Şimdi Ara

Harici HDD ve Arşiv Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar yaklaşık bir hafta önce WD nin 1 tb lık hdd sini aldım. malum arşiv için. arşivciler bilir, hastalık resmen kısa bi süre önce dvd rw
    ömrünü doldurunca dedim bu böyle nereye kadar medya al, yaz. sonra rw yine son nefesini tüketsin. kısa bi öğrenci hesabıyla karlı çıkacağımı düşünüp
    çok kısa bi araştırmadan sonra hdd yi aldım. kullanımla ilgili dikkat etmem gereken birşey varmı diye bi araştırıyım dedim bugün ve edindiğim birçok bilgiye
    göre bu hassas aletleri ne kadar dikkatli kullanırsak kullanalım birgün mutlaka verilerimiz buhar olacakmış
    gibi bir hisse kapıldım, aslında emin oldum gibi bişey. zaten birçok kişide
    ne olur ne olmaz diye verilerinizi yedekleyin demiş. peki şimdi ne anladım ben bu işten. 500-600 gb lık verileri ben anca başka bi hdd yle depolarım.
    bu da bi kısır döngü. medya ve dvd rw yerine hdd al dur. ya da ordaki verileri aynı zamanda dvd ye çekerim
    ne diyorum ben ya arşivci felsefesi gibi oldu tam paradigma
    bunları önceden niye düşünemedim bilmiyorum.HDD yi de aldık artık. bana bu durumda gözümden kaçan bi çözüm ya da tesbitinizi veya önerilerinizi iletebilirseniz çok sevinirim. arşivciler yardımlarınızı bekliyorum. şimdiden herkese teşekkür ve saygılar...

• harddiskler her şeyin bir arada bulunması açısından iyi oluyor.ama her zaman dvdlere bir yedeğini daha almakta fayda var.
  • yani tahmin ettiğim gibi dvd lere her halukarda mecbursun diyorsun hocam. teşekkürler ilgilendiğin için.

başka önerisi olan kimse yokmu arkadaşlar. bunu birçok kişinin yaşadığını düşünüyorum. en azından tecrübelerinizi paylaşırsanız, bizim için bazı sorunlar
    daha kolay çözülebilir önceden kafamızda. daha sonra dertli dertli düşünmeyiz
  • Iroh dediklerinde çok haklısın, harici diski aldıktan sonra, içindeki verilerin yedeğini dvdye çekeceksek eğer, diski sadece hızlı erişim için kullanmış oluyoruz.
    (Ha tabi yedekleri dvdye değilde, başka harddiske alıyorsak o zaman ayrı )

Yada 2. ihtimal, dvdlerin tak çıkardan dolayı zarar görmesini engellemiş oluyoruz.

Ama bunlardan başka harici diskler için "şu noktada çok işe yarıyor yahu" diyebileceğim birşey yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi revenger11 -- 6 Haziran 2009; 17:30:37 >
  • evet hocam, katılıyorum. ama zaten önceden de söylediğim gibi başka bi HDD ye yedeklemek pek birşey değiştirmez diye düşünüyorum. bunun dışında

dvd lerin zarar görmemesi olayı, hiç aklıma gelmemişti, çok haklısınız

sanırım biraz teselli olmaya başladım
  • Belki başka bir yararıda, arşivi paylaşırken işe yaraması, mesela arşiv komple dvdlerde ise sürekli tak çıkardan sıkıntı gelir, fakat harici diskte olunca paylaşmak çok daha basit olur. Bunların tamamı başkasının arşivi sömürürkende geçerli
  • hdd yi sil yükle sil yükle yaparsan hdd nin ömründen olur hdd arşiv bir kere at o şeklde kullan yedek derken arkadaşının dahda buyuk hdd kapasitesi varsa ona yedek çek dvd lere çekmek bayağı zaman alır ama yinede aalternatif bir çözüm oda
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Harici Hdd kutusu sorunu
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: aspirin_00

hdd yi sil yükle sil yükle yaparsan hdd nin ömründen olur hdd arşiv bir kere at o şeklde kullan yedek derken arkadaşının dahda buyuk hdd kapasitesi varsa ona yedek çek dvd lere çekmek bayağı zaman alır ama yinede aalternatif bir çözüm oda

Arşivi paylaşmanın en güzel yönü , diskte bir arıza olunca, paylaştığımız arkadaşlardan geriye alabilmemizdir
  • DVD yazdırmak zamandan götürürken, yedekleri uzun süre muhafaza eder. Ama kaliteli medya kullanmak lazım. Ben Verbatim kullanıyorum. 10 numara marka bilenler bilir zaten. Ayrıca DVDlere sığmayan HD filmleri harddiskte tutuyorum. Malum bölme/kesme işlemleri uzun iş ve açıkcası bi filmi 2ye 3e bölmeyi sevmem. Harddiskleri yerinden oynatmadığınız sürece birde ups ile koruduğunuz sürece içindeki bilgilerin uçması veya zarar görmesi %99 sizin elinizde.
  • Arkadaşa katılıyorum , uzun ömür için DVD ye depolama ve Verbatim.
    sakın ve sakın TDK almayın , ben aldım 50 lisini 30 tanesi çöpe gitti bi de 16x olacak adamlar kaliteyi çok düşürdü çok
  • quote:

Orjinalden alıntı: revenger11

Belki başka bir yararıda, arşivi paylaşırken işe yaraması, mesela arşiv komple dvdlerde ise sürekli tak çıkardan sıkıntı gelir, fakat harici diskte olunca paylaşmak çok daha basit olur. Bunların tamamı başkasının arşivi sömürürkende geçerli

haklısınız

quote:

