Şimdi Ara

Harici HDD Tavsiyeleri - [ ANA KONU ] (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.561
Cevap
51
Favori
527.568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    quote:

Orjinalden alıntı: parodi35

Yahu bırakın tartışmayı da bi cevap verin, bi yardım edin.

http://www.hepsiburada.com/toshiba-750gb-16mb-7200rpm-3.5-tasinabilir-disk-px1395-3g75/productDetails.aspx?categoryid=100225&productid=bd850582

yukarıdaki linkteki 750GB 16MB 7200RPM 3.5'' TAŞINABİLİR DİSK PX1395-3G75 Toshiba hd yi düşünüyorum içinde WD disk varmış.

750 GB Fiyatı:163 TL

Bir de 1TB var 204 TL

Bunlardan başka Seagate ve WD 1Tb diskler de hemen hemen Toshima 1 Tb ile aynı fiyattalar.
    Ancak onların kutusu plastik
    Sizce hangisini almalıyım?

Kullanan veya bu işten anlayan arkadaşlardan yardım istiyorum.
    Selamlar.

• niye format attıgında hepsi gidiyoki diskini 2 ye böl diğerinde sakla bilgilerini oyununda save dosyasını oraya koy.format attıgında sadece sistemi kurudugun disk silinir diğerine bişey olmaz virüs girersede tarattir kasper le... arkadaşlar en saglıklı saklama yolu bu dediğim yoldan baska 2. bir disk alip kasa içine takmak.haricilerin çökme ihtimali fdaha fazla aklinizda olsun
    quote:

Orjinalden alıntı: cemtalas

Artık bilgisayarıma her format attığımda bütün bilgilerimin gitmesinden sıkıldım.Harici Disk almaya karar verdim.İçerisine genellikle müziklerimi,resimlerimi,oyunlarımı ve dosyalarımı koyucam.500 Gb veya daha üstü bir hard disk istiorum.Bütçem 200 TL ve altı.Size bir kaç sorumda olacak.Bilgisayarımın anakartı P5Q pro.USB 2.0 desteği olup olmadağını nerden anlayacam veya hangilerinin olup olmadığını.Birde bilgisayar kasamda eSATA girişi var.Harici diski eSATA desteği olan alsam daha mı yaralı olur.Çok fazla bir hız artışı olurmu veya üstüne ekleyeceğim fiyata değer mi?Yardımlarınızı bekliyorum...Araştırıp bulduğum harci disklerin linkini vericem bunlar hakkında yorum yaparsanız sevinirim...

Smartdisk 3,5" 1TB Backup Pro USB Harici Disk

www.vatanbilgisayar.com
    Masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar, cep telefonu, televizyon, tablet, fotoğraf makinesi ve binlerce teknoloji ürünü Vatan Bilgisayar' da.
    http://www.vatanbilgisayar.com/productDetails.aspx?I_ID=36554

fiyatı özelliklerine göre makul geldi.

TREKSTOR DATASTATION MAXI M,U, 500GB HDD

PHILIPS SPE3051CC/00 500 GB 3,5´´ HDD

TOSHIBA PX1394U-3G50 3 5´´ 500 GB EXTERNAL HARD DISK

Seagate Freeagent Desktop 640 GB 3,5"

http://www.bimeks.com.tr/urun.aspx?kid=1073&uid=102046

Toshiba PX1395E-3G75 USB HDD 750 GB 3,5" USB 2.0 ALU CASE

http://www.bimeks.com.tr/urun.aspx?kid=1073&uid=101639

Western Digital Studio Edition WDH1Q5000E 500 GB 3,5" EXT

http://www.bimeks.com.tr/urun.aspx?kid=1073&uid=38975

• casper diye bi disk yoqqi :) arkadaslar içinde segate wd kullaniyomus ben onu annamam alacaksaniz seagate wd alin original olay bitnistir
    quote:

Orjinalden alıntı: gizlimabedim

bende casper 500 gb 2.5 harddisk kullanıyorum çok memnunum

• quote:

Orjinalden alıntı: cemtalas

http://www.hepsiburada.com/department.aspx?categoryID=100225&sp=brand=casper

Dışı casper içi segate.

