Şimdi Ara

HARİCİ ve DAHİLİ HDD BÖLÜM OLUŞTURMA (Fotolu Anlatım) (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
492
Cevap
15
Favori
194.890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba bir 2,5" hdd ne kadar hızlıdır ki ben 40 gb veriyi yaklaşık 1 saatte attım bu normalmidir yoksa yavaş mıdır ? (usb 2.0)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cars_Lover

merhaba bir 2,5" hdd ne kadar hızlıdır ki ben 40 gb veriyi yaklaşık 1 saatte attım bu normalmidir yoksa yavaş mıdır ? (usb 2.0)

Bu dosyaların yapısına (sıkıştırılıp olup olmamasına) da bağlı bir durum. Bu hız arta da bilir düşedebilir. Ancak sizinkine yavaş diyebiliriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dejaay

quote:

merhaba bir 2,5" hdd ne kadar hızlıdır ki ben 40 gb veriyi yaklaşık 1 saatte attım bu normalmidir yoksa yavaş mıdır ? (usb 2.0)

Bu dosyaların yapısına (sıkıştırılıp olup olmamasına) da bağlı bir durum. Bu hız arta da bilir düşedebilir. Ancak sizinkine yavaş diyebiliriz.

40 gb veride 16.000 dosya varmış bunu göz önünde bulundursak ? ve işletim sistemim xp işlemcinin %5 inden fazlasını kullanmıyor nedense... bu arada benim hdd bugün 2. günü 5400 rpm western in hdd si
  • mesela 900 MB bir filmi (tek parça) 35 saniyede kopyaladı tekrar pc ye 11 saniyede attı normal midir bu açıdan ?
  • quote:

mesela 900 MB bir filmi (tek parça) 35 saniyede kopyaladı tekrar pc ye 11 saniyede attı normal midir bu açıdan ?

Evet normal. Yani bi sorun yok. Yukarda yazdığım gibi karmaşık dosya sistemleri, sıkıştırılıp olup olmaması..vs etkenler bu süreyi uzatabilir ya da kısaltabilir.
  • quote:

quote:

mesela 900 MB bir filmi (tek parça) 35 saniyede kopyaladı tekrar pc ye 11 saniyede attı normal midir bu açıdan ?

Evet normal. Yani bi sorun yok. Yukarda yazdığım gibi karmaşık dosya sistemleri, sıkıştırılıp olup olmaması..vs etkenler bu süreyi uzatabilir ya da kısaltabilir.

peki teşekkür ederim bir ara korktum da şimdi moralim yerine geldi

iyi günler

• hard disk biçimlendirme yaparken iptal etmek ne gibi sorunlara yol açabilir?
  • Güzel bir döküman olmuş,bilgilendirme için teşekkürler.
    Bir çok kişinin işine yaracaktır.Özellikle yeni hdd alanlar için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: techstat

hard disk biçimlendirme yaparken iptal etmek ne gibi sorunlara yol açabilir?

Bir daha haricinizi kullanamayabilirsiniz.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: techstat

hard disk biçimlendirme yaparken iptal etmek ne gibi sorunlara yol açabilir?

Bir daha haricinizi kullanamayabilirsiniz.

korktuğum da buydu zaten. neyse şimdilik çalışıyor. umarım ilerde sorun olmaz.
  • TEŞEKKÜRLER

DEEJAY kardeş...
  • Kesinlikle üst konu olmalı,
    Birde programla anlatımı varsa link verebilir misiniz ? malum benimki dolu ve yedekleyecek yerimde yok.
    Konuyada bir arkadaşa dahili hard diskte bölümleme nasıl yapılır diye link ararken rastladım.
    Dahili harddiski format sırasında veya oluyorsa veriler silinmeden formatsız iki yollada anlatabilirseniz veya link varsa verebilirseniz güzel olur.

"Çünkü bilgilerimiz silinecektir. Buna DİKKAT !!!" burayıda kalınlaştırırsanız güzel olur.Çok önemli bir kısım.
  • Merhaba Hocam! Seagate 1 TB bir harici disk kullanıyorum.Dosya sistemi NTFS ve tek bölümden oluşuyor.HDD'nin yaklaşık 478 GB dolu ve toplam alanda 931 GB olarak görünüyor. Yani 453 GB boş görünüyor. Dolu olan kısm çok önemli bilgiler içerdiğinden formatlayamıyorum.Formatlamadan 300 GB kadarlık bir alanı bölme şansım var mı acaba. Şimdiden çok teşekkür ediyorum. Kolay Gelsin.

