Şimdi Ara

hareketli tv askı aparatı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
4.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • satın aldığım 51d550 samsung plazma tvmi yaşam ünitesine asacağız.
    acaba sabit bir askı aparatı mı alsam yoksa hareketli mi?
    malum tv 130cm ekrana sahip ve 21kg civarı. 2 kişi anca kaldırılıp yerine konur. yarın öbür gün arkaya bir kablo vs eklemek, sökmek gerekirse sabit aparatla oldukça zor olacak.
    hareketli alırsam tvyi öne çekebileceğim bu tip işler daha kolay olur. ama hareketli aparatlarla da arkada 15cm civarı boşluk kalıyor yani kapatınca çok yaklaşmıyor.
    bir de +-15 derece hareketli beşik hareketine sahip modeller var onlar duvardan uzaklaşmıyor.

fiyat 2.planda öncelikle kullanışlı olurlar mı? yılda kaç defa kablo takıp çıkaracaksın, hareketli aparatın mafsalları zamanla bozulur mu? tvyi duvardan uzaklaştırınca yük x yük kolu= kuvvet x kuvvet kolu prensibine göre yaşam ünitesine (mdf) vidalandığı yere çok yük bindirip bozar mı? bir gece ansızın kopar mı?
    karar verme arefesindeyim, tvnin boyutunu da hesaba katarak bana fikir verebilir misiniz?

• "yaşam ünitesi" nedir yaw çokmu cahil kaldım ne!

VOGELS lere bak,adam gibi MARKA dır hemde ciddi kalitedir (madem fiyatta önemli değilse!)

http://www.vogels.com/web/Son-Kullanc.htm?c=TR

TR de belki her modeli bulunmayabilir ama bir incele ve bazı bildiğimiz o büyük Mağazalarda satılıyor bu ürünler+

İnce panellerde ısınma(PDP veya LCD)oluşumu sebebiyle bazı havalandırma sorunları olur!

Senin panelde PDP olduğu için ısınma daha fazladır!

Ayrıca ince panellerde ve duvara çok yakın olunca özellikle kablolama ya çok zor yada imkansız gibi olabiliyor!

Sana öne salınımlı aparat lazım,ancak işin fizik prensibini yazdığın gibi güç giderek artacaktır!
    aparattan yana korkun olmasın veya panelin arkasından içine giren demir mafsallardan da korkun olmaz
    ancak burada asıl espri duvardadır veya taşıyıcı elemanda! burası sağlam olsa bile zaman içinde hareket
    ettirme fazla oldukça yük tamamen arka taraftaki üniteye binecektir!

Burada işi sağlam/destekli yapman gerekiyor özellikle hareketli aparat kullandığın zaman!
    +

• YAŞAM ünitesi lafını bayanlar kullanıyor genelde.
    http://www.google.com.tr/search?q=ya%C5%9Fam+%C3%BCnitesi&hl=tr&safe=off&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=Xs9YT93jNcLD8QPFoLiNDw&ved=0CGgQsAQ&biw=1366&bih=589
    ufkunuz genişler
    şaka bi yana
    bizim "yaşam ünitesi" mdfden olacak, 6-8 vida ile tutunacak ve arkasında duvar olmayacak. yani dübel şansım yok. aparatı açık hale getirdiğimde mdfye binen yük artacak, normal zamanda da 4cm mesafe kalan sabit ünitelere göre min. 15 cm boşluk kalacak. bu da her zaman ek bir stres yaratacak.
    zaten çelik ince iplerden oluşan süper slim kitleri düşünmüyorum plazma olduğu için. arka havalandırması için boşluk lazım.bir de sabit ünitede tv yi monte ederken sağ sola ve alta üste belirli miktarda hareket payı bırakmak lazım. ben 10 ar cm ayırdım. yaşam ünitemizi bir marangoza tarif ettim o hazırlıyor. ev sinema sistemi de yerleşecek. 1/10 ölçekli herşeyi çizdim kendimce. yerleştirdim. sonra ölçüleri marangozla görüşüp son halini verdik.
    hareketli bir ünite 280-350 tl arası bir para. sabitler 30 tl-100 tl arası 50inç boyutlar için.
    vogeli satan bir site göremedim. herhangi bir fiyat bilgisine de ulaşamadım.

• sizin vogelin hareketli ünitesi 6445 275£ imiş. fiyat 2. planda demiştim :) tamamen önemsiz değil. kaldı ki yakın civarda satan bir yer yok. izmirde best buy demişler. orası da tarih oldu.
    online satan yerler yurtdışında.
    manisadaki samsung serivisinin önerdiği hareketli bir askı vardı onu alacağım herhalde. ya da teknosa bimeks vatan mağaza mağaza gezeceğim.
  • Vogels in Karaköy de Dist.Firması var,onlara sor ve satan yerleri öğren;ben örneğin Varty de gördüm
    ama başka o tür Mağazalarda da olabilir,ancak TR de her modeli olmayabilir,bunlar çok kaliteli ve pahalı
    ürünler olduğu için çok fazla çeşitle bizde bulunmaz haliyle!

Ancak senin sorunun aslında aparat değil;asılı yerin yapısı ve çektiği güç gibi durumlardır! kısaca ucuz bir askıda
    alsan işini görür ama asacağın yerin sağlamlığı ve güvenliği senin tarif ettiğin yapıdaki bir malzeme ile biraz
    soru işareti!

-örneğin arkada neden duvar olmuyor??
    -veya şöyle olabilir;panelin asılacağı bölgenin arkasına çift kat MDF uygulanabilir! Marangoz bunu ana üniteye
    monte ederken vida ile yapar ve panelin ölçüsünün dışına kaymaz ve o vidalar görünmez;böylece aparatın
    vidalarıda çift katman MDF den geçer!!! daha da olmadı o geçen vidalara daha geniş çaplı pul konur!!

gibi fiziki olarak güçlendirme ve ağıtlık notasını geniş alana yayma olur ve neticede öne salınım bile olsa
    21/22Kg luk güç fazla bir etki yapmaz!

Ünitenin resmini bana gönderirmisin ve neden duvara oturmuyor(örneğin fiziki bir engelmi var??)
    ünite ve duvar durumunu görsem belki başka fikirler geliştirebilirim

• Valla salon salomanje diye bir terim duydun mu bilmem
    oturma odası olarak kullandığımız oda ile salonumuzu 3 adet kanatlı kapı ayırıyor. bu kapıları söküp iptal ediyoruz, oraya yaşam ünitesi yapıyoruz. sizin bahsettiğiniz çift kat mdf işini ben de düşündüm, en azından askı aparatının genişliğinde olursa uzun vidalarla sağlam bir montaj olur.
    marangozum daha bitermediği için resim yollayamam şu anda. kendi elle çizdiğim şekil var onu taratayım olmadı
    bu yaşam ünitesinin oturma odasına bakan kısmı elbise dolabı olacak. tüm kablolar yaşam ünitesinin arkasında kalacağı için gerektiğinde arkada müdehale edebileceğim.
    düzenleme:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozdil -- 9 Mart 2012; 10:35:57 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.