Şimdi Ara

Harici HDD Tavsiyeleri - [ ANA KONU ] (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.561
Cevap
51
Favori
527.568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar (esata) olduğu için sırf bu fiyata bu ürün alınmaz mı?
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=100225&productid=bd84908&SKU=BD84908-1TB

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dravdan -- 10 Mart 2009; 14:58:59 >
  • tam emin değilim ama sanırım casper ın içinde seagate disk var fiyat normal alınabilir 32 önbellek 7200rpm muadil bir ürün ayrıca e sata kablosunun içinden çıkmasına bir avantaj normalde çıkmaz e sata kablosu
  • 2.5 casper da toshiba disk var hocam toshiba değil diyor doğrudur ben sadece donanımlarımdan diskin adına baktım öyle yazıyor onun yalancısıyım

ama ilginçtir memnunum inşallah bir sorun çıkartmaz

3.5 disklerde ise casper seagate disk kullanmış he masaüstü pc lerindede seagate kullanıyormuş diye okumuştum
  • evet 3.5 ları tahmin ettim seagate diye doğmuymuş bilmiyordum onu çünkü casper a pek güvenmem ama seagate varsa tercih sebebi olabilir donanımlarda toshiba görebilirsin hatta aynı diski başka seri numarasıyla fujitsu ve hitachi olarakta görbilirsin bunlar çok basit değiştirilebiliyor ama artık toshiba-hitachi-fujitsu disk çıkarıcak onu belirteyim birde şu anda toshiba 1.8 lik disk üretiyor zaten gerçi onunda mimari yapısı fujitsunun ama 2.5 ve 3.5 henüz üretmiyor ama yakında başlıcak anlaşma sağlanırsa
  • YANİ BENİM DİSKİM BÜYÜK ihtimal hitachi dir diyorsun sen doğrumu anlamışım
  • aynen öyle geçen yıl çıkan 2.5 luk 4200 rpm olan kırmızı beyaz ambalajlı kendisi gri olan ürün hitachiydi.ayrıca toshiba notebook lardaki hdd yi sökün bandı kaldırın altında hitachi yazar bu hep böyleydi zaten ama şimdi bakıyorum bazılarında hitachi yazıyo bazılarında fujitsu yazıyo bazılarında toshiba-fujitsu beraber yazıyo zaten kendileride açıklıyor destekleyici firmalar olduklarını ama bu bilgiler bence önemli değil önemli olan bu diskler 5 para etmez ha kendilerini geliştirirler iyi disk yaparlar ilerde onu bilemem her yazımda mutlaka yazarım altta yazan cümleyi.

elektronik çok iyi bilgi gerektirir insanda bazen şansta olması gerekir çok kaliteli bir ürün alırsın 1 günde bozulur misal çinden adi bir ürün alırsın senelerce kullanırsın bunlar olabilecek şeyler umarım herkesin elektronik ürünlerde şansı yaver gider...

saygılar cafein
  • quote:

Orjinalden alıntı: cafein34

amacım zaten tartışmak değil sizde sonuçta burda kullanıcılara seçim yapması konusunda bilgilendiriyorsunuz emek veriyorsunuz hakkınızı yiyemem ama ben okuduklarıma göre değil gördüklerime göre yorum yapıyorum bu zamana kadar performans testleride dahil hep kendim yaptım kendim gördüm forum sitelerine göre yorum yapmadım çünkü imkanım var deneyip kullanabiliyorum her çıkan ürünü gider en kaliteli cihazı alırsınız misal 1 günde bozulur gider çin den alırsınız adi bil mal misal 1 sene kullanırsınız elektronik birazda şans işi casper 5400rpm kullandığı için söyledim onun içinde kesin pata disk vardır içinde neyse sonuçta burda bilgilendirmek için varız amacım kesinlikle tartışmak değil

saygılar cafein

• cafein34
    peki casper a puan indirimi yaptıramıyormusun? firewire kullanmıcaksan seagate var zaten içinde bence casper ı al ön bellek dosyaya ulaşma hızıdır 32 daha iyidir tabiki ayrıca sata ile bağlayacagın için farkı daha fazla hissedersin

valla casper saten kuru sabitlemiş:) yapmış yapacağını?
    (277 fiyat) kredi kartıyla 8 taksit
    ayrıca tek çekim için %4 indirim
    havale indirimi ise %8 (yani 255'e geliyor)
    playworld indirimi geçerli değil bunda?
  • casperı hiç elime alıp bakmadım incelemedim o yuzden kesin konuşmak istemiyorum disk kadar kutusuda önem arzediyor haricilerde seagate ten dolayı kalitelidir diye düşünüyorum bence casperı al
  • teşekkürler...
  • selam arladaslar benımde bır kaç sorum olacak

1- media center olan disklerde normal tasınabılır dıskler kadar verımlımıdır
    2- phılıpsın medıa centerları hakkında neler soyleyebılırsınız medıacenter alacak olsam phılıpsımı smartmedıamı onerırsınız
    3- HD uyumlu medıa center varmı varsa hangılerı

son olarak normal dahılı hdd ıle yapabıldımız herseyı tasınabılır dısklerdede yapabılırmıyız
    mesela ısletım sıstemı kurmak gibi
  • quote:

Orjinalden alıntı: flamet

selam arladaslar benımde bır kaç sorum olacak

1- media center olan disklerde normal tasınabılır dıskler kadar verımlımıdır
    2- phılıpsın medıa centerları hakkında neler soyleyebılırsınız medıacenter alacak olsam phılıpsımı smartmedıamı onerırsınız
    3- HD uyumlu medıa center varmı varsa hangılerı

son olarak normal dahılı hdd ıle yapabıldımız herseyı tasınabılır dısklerdede yapabılırmıyız
    mesela ısletım sıstemı kurmak gibi

arkadaşım merhaba soru numaralarına göre cevap veriyorum

1-) evet verimlidir yanlız kapasitesi full e yakın medya yüklerseniz arayüz geçişlerinde film seçmelerde yavaşlama olur ne kadar arşiv o kadar yavaşlık yani ama normal disk olarak kullanırsanız media diski verimi tam alırsınız sadece media özelliğini kullanırken yavaşlama olur

2-) philips türkçe altyazı desteği vermiyor iso dosyalarını oynatabiliyor ek olarak ve optik ses var ama philips harici disklerde istediği verimi alamadı zaten almasıda beklenmiyordu o yüzden bu sıralar artık hdd üretmiyor stoklarda kalan ürünler eritilmeye çalışıyor yani kesinlikle almayın.smartmedia nın bi smartmedia plus birde smartmedia hdmi ürünleri var hdmi olan 1080i leri destekliyor ethernet girişi var paylaşım yapılabiliyor kayıt özelliği var tavsiye edilebilir.bu ürünler için her türlü bilgiye sahibim yoğunlaştıgın bir ürün varsa her türlü sorunu cevaplayabilirim.

3-) evet var wd hd tv media player ve popcorn ama popcorn çok pahalı bence şu an için mkv formatlı dosyalarıda oynatmak istiyorsan wd yi tavsiye ederim içinde disk yok usb den disk bağlıyosun ama 1 tb disk +wd alsan 1tb lik smartmedia hdmi ile aynı fiyata geliyor yani içinde hdd olmasada bir kaybın yok ama kayıt özelliğini arıyorsan smartmedia hdmi tavsiye ederim tabi o zamanda mkv desteğinden vazgeçmiş olacaksın

sadece yüzeysel anlattım hertürlü sorunu cevaplayabilirim

saygılar cafein

• arkadaşlar ben de şu 2si arasında kaldım ne diyorsunuz özellikle kutuda önemli benim için elimdeki HDD leri düşürmekten canları çıktı:D
    http://www.hepsiburada.com/toshiba-1tb-16mb-7200rpm-3.5-tasinabilir-disk-px1396e-3t01-/productDetails.aspx?categoryid=100225&productid=bd98174
    www.vatanbilgisayar.com
    Masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar, cep telefonu, televizyon, tablet, fotoğraf makinesi ve binlerce teknoloji ürünü Vatan Bilgisayar' da.
    http://www.vatanbilgisayar.com/productDetails.aspx?I_ID=30371

