Şimdi Ara

Harici HDD Tavsiyeleri - [ ANA KONU ] (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.561
Cevap
51
Favori
527.559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: alper55k

seagate free agent 500GB ya da 1TB lıklarda açma kapama tuşu var mı, uyku modu var bildiğim kadarıyla ama yine de bir elektrik kullanımı söz konusu. WD lerde sanırım açma kapama olayı var???

WD lerin essential modellerinde yok fakat home ve studio ve daha üst versiyonlarında açma kapama tuşu var. WD ler de 10 dakıka sonra uyku moduna geçme olayıda söz konusu bu yüzden %30 daha az enerji tüketiyor. seagate freeagent lerin extreme versiyonlarında da acma kapama tusu var dıye bılıyorum...500 gb veya 1 tb eger extreme degilse acma kapama tusu bulamazsın...
  • @MonsterMania
    ilgine çok teşekkürler... eğer seagateler'in extreme modellerinde açma kapama tuşu varsa Seagate'e yönelebilirim. gerçi ısınma konusunda WD daha başarılı heralde...Son olarak birşey daha sormak istiyorum: Anakartımda e-sata desteği yok fakat SATA to e-SATA Bracket ile bu sorunu halledebilir miyim? (ürün şu:http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?Categoryid=105307&Productid=bs3232)
  • quote:

Orjinalden alıntı: alper55k

@MonsterMania
    ilgine çok teşekkürler... eğer seagateler'in extreme modellerinde açma kapama tuşu varsa Seagate'e yönelebilirim. gerçi ısınma konusunda WD daha başarılı heralde...Son olarak birşey daha sormak istiyorum: Anakartımda e-sata desteği yok fakat SATA to e-SATA Bracket ile bu sorunu halledebilir miyim? (ürün şu:http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?Categoryid=105307&Productid=bs3232)

ben yeni WD Home Edition (acma kapama tusu var) 1 Tb aldım ve gayet güzel alet eğer düşünürsen vatan bilgisayardan uygun fiyata alabilirsin su aralar... dediğin cevirici ile de anakartındaki esata problemini çözebilirsin. yakın zamana kadar cevirici sorunu vardı ama artık birçok firmada cevirici bulabilirsin. bi tavsiye daha kablo ve cevirici için sadece hepsiburada'ya bakma bende firewire 6pin-4pin converter baktım hb da 22 ytl gibi bi fiyat varken farklı yerlerde 9 ytl ye buldum. (not:kablo kalitesi konusunda arastırma yapmadım!)

http://www.hepsiburada.com/akasa-esata-baglanti-adaptoru-ak-esata-45-ex/productDetails.aspx?categoryid=105307&productid=bs3232
    +
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=105306&productid=bs4450

işini tam anlamıyla halleder....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonsterMania -- 29 Aralık 2008; 22:38:07 >

• @MonsterMania
    Aydınlatıcı bilgilerin için çok sağol, özellikle de bu sata e-sata konusunda.. O zmn ya vatandan ya da bimeksten(world play club %25 puan + %12 ind.var) WD Home My Book Home 500 lük ya da 1 TB lık bakacağım stok durumlarına göre.. tekrar sağol, hayırlı geceler...
  • Eğer stok arıyorsan 1 tb lık vatanın avcılar mağazasında var bugun call center dan yarın topkapı mağazasında da stoğa gireceklerini söylediler.
  • problem çıkaran bilgisayarlarda usb portunun gücü yetmiyor olabilir. maxtorda görmüştüm bilgisayar tarafı çift uçlu usb kablosu vardı. bilgisayara iki usb portundan birden bağlıyorsunuz bu sorunu aşmak için...

quote:

Orjinalden alıntı: allegall

Merhaba. Toshiba 320gb bir Harici HD aldım. Çok tuaf bir sorun yaşıyorum. İş yerimdeki bilgisayarımda kullandığımda çok sağlıklı kullanıyorum tıkır tıkır işliyor. Evdeki bilgisayarımda kullandığımda usb bağlantı bir kopup bir geliyor. özellikle kopyalama yaptığım sırada "tak" diye yarıda kalıyor ve harddiskim bilgisayarımda görünmüyor. Az sonra tekrar usb hardiskimi buluyor. Başka bir arkadaşın bilgisayarı harddiskimi görme bile görmüyor. İş ve evdeki bilgisayarımda 2.0 usb (sürücüleri problemsiz yüklü) ve yeni. iş yerinde nasıl oluyorda 0 problem olup evde bu sorunları yaşadığımı tam anlamadım. Arkadaşımın yeni bilgisayarının bu harddiski görmemesini hiç anlamadım. Benim bu Toshiba başımı arıttı iyice. Aynı sorunu yaşamış yada cevabı bilen bir arkadaştan yardım bekliyorum.

