Şimdi Ara

Harici disk bilinmeyen aygıt sorunu...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Gelecek yardımlara fikirlere şimdiden teşekkürler.

Sorunumu detaylı olarak anlatayım. WD elements 750gb usb3.o harici disk kullanmaktaydım. Normalde bu diski XP de kullanıyordum tüm yedeklerimi diske alarak güvenli çıkıs yaptıktan sonra bilgisayarıma win7 format attım. Diskteki yedekleri yüklemek için taktığımda ''USB aygıt tanınmadı'' hatası ile karşılaştım. Harddisk bir darbe almadı yere düşmedi sadece fişini cıkardım aynı sekılde format sonrası taktım

-Harddisk i takınca ışık sürekli yanıyor,titreşim var,ses var,diskin döndüğü belli.
    -Bilgisayarım altında görünmüyor.
    -Aygıt yöneticisinde evrensel seri yol denetleyicisi altında ''unknown device'' olarak görünüyor ancak sarı ünlem işareti yok.
    -Disk yöneticisinde görünmüyor.
    -Belli başlı veri kurtarma programlarının çoğunu denedim görmüyorlar.
    -Chckdisk komutunu uyguladım bir sonuç alamadım.
    -Başka bilgisayarlarda farklı işletim sistemlerinde denedim sonuç aynı

Asıl enteresan olay burada başlıyor bulunduğum yerde uğraşan tamirini yapacak kişi bulamadığım için yaklaşık 1 aydır harddisk evde dokunmadım. 1 haftalığına şehir dışına çıktım Antalya da bir dükkana girdim. harddiski gösterdim içini açtı ve board yollarında sıkıntı olmadığını söyledi. Solüsyon ile board u sökerek fırçaladı temizledi. Bilgisayarına taktı ve harddisk çalıştı tüm bilgilerimi gördüm inanamadım söktü tekrar taktı yine bilgileri gördü sorunsuz çalıştı. Sevinçle eve geldim bilgisayarıma taktığımda aynı hatayla karşı karşıya kaldım.. Aynı dükkana birdaha uğrayamadım bu sorunu nasıl aşabilirim değerli bilgilerinize ihtiyacım var

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Harici disk veri kopyalama sorunu
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.