• Cafein34

bi süredir takip ediyorum forumu hdd ler konusunda oldukça bilgin var diye düşünüyorum.
    benim de bir sorum olucak http://www.hepsiburada.com/western-digital-my-book-home-edition-500gb-3.5-usb2.0-firewire-400esata-tasinabilir-disk-wdh1cs5000e-/productDetails.aspx?categoryid=100225&productid=bd97783
    bu ürün hakkında görüşlerin neler? forumda oldukca sorun yasayan olmus bu sadece elektronık urunlerde olabılcek bı sanssızlıkmıdır yoksa bu cıhaz da genel bır sorun var dıyebılırmıyız?

birde bu zamana kadar hep 3.5 " hdd lerı arastırmıstım ama tasıma sorunu olacagından,tasıdıgımda ıcındekı verılerı kaybetme rıskı oldugundan 2.5" lere yonelmekteyım ama pek bı bılgım yok. guc adoptoru dısında aralarında kı temel farklar nedır.2.5 larda da mp3 dınleme fılm ızleme ıslemlerı sorunsuz yapılırmı?

ilgilenenlere sımdıden tesekkur ederım..

• Hep Demişimdir.
    Şimdide diyorum Teknoloji Şans işidir.
    Ama bu Şansı iyi hale getirmenin yoluda iyi marka almaktan geçer.
    WD
  • hocam sizlere yardımcı olabiliyorsak ne mutlu bize ben kullanmadigim urun hakkında yorum yapmam hoş kullanmadigim üründe hemen hemen yok gibi.
    arkadsim oncelikle bu aldıgın urun usb-firewire-sata girişli sen bunlari kullanicakmısın? cunku hemen hemen aynı fiyata 1 tb usb girişli var.urun sorunsuzdur yazilip cizilenlere bakma bu olayı soyle dusun.ornek olarak; mesela lacie marka bir urun ayda 2500 adet satiliyor bu urunu kullanipta gelip burda yorum yazan veya sorun yasayan %10 olsa buraya lacie ile ilgili sorun konusu acana toplan 250 konu olur.wd ise satıs oranları cok yuksek ayda 50000 adet sattigini soylersek bunların %10 u sorun yasayip gelip buraya konu acsa eder 5000 kişi..sen şimdi bi bakiyosun lacie ikibinbeşyüz kişi wd ellibinkişi haliyle dersin acaba bu hatalı bi urunmu diye buda cok normal..wd ve seagate nin hatalı cıkan urunleri bile diger markaların satıs oranlarını gecer olay bundan ibaret.wd nin bu modelinin 500 gb sş artık uretilmiyor hocam urunle ilgili bi sorun olursa bilmem naparlar bazı sirketler iade alıp bir ust model veriyorlar bazı sirketlerde odedigin parayı geri iade ediyorlar para iade olayı hiç işine yaramaz paran ölmüş oluyor cunku herşey bir kenara daha uretilmicek bir ürünü ben yerinde olsam almazdım hocam wd bu urunleri elinden cıkarmak için nasıl fiyat kırıyo alıcaksan 1 tb wd home edition al en fazla 70 lira fark vardir baska soru varsa alabilirim
    quote:

Orjinalden alıntı: mbilasa

Cafein34

bi süredir takip ediyorum forumu hdd ler konusunda oldukça bilgin var diye düşünüyorum.
    benim de bir sorum olucak http://www.hepsiburada.com/western-digital-my-book-home-edition-500gb-3.5-usb2.0-firewire-400esata-tasinabilir-disk-wdh1cs5000e-/productDetails.aspx?categoryid=100225&productid=bd97783
    bu ürün hakkında görüşlerin neler? forumda oldukca sorun yasayan olmus bu sadece elektronık urunlerde olabılcek bı sanssızlıkmıdır yoksa bu cıhaz da genel bır sorun var dıyebılırmıyız?

birde bu zamana kadar hep 3.5 " hdd lerı arastırmıstım ama tasıma sorunu olacagından,tasıdıgımda ıcındekı verılerı kaybetme rıskı oldugundan 2.5" lere yonelmekteyım ama pek bı bılgım yok. guc adoptoru dısında aralarında kı temel farklar nedır.2.5 larda da mp3 dınleme fılm ızleme ıslemlerı sorunsuz yapılırmı?