Teknosanın bu kadar kabarık şikayet listesi olduğunuda bu forumdan öğrendim. Tenosadan ilk aldığım cep telefonu arızalı çıktı, ikinci aldığım LG DVDRW kafasına göre bir yazıyor bir yazmıyor 16x yerine 1.6x de yazıyor ilginç. İşte 3. problemde bu Toshiba HDD problemi.

• 320-500gb arası harici disk bakıyorum... maxtor veya western digital düşünüyorum... hangisini tavsiye edersiniz? 10gb data transferi yaklaşık ne kadar sürüyor?

ayrıca western digital in TV HD Media Player ını kullanan varsa yorumlarını alabilir miyim??
    Western Digital
    Page Not Found | Western Digital
    http://www.westerndigital.com/en/products/products.asp?driveid=572

• quote:

Orjinalden alıntı: asimetrikos

320-500gb arası harici disk bakıyorum... maxtor veya western digital düşünüyorum... hangisini tavsiye edersiniz? 10gb data transferi yaklaşık ne kadar sürüyor?

ayrıca western digital in TV HD Media Player ını kullanan varsa yorumlarını alabilir miyim??
    Western Digital
    Page Not Found | Western Digital
    http://www.westerndigital.com/en/products/products.asp?driveid=572

Ben de WD TV HD Media Player almayı düşünüyorum. Aralık'ta satışa çıkacağı söylenmişti. Ama webde bulamadım. Nerelerde satılıyor, bilgisi olan var mı ?

• Arkadaşlar ben de yarın mavi bilgisayarın indirimli 1 tb lık maxtor hd almayı düşünüyorum ama ısınma sorunları ve kalite beni düşündürüyor.Ayrıca bekleyip herhangi bir western digital kampanyasından mı alsam 1 tb onu da bilmiyorum.Ayrıca aynı fiyata(220 civarı) vatan bilgisayarda stokta bulabilirsem seagate mi alayım kararsızım. Biri cevap verirse çok sevinirim
  • Ben de linkteki ürünü almayı düşünüyorum.
    VERBATIM 2,5" 400GB USB 2.0 5400RPM HARİCİ DİSK

www.vatanbilgisayar.com
    Masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar, cep telefonu, televizyon, tablet, fotoğraf makinesi ve binlerce teknoloji ürünü Vatan Bilgisayar' da.
    http://www.vatanbilgisayar.com/productDetails.aspx?I_ID=35298

• quote:

Orjinalden alıntı: Mcnfly

Arkadaşlar ben de yarın mavi bilgisayarın indirimli 1 tb lık maxtor hd almayı düşünüyorum ama ısınma sorunları ve kalite beni düşündürüyor.Ayrıca bekleyip herhangi bir western digital kampanyasından mı alsam 1 tb onu da bilmiyorum.Ayrıca aynı fiyata(220 civarı) vatan bilgisayarda stokta bulabilirsem seagate mi alayım kararsızım. Biri cevap verirse çok sevinirim

Maxtoru yakından gördüm çok sekilsiz ve büyük, ısınma problemi olduğundan bahseden birsürüde insan var bence WD veya Seagate alman en iyisi olur. Bu aralar Hepsi buradada seagate 1 tb 32mb freeagent 220 ytl, vatandada WD essential 225 ytl gibi bi fiyattan satılıyor bence onlara bi bak...
  • Bende 2.5" lik bir hdd istiyorum en az 320 gb olmalı.

Bendimde aklımda makstor 320 gb lık var, kullanan arkadaşlar yorumlarını bir güncelleseler..

ama merak ettiğim, verilerimin başına birşey gelirse bunu kurtarma güvencesi veriyorlar mı?

Ayrıca 2.5" vs 3.5" karşılaştırması yaparmısınız.

benim öğrendiğim.

* boyut
    * rpm 5400- 7200
    *adaptör kablosu.
    * soğutucu fan.

Ben taşıması kolay olsun diye istiyorum ama 2.5" lerin ömürleri 3.5" lere oranla daha kısa mı dır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 3 Ocak 2009; 17:45:12 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: MonsterMania

quote:

Arkadaşlar ben de yarın mavi bilgisayarın indirimli 1 tb lık maxtor hd almayı düşünüyorum ama ısınma sorunları ve kalite beni düşündürüyor.Ayrıca bekleyip herhangi bir western digital kampanyasından mı alsam 1 tb onu da bilmiyorum.Ayrıca aynı fiyata(220 civarı) vatan bilgisayarda stokta bulabilirsem seagate mi alayım kararsızım. Biri cevap verirse çok sevinirim

Maxtoru yakından gördüm çok sekilsiz ve büyük, ısınma problemi olduğundan bahseden birsürüde insan var bence WD veya Seagate alman en iyisi olur. Bu aralar Hepsi buradada seagate 1 tb 32mb freeagent 220 ytl, vatandada WD essential 225 ytl gibi bi fiyattan satılıyor bence onlara bi bak...