NOT : Windows XP işletim sistemi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: b1rbaglamroka

Merhaba Hocam! Seagate 1 TB bir harici disk kullanıyorum.Dosya sistemi NTFS ve tek bölümden oluşuyor.HDD'nin yaklaşık 478 GB dolu ve toplam alanda 931 GB olarak görünüyor. Yani 453 GB boş görünüyor. Dolu olan kısm çok önemli bilgiler içerdiğinden formatlayamıyorum.Formatlamadan 300 GB kadarlık bir alanı bölme şansım var mı acaba. Şimdiden çok teşekkür ediyorum. Kolay Gelsin.

NOT : Windows XP işletim sistemi.

Evet var ama risk de var..

Bu işi ikincil programlarla windows dışından yapabilirsiniz.

Partition magic bu iş için en iyilerindendir ve google da fotolu ve videolu anlatımları da var..

• konuyu hortlatmış oldum.
    Arkadaşlar format atarken HDD yi böldüğümde normalde sistem kendisne 8mb ayırması gerek.Fakat bende 2mb nin üstüne geçmiyor.
    Ben hdd yi sıfırladım.tek bölüm olsun belki öğle olur diye.o şekildede olmadı.
    sizce hdd sorunlu mu?Yardımlarınız için şimdiiden teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali1313

konuyu hortlatmış oldum.
    Arkadaşlar format atarken HDD yi böldüğümde normalde sistem kendisne 8mb ayırması gerek.Fakat bende 2mb nin üstüne geçmiyor.
    Ben hdd yi sıfırladım.tek bölüm olsun belki öğle olur diye.o şekildede olmadı.
    sizce hdd sorunlu mu?Yardımlarınız için şimdiiden teşekkür ederim

Format esnasında sistem kendisi 2mb ayırdı ise ve sistemde şu an sorun yoksa herhangi birşey yapmanıza gerek yok.
  • Sağolasın
  • Öncelikle merhabalar,

Sistem hard diskim şu an 4 parçaya bölünmüş durumda. Ben bunu 1 parçaya daha bölüp o bölüme linux, win 8 vs. için deneme alanı oluşturmak istiyorum; fakat bunu yapmak istediğimde dinamik diske dönüştür diski diyor ki en son yaptığımda bilgisayardaki tüm bilgileri kaybetmiştim. :) Bunun çözümü nedir ben diskimi nasıl 5 parçaya bölebilirim.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 97has

Öncelikle merhabalar,

Sistem hard diskim şu an 4 parçaya bölünmüş durumda. Ben bunu 1 parçaya daha bölüp o bölüme linux, win 8 vs. için deneme alanı oluşturmak istiyorum; fakat bunu yapmak istediğimde dinamik diske dönüştür diski diyor ki en son yaptığımda bilgisayardaki tüm bilgileri kaybetmiştim. :) Bunun çözümü nedir ben diskimi nasıl 5 parçaya bölebilirim.

Sisteminiz win7 ya da vista olsa idi bölümleri küçültüp yeni bir bölüm oluşturabilirdiniz.

Bu dediğinizi şu an ki sisteminizde (xp galiba) yapamazsınız. Ancak partition magic gibi bir programın vasıtasıyla yapabilirsiniz. O da riskli bir işlemdir. Verilerinizi kaybetme riskiniz var. İşlemi yapmadan önce verilerinizi yedeklemenizi öneririm.

Programın fotolu anlatımlarına googledan ulaşabilirsiniz..

• quote:

Orijinalden alıntı: Kıdemli Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: 97has

Öncelikle merhabalar,

Sisteminiz win7 ya da vista olsa idi bölümleri küçültüp yeni bir bölüm oluşturabilirdiniz.

Bu dediğinizi şu an ki sisteminizde (xp galiba) yapamazsınız. Ancak partition magic gibi bir programın vasıtasıyla yapabilirsiniz. O da riskli bir işlemdir. Verilerinizi kaybetme riskiniz var. İşlemi yapmadan önce verilerinizi yedeklemenizi öneririm.

Programın fotolu anlatımlarına googledan ulaşabilirsiniz..

Resmi koyalımda mevzuyu daha net anlatabileyim. :)

Sistemim Windows 7. Ben C: bölümünü küçültüp 20 gb bir alan yaratmak istiyorum. Bölüyorum(siyah renkli oluyor) ama devamında format atıp harf ataması yapamıyorum.(Mavi renge çeviremiyorum. ) Böyle bir hareket yapmak istediğimde basit diski birleşik diske çevir diyor. Ne yapmam gerekir? :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasan7 -- 16 Mayıs 2012; 20:07:40 >

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.