Şimdi Ara

Harici hdd çalışma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, yıllar öncesinden benim 1 tb lık harici harddiskim vardı. bir kere yere düşürdü arkadaş, o zamanlar garantisi olduğu için gönderip düzeltmiştim. ama şimdi çoktan bitti garantisi, ve şöyle bir sorun var. harddiskte usb ve adaptör girişi var. güç verdiğim zaman hdd gibi ses veriyor, sonra çling çling çling diye ses geliyor, sanki duvar saatinin yelkovanı takılmış gibi. daha sonra ses azalıyor, ve hdd açılmıyor.

abime bu durumu anlattığımda belki de adaptörde sorun vardır, kasaya takıp dene dedi, normal hdd olduğu için kasa içine oturtup sata girişini falan yaptım falan yine aynı ses ve durma meydana geldi. usb ve adaptörü eski laptop umun harddiskine kullandım, ikisi de çalışıyor. laptop harddiskini kasaya da taktım, orada da sorun yok. yani bu 1tb lık olanda bir sorun var, ama bu arka arkaya gelen çling çlingler ve sonra -galiba disk var- onun yavaşlaması durumunu nasıl çözerim bilemiyorum. hiç açılmıyor çünkü.

• mekanik bir arızaya benziyor...
    harddisk yüksek devirde çalışan bir donanım olduğu için...
    çalışırken hiç kımıldatılmaması gerekir...
    aksi durumlarda mekanik arızalar baş gösterir...
    kafa değişimi ile düzelebilir...
    içinde önemli bir veri yoksa hiç uğraşmayın....
  • Okuma-yazma kafalari bozulmus diskin. Cikan ses kafalarin sektorleri okuyamamasi sonucunda her gidis geliste durdurucuya carparken cikiyor. Disk kurulumu tamamlanamadigindan bir sure sonra motorda duruyor.yani sorun arkadasin dedigi gibi mekanik. Elektronik arizalarda diski tamir edip kullanmak mumkundur. Ama mekanik arizalarda yapilacak mudahaleler diski yalnizca bir sure calistirmaya yeter. Bu sure zarfinda onemli veriler kurtarilir. Sonrasinda diski kullanmaya devam etmek veri depolama acisindan guvenli degildir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vtnsvr

mekanik bir arızaya benziyor...
    harddisk yüksek devirde çalışan bir donanım olduğu için...
    çalışırken hiç kımıldatılmaması gerekir...
    aksi durumlarda mekanik arızalar baş gösterir...
    kafa değişimi ile düzelebilir...
    içinde önemli bir veri yoksa hiç uğraşmayın....

peki ne yapmak lazım? kurtarmak için yani?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hd_doctor

Okuma-yazma kafalari bozulmus diskin. Cikan ses kafalarin sektorleri okuyamamasi sonucunda her gidis geliste durdurucuya carparken cikiyor. Disk kurulumu tamamlanamadigindan bir sure sonra motorda duruyor.yani sorun arkadasin dedigi gibi mekanik. Elektronik arizalarda diski tamir edip kullanmak mumkundur. Ama mekanik arizalarda yapilacak mudahaleler diski yalnizca bir sure calistirmaya yeter. Bu sure zarfinda onemli veriler kurtarilir. Sonrasinda diski kullanmaya devam etmek veri depolama acisindan guvenli degildir.

kurtarmak için ne yapmak lazım peki?
  • thomasyalarin kullanıcısına yanıt
    Youtube de "harddisk kafa degisimi"
    "harddisk tamiri" veya "harddisk repair" diye arama yapin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vtnsvr -- 10 Şubat 2016; 4:48:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kafa değişimi yapmak için diskin açılması gerekir. Hard diskler standart oda şartlarında açılmamalıdır.
    Eğer açılırsa havada uçuşan toz tanecikler disk yüzeyine yapışacaktır.
    Bu da, kafa değişimini başarılı bir şekilde yapsanız dahi -ki bu işlem kulağa geldiği gibi basit bir işlem değildir- disk içerisine giren taneciklerin kafaları tekrar bozmasına sebep olacaktır.
    Bu nedenle kafa değişimi Clean room denen partiküllerden arındırılmış ortamlarda ehil kişiler tarafından yapılabilir.
    Dolayısıyla eğer diskin içerisinde bulunan veriler önemli değilse veya film müzik arşivi gibi tekrar oluşturabileceğiniz şeylerse uğraşmayın bence.
    Yok içerisinde bulunanlar sizin için çok önemliyse, tercihinizi doğru yapın. Çünkü hard diskler çok hassas cihazlardır. Ben deneyeyim olmazsa servise gönderirim diye düşünmeyin.
    Yapılacak en ufak bir hata veri kurtarma ihtimalini sıfırlayabilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tamam teşekkür ederim yardımlarınız için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.