hp ve samsung hiç kullanmadım, pek bilgim yok ama ben de lıte-on u önerebilirim. hiç fena değil. peki senin hp ve samsung lar kaç dvd ye kadar dayandı ve test yaptıysan testlerdeki sonuçlar nasıldı?
Samsung iki senedir sorunsuz çalışıyor. Rahat 500 dvd/cd yazdırdım. HP ise 10 dvd den sonra pert oldu.
o hangi seridir öle. ya benim rw dan yana pek şansım olmadı, ondan bilmiyorum. ya da senin samsung bozuk
hocam şaka bi yana hangi modeli samsung un merak ettim doğrusu.
bu arada nazar değdircem, maşallah maşallah
Aman haa, başka dvd-rw im kalmadı.
Samsung 20X SE-S204N Harici DVD-RW. Son bir senedir bunu kullanıyorum. Laptop olduğu için harici takılıyorum.
Laptopda Panasonic Matshita vardı. 3 sene de en az 2000dvd/cd yazdırdım. Ondan nalları öyle bir dikti ki, bi daha yere inmedi.
rw ları dvd manyağı yapmışsın resmen, normaldir nalları dikmeleri
samsung u aklımın bi köşesine yazdım. rw araştırırken bakarız artık
Artık fazla yazdırmıyorum. Sadece dizileri çekiyorum. Filmleri hariici hddlerde tutuyorum. Evde cd/dvd koyacak yer kalmayacak yoksa.
haklısın hocam. o da ayrı bi dert sahiden. sonra evde sağdan soldan cd çıkmaya başlıyor
Aynen öyle. Geçen senelerde ve bu senenin başlarında az dvd patlatmadım.
Artık hdd ile yola devam. Fiyatları biraz daha makul olsa çok iyi olacak.
Arkadaşlar bende hdd ye arşiv yapmak istiyorum ama kimse pek tavsiye etmiyor anladığım kadarıyla ama ben yaklaşık işyeri ile birlikte 20 civarı hdd değiştirmişim dir (İkisi hariç seegate) hiç bad sektör bozulma yavaşlama olmadı (sadece 1 tanesi aldığımda bozuktu maxtor almıştım elde kalmış üründü distribütör değiştirdi) bu sadece bir şans mı seegate güvenilir mi yoksa fikrinizi alayım istedim. Bir de kasa içinde 4 tame hdd alabilen fanlı olan (örnek western digital) onlar nasıl tavsiye eder misiniz veya kullanan olmuş mu
quote:
Orjinalden alıntı: afc101
Arkadaşlar bende hdd ye arşiv yapmak istiyorum ama kimse pek tavsiye etmiyor anladığım kadarıyla ama ben yaklaşık işyeri ile birlikte 20 civarı hdd değiştirmişim dir (İkisi hariç seegate) hiç bad sektör bozulma yavaşlama olmadı (sadece 1 tanesi aldığımda bozuktu maxtor almıştım elde kalmış üründü distribütör değiştirdi) bu sadece bir şans mı seegate güvenilir mi yoksa fikrinizi alayım istedim. Bir de kasa içinde 4 tame hdd alabilen fanlı olan (örnek western digital) onlar nasıl tavsiye eder misiniz veya kullanan olmuş mu
Son cümlede bahsettiğin harici hdd olan 4tb/8tb lik WD'ler mi? Yoksa kasanın içine takılan kızaklı hdd aparatı mı?
Marka olarak Seagate / WD / Toshiba en güvenilir markalardır. Son zamanlarda WD ilk sırada. Tabi birazda şans işi hdd olayı. Önemli olan hdd'nin hasar almadan ve power dalgalanmasına maruz kalmadan güvenilir bir biçimde muhafaza edilmesi. Bu sağlandıktan sonra gönül rahatlığıyla arşiv yapılabilir.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme