Şimdi Ara

HARİCİ ve DAHİLİ HDD BÖLÜM OLUŞTURMA (Fotolu Anlatım) (20. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
492
Cevap
15
Favori
194.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hacı teşekürler. güzel paylaşım. ama ben windows yönet ten dedikleriniz ile harici 2tb seagate expansion hdd i böldüm ama şimdi de bu hdd i bilgisayara bağlayınca diğer haricilerin bazıların görmüyor. ve ilginç olan usb a4tech kamera da iptal oluyor. 2tb olan hdd i sökünce herşey düzeliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nohackmove

hacı teşekürler. güzel paylaşım. ama ben windows yönet ten dedikleriniz ile harici 2tb seagate expansion hdd i böldüm ama şimdi de bu hdd i bilgisayara bağlayınca diğer haricilerin bazıların görmüyor. ve ilginç olan usb a4tech kamera da iptal oluyor. 2tb olan hdd i sökünce herşey düzeliyor.

Bölümlendirme bu tür sorunlara yol açmaz. Yol açmaması gerekirdi. Bölümlendirmeyi yenidne yapmayı deneyiniz.
  • :D çok fazla dosya arşivledim 600gb a yakın daha sonra denemek gerekcek ama.
  • bende wd 2tb harici disk aldım ve aklımda şöyle bir şey yapmak var. disk şuanda 1.81 TB gözüküyor. benim sayılarla aram pek iyi değil ama kabaca 3 ya da dört bölüm oluşturmaya çalışacağım. eğer matematiği kuvvetli bir zaat var ise bana en küsüratsız değerleri versin sonra ben yapınca diskler küsüratlı rakamlar şeklinde oluşuyor bu da beni deli ediyor. saplantılıyım bu konuda :)

bölümlerin birini windows un kendi özelliği olan bit locker to go ile kripto(şifre) korumasına alacağım. asıl bölümlendirmedeki amacım da bu zaten zira tüm bir diski bit locker ile şifrelemek istemiyorum. çünkü o zaman diske her yerden sorunsuz bir şekilde ulaşmak mümkün olmuyor. ben sadece kırk yılın bşında bana lzım olacak başkalarının görmesini istemediğim fotoları koyabileceğim 500gb lık bir bölüm istiyorum.
    ilk sayfadaki anlatım win7 64 bit ultimate de de aynı şekilde midir? diski yeni aldığım ve henüz içine bir şey atmadığım için partition magic kullanmama gerek kalmayacak .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi face1tr -- 14 Şubat 2011; 20:35:38 >

• XP denmiş ama bu üst konu W7 için neden güncellenmemiş aynı mıdır acep?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dejaay

quote:

Orjinalden alıntı: bisikletci

quote:

Orjinalden alıntı: dejaay

Bölümlendirme yapmadan önce, harici hdd mizdeki dosyaları bir yere kopyalayalım. Daha sonra chdsk yaparak, hdd mizi hatalara karşı denetleyelim, düzeltelim ve bu program vasıtası ile belleğimize low format atalım. (hızlı format seçeneğini işartlemeyiniz)

saat 00:10
    320GB’ın chkdsk taraması çok uzun sürüyor. sanırım 40 dakika falan oldu ama henüz penceredeki çekirdekler gideceği yolun yarısına gelmedi. Benim işlemci yavaş, celeron, acaba bundan mı oluyor diyorum.

Doğrudur. HDD nizin kapasitesi çok büyük 1-1.5 saat sürmesi çok normal, bilgisayarınızı da göz önüne alırsak biraz beklemelisiniz.. [:’(]

@dejaay
    Arkadaşım neredeyse 3,5 yıllık bir konu ama bende buradaki yöntemler sıfır (yeni almış olduğum) hdd’mi 4’e böldüm.. (501+501+501+360)

Ancak bende tarama ve format işlemlerini yapmadım, HD Tune programı ile bad sector taraması yapmaya başladım ancak taramanın bitmesi 20 saat kadar süreceği için 1 saat sonra yarıda kestim..

• guzel anlatım =)
  • quote:

Orijinalden alıntı: face1tr

bende wd 2tb harici disk aldım ve aklımda şöyle bir şey yapmak var. disk şuanda 1.81 TB gözüküyor. benim sayılarla aram pek iyi değil ama kabaca 3 ya da dört bölüm oluşturmaya çalışacağım. eğer matematiği kuvvetli bir zaat var ise bana en küsüratsız değerleri versin sonra ben yapınca diskler küsüratlı rakamlar şeklinde oluşuyor bu da beni deli ediyor. saplantılıyım bu konuda :)

bölümlerin birini windows un kendi özelliği olan bit locker to go ile kripto(şifre) korumasına alacağım. asıl bölümlendirmedeki amacım da bu zaten zira tüm bir diski bit locker ile şifrelemek istemiyorum. çünkü o zaman diske her yerden sorunsuz bir şekilde ulaşmak mümkün olmuyor. ben sadece kırk yılın bşında bana lzım olacak başkalarının görmesini istemediğim fotoları koyabileceğim 500gb lık bir bölüm istiyorum.
    ilk sayfadaki anlatım win7 64 bit ultimate de de aynı şekilde midir? diski yeni aldığım ve henüz içine bir şey atmadığım için partition magic kullanmama gerek kalmayacak .

