Şimdi Ara

Harici HDD Tavsiyeleri - [ ANA KONU ] (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.561
Cevap
51
Favori
527.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: dark alien

quote:

arkadaşlar taşınabilir HDD almak istiyorum arabirimi usb 2.0 yada hem usb 2.0 hemde sata olsun boyut olarak en az ından 500GB olursa sevinirim. eğer mümkünsede fiyatı maksimum 150-200 ytl arası olsun HDD ye ps çalışmaları, mp3, film, resim vs.. bu tip dosyalar için alıyorum şimdiiden teşekkürkler arkadaşlar..

arkadaşlar şu model için ne diosunuz?

www.mavibilgisayar.com
    404 Not Found
    http://www.mavibilgisayar.com/ud/7783

191 TL verip Maxtor alacağınıza, 162 TL'ye Casper almak çok daha mantıklı.

• quote:

Orjinalden alıntı: Eh®imeN

quote:

quote:

arkadaşlar taşınabilir HDD almak istiyorum arabirimi usb 2.0 yada hem usb 2.0 hemde sata olsun boyut olarak en az ından 500GB olursa sevinirim. eğer mümkünsede fiyatı maksimum 150-200 ytl arası olsun HDD ye ps çalışmaları, mp3, film, resim vs.. bu tip dosyalar için alıyorum şimdiiden teşekkürkler arkadaşlar..

arkadaşlar şu model için ne diosunuz?

www.mavibilgisayar.com
    404 Not Found
    http://www.mavibilgisayar.com/ud/7783

191 TL verip Maxtor alacağınıza, 162 TL'ye Casper almak çok daha mantıklı.

hocam bide ürünün mavibilgisayar, vatanbilgisayar, bimeks, yada teknosadan alıcam bu sitelerden link verirseniz sevinirim

casper içinde düşüniim hocam ama casper güvenilirmi? maxtor, seagate, WD gibi HDD uzmanı şirketler daha bi gözüme çarpıyo. mesela seagate freeagent 640GB yada 750GB lık modelleri sata da destekliyomu? ne diosunuz? en ii f/p HDD si hangisi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dark alien -- 2 Mart 2009; 14:35:16 >

• arkadaşlar bimeksten seagate freeagent desk 640GB kafama yattı bu model hakkında ne diyosunuz? hepsiburdadaki yorumların birinde vistada toplam olarak 465GB olarak görüyormuş bu ne demek? yani alırsam 640GB lık bir yerim olmayacakmı bu HDD de?
  • 320 alırsan 300 , 500 alırsan 465 , 640 alırsan 596 gb olarak kullanırsın ? vista xp farketmez

he bu arada ne alırsan al e-sata lı al benden söylemesi 3.5 ise zaten kesin e-sata lı al

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet331 -- 2 Mart 2009; 18:29:20 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ahmet331

320 alırsan 300 , 500 alırsan 465 , 640 alırsan 596 gb olarak kullanırsın ? vista xp farketmez

he bu arada ne alırsan al e-sata lı al benden söylemesi 3.5 ise zaten kesin e-sata lı al

hocam fakat 640GB lık modelin yorumalarında söylenmiş bu yorum. yani 465GB yer olduğunu 500 değil 640GB lık modelde yazmışlar.bide bu 500 lük alınca 465 vs.. davası her modelde geçerlimi yoksa seagateye özgü bişiymi bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dark alien -- 2 Mart 2009; 18:51:53 >
  • quote:

320 alırsan 300 , 500 alırsan 465 , 640 alırsan 596 gb olarak kullanırsın ? vista xp farketmez

hocam e-satalı modeller 300YTL den başlıyo. bimekste bi tane WD studio ed. 500GB var e-sata ve firewire destekli dio usb2.0 yokmu bunda şimdi? bide e-satalı alsam nası bağlıycam anakartımda sanırım firewire desteği yok (P35C-DS3R) peki e-satayı nası kullanıcağımı bilmiyorm anakartta port olması gerekiyo fakat bulamadım anakartım desteklemiyomu yani? o zmn e-sata destekli almamın anlamı yok. lütfen bi yardım arakadaşlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dark alien -- 2 Mart 2009; 19:44:50 >

