Şimdi Ara

Harici HDD Tavsiyeleri - [ ANA KONU ] (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.562
Cevap
50
Favori
528.568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yani bu dosyaları tekrar pcye atsam çalıştırsam hata vermezmi windows kendisi oluştururmu tekrardan...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Patriot Ayhan

Merhabalar Harici harddisc alacağım ama kararsız kaldım.
    Yardımcı olursanız sevinirim.

Harddisc'e WD HD TV Media Player alacağımdan dolayı ihtiyacım var.
    1.....Dolayısı ile harddisc TV'nin önünde duracak sürekli. Harddisc'e yükleme yaparken media playerdan ve fişten çekip, bilgisayarın başına götüreceğim, fişini ve USB bağlantısını tekrar bağlayacağım. Bu da biraz zahmetli geldi bana, elektrik için sehpası olan bir model var mıdır?
    2.....500GB yada 1TB olacak.
    3.....Sessiz ve uzun ömürlü olacak.

Çok mu şey istedim bilmiyorum ama var mıdır böyle bir ürün?
    Şimdiden teşekkürler.

Bkz :

quote:

http://www.hepsiburada.com/smartmedia-500gb-2.5-5400rpm-usb-tasinabilir-disk/productDetails.aspx?categoryid=100225&productid=bd850985&SKU=BD850985-500GB

Sehpa hakkında bilgim yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EhrimeN -- 8 Mart 2009; 23:51:20 >

• quote:

Orjinalden alıntı: eXaLs

quote:

Orjinalden alıntı: Eh®imeN

quote:

Orjinalden alıntı: eXaLs

merhaba arkadaşlar.
    bende bir hdd almayı düşünüyorum ama tam karar veremedim.
    Aradığım özellikler; eSata desteklemesi, 500gb olması, taşınabilir yani şu usbden güç alanlar gibi olması ve en önemlisi Multimedia desteği olması yani direk LCD ye bağladığımda film varsa izleyebilmek istiyorum. Fiyat şuan için önemli değil.

Tavsiyeleriniz ne olabilir?
    teşekkürler

SMARTMEDIA 500GB 2.5'' 5400RPM USB TAŞINABİLİR DİSK

tesekkürler ancak eSata desteği yok bunda :(

Pardon ona dikkat etmemişim ancak şu an tekrar baktım.

Hem Multimedia desteği hemde eSata desteği veren ürün bulamadım.

• quote:

Orjinalden alıntı: [Psycho]

1 tb harici hdd almayı planlıyorum bugün yarın, bu iki ürün arasında kaldım tavsiyelerinizi bekliyorum. Markalar dışında da fiyat aralığında önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden çok teşekkür ettim.
    http://www.hepsiburada.com/toshiba-1tb-16mb-7200rpm-3.5-tasinabilir-disk-px1396e-3t01-/productDetails.aspx?categoryid=100225&productid=bd98174
    http://www.exa.com.tr/seagate/sabit_diskler/seagate_35-327-6039.html

Toshiba işinizi görecektir.

• merhaba bilge insanlar. sizden bir şey rica etmek istiyorum. ben bu yeni teknolojilere çok uzak kaldım.

100-150 liraya, sessiz, ısınma problemi olmayacak ve sarsıntılara dayanıklı küçük şık bir hdd istiyorum. boyutu 250 civarı yeterli. şarj olayı nasıl oluyor? kendinden şarjlı olursa iyi olur. e-sata desteğini zaten benim eski kasada öyle bir şey olduğunu sanmıyorum. gerek yok.

ilginize şimdiden teşekkürler.

***bugün sipariş vermek istiyorum önerilerinize göre.

• quote:

Orjinalden alıntı: mikselina

merhaba bilge insanlar. sizden bir şey rica etmek istiyorum. ben bu yeni teknolojilere çok uzak kaldım.

100-150 liraya, sessiz, ısınma problemi olmayacak ve sarsıntılara dayanıklı küçük şık bir hdd istiyorum. boyutu 250 civarı yeterli. şarj olayı nasıl oluyor? kendinden şarjlı olursa iyi olur. e-sata desteğini zaten benim eski kasada öyle bir şey olduğunu sanmıyorum. gerek yok.

