılıyormu ?... bı de ona bakayım ben...

son olarak. arkadaşlar bilgisayarda özel klasörler belgeler filan var. servise gönderirken hard disk olmadan gödersem olur mu acaba :)...sonucta hard disk olmasa da bios acılır dıye bılıyorum. benım bılgısayarda bıos dahıl hıcbır goruntu gelmıyor. onlar görüntü getirsinler yeter :)

Alıntıları Göster
    3 ihtimal var..
    1.si Ekran chipi
    2.si LCD data kablosu ki bunu monitörü hareket ettirerek fark etme ihtimaliniz var.
    3.sü LCD panel arızası...

Dilerseniz tamiri konusunda yardımcı olabiliriz..Geçmiş olsun

• Ekran kartiniz sokulebilir olanlardansa sanslisiniz. Ekran kartiniz yanmis. Klasik bir gomme ekran kartli hp dv9000 benzeri hata. Uygun ve yuksek bir ekran karti bulup takmaniz sorunu cozecek. Gomme ekran karti olsa hapi yutmustunuz, bu iyiymis :)
  • quote:

sen hdd i söküp götür
    olmadı onlar test için taksınlar bitane
    ama durumu izah et tabiii

• arkadaşlar fikir verdiğiniz, düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. çok sık nete giremiyorum. adanada bir yer ile görüştüm. ekran kartı çipseti değişmesi gerekıyor dedi. 150$ (dolar) karşılığında :S...

quote:

Orijinalden alıntı: Tulgacan

Ekran kartiniz sokulebilir olanlardansa sanslisiniz. Ekran kartiniz yanmis. Klasik bir gomme ekran kartli hp dv9000 benzeri hata. Uygun ve yuksek bir ekran karti bulup takmaniz sorunu cozecek. Gomme ekran karti olsa hapi yutmustunuz, bu iyiymis :)

tulgacan kardeşim demiş ki uygun ve yüksek bir kart...ben de öyle düşünmüştüm :)
    150 dolar ekrankartı çipseti değişimine vermektense. yeni bir ekran kartı almak daha mantıklı geldi bana. ekran kartı kapak sökülünce rahatlıkla çıkarılabiliyor. yeni bir konu acmadım. sorumu buradan sormak istiyorum. umarın yanlış yapmıyorumdur.
    ACER ASPİRE 5920G T7500 laptop için ram 4 gb çıkarmayı planlıyorum.(Şu an 2gb DDR2) ayrıca ekran kartı ne önerirsiniz. 1gb lık takmak istiyorum. mümkünmüdür...üzerindeki ekran kartı Nvidia geforce 8600M GS....

• quote:

arkadaşlar fikir verdiğiniz, düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. çok sık nete giremiyorum. adanada bir yer ile görüştüm. ekran kartı çipseti değişmesi gerekıyor dedi. 150$ (dolar) karşılığında :S...

quote:

Orijinalden alıntı: Tulgacan

Ekran kartiniz sokulebilir olanlardansa sanslisiniz. Ekran kartiniz yanmis. Klasik bir gomme ekran kartli hp dv9000 benzeri hata. Uygun ve yuksek bir ekran karti bulup takmaniz sorunu cozecek. Gomme ekran karti olsa hapi yutmustunuz, bu iyiymis :)

tulgacan kardeşim demiş ki uygun ve yüksek bir kart...ben de öyle düşünmüştüm :)
    150 dolar ekrankartı çipseti değişimine vermektense. yeni bir ekran kartı almak daha mantıklı geldi bana. ekran kartı kapak sökülünce rahatlıkla çıkarılabiliyor. yeni bir konu acmadım. sorumu buradan sormak istiyorum. umarın yanlış yapmıyorumdur.
    ACER ASPİRE 5920G T7500 laptop için ram 4 gb çıkarmayı planlıyorum.(Şu an 2gb DDR2) ayrıca ekran kartı ne önerirsiniz. 1gb lık takmak istiyorum. mümkünmüdür...üzerindeki ekran kartı Nvidia geforce 8600M GS....

Alıntıları Göster
    Teklif gonderdim..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.