Şimdi Ara

HARİCİ ve DAHİLİ HDD BÖLÜM OLUŞTURMA (Fotolu Anlatım) (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
492
Cevap
15
Favori
194.894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: dejaay

quote:

Orijinalden alıntı: dmltnman

Ben konu anlatımında olduğu gibi harici harddiski mi 3 bölüme ayırdım. İlk bölümü 240Gb Fat32 olarak kalanı da 2 eşit alana NTFS olarak ayırdım.
    Bugün sorun oluştu ve Fat32 lik bölüme giriş yapılamıyor. Biçimlendir yapıyorum ve her defasında da hata veriyor.
    Bölümü sil yapıp yeni bölüm oluşturmak istedim ki burada da aynı hatayı aldım.

..............................................................................................................................

Bu arada olayın nedeni şu olmalı;
    Bilgisayarımda kullandığım avira premium security antivirusu incelediğimde karantina bölümünde M de almanahe.b virusu vb 5-6 cıvarı virüsün olduğunu gördüm.
    Güvenli modda taratmayı denedim ama M'yi antivirus programları taramadı her seferinde atladı o bölümü.
    (Denediklerim: AVG alman virus tarayıcı, Avira ve denememi önerdikleri Kaspersky Removal Tool )

Diğer bölümlerde bir sorun yok ayrıca.

Sadece o bölümü biçimlendirmeye çalışmakla mı hata yapıyorum, önerileriniz nedir acaba?

Önerim diskin diğer bölümlerini de silip diski tekrardan bölümlendirmenizdir.

Ancak bundan öncehttp://www.usbuzmani.com/swissknife-v322/ bu programla ilgili bölümü bi biçimlendirmeye çalışınız..

Programı kurmadan önce şu cmd den yazılan komutu denedim. 3 bölüm de birleşmişti. Hata devam ediyordu yalnız.
    Sonra bu programla formatı denedim ve oldu. TEŞEKKÜRLER
    Ama sonra tekrar 3 bölüme ayırmak istediğimde "Bilgisayarım Yönet" ten bölüm sil yaptıktan sonra oradan biçimlendirme yapamadı tekrar eski hata aynen oluştu.
    Neyse şu an tekrar programın formatıyla tek disk halinde sorunsuz görünüyor. Şimdi ben bölümlendirmeyi nasıl yapmalıyım. Programlarla denemem gerekecek sanırım?

Ekleme: Hata vermesinin sebebini anladım. Bilgisayarımdan H.HDD ye sağ tık özellik yaptığımda dosya sistemi RAW olarak görünüyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dmltnman -- 14 Ekim 2010; 21:08:14 >

• quote:

quote:

quote:

Ben konu anlatımında olduğu gibi harici harddiski mi 3 bölüme ayırdım. İlk bölümü 240Gb Fat32 olarak kalanı da 2 eşit alana NTFS olarak ayırdım.
    Bugün sorun oluştu ve Fat32 lik bölüme giriş yapılamıyor. Biçimlendir yapıyorum ve her defasında da hata veriyor.
    Bölümü sil yapıp yeni bölüm oluşturmak istedim ki burada da aynı hatayı aldım.

..............................................................................................................................

Bu arada olayın nedeni şu olmalı;
    Bilgisayarımda kullandığım avira premium security antivirusu incelediğimde karantina bölümünde M de almanahe.b virusu vb 5-6 cıvarı virüsün olduğunu gördüm.
    Güvenli modda taratmayı denedim ama M'yi antivirus programları taramadı her seferinde atladı o bölümü.
    (Denediklerim: AVG alman virus tarayıcı, Avira ve denememi önerdikleri Kaspersky Removal Tool )

Diğer bölümlerde bir sorun yok ayrıca.

Sadece o bölümü biçimlendirmeye çalışmakla mı hata yapıyorum, önerileriniz nedir acaba?

Önerim diskin diğer bölümlerini de silip diski tekrardan bölümlendirmenizdir.

Ancak bundan öncehttp://www.usbuzmani.com/swissknife-v322/ bu programla ilgili bölümü bi biçimlendirmeye çalışınız..

Programı kurmadan önce şu cmd den yazılan komutu denedim. 3 bölüm de birleşmişti. Hata devam ediyordu yalnız.
    Sonra bu programla formatı denedim ve oldu. TEŞEKKÜRLER
    Ama sonra tekrar 3 bölüme ayırmak istediğimde "Bilgisayarım Yönet" ten bölüm sil yaptıktan sonra oradan biçimlendirme yapamadı tekrar eski hata aynen oluştu.
    Neyse şu an tekrar programın formatıyla tek disk halinde sorunsuz görünüyor. Şimdi ben bölümlendirmeyi nasıl yapmalıyım. Programlarla denemem gerekecek sanırım?

Ekleme: Hata vermesinin sebebini anladım. Bilgisayarımdan H.HDD ye sağ tık özellik yaptığımda dosya sistemi RAW olarak görünüyor..

Ayrılmamış alan gözüküyorsa RAW olması normaldir. Ancak yine de disk yönetimi üzerinden bölümlendirme yapabilmeliydiniz.

Galiba engel oaln program virüs programınız. Onu bi kaldırıp bölümlendirme yapmayı tekrar deneyiniz. Şu an da ayrılmamış alan sağ tık yapıp bölüm oluştur dediğinizde de hata alıyor musunuz?

• quote:

Ayrılmamış alan gözüküyorsa RAW olması normaldir. Ancak yine de disk yönetimi üzerinden bölümlendirme yapabilmeliydiniz.

Galiba engel oaln program virüs programınız. Onu bi kaldırıp bölümlendirme yapmayı tekrar deneyiniz. Şu an da ayrılmamış alan sağ tık yapıp bölüm oluştur dediğinizde de hata alıyor musunuz?

MS-DOS da checkdisk komutunu yazdım. 5. aşamada %0'da kaldı uzun bir süredir.. uzun sürecek sanırım bu işlem.
    Ayrılmamış alanda sağ tık yapıp bölüm oluştur dediğimde birincil bölüm falan seçmiştim. Alanını belirlemiştim en son aşamada işlem sırasında hata vermişti. Programla yine birden çok denemeden sonra disk ancak düzeldi.
    Bu SwissKnife programıyla da bölümlere ayrılabilir mi? Sanki yapılabilir gibi geldi bana. Delete ve create işlemleriyle..

• Ayırma yaparken 1. Bölümde hata verdi yine.. Bu sefer devam edeyim dedim. Kalan Ayrılmamış Bölümü 2 ye ayırdım ve 2'sini de oluştururken hata vermeden sorunsuz halletti. Demekki başlangıçtaki gibi Disk1 de problem çıkarıyor..
    Sebebi ne olabilir