Şimdi Ara

Harici Harddisk Yavaş Kopyalama Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bütün forumlarda konuyu tek tek araştırdım ama hiçbir çözüm yolu bulmadım sorunum şu;
    1TB lık bir samsung harici hdd'm var bunun sıkıntısı dosya aktarım hızı en fazla 12.mb hıza çıkıyor özellikle söylüyorum usb portum 3.0 başka pclerde de denedim yine aktarım hızı çok yavaş lütfen bilen birileri varsa bu konuda yardımcı olsun
    bir sorum daha var;
    harici hdd nin sıkıntısı üstündeki kartta olabilirmi sıkıntı eğer olursa o kart değişilebilirmi değişirse fiyat nedir? şimdiden cevaplayan herkese teşekkürlerimi iletirim....

• Diskte çok bölümleme yaptıysanız yavaşlama olur. Mesela harici diski Yerel disk E: F: G: ve daha fazla bölümlere ayırdıysanız böyle bir durum olur. Bölümleme yapmamışsanız HDTune ile diski tarayın.

Kolay Gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi InspectorGadget03 -- 16 Eylül 2019; 22:3:1 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Diskinizi hdtune pro 5.70ve üzeri ile taratıp hd sentinel 5.30 pro ile kontrol edin. Tahmin ettiğim model ise ve bütünleşik arayüze sahip ise sağlam kart bulmanız çok güç.
  • hdtune ile error scan yapın bad sectorler çoksa ve health sekmesinde warning yada attention gibi uyarılar varsa yapacak pek bir şey yok, verilerinizi yedekleyip yeni disk alın. Kart değişimi bazı hddlerde aynı marka/model cihaz olmak şartıyla yapılabiliyor ama öncelikle sorunun neyden kaynaklandığını bulmak lazım.
    Ayrıca çok sayıda (onbinlerce) ve küçük boyutta dosya transferi yapıyorsanız bu da pek hızlı olmaz. Mesela büyük bir iso dosyasını transfer edin kaç hızla gittiğine bakın. Yine aynıysa diski hdtune ile taratın.
  • Kartı değiştirseniz bile verilere ulaşamayabilirsiniz. Birçok harici HDD'de veriler kontrolcü üzerinden şifrelenerek plakalara aktarılıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ipli jeton kullanıcısına yanıt
    Verilerimi yedeğini bilgisayarıma almıştım allahtan. Şuanda tek istediğim şey dosya aktarım hızının artması. Yinede verdiğin bilgi için teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cabriolet1981

hdtune ile error scan yapın bad sectorler çoksa ve health sekmesinde warning yada attention gibi uyarılar varsa yapacak pek bir şey yok, verilerinizi yedekleyip yeni disk alın. Kart değişimi bazı hddlerde aynı marka/model cihaz olmak şartıyla yapılabiliyor ama öncelikle sorunun neyden kaynaklandığını bulmak lazım.
    Ayrıca çok sayıda (onbinlerce) ve küçük boyutta dosya transferi yapıyorsanız bu da pek hızlı olmaz. Mesela büyük bir iso dosyasını transfer edin kaç hızla gittiğine bakın. Yine aynıysa diski hdtune ile taratın.
    Harici Harddisk Yavaş Kopyalama Sorunu

evet dedeğiniz gibi işlemleri uyguladım ve karşıma böyle bir ekran çıktı ne yapabilirim acaba?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Harici Hdd kutusu sorunu
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • mehmetakboga M kullanıcısına yanıt
    Disk gitmiş hocam.
  • cabriolet1981 kullanıcısına yanıt
    KESİNMİ USTA YA 2 YILDA BİR DİSK BÖYLE ERİRMİ BE
  • mehmetakboga M kullanıcısına yanıt
    Ben olsam o diskte önemli bişey tutmam, baya uyarı vermiş çünkü. HDD'ler hassas cihazlardır, çalışırken fazla hareket ettirilmemesi gerekir. eğer rahat rahat kullanayım derseniz ve bütçe yetiyorsa bir SSD alın. Hem böylece maksimum hızda kullanırsınız.
  • cabriolet1981 kullanıcısına yanıt
    eyvallah usta peki ssd alıpta yine 2 yıl sonra yine böyle bir hata verirse verilen parada boşa giderde neyse teşekkür ederim. :d
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.