• kardeş bu marka veya model ayırt etmez dahili harddiskte de durum böyledir taşınabilirde de, flash bellekte de hafıza kartında da değerler hep yazılanın altındadır. benim verdiğim değerler doğrudur çünü hepsini kendim kullanıyorum ve kontrol ederek yazdığım değerlerdir. Sanırım o yorumu arkadaş yanlış diske yazmış veya bazen yorumlar modeller için genel yazılır. spesifik bir değer vermiş genelden özele girmiş o 500 lük bir disk için doğru olan bilgi 640 gblık disk için yanlış olmuş.

E-sata lı ve firewire lı olması ekstra bir bağlantı avantajıdır. Usb her diskte desteklenir merak etme o bağlantıların hepsini kullanabilirsin. O anakartın bir üst modeli bende mevcut seninkindede sata yuvası vardır. çünkü harddiskin sataII o bağlantının birisinden dışarıya sata dan e-sata ya düştürücüyle(5-10 ytl bile değildir) dönüştürüp arkadaki pci deliklerine bağlarsın ve ordan e-sata bağlantısı alırsın ve usb den 2 3 kat daha hızlı veri alışverişi yaparsın.

• hocam almışken e-sata lı bişi aliim diorm bimeksteki şu ürünü almayı düşünüyorum fakat arabirim olarak sadece e-sata ve firewire yazıyo e-sata kablosu temin edememe durumunda kablo bulana kadar usb ile kullanmayı planlıyodum. link şu
    http://www.bimeks.com.tr/urun.aspx?kid=1073&uid=38975 bunda usb yokmu şimdi ?
  • sen bilirsin wd iyi markadır pişman olacağını sanmam

bu linkten bak hangi özelliklerinin olduğuna senin verdiğin linkteki Western Digital Studio Edition WDH1Q5000E 500 GB 3,5" EXT onda 3 bağlantıda var gerçi ordada göreceğin üzere hepsinde usb var mecburi gibi bişi

http://www.wdc.com/en/products/index.asp?cat=8&language=en
  • WD 1 TB HARİCİ HARDİSK aldım 233 liraya hızlıal.com dan 2 günde geldi makinayı hemen nfts şeklinde bicimlendirdim 2 bölümede ayırdım..

bir sorum olcak ben programını kurmadım usb bellek gibi tak calıştır kullanıyorum acaba sorun olurmu kurmalımıyım programı? aslında programı yedeklerim derkken silindi biraz istesemde kuramam
  • @ hochimin_55
    Ürünün Hayırlı Olsun.

Herhangi bir sorunla karşılaşmassın. Bende sildim.
    eğer proğramları geri istiyorsan WD nin sitesine girip modeli seçip indirebilirsin
  • o programlar sadece yedek almak için çoğumuzda kullanmayız bende kullanmıyorum hiçbişi olmuyor rahat olun
  • quote:

sen bilirsin wd iyi markadır pişman olacağını sanmam

bu linkten bak hangi özelliklerinin olduğuna senin verdiğin linkteki Western Digital Studio Edition WDH1Q5000E 500 GB 3,5" EXT onda 3 bağlantıda var gerçi ordada göreceğin üzere hepsinde usb var mecburi gibi bişi

http://www.wdc.com/en/products/index.asp?cat=8&language=en

hmm ok hocam içimi rahatlattın şimdi. 219ytl ye harika bi fiyatı var kaçırmak istemiyorum.peki ben bunu e-satayla bağlamak istersem. farzedelim anakartta bu destek yok. vatandaki şu kabloyla e-satadan faydalanabilirim demi?
    www.vatanbilgisayar.com
    Masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar, cep telefonu, televizyon, tablet, fotoğraf makinesi ve binlerce teknoloji ürünü Vatan Bilgisayar' da.
    http://www.vatanbilgisayar.com/productDetails.aspx?I_ID=30757
    bi ucunu HDD ye diğer ucunuda SATA2 lerden birine bağlayarak?