Win7de hiç denemdim ancak hemen hemen aynıdır diye düşünüyorum.
    Bu saate kadar bölümlendirmeyi yapmışınızdır herhalde.. Yapmadıysanız yardımcı olurum.

• quote:

Orijinalden alıntı: fuckulteli

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: bisikletci

quote:

Orjinalden alıntı: dejaay

Bölümlendirme yapmadan önce, harici hdd mizdeki dosyaları bir yere kopyalayalım. Daha sonra chdsk yaparak, hdd mizi hatalara karşı denetleyelim, düzeltelim ve bu program vasıtası ile belleğimize low format atalım. (hızlı format seçeneğini işartlemeyiniz)

saat 00:10
    320GB’ın chkdsk taraması çok uzun sürüyor. sanırım 40 dakika falan oldu ama henüz penceredeki çekirdekler gideceği yolun yarısına gelmedi. Benim işlemci yavaş, celeron, acaba bundan mı oluyor diyorum.

Doğrudur. HDD nizin kapasitesi çok büyük 1-1.5 saat sürmesi çok normal, bilgisayarınızı da göz önüne alırsak biraz beklemelisiniz.. [:’(]

@dejaay
    Arkadaşım neredeyse 3,5 yıllık bir konu ama bende buradaki yöntemler sıfır (yeni almış olduğum) hdd’mi 4’e böldüm.. (501+501+501+360)

Ancak bende tarama ve format işlemlerini yapmadım, HD Tune programı ile bad sector taraması yapmaya başladım ancak taramanın bitmesi 20 saat kadar süreceği için 1 saat sonra yarıda kestim..

Hd tune ile taramayı yarıda kesmek bir soruna yol açmayacaktır. Biçimlendirme sırasında yapılan kesme işlemi sorun yaratabilir.

• böyle bir paylaşım yaptığın için dejaay sana sonsuz teşekkürler...
    ben de bugün seagate 2tb harici hdd aldım 1,81 görünüyor kapasitesi , neden böyle geriye kalan alana ne oldu orayı kullanamıyormuyuz
    bu mantıkla ; 1 tb alsaydım nasıl bir kapasite olacaktı acaba
    gösterdiğin gibi bölümlendirme yapacağım bir kısmı fat bir kısmı ntfs olacak umarım başarırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: arda_83

böyle bir paylaşım yaptığın için dejaay sana sonsuz teşekkürler...
    ben de bugün seagate 2tb harici hdd aldım 1,81 görünüyor kapasitesi , neden böyle geriye kalan alana ne oldu orayı kullanamıyormuyuz
    bu mantıkla ; 1 tb alsaydım nasıl bir kapasite olacaktı acaba
    gösterdiğin gibi bölümlendirme yapacağım bir kısmı fat bir kısmı ntfs olacak umarım başarırım

Sorunun tam anlamıyla cevabu burada:
    USB HDD kapasite sorunu
    http://www.usbuzmani.com/wd-harici-hdd-kapasitesi-sorunu/

• cevabın için saol ama yazılanlara göre 1,860 olması gerekir kapasitenin
  • quote:

cevabın için saol ama yazılanlara göre 1,860 olması gerekir kapasitenin

Konudaki tabloda yaklaşık değerler verilmiş. Yani bi miktar aşşağı yukarı sonuç çıkaabiliyor.Sizinki de normal yani
  • anladım teşşkür ederim kapasitesine baktığımda 1,81 gb zannetmiştim bu 1,800 gb değil mi?
  • quote:

anladım teşşkür ederim kapasitesine baktığımda 1,81 gb zannetmiştim bu 1,800 gb değil mi?

Evet
  • tebrik ederim sayın Dejaay herkezin derdine usanmadan bıkmadan çare bulmuşunuz senelerce ben sizin gibi yardım sever tanımadım helal olsun size
  • quote:

Orijinalden alıntı: hesay

tebrik ederim sayın Dejaay herkezin derdine usanmadan bıkmadan çare bulmuşunuz senelerce ben sizin gibi yardım sever tanımadım helal olsun size

Teşekkür ederim. Elimden geldiğince arkadaşlara yardım etmeye çalışıyorum..
  • 2 ye bolmek istiyorum bir taraf fat diger taraf ntfs mumkun mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blur

2 ye bolmek istiyorum bir taraf fat diger taraf ntfs mumkun mu?

Mümkün
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Blur

2 ye bolmek istiyorum bir taraf fat diger taraf ntfs mumkun mu?

Mümkün

Çok yardımcı oldun sağol

Neyse önce ntfs ayırdım sonra tek kısmı fat'e formatladım.
    Aynı anda yapabilir miyim acaba diye sormuştum aslında

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.