Şimdi Ara

Harici Disk Tavsiyesi (Limit 500 TL)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2008 yılında Maxtor OneTouch™ 1 TB'lık modelini satın almıştım. 2003 yılından bu yana arşivlediğim tüm verilerim bu HDD'nin içinde mevcuttu. Fakat 2 ay önce beklenmedik bir kaza sonucu HDD içindeki verilerle birlikte 40 cm'lik yükseklikten düşerek hakkın rahmetine kavuştu. Veri kurtarma firmalarına başvurmayı düşünmedim değil. Fakat şu anda onlara kaptıracak param yok . Bunun yerine yeni bir HDD almayı düşünüyorum. 2 TB yada 3 TB olarak düşünüyorum. Piyasayı biraz araştırdım. Fiyatlar oldukça uçmuş durumda(yabancı döviz üzerinden olunca normal).

Şimdi biraz bekle yılbaşında sonra düşer diyen arkadaşlarım varsa baştan söyleyeyim 5 bilgisayarımda ağzına kadar dolu . Bu yüzden tez vakitte harici bir HDD'yi almak zorundayım. Bu husus ile ilgili görüşlerinizi, önerilerinizi, tavsiyelerinizi, eleştirilerinizi vs... bilimum ne düşünüyorsanız paylaşın istiyorum benimle.

Konu başlığında da belirttiğim gibi LİMİT en fazla 500 TL. İlgilendiğim iki model var, fakat Segate olması beni endişelendiriyor(hoş maxtoru aldığım dönemde Seagate tarafından üretliyordu ya ). Seagate firmasına gözüm kapalı güvenirim. Bilirim sağlam firmadır(bence). Fakat alacağım HDD boyutlarını düşününce tereddüt etmiyor değilim. Isınma problemi yapmayacak, çok aşırı derece de gürültülü çalışmayacak, mümkünse USB 3.0 destekleyen ve kolay kolay kullanıcı hatası dışında kendi kafasına göre bozulupta insanın asabını bozmayacak bir HDD lazım.

Benim şu anda ilgilendiklerim ise;
    Seagate 2 TB FreeAgent GoFlex Desk 3.5" USB 3.0 Siyah
    Seagate 3 TB FreeAgent GoFlex Desk 3.5" USB 3.0 Siyah

Bu ürünler nasıldır? Benim taleplerimi karşılayabilirler mi? Yoksa farklı bir markaya mı güvenmeliyim? Nedenleri ile birlikte yorumlayabilecek arkadaşlarım olursa sevinirim. İyi forumlar dilerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manisali16 -- 30 Kasım 2011; 17:04:59 >

• Western Digitalin ürünlerine bakabilirsin. İmzamdaki 2TBlik My book modelini öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aydolan

Western Digitalin ürünlerine bakabilirsin. İmzamdaki 2TBlik My book modelini öneririm.

öneriniz için teşekkür ederim. WD'lere bir türlü ısınamadım gitti. Yılllardan beri tek kullandığım marka Seagate(Maxtor HDD'min içini dün açtımda onun içindeki de Seagate çıktı)

peki öncelikle almış olduğunuz HDD için geçte olsa hayırlı olsun demek isterim tam 1 sene olmuş. bu süreç zarfında HDD'nizden herhangi bir şikayetiniz oldumu. ısınma, rahatsız edici derecede ses çıkarma, film izlerken müzik dinlerken takılma donma, aktarım yaparken hızın düşmesi-durması vs... gibi bir harici hdd'de eksiye neden olacak etkenlerle karşılaştınız mı?

WD alın keyfinize bakın diyenlerden misiniz birde . bu firmanın yetkili servisleri, garanti koşulları vs... Türkiye pazarında nasıldır? başınıza bu güne kadar WD ile yaşadığınız bir sıkıntı geldi mi?

son olarak My Book 3-in-1 Carrying Case ürünle beraber gelen bir hediye mi yoksa siz kendiniz ürünle birlikte satın mı aldınız?