Bir de toshibanın HDD ye girişi nası acaba küçük uç şeklinde mi WD'nin 500 lugu var elimde kablonun herhangi bi yerine bas hemen yamuluyor kucuk uçlular çift taraflı usb olsa daha iyi olur.

• quote:

Orjinalden alıntı: cafein34

arkadaşım merhaba soru numaralarına göre cevap veriyorum

1-) evet verimlidir yanlız kapasitesi full e yakın medya yüklerseniz arayüz geçişlerinde film seçmelerde yavaşlama olur ne kadar arşiv o kadar yavaşlık yani ama normal disk olarak kullanırsanız media diski verimi tam alırsınız sadece media özelliğini kullanırken yavaşlama olur

2-) philips türkçe altyazı desteği vermiyor iso dosyalarını oynatabiliyor ek olarak ve optik ses var ama philips harici disklerde istediği verimi alamadı zaten almasıda beklenmiyordu o yüzden bu sıralar artık hdd üretmiyor stoklarda kalan ürünler eritilmeye çalışıyor yani kesinlikle almayın.smartmedia nın bi smartmedia plus birde smartmedia hdmi ürünleri var hdmi olan 1080i leri destekliyor ethernet girişi var paylaşım yapılabiliyor kayıt özelliği var tavsiye edilebilir.bu ürünler için her türlü bilgiye sahibim yoğunlaştıgın bir ürün varsa her türlü sorunu cevaplayabilirim.

3-) evet var wd hd tv media player ve popcorn ama popcorn çok pahalı bence şu an için mkv formatlı dosyalarıda oynatmak istiyorsan wd yi tavsiye ederim içinde disk yok usb den disk bağlıyosun ama 1 tb disk +wd alsan 1tb lik smartmedia hdmi ile aynı fiyata geliyor yani içinde hdd olmasada bir kaybın yok ama kayıt özelliğini arıyorsan smartmedia hdmi tavsiye ederim tabi o zamanda mkv desteğinden vazgeçmiş olacaksın

sadece yüzeysel anlattım hertürlü sorunu cevaplayabilirim

saygılar cafein

teşekkürler bilgiler içiri sanırım bu cihazı kasdediyorsun
    http://www.hepsiburada.com/smartmedia-recorder-1tb-7200rpm-3.5-tasinabilir-disk/productDetails.aspx?categoryid=100225&productid=bd8501213

son bir şey smartmedianın bir internet sitesi varmı

• evet ürün bu world kartın varsa vatanda 539 tl fiyatı var daha uygun varmı bilmiyorum araştırmadım

evet sitesi varwww.kont.com.tr zaten bu ürün kont tarafından yapılıyor ama bu ürünle ilgili bir bilgiye rastlamadım sitede bir alt modelinin özellikleri var bu ürünün özelliklerini anlatan bir dosya attı bize kont buraya koyucam ama işyerinde oldugum için resim yüklemeyi kabul etmiyor site pc kilitli akşam atarım resimleri eve gidince

saygılar cafein
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dead_smile

arkadaşlar ben de şu 2si arasında kaldım ne diyorsunuz özellikle kutuda önemli benim için elimdeki HDD leri düşürmekten canları çıktı:D
    http://www.hepsiburada.com/toshiba-1tb-16mb-7200rpm-3.5-tasinabilir-disk-px1396e-3t01-/productDetails.aspx?categoryid=100225&productid=bd98174
    www.vatanbilgisayar.com
    Masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar, cep telefonu, televizyon, tablet, fotoğraf makinesi ve binlerce teknoloji ürünü Vatan Bilgisayar' da.
    http://www.vatanbilgisayar.com/productDetails.aspx?I_ID=30371

Bir de toshibanın HDD ye girişi nası acaba küçük uç şeklinde mi WD'nin 500 lugu var elimde kablonun herhangi bi yerine bas hemen yamuluyor kucuk uçlular çift taraflı usb olsa daha iyi olur.

