Şimdi Ara

Harici Ses Kartı İçin Kulaklık Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Oyunlar(daha çok csgo) için surround desteği oln kulaklık almak istiyorum fakat gözlemlediğim kadarı ile genelde surrond desteği olan kulaklıklar usb girişli veya yanında usb girişli ses kartı ile birlikte geliyor. fakat ben Creative Sound Blaster Omni Surround 5.1 Harici Ses Kartı kullanıyorum ve üzerinde usb girişi yok 3.5mm mikrofon ve kulaklık girişleri mevcut. merak ettiğim konu bu surround ses destekli kulaklıkları yanında gelen seskartını kullanmadan direk bendeki harici ses kartına bağlasam surround verimini alabilirmiyim yoksa usb ile bilgisayara mı bağlamak zorundayım. veya kendi seskartımı kullanabileceğim surround destekli kulaklık tevsiyesi yaparmisiniz. bütce 350 tl civarı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• USB kulaklıklar kendi ses kartıları ile gelir ve surround sesi sanal olarak içlerindeki yazılım ile yaparlar. Sizdeki ses kartı ise piyasadaki bütün usb kulaklıklarla gelen ses kartlarından daha kaliteli ve kendi yazılımı ile yine surround ses desteğini daha kaliteli bir şekilde sunabilir. Omni ses kartı üzerinde mikrofon bulunuyor eger bu mikrofon işinizi görür seviyedeyse audiofil sınıfı mikrofonsuz bir kulaklık önerebilirim ve en iyi fps kulaklığına sahip olursunuz. Veya mikfonlu kaliteli bir ikinci el kulaklık seti alabilirsiniz çünkü belirttiğiniz bütçe ile sıfır olarak çok üst düzey bişey alınmıyor.

Eğer mikrofon önemli değil ise Audio technica ad700x (amazon.com)

İkinci el olarak forumdan veya sahibinden den sennheiser pc360 veya Astro a40 bakabilirsiniz

Sıfır olarak da Hyperx revolver, cloud core ve arctis 3 tavsiye edeceğim kulaklıklar olur. Yanlız bu üçüncü seçenek kulaklıklar ilk 2 satırda olanlardan bir tık alt seviye ses kalitesine sahiptir.

Eklemeyi unuttum, cs go nun kendi içinde sanal surround özelliği mevcut ses ayarlarından aktif edebiliyorsunuz. Eğer ses kartından aktif ederseniz oyun içinden kapatmanız lazım çakışma yapmaması için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cnytkyz -- 20 Kasım 2017; 10:10:28 >

• Cevabınız ve önerileriniz için teşekkürler. Biraz araştırma yaptım ve Steelseries Arctis 3 alamaya karar verdim. Kulaklık sanal 7.1 sesi destekliyor harici ses kartım dolby 5.1 ses desteği veriyor.
    Peki ben bu almayı planladığım kulaklığı bu harici ses kartı üzerindeki jacklara takınca alacağım ses nasıl olacak? 5.1 mi, 7.1 ?
    Kulaklığın ses ayarlarını (Surround açma kapatma veya ekolayzır, bass gibi) ses kartı yazılımından mı yapmalıyım Steelseries yazılımından mı ?
    Teşekkürler.
  • Rakamlara takılmayın hocam 5.1 7.1 gibi şeyler göz boyama. Gerçek hoparlörle kurulan sistem harici hiçbir kulaklık o hissi vermiyor. (İçinde 5 şer tane sürücü olan kulaklıklar bile) sadece yazılımla taklit ediliyor, bir nebze benziyor. Ayrıca bütün kulaklıklar bunu destekler arctis 3 e özel bir durum değil. O yüzden ses kartına jacklar ile bağlayıp alacağınız ses sanal surround sesi olacaktır. Ses ayarlarını da ses kartı yazılımı ile yapmanız daha iyi sonuçlar almanızı sağlar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.