• aynen imzami atarim yanliz birde ekleme yapayim ya wd ya seagate.en cok kullandigim kelimeler sunlardir.alirsiniz çinden adi bir mali olurya kullanirsiniz senelerce bişey olmaz öte yandan alırsınız cok kaliteli dunya markası bir ürün 1 gunde elinizde patlar bunlar olabilecek şeyler birazda insanda şans olması lazım.
    quote:

Orjinalden alıntı: a.saygili

Hep Demişimdir.
    Şimdide diyorum Teknoloji Şans işidir.
    Ama bu Şansı iyi hale getirmenin yoluda iyi marka almaktan geçer.
    WD
  • Bende geçen hafta çarşamba sipariş verdim 1 tb wd usb olandan bu gün geldi.Gerçekten beklediğimden daha küçük ve gayet kullanışlı 3 saattir açık ama sıcaklığı 30-35 civarı hissediliyor :) tavsiye ederim...
  • 500 gb civarı sorunsuz ama uygun (150 tl civarı) ne önerirsiniz ??
    sorunsuzluk tabiki en önemlisi...
    birde hangi siteden veya yerden almak uygun olur..???
  • wd hepsiburada
  • quote:

Orjinalden alıntı: cafein34

hocam sizlere yardımcı olabiliyorsak ne mutlu bize ben kullanmadigim urun hakkında yorum yapmam hoş kullanmadigim üründe hemen hemen yok gibi.
    arkadsim oncelikle bu aldıgın urun usb-firewire-sata girişli sen bunlari kullanicakmısın? cunku hemen hemen aynı fiyata 1 tb usb girişli var.urun sorunsuzdur yazilip cizilenlere bakma bu olayı soyle dusun.ornek olarak; mesela lacie marka bir urun ayda 2500 adet satiliyor bu urunu kullanipta gelip burda yorum yazan veya sorun yasayan %10 olsa buraya lacie ile ilgili sorun konusu acana toplan 250 konu olur.wd ise satıs oranları cok yuksek ayda 50000 adet sattigini soylersek bunların %10 u sorun yasayip gelip buraya konu acsa eder 5000 kişi..sen şimdi bi bakiyosun lacie ikibinbeşyüz kişi wd ellibinkişi haliyle dersin acaba bu hatalı bi urunmu diye buda cok normal..wd ve seagate nin hatalı cıkan urunleri bile diger markaların satıs oranlarını gecer olay bundan ibaret.wd nin bu modelinin 500 gb sş artık uretilmiyor hocam urunle ilgili bi sorun olursa bilmem naparlar bazı sirketler iade alıp bir ust model veriyorlar bazı sirketlerde odedigin parayı geri iade ediyorlar para iade olayı hiç işine yaramaz paran ölmüş oluyor cunku herşey bir kenara daha uretilmicek bir ürünü ben yerinde olsam almazdım hocam wd bu urunleri elinden cıkarmak için nasıl fiyat kırıyo alıcaksan 1 tb wd home edition al en fazla 70 lira fark vardir baska soru varsa alabilirim
    quote:

