Şimdi Ara

Harici disk alacağım hangisini tavsiye edersiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Benim 2 yıl önce aldığım WD marka 500gb.lık harici hdd vardı şuan halen daha kullanmaktayım, fakat bazan içinden tık tık tık sesi geliyor bilgisayardan usb yoluyla bağladığımda birde yükleme yaparken bazan yapıyor ve pc kitleniyor, o ses "kafa vurmamı diyorlar artık", ama normal olarak çalışıyor, bu sorun sonra sonra ilerlediğini çalışamaz duruma gelince tamamen bozulduğunu öğrendim,
    Şimdi ben genellikle resim müzik ve oyun isolarını kaydetmek için alacağım, başka bir iş için kullanmayacağım en az 1 veya 2TB.lik alacağım fakat yine böyle bir durum olmasından dolayı endişeliyim verdiğim parayı çöpe atmak istemiyorum, WD marka hariç ne tavsiye edersiniz?

• Toshibalar fena değil diyorlar ama ben WD de kal derim. 2.5 luk ve 3.5luk hddleri var bende çok memnunum. İmzamda incelemelerini görebilirsin.
  • az önce bir bilgisayar satan bir arkadaşıma sordumda şu Tailand taki sel yüzünden fiyatlar çok yüksek alma diyordu, yılbaşından sonra düşer fiyatlar ozaman alırsın diyordu...Ben Sıfır 1 TB Samsung 3.5 7200rpm adaptörlü harici 179.00TL. diyor bir yerde sizce alayımmı? ilk defa adaptörlü hdd kullanacağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemal1982

az önce bir bilgisayar satan bir arkadaşıma sordumda şu Tailand taki sel yüzünden fiyatlar çok yüksek alma diyordu, yılbaşından sonra düşer fiyatlar ozaman alırsın diyordu...Ben Sıfır 1 TB Samsung 3.5 7200rpm adaptörlü harici 179.00TL. diyor bir yerde sizce alayımmı? ilk defa adaptörlü hdd kullanacağım

adaptörlü HDDlerin tek farklı HDDyi onsuz çalıştıramıyor olmanız bu yüzden kullanım alanınızı iyi belirlemeniz gerekir. örneğin ben HDD'mi sürekli yanımda taşırım diyenlerdenseniz bence uzak durun yoksa her defasında adaptörüde yanınızda taşımanız gerekir. ama sabit bir yere koyacaksanız (örneğin evinizdeki bilgisayarda depolama amaçlı) o zaman gözünüz kapalı alın derim.

samsung markasına gelirsek. samsung son dönemlerde bence her alanda kendini geliştirdi. eminim ki HDD kaliteside artmıştır. ben 2008 yılında maxtor'un 1 tblık hddsini almıştım(artık üretilmiyorlar seagate tarafında firma satın alındı) geçtiğimiz ay kardeşimin sakarlığı yüzünden hdd 40 cmlik yükseklikten düşünce bozuldu kafa atma sorunu başladı. haliyle benim tüm arşiv gümledi ufak bir tavsiye adaptörlü hdd alacaksan sağlam bir yere koy yüksek yerde duracaksa düşmelere karşı çokta dayanıklı değiller maalesef

bu arada seagate ait ürünleride kesinlikle tavsiye ederim. benim maxtor seagate'in ürünüydü çokta memndum hani. gerçi şimdilerde yeni HDD alacağım aklımdaki modelhttp://www.bimeks.com.tr/urun/115743/seagate-2-tb-freeagent-goflex-desk-3-5-usb-3-0-siyah-external-hard-disk.aspx#payment bu yada 3 TBLık olanı. usb 3.0 senin için önemli değilse usb 2.0 modellerine bak derim

• Seagate ve Toshiba almam artık.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.