Şimdi Ara

HARİCİ ve DAHİLİ HDD BÖLÜM OLUŞTURMA (Fotolu Anlatım) (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
492
Cevap
15
Favori
194.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • donanımhaber forever +rep
  • Hocam merhabalar ben 2tb lik harici wd disk alacağım bu program ile 500 gb fat32 1.5 tb ntfs yapmayı düşünüyorum şimdi böyle yapınca harci disk çalıştığında iki farklı hdd takmış gibimi gözükücek yoksa normal girince ikiyemi bölünmüş olacak ? Birde daha sonra bu fat32 iptal edip ntfs yapabilirmiyim ? Şimdiden teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: omer_Faruk.

Hocam merhabalar ben 2tb lik harici wd disk alacağım bu program ile 500 gb fat32 1.5 tb ntfs yapmayı düşünüyorum şimdi böyle yapınca harci disk çalıştığında iki farklı hdd takmış gibimi gözükücek yoksa normal girince ikiyemi bölünmüş olacak ? Birde daha sonra bu fat32 iptal edip ntfs yapabilirmiyim ? Şimdiden teşekkürler

İki farklı disk takmış gibi gözükecek..
    ntfs yi iptal edip fat32 yapabilirsiniz.
  • Hocam o zaman ben bunları nasıl birleştireceğim iki farklı dosya gibi gözükünce

• quote:

Hocam o zaman ben bunları nasıl birleştireceğim iki farklı dosya gibi gözükünce

Bilgisayarıma girdiğinizde iki ayrı bölüm olarak gözükür. Mesela E diski ve F diski olarak..

Eğer bu bölümleri daha sonradan birleştirmek istersen, bölümlere sağ tıklayarak biçimlendir demeniz yeterlidir. Tabi biçimlendirmeden önce bölümler içindekileri bir yere yedeklemelisiniz. Çünkü içindeki veriler biçimlendirme ile silinecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kıdemli Yarbay

quote:

Bilgisayarıma girdiğinizde iki ayrı bölüm olarak gözükür. Mesela E diski ve F diski olarak..

Eğer bu bölümleri daha sonradan birleştirmek istersen, bölümlere sağ tıklayarak biçimlendir demeniz yeterlidir. Tabi biçimlendirmeden önce bölümler içindekileri bir yere yedeklemelisiniz. Çünkü içindeki veriler biçimlendirme ile silinecektir.

Hocam ikisini birden ntfs diye biçimlendiriyorum ve birleşiyor doğrumudur

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kıdemli Yarbay

quote:

Hocam ikisini birden ntfs diye biçimlendiriyorum ve birleşiyor doğrumudur

Doğru.

• Çok yardımcı oldun hocam teşekkürler

• Kıdemli Yarbay kullanıcısına yanıt
    Merhaba tekrardan

win 8 de 1 adet ssd 2 adet hdd var. bu hdd lerden birisini 4 e bölmek istiyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim.

Tşkler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet©

Merhaba tekrardan

win 8 de 1 adet ssd 2 adet hdd var. bu hdd lerden birisini 4 e bölmek istiyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim.

Tşkler.

SSD bölümlenmesini hiç denemedim ancak bu konuda anlattığım yöntemi denediniz mi?
  • Arkadaşlar Merhaba öncelikle,

2 TB Seagate marka HDD aldım. NTFS olarak kullanıcam onda da sıkıntı yok. Ancak ben Harddiskimi 4 eşit parçaya bölmek istedim başaramadım. Konudaki gibi yaptım aynen nasıl yapıldığını anladım ama örneğin bölmek için mb değeri girerken 100.000'den büyük sayı giremiyorum. Bu durumdada HDD bölümlerinden bazısı az bazısı fazla hafızalı oluyor. Ben birebir tam 4 e bölünsün demiyorum ama birbirine yakın boyutlarda olsun istedim bi karışıklık yaşadım. WİN7 ile bölümlendirmeye çalışıyorum bana yardımcı olabilir misiniz?

Teşekkürler şimdiden..

Çok teşekkür ederim.Yardımlarınız sayesinde masraftan kurtuldum.Bölümlndirmeği varsayılan yaptım.Kolay gelsin.
  • Arkadaşlar ben tersi işlemi sormak istiyorum.
    Ben Harici Diskimi 2 ye böldüm fakat şimdi birleştirip tek yapmak istiyorum fakat bir türlü olmadı. Birleştirmek istediğim kısma gelip Genişlet diyorum. ileri ileri... Tamam diyorum "Bu işlem nesne tarafından desteklenmiyor" uyarısı geliyor. Bu diskleri nasıl birleştirebilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahinsah52

Arkadaşlar ben tersi işlemi sormak istiyorum.
    Ben Harici Diskimi 2 ye böldüm fakat şimdi birleştirip tek yapmak istiyorum fakat bir türlü olmadı. Birleştirmek istediğim kısma gelip Genişlet diyorum. ileri ileri... Tamam diyorum "Bu işlem nesne tarafından desteklenmiyor" uyarısı geliyor. Bu diskleri nasıl birleştirebilirim?

Öncelikle dosyalarınızın yedeğini siliniz.

Şöyle yapacaksınız: Bölümlere sağ tıklayıp sil diyin. Sonra diğer bölüme de sağ tıklayıp bölümü sil diyin. Bunları dedikten sonra ayrılmamış alan oluşacaktır. O ayrılmamış alan üzerine sağ tıklayıp bölüm oluştur diyin. İleri ileri diyip işlemi tamamlayınız.

Yani iki bölüm de silinmis olmalı. O zaman önemli dosyası alıp yedekleme gerekecek. 300 gb dosya var.

• quote:

Orijinalden alıntı: sahinsah52

Yani iki bölüm de silinmis olmalı. O zaman önemli dosyası alıp yedekleme gerekecek. 300 gb dosya var.

Evet iki bölümde silinmeli..
  • Ardakaşlar vin8 de nasıl yapabiliriz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mezex_07

Ardakaşlar vin8 de nasıl yapabiliriz ?

Disk yönetiminden, birimi küçültten yapabilirsiniz.
  • teşekkürler.elimdeki 1 tb 2.5" wd my passport diskimde bad sectorlu alanlar vardı.Hd tune ile kontrol ettiğimde cihaz kapanıp açılıyordu bende tahminen ilk 200 gb lık bölümde olabileceğini düşündüm ve diskimi 4 parçaya böldüm. Garanti süresi de bitmişti inşallah ilk parçadadır sorunumuz. sizin bilgileriniz sayesinde bölmeyi başardım teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.