Teşekkürler abi saolasın ama cevabına yetişemeden aldım ben çoktan vatandan kdv indirimi ile seagate.Valla tam bir gündür hiç durmadan veri aktarımı yaptım hala çok ısınmış değil.Memnun kaldığımı belirtebilirim.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: MonsterMania

quote:

Teşekkürler abi saolasın ama cevabına yetişemeden aldım ben çoktan vatandan kdv indirimi ile seagate.Valla tam bir gündür hiç durmadan veri aktarımı yaptım hala çok ısınmış değil.Memnun kaldığımı belirtebilirim.

Hayırlı olsun iii yapmıssın...

• merhaba ben de taşınabilir disk alıcam.ama karar veremiyorum.fikir verirseniz sevinirim.
    250 ya da 320 GB olabilir.yazdığım fiyatlar hepsiburada fiyatları.muhtemelen de ordan alıcam diğer yerlere göre daha uygun fiyatlar.

WESTERN DIGITAL PASSPORT STUDIO 320GB 2.5" Firewire 800/Firewire400 USB TAŞINABİLİR DİSK (WDMT3200TE)..........255,87 TL
    WESTERN DIGITAL PASSPORT ESSENTIAL 250GB 2.5" 5400RPM USB TAŞINABİLİR DİSK (WDME2500TE) .......................145,42 TL
    TOSHIBA 320GB 8MB 5400RPM 2.5'' TAŞINABİLİR DİSK (HDDR320EO3E.................................182,24 TL

başka seçenekler de düşünebilirim.
  • arkadaşlar mavi bilgisayardan dün 1tb smartdisk aldım 209 ytl ye 5400 32 mb ön bellek görüşlerinizi yazabilirmisiniz saygılar
  • Merhabalar ben aldığım macbookla gelen lacie 160gb bir harici harddisk'e sahibim. O harddiski macbookumun harddiski geçenlerde yandığı için yedekleme sistemi olarak kullanmaya başladım ve hal böyle olunca yeni bir harici disk ihtiyacı doğdu. Biraz fiyatlara, markalara ve tasarımlara baktım. WD, Verbatim, Lacie ve belki Toshiba seçenekleri arasında kaldım. 2,5" istiyorum. Büyüklük olarak en az 320 gb hatta 400 gb istiyorum. Verbatim 400gb 2,5" olanı çok beğendiğimi söyleyebilirim ama hepsiburada da stokta bulunmuyor.
    www.nt.com.tr
    NT - Buluşma Noktamız
    http://www.nt.com.tr/esatis/urun.php?uid=35950

burada ürün var,
    http://www.arbis.com.tr/urun_detay.php?KategoriId=835&urun=38153
    burada daha ucuza var fakat ben daha evvel çok bilindik(hepsiburada) siteler dışında alışveriş yapmadım ve her siteye güvenemiyorum. Bana hem model anlamında hem de güvenebileceğim-daha evvel sorun yaşamadan alışveriş yaptığınız- siteler hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden emeğinize sağlık. İyi çalışmalar.

• evet cıkmıs ben smart startın gordum 500 gb suan satısda
  • arkadaşlar mavi bilgisayardan 1tb smartdisk aldım 209 ytl ye 5400 32 mb ön bellek görüşlerinizi yazabilirmisiniz saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kraldj -- 12 Ocak 2009; 12:29:34 >
  • arkadaşlar bende harici disk alacam
    fakat ben laptop'da kullanacam 500gb lık alsam acaba sorun olurmu çalışmasında falan
    bide birsürü marka var çok önemli mi markası ya??önereceğiniz varmı özellikle

ben
    www.mavibilgisayar.com
    404 Not Found
    http://www.mavibilgisayar.com/ud/11346
    bu ürünü almayı düşünüyorum
    fakat aynı ürün olmasına rağmenhttp://www.hepsiburada.com/seagate-320gb-8mb-cache-2.5-freeagent-go-for-mac-usb2.0fw800-tasinabilir-disk-st903203fjd105-rk/productDetails.aspx?categoryid=100225&productid=bd850821&SKU=BD850821-320GB
    hepsiburada'da 300 mavibilgisayarda 200 anlamadım bu işi
    bi sakatlık varmıdır acaba??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akifcan33 -- 15 Ocak 2009; 9:05:30 >

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.