100-150 TL arası ürün tavsiye edebilirim ancak ileride sorun çıkarabilir bu ürünler size.

250 GB olarak WD var oda 180 TL.

Onun yerine 500 GB'Lık Casper alabilirsiniz, fiyatı 162 TL.

Ürün 3,5.Adaptörü ile birlikte geliyor.

Bkz :

quote:

http://www.hepsiburada.com/casper-500gb-16mb-5400rpm-3.5-tasinabilir-disk/productDetails.aspx?categoryid=100225&productid=bd84908&SKU=BD84908-500GB#tablnk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EhrimeN -- 9 Mart 2009; 12:55:02 >

• 3,5 inç olunca adaptörlü oluyor galiba. 2,5 inç olunca USB şarjlı... öyle mi?

ancak 250 gb olunca cebe sığıyor da 500 750 1000 olunca kasa kadar büyük mü oluyor? orayı pek anlamadım. aydınlatabilir misiniz acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikselina -- 9 Mart 2009; 14:42:54 >
  • quote:

3,5 inç olunca adaptörlü oluyor galiba. 2,5 inç olunca USB şarjlı... öyle mi?

ancak 250 gb olunca cebe sığıyor da 500 750 1000 olunca kasa kadar büyük mü oluyor? orayı pek anlamadım. aydınlatabilir misiniz acaba?

Evet.

3,5 Adaptörlü, 2,5 USB'den.

Hafıza büyüdükçe modelde büyür tabiki.
  • quote:

quote:

merhaba bilge insanlar. sizden bir şey rica etmek istiyorum. ben bu yeni teknolojilere çok uzak kaldım.

100-150 TL arası ürün tavsiye edebilirim ancak ileride sorun çıkarabilir bu ürünler size.

Bkz :

quote:

http://www.hepsiburada.com/casper-500gb-16mb-5400rpm-3.5-tasinabilir-disk/productDetails.aspx?categoryid=100225&productid=bd84908&SKU=BD84908-500GB#tablnk

casperın içindeki disk nedir?

• quote:

quote:

Bkz :

quote:

tabi herkesin bilgisi kendinedir ama bence bu ürün tavsiye edilecek en son ürün çünkü arkadaş elektriği kendisinden istemiş bu ürün adaptörlü en büyük eksikliğide 5400rpm olması ayrıca casper hangi diski kullanıyor ben bilmiyorum birde önemli konu zaten arkadaş bana 250 yetiyor diyor.bana göre e.w de ki maxtor 320 gb 2.5 olan bence makul arkadaşa sanırım fiyatı 130 lira 4 yıl önce seagate firması satın aldı maxtor u singapurda üretiliyor iyi disk için birde vatan bilgisayarda world kartla alınırsa segate 250 gb var 2.5 lik içinde freeagent isimli bir yazılım var şifreleyebiliyorsunuz bence en mantıklı ürünler bunlar 3.5 alacaksan 7200 den aşağı rpm alma arkadaşım

• quote:

Orjinalden alıntı: a.saygili

Dolar Fırladı Ben olsam bu aralar hiç bir teknolojik alete para vermem.
    Biraz bekleyin zaman geçsin.

Aynı kanaatteyim, seçim sonrasını beklemek faydalı olabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cafein34

quote:

quote:

Bkz :

quote:

tabi herkesin bilgisi kendinedir ama bence bu ürün tavsiye edilecek en son ürün çünkü arkadaş elektriği kendisinden istemiş bu ürün adaptörlü en büyük eksikliğide 5400rpm olması ayrıca casper hangi diski kullanıyor ben bilmiyorum birde önemli konu zaten arkadaş bana 250 yetiyor diyor.bana göre e.w de ki maxtor 320 gb 2.5 olan bence makul arkadaşa sanırım fiyatı 130 lira 4 yıl önce seagate firması satın aldı maxtor u singapurda üretiliyor iyi disk için birde vatan bilgisayarda world kartla alınırsa segate 250 gb var 2.5 lik içinde freeagent isimli bir yazılım var şifreleyebiliyorsunuz bence en mantıklı ürünler bunlar 3.5 alacaksan 7200 den aşağı rpm alma arkadaşım

Maxtor öneren biri olduğunuz için yazdıklarınızı ciddiye almıyorum.