çok soru sordum ama cevaplarsanız WD le olan ön yargımı kırmamı sağlayabilirsiniz. ilginiz için bir kez daha teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manisali16 -- 1 Aralık 2011; 8:20:46 >

• Bu modelden öncede WD nin başka bir haricisini kullanıyordum. Hiç problem çıkarmadı. Kardeşime, Babama , Teyzeme ve bir arkadaşımada WD nin ürünlerinden aldırdım. Hiç bir problem çıkmadı daha.

Haricilerde problem genelde kullanıcı yüzünden çıkıyor. Altı yıldır harici kullanıyorum. Bunun dört yılı WD modelleriyle geçti. Ben hergün 4 5 saat hariciyi kullanıyorum. Arkadaşlarımla veri transferi yapıyorum. 100 200 GB den aşağı olmuyor. Bu sayede onlarda harici gördüm. Sandiskler. seagate toshiba vb. hariciler geldi geçti. WD den daha kaliteli ürün görmedim. Ben 6 yılda ilk toplama haricim dışında hiç problem yaşamadım. Kötü kullanılmadığı sürece problem çıkacağınıda düşünmüyorum.

Garanti alacağınız yere göre değişebilir ama nolursa olsun hdd bozulduğunda garanti yenisini yolladığından bu büyük bir problem. İçindeki verileri kaybettikten sonra garantinin çok önemi yok benim için.

Western Digital zaten hdd de dünya pazarının birincisi.

My Book 3-in-1 Carrying Case si Amerikadan hariciyle beraber aldırttım.

• quote:

Bu modelden öncede WD nin başka bir haricisini kullanıyordum. Hiç problem çıkarmadı. Kardeşime, Babama , Teyzeme ve bir arkadaşımada WD nin ürünlerinden aldırdım. Hiç bir problem çıkmadı daha.

Haricilerde problem genelde kullanıcı yüzünden çıkıyor. Altı yıldır harici kullanıyorum. Bunun dört yılı WD modelleriyle geçti. Ben hergün 4 5 saat hariciyi kullanıyorum. Arkadaşlarımla veri transferi yapıyorum. 100 200 GB den aşağı olmuyor. Bu sayede onlarda harici gördüm. Sandiskler. seagate toshiba vb. hariciler geldi geçti. WD den daha kaliteli ürün görmedim. Ben 6 yılda ilk toplama haricim dışında hiç problem yaşamadım. Kötü kullanılmadığı sürece problem çıkacağınıda düşünmüyorum.

Garanti alacağınız yere göre değişebilir ama nolursa olsun hdd bozulduğunda garanti yenisini yolladığından bu büyük bir problem. İçindeki verileri kaybettikten sonra garantinin çok önemi yok benim için.

Western Digital zaten hdd de dünya pazarının birincisi.

My Book 3-in-1 Carrying Case si Amerikadan hariciyle beraber aldırttım.

yorumlarınız için teşekkür ederim değerlendirmenizi göz önünde bulunduracağım. ayrıca çantası çok hoşuma gitti ya bulma imkanımız olabilir mi Türkiye'de

• Rica ederim. Problem çıkacak olduktan sonra çıkıyor. Eskiden herkes Seagate den şikayetçiydi. Şimdi WD problemleri artıyor. Laptopum dahil hepsinde WD kullanıyorum.

Hatta şöyle diyeyim. Eski laptopumda samsung hdd vardı. Bozuldu WD taktılar

Çantayı Türkiyede bulabileceğini sanmıyorum.

Bu arada hdd fiyatları çok hızlı yükseliyor elini çabuk tut.
  • quote:

Rica ederim. Problem çıkacak olduktan sonra çıkıyor. Eskiden herkes Seagate den şikayetçiydi. Şimdi WD problemleri artıyor. Laptopum dahil hepsinde WD kullanıyorum.

Hatta şöyle diyeyim. Eski laptopumda samsung hdd vardı. Bozuldu WD taktılar

Çantayı Türkiyede bulabileceğini sanmıyorum.

Bu arada hdd fiyatları çok hızlı yükseliyor elini çabuk tut.

evet fark ettim kaç gündür acaba düşer mi. bir kampanya yakalar mıyım diye bakıyorum ama nafile acaba yılbaşından sonra fiyatlarada yeni yıl muhabbetine bir düşüş olur mu diye düşünmüyor değilim hani

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.