Orjinalden alıntı: mbilasa

Cafein34

cevap ıcın tesekkur edıyorum kardesım.soylemek ıstedıgını anladım.ben e sata yada firewire kullanacagımdan degılde fıyatı ıcın dusunmustum bunu bıde acma kapama dugmesı avantaj gıbı gelıo(kişisel bi kuruntu da dıyebılırız buna).hizlial da 165 e dusmus bu urun yanı normal 500 gb lıklarla aynı fıyat o nedenle bunu almak daha avantajlı gelmıstı.1tb lık bana cok gereklı degıl. en buyuk sorun tasıma olayı.bı cok kısıde duydum tasıma sonucu yada cesıtlı ufak darbede verı kaybı oluyomus hattta bıda cıhazdan tam randıman alınamıyomus.buda fikir değiştirmemde etkili oluyo.3.5" 320 yada 500 gb alsam sankı daha hayırlı olucak gıbı gelıo.ancak oncekı msjda da solemıstm hocam 2.5" ler hakkında pek bı bılgım yok. film izleme falan 3.5" ler gıbı sorunuz yapılabılırmı.benım bıldıgım 3.5" lerı bılgısayar bır hard dısk gıbı tanırken 2.5" lerı usb bellek formatında tanıyo bununda verı artarım yada okuma sırasında farklılık yaratabılecegını dusunuyorum.bu konuda bılgın varsa yanlıslarımı duzeltıp bı akıl verırsen cok tesekkur ederım kardes.

• quote:

Orjinalden alıntı: serkes

500 gb civarı sorunsuz ama uygun (150 tl civarı) ne önerirsiniz ??
    sorunsuzluk tabiki en önemlisi...
    birde hangi siteden veya yerden almak uygun olur..???

Ürün aradığınız Gibi 500 gb havale ile 155 liraya felan geliyor.
    Ve tabiki önerdiğim ve kullandığım tek marka Hdd nin öncüsü WD'den
    TIKLA

• bazen duyuyorum 2.5 larda 5400rpm oldugu icin daha yavas calisir diye alakasi yok sonucta usb ile calisiyor usb hızı sabitliyor testinide yaptım zaten birkac urunde degil butun disklerde yaptım ama seagate ve wd hepsinden daha hızlı cıktı sonuc bu ha bide soyle bi durum var sen sata ile baglayacaksan 3.5 lar daha hızlı ve stabil calısır tabi.ben wd media tv ile seagate 2.5 320 gb hdd yi takip sabahtan aksama kadar film izliyorum hatta bazen acik unutuyorum sabaha kadar filmler pespese oynuyo ama en ufak bir problem bile yasamadim birde soyle birsey var benim isime 500 yetecekse neden 1 tb alayim senin isine anladıgım kadarıyla 500 yetiyor fiyat olarakta fena degil yanlız bu urunun icinden e sata kablosu cıkmaz kullancaksan bide kablo alman lazım birde konuyla alakalı olmayan bise soylicem.wd artık yeni bir platforma cıktı.caviar serilerini uretiyor artık yeni urettigi disklerde caviar black caviar green gibi modelleri var rampage denilen bir ozellik kullanıyor ne anlama geldigini merak eden varsa acıklarım kısacası daha az diski ciziyor kafa atma diye tabir ettigmiz hatayı en aza indirgiyor birde green serisi cevre dostu diye lanse ediliyor daha az ısınma daha az elektrik gibi ama biz bir sunucu olmadıgımız icin bunun bir onemi yok.

sonuc olarak wd500 home a inanırmıssın kendini bende tavsiye ederim arkadasım alınır bu urun

• arkadaşlar bugün bu maxtor basic ten aldım 250 gb 99TL ye
    de bir bilgisayar harici diğer hiçbirbilgisayar tanımadı neden olabilir?

bu arada hiç tavsiye etmem rezil bir ürün...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prometheus3 -- 10 Nisan 2009; 16:27:44 >
  • usb girişinden olabilir
  • quote:

Orjinalden alıntı: cafein34

usb girişinden olabilir

Merak ettiğim usb 3.0 çıkınca bunların fiyatları harbi düşücek o zamanı mı beklesek uygun hdd almak için ,ne diyorsunuz dostlar?
  • Arkadaşlar Wd 1tb usb2.0 modelini 199'a buldum alayım mı?
  • ARKADAŞLAR EW DEN WORLDCARD KAMPANYASI İLE HDD ALACAĞIM.

156 YTL YE MAXTOR 1 TB ONE TOUCH4 MU ALAYİM(16 MB ÖNBELLEK+USB+FİREWİRE

yoksa

193 YTL YE WD 1 TB MI ALAYIİM??(16 MB ÖNBELLEK+USB+FW+E-SATA)

?????????????????????????????????????????????????????
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.