Ben sadece önerimi dile getirdim.Arkadaş beğenmesse farklı yollarda mevcuttur elbette.

İçindeki disk ya Toshiba yada Seagate, tam emin deilim.

• quote:

Orjinalden alıntı: sriderya

quote:

Orjinalden alıntı: a.saygili

Dolar Fırladı Ben olsam bu aralar hiç bir teknolojik alete para vermem.
    Biraz bekleyin zaman geçsin.

Aynı kanaatteyim, seçim sonrasını beklemek faydalı olabilir.

Hepsiburada'da bazı ürünlerde sabit kur var, onuda göz önüne almak lazım.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: cafein34

quote:

quote:

Bkz :

quote:

Ben sadece önerimi dile getirdim.Arkadaş beğenmesse farklı yollarda mevcuttur elbette.

toshibanın bir disk üretici olmadığı bilmediğiniz için, bir zamanlar fujitsu ile ortak hdd üretimine giriştilersede başarısızlıkla karşılaştıkları için üretimin durdurduklarını bilmediğiniz için, uzun bir süredir toshiba harici disklerin içindeki diskin hitachi marka disk oldugunu bilmediğiniz için, hatta maxtor u seagate firması 4 yıl önce satın aldıgını bilmediğiniz için,seagate ile maxtor un aynı disk mimarisiyle üretildiğini bilmediğiniz için,seagate turkiyedeki en yetkili kişilerin bize yaptıkları açıklamada aynı fabrikada aynı seriyle üretildiğini bilmediğiniz için , aslında maxtor un ethernet girişli diskleri sayesinde avrupada birçok şirkette sunucu bilgisayarda çalıştıgını bilmediğiniz için bende sizi ciddiye almıyorum arkadaşım

amacım sizin bilginizi sorgulamak değil yanlız beni ciddiye almayanı ben hiç ciddiye almam maxtor disk konusunda ise quantum un devamıdır maxtor çok eskilere dayanır maziyi bu işlerle uğraşmayan bilmez tabi o ayrı maxtor u neden seagate satın aldı sanıyorsunuz hem marka adı önemli oldugu için hemde gücüne güç katmak için.seagate satın aldı maxtoru ama singapurdaki fabrikasına hiç dokunmamıştı ama şimdi artık seagate mimarisi yerleşti singapura bir dönem bozuk seri geldi geçen yıl 1 tb basics modellerde bu her markada olabilir intel in x38 çhipsetli anakartlarını hatırlayın onlarda bir seri bozuk gelmişti türkiyede böyle şeyler olabiliyor hemen çamur atmamak lazım..

şimdi diyorki seagate teki yetkili maxtorla seagate aynı içindekide aynı..sen hangisini alırsın diye sorarsan tabiki seagate o ayrı konu ama maxtor u marka olarak ciddiye almaman senin hdd konusundaki zayıflıgındandır arkadaşım bu konuyu uzatalım hiç sorun değil mahşere kadar bilgimi yarıştırırım seninle hatta wd,seagate,smartdisk (samsung),maxtor,verbatim bu diskleri üreten türkiyedeki en yetkili kişileride tanıyorum hepsiyle irtibat halindeyim sürekli testlerini yapıyoruz istediğin testi yaparım argesini sana ıspatlarım satış oranlarını sana gösteririm yani kısacası biliyoruzda konuşuyoruz!!!

• tabi herkesin bilgisi kendinedir ama bence bu ürün tavsiye edilecek en son ürün çünkü arkadaş elektriği kendisinden istemiş bu ürün adaptörlü en büyük eksikliğide 5400rpm olması ayrıca casper hangi diski kullanıyor ben bilmiyorum birde önemli konu zaten arkadaş bana 250 yetiyor diyor.bana göre e.w de ki maxtor 320 gb 2.5 olan bence makul arkadaşa sanırım fiyatı 130 lira 4 yıl önce seagate firması satın aldı maxtor u singapurda üretiliyor iyi disk için birde vatan bilgisayarda world kartla alınırsa segate 250 gb var 2.5 lik içinde freeagent isimli bir yazılım var şifreleyebiliyorsunuz bence en mantıklı ürünler bunlar 3.5 alacaksan 7200 den aşağı rpm alma arkadaşım

pardon ama daha içinde hangi disk var daha onu bilmiyorsunuz maxtor hakkında nasıl yorum yapabiliyorsunuz peki?