• evet aynen dediğin gibi kullanabilirsin şimdiden hayırlı olsun isviçre çakısı gibi disk alıyorsun :)
  • quote:

evet aynen dediğin gibi kullanabilirsin şimdiden hayırlı olsun isviçre çakısı gibi disk alıyorsun :)

saol hocam bide pclabs taki bi makaledehttp://www.pclabs.com.tr/2007/09/26/esata-mercek-altinda-problem-mi-nimet-mi/2/ kablo sorununa değinmişler tr deki kabloların HDD lere uyumsuz olduğu falan söyleniyo. vatandan alacağım bu kabloda böyle bi sorun çıkarmı? ondan korkuyorum. bide kapasitesi 500GB (465) freeagent usb2.0 ise 640GB e-SATA için 500GB lık bu HDD yi almaya değermi ? oyunda kurabilirmiyim bu diske bn bunu sorcaktım? çok sordum kusuruma bakmayın

• arkadaşlar öncelikle ne için kullanacağınıza karar verin

eğer dosya deposu olarak kullanacağım film müzik yedek tarzı yüksek boyutlu dosyaların arşivi ise amacınız o zaman usb yeterli o zaman derimki boyuta yönelmeniz ben 500 gb aldım yetmedi bir 320 aldım şuan ki öncedende 640gb x 2 dahili disklerim olmasına rağmen yani şuan alsam 1tb alırdım zaten oda dolacak

ama ben pc me takıcam orda duracak ve diskimin içinden sürekli bilgi alışverişinde bulunacağım ve kısmen oyun oynayacağım ki bazı oyunlarda sorun olabilir veri aktarımı ama ortalama oyunları içerisinden oynayacağım yani dahili disk gibi görünen bir taşınabilirimolsun derseniz e-sata lı bir model düşünün

verilen linklerde casper haricinde hepsi 3.5'' yani adaptörle çalıştırmak zorunlu en mobil olanı casper ama ondada yer dezavantajı var dediğim gibi mobilite önemliyse bende olan ve memnun olduğum esata lı casper yok bana yer lazım ben arşiv yapacağım derseniz mobilite 2. planda ise 1tb olan western modeli önerebilirim ama çeşitlilik olsun firewire kullanabilirim dersende maxtor olabilir o disklerin arasında dağler kadar fark olduğunu sanmıyorum

e-sata baülantı hakkında ise aleti alın elinize gidin ve deneyerek alın yada forumda sorun mevcut olanlar sizlere söylesin bende kablo içersinde geldiği için yanıltıcı olmak istemem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet331 -- 4 Mart 2009; 18:02:24 >

• http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=100225&productid=bd84908&SKU=BD84908-1TB

Siparişim bugün elime geçti. Casper'ın bu modeli bir hayli kullanışlı, "seagate barracuda 7200" hard drive kullanıyor. e-sata olması avantaj. ilk izlenimlerim oldukça olumlu. Kur sabiti de varken kaçırmayın derim.
  • arkadaşlar seagate freeagent 640GB aldım 500GB ın yetmeyeceğini düşündüm zaten e-satalı model ellerinde yokmuş beklemek istemedim..yardımlar için teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hochimin_55

WD 1 TB HARİCİ HARDİSK aldım 233 liraya hızlıal.com dan 2 günde geldi makinayı hemen nfts şeklinde bicimlendirdim 2 bölümede ayırdım..

bir sorum olcak ben programını kurmadım usb bellek gibi tak calıştır kullanıyorum acaba sorun olurmu kurmalımıyım programı? aslında programı yedeklerim derkken silindi biraz istesemde kuramam

Bir sorun olmaz.
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.