Girişleri hakkında bilgim yok ama WD'den bir kere başınız yandıysa uç olaraktan Toshiba deneyebilirsiniz.

• 2.5 inç bir harici disk almayı düşünüyorumda,
    segate,maxtor, WD,
    500gb dusunuyorumda fiyatları 220 tl den başlıyorlar.
    acaba fiyatlar yakın zaman sarfında düşme gösterirmi bekleyim mi yoksa şimdi alsam cok zararlı çıkarmıyım ?
  • arkadaşlar bu kriz nedeniyle hepimiz sarsıldık bu kesin ama bu bize bazen faydada sağlıyor mesela bütür şirketler sürekli kampanya yapıyorlar sürekli takipte ol ürün olarakta seagate veya wd derim fiyatlar 4. çeyreğe kadar düşmez arkadaşım yani eylül ayına kadar 250,320 düşüneceksen olur ama 500 düşmez ama bu söylediklerim kısa vadede.yoksa teknolojik ürünlerde yeni çıkan bir ürün 2ay sonra artık demode olabiliyor.220 hangisinin fiyatı fiyat iyimiş
  • ilk önce 320 dusundüm sonra baktım
    dvd filmi arşiv için kullanacam
    ev sinema sistemimin usb girişi var, acaba yuksek megabyte diski desteklermi acaba, bazı disklerde 2 usb girişi varmış benim Lg-DVD 1 usb girişi var ?

sonra yetmiyecek gibi geldi rotayı 500 gb cevirdim.

maxtor lar 320 : 139 tl den vardı internetde.
    maxtor 500 : 220-230 arası fiyatlarda var vatan computer. mavi bilgisayar.
    gönül ister WD ' ama pahalılar.
    bu maxtorlar yılar öncesinin markasıda geliyor bana
    2.1 gb
    4.3 gb zamanlarında vardılar gibi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: blacksea

ilk önce 320 dusundüm sonra baktım
    dvd filmi arşiv için kullanacam
    ev sinema sistemimin usb girişi var, acaba yuksek megabyte diski desteklermi acaba, bazı disklerde 2 usb girişi varmış benim Lg-DVD 1 usb girişi var ?

sonra yetmiyecek gibi geldi rotayı 500 gb cevirdim.

maxtor lar 320 : 139 tl den vardı internetde.
    maxtor 500 : 220-230 arası fiyatlarda var vatan computer. mavi bilgisayar.
    gönül ister WD ' ama pahalılar.
    bu maxtorlar yılar öncesinin markasıda geliyor bana
    2.1 gb
    4.3 gb zamanlarında vardılar gibi.

doğru tahmin arkadaşım hemde çok eski markadır quantum adı verilen diskler vardı önceden en kaliteli disk oydu zaten o varken ne wd ne seagate in adı vardı hdd piyasasında bir başyapıttır quantum daha sonra adı maxtor oldu adının maxtor olmuş hali bile çok eskidir o kadar eski firmadır yani düşünün..

arkadaşım dvd lerin içine takılan kızaklı modeller var ancak onlara olur usb girişli dvd lere ancak flash bellek takarsın ve en fazla 4 gb destekliyor ve çoğu dvd modelindede denedim en fazla 4 gb destekliyor hdd hiç desteklemiyor zaten ama denemediğim birkaç model var onlar çalıştırırmı bilemem lg çalıştırmadı mesela

saygılar cafein

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.