asıl onu geçin toshiba harddisk üretici değilki içinde toshiba var diyosun daha onu bile bilmiyorsun..

maxtorla seagate 4 yıl önce birleşti seagate satın aldı maxtoru bunu bilmediğiniz için, toshiba markanın eskiden bi ara fujitsu ile ortak hdd yapma girişiminde bulundularsada bundan başarılı sonuç elde edemedikleri için üretim yapmadıklarını bilmediğiniz için, uzun bir zamandır toshiba disklerin içinde hitachi marka disklerin oldugunu bilmediğiniz için ( bi zahmet bantı kaldırın altında yazar zaten) fujitsu-hitachi-toshiba hdd lerin farklı segmentlerde ürün çıkarır ama esasında tek üretici hitachidir hatta toshiba notebookların içinde bakın çoğunda hitachi disk vardır bazılarında toshiba yazar bazılarında toshiba fujitsu ikisi bir arada yazar ama artık birleşmeyi düşünüyorlar basın açıklaması yaptılar kriz olmasa birleşmeleri gerekiyortdu nisan ayında bence ertelerler ,seagate ile maxtorun aynı fabrikada aynı mimari yapıda üretildiğini bilmediğiniz için,aralarında çok az bir fark oldugu bu farkında ncq farkı segate in yazılımsal olarak daha üstün maxtorun yazılımsal özelliğin olmadıgını bilmediğiniz için,3.5 larda 5400 rpm yi hadi geçin 2.5 larda bile artık 5400rpm bile artık demode oldu 7200rpm üretiliyor 3.5 larda ise raptor 10000 rpm nin üretildiğini bilmediğiniz için ( 3.5 5400 önerdiğinize göre bilmiyorsunuz saydım) , bütün markaların özelliklerini öğrenmek için firmalarla iletişime geçerken benim zaten o soracağın firmaların en yetkili müdürlerle irtibat halinde oldugumu bilmediğin için, sana bu bilgilerin ve disklerin gerçekliliğini firmalardaki en yetkili kişiler aracılılıyla bunu sana ıspatlayacagımı bilmediğin için,maxtor un quantum marka disklerin devamı oldugunu bilmediğin için, quantum disklerin disk dünyasında nasıl bir yere sahip oldugunu bilmediğin için asıl ben senin dediklerini ciddiye almıyorum kardeşim....

örnekleri çoğaltırım mesele değil yalan yok maxtor bir seride 1 tb basics modelinde çok arıza geldi bunun onlarda farkında kaçdefa dedik anlattık ve artık singapurdaki maxtorun fabrikasına el koydu ve artık kendi mimarisini kullanıyor seri bozuk olması olağan bişey bir seri bozuk geldi diye koskoca maxtor a kötü marka diyemezsin intel x38 chipsetli anakartların hepsi arızalı geldi bunlar olabilir normal bişey biliyorsak konuşalım duyduklarımızla konuşmayalım ben bütün diskleri gördüm kullandım argesine katıldım varsa sorusu şikayeti olan herzaman heryerde tartışırım ıspatlarıyla beraber kötü bir amacım yok kardeşim yanlış anlama sadece sen beni ciddiye almadın ben seni hiç ciddiye almadım kusura bakmada maxtoru markadan saymayan bir insan bu işi bilmiyo demektir

bu arada bana hangi diski alırsın diye sorarsanız cevabım tabiki seagate ama maxtor ve wd yide tercih edebilirim tutup maxtoru atmam yani maxtor önemli bir disk. western digital in özellikle wd caviar black ,caviar blue modellerini duyurdu testlerini yaptık wd yetkilisiyle canavar resmen çok farklı özellikleri var isteyen olursa farklı bir başlık açarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atesbaz -- 10 Mart 2009; 3:18:43 >

• ilginize teşekkür ederim.

böylece bu tartışmadan biz de birşeylr öğrenmiş olduk.

bir de xsmart diye bir ürün var sanırım içinde samsung disk varmış. bu ürüne ne dersiniz?

rpm olayı da ayrı bir alem. usb'den alınacak verim nedir? 5400 ile 7200 arasında 2.5 inç için kayda değer bir fark olur mu?
  • quote:

ilginize teşekkür ederim.

böylece bu tartışmadan biz de birşeylr öğrenmiş olduk.

bir de xsmart diye bir ürün var sanırım içinde samsung disk varmış. bu ürüne ne dersiniz?

rpm olayı da ayrı bir alem. usb'den alınacak verim nedir? 5400 ile 7200 arasında 2.5 inç için kayda değer bir fark olur mu?

xsmart dediğiniz xs oluyor galiba evet samsung disk var xs inde montajı türkiyede oluyor mobisu diye bir şirket yapıyor montajını kutusunu hong kong tan getiriyorwww.dealextreme.com isimli hong kong sitesinden bu ürünün kutusunu bulabilirsiniz ayrıca frisby de bu kutuyu türkiyeye getiriyor frisby yi ise segment firması getiriyor.kutudan bahsettim hep bunun 2 nedeni var.
    1.si xs in kutusu alüminyum bu iyi bir özellik kutusundan zarif bir kılık çıkıyor ve çok önemli değil ama bir bez çıkıyor diski silmek temizlemek için
    2.si ise türkiyede montaj oldugunu anlatmak için kutudan girdim olaya.ürünü iyi diyebilirim ama usb baz alınırsa aktarım olarak seagate ve wd daha iyi samsung tan ama xs pazara uygun fiyatlı ürünlerle girer hep birkaç dk fark için değermi aradaki fark o karar sizin kalite olarak güvenebilirsiniz xs e birde 3 aylık norton antivirüs çıkıyor içinden

saygılar cafein

• birde 7200 ve 5400 farkı sorulmuş çok az bir fark var usb hızı sabitler arkadaşlar mesela 8 şeritli bir otoban düşünün ama gişeye geldiğinde tek gişe varsa tek tek geçerler ne kadar şerit sayısı çok olsada yavaş geçilir buna benziyor olay biraz ama şunu diyebilirim 7200 daha sağlıklı yani 3.5 lar

bu söylediğim sadece harici usb baglantı içindir diğer kullanımlarda tabiki çok fark var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atesbaz -- 10 Mart 2009; 4:57:12 >
  • @cafein34

Ürünü kimin ürettiği kim ile ortak kullandığı önemli deil burada.

Bizim işimiz sağlıklı ürün kullanmak, ürünün nüfus kaydını öğrenmek deil.

Maxtor serisinde ciddi bir arıza oldu bunu her türlü sitede görebilirsiniz yorumlardan vs.Tabiki bu demek deildirki Maxtorun bütün ürünleri kötüdür.

Ancak Maxtorun kullanıcı yorumları büyük oranda düzelmedikçe bende burada onu tavsiye etmicem, isterse Google ile birleşsin.

Casperı tavsiye etmemin sebebi daha yeni girdi bu sektöre.Daha öncede girmiş olabilir bilemem ancak biz alışveriş sitelerinde son zamanlarda rastlıyoruz.

Kullanıcı yorumlarıda gayet güzel, inceleme yapanlar felanda var bakabilirsiniz.

WD'yi tartışmaya gerek yok, açık ara bir numara zaten.

Tartışmayı daha fazla uzatmayalım, konu amacından sapmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EhrimeN -- 10 Mart 2009; 7:10:23 >

• amacım zaten tartışmak değil sizde sonuçta burda kullanıcılara seçim yapması konusunda bilgilendiriyorsunuz emek veriyorsunuz hakkınızı yiyemem ama ben okuduklarıma göre değil gördüklerime göre yorum yapıyorum bu zamana kadar performans testleride dahil hep kendim yaptım kendim gördüm forum sitelerine göre yorum yapmadım çünkü imkanım var deneyip kullanabiliyorum her çıkan ürünü gider en kaliteli cihazı alırsınız misal 1 günde bozulur gider çin den alırsınız adi bil mal misal 1 sene kullanırsınız elektronik birazda şans işi casper 5400rpm kullandığı için söyledim onun içinde kesin pata disk vardır içinde neyse sonuçta burda bilgilendirmek için varız amacım kesinlikle tartışmak değil

saygılar cafein
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.