Orjinalden alıntı: aspirin_00

hdd yi sil yükle sil yükle yaparsan hdd nin ömründen olur hdd arşiv bir kere at o şeklde kullan yedek derken arkadaşının dahda buyuk hdd kapasitesi varsa ona yedek çek dvd lere çekmek bayağı zaman alır ama yinede aalternatif bir çözüm oda

dikkate alıcam, teşekkürler

quote:

Orjinalden alıntı: ExECaLiBuR

DVD yazdırmak zamandan götürürken, yedekleri uzun süre muhafaza eder. Ama kaliteli medya kullanmak lazım. Ben Verbatim kullanıyorum. 10 numara marka bilenler bilir zaten. Ayrıca DVDlere sığmayan HD filmleri harddiskte tutuyorum. Malum bölme/kesme işlemleri uzun iş ve açıkcası bi filmi 2ye 3e bölmeyi sevmem. Harddiskleri yerinden oynatmadığınız sürece birde ups ile koruduğunuz sürece içindeki bilgilerin uçması veya zarar görmesi %99 sizin elinizde.

hocam haklısınız ama medya seçimi, sizin de bildiğiniz gibi verbatim aldım bitti şeklinde olmuyor maalesef. örneğin verbatimden kaç çeşit üretiliyor
    biliyoruz. belki onlarca. üretilen yere, kutunun rengine ve birkaç şeye göre daha üretilen dvd ler var. ayrıca üretim kodu orjinal bir verbatim bulup bu en
    iyisidir diyip onunla yazmak da yanlış. bu iş daha çok rw da biter. sizin rw ınız başka bir markayla daha uyumlu olabilir. biçok markayla test edip
    rw ımız için en iyi medyayı bulmalıyız. yani sözün özü dvd işi de aslında, hakkıyla yapıldığında göründüğünden daha zahmetli. sadece hatırlatmak
    istedim, görüşleriniz için teşekkürler. ama şu ups olayını biraz daha açabilirmisiniz acaba. malum, hdd olayında yeniyim pek bi bilgim yok.

• Iroh ben de yeniyim. Aynı sendeki HDD'yi aldım.Sen dosya sistemini NTFS'ye çevirdin mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Erdém53

Iroh ben de yeniyim. Aynı sendeki HDD'yi aldım.Sen dosya sistemini NTFS'ye çevirdin mi?

öncelikle hayırlı olsun, güle güle kullan. çevirdim tabi. içinde gelenleri bilgisayarına yedekleyip, bilgisayarımdan biçimlendirerek yapabilirsin.
    ya da buna gerek kalmadan,
    içindekileride kaybetmeden dos komutun dan da halledebilirsin. bunun için başlat/çalıştır/cmd yaz. karşına gelen dos ekranına, diskinin
    sürücü harfinin J olduğunu farzedersek: convert J: /fs:ntfs komutunu veriyoruz. dönüşüm için senden J sürücüsünün birim adını isticektir.
    burayada sen My Book
    yazmalısın harddiskin gereği. zaten bilgisayarımda görünüyodur ismi. ya da, yine dos ekranına vol J: komutunu vererek de birim adını
    öğrenebiliriz hdd nin. ama sana tavsiyem öncelikle sürücüdeki hataları bi gözden geçirt windows a chkdsk ile. düşük bi ihtimal ama dosya
    sistemini çevirirken "hata kontrolü gerekiyor" diye bi uyarı alabilirsin. yardımcı olabilmişimdir inş. kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iroh1 -- 7 Haziran 2009; 17:00:42 >

• chkdsk

Işletim sistemin xp ise,
    Başlat > çalıştır > cmd yaz dosa geçmiş olursun
    orada da chkdsk.exe yaz.

Bu yöntemle mi yapıyoruz?
  • dostum işletim sistemin xp ise kolay bir işlem bu. dos u karıştırmaya gerek yok. bilgisayarımdan sürücüye sağ tıkla özellikler, araçlar, şimdi denetle yolunu izle ve çıkan ekrandaki iki kutuyu da işaretle ve başlat bu kadar.
  • @Iroh1

DVD-RW konusunda da deneyimlerimi paylaşayım.

Kullandığım markalar Panasonic, Pioneer, LG, HP ve Samsung.

İçlerinde en sorunsuz ve medya problemi çıkarmayanı Samsung oldu. Hep laptop hemde masaüstü olarak benim DVD-RW tercihim Samsung.
  • hp ve samsung hiç kullanmadım, pek bilgim yok ama ben de lıte-on u önerebilirim. hiç
    fena değil. peki senin hp ve samsung lar kaç dvd ye kadar dayandı ve test yaptıysan testlerdeki sonuçlar nasıldı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Iroh1

dostum işletim sistemin xp ise kolay bir işlem bu. dos u karıştırmaya gerek yok. bilgisayarımdan sürücüye sağ tıkla özellikler, araçlar, şimdi denetle yolunu izle ve çıkan ekrandaki iki kutuyu da işaretle ve başlat bu kadar.

Sağol.Dejaay kaptanla hallettik herşeyi.HDD'yi ikiye böldük.Dosya sistemi de artık NTFS.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Iroh1

hp ve samsung hiç kullanmadım, pek bilgim yok ama ben de lıte-on u önerebilirim. hiç
    fena değil. peki senin hp ve samsung lar kaç dvd ye kadar dayandı ve test yaptıysan testlerdeki sonuçlar nasıldı?

Samsung iki senedir sorunsuz çalışıyor. Rahat 500 dvd/cd yazdırdım. HP ise 10 dvd den sonra pert oldu.
  • bende de 3 senelik lg dvdwriter var.dvd olarak da memorex kullanırım hep.100den fazla dvd çekmişimdir hepsi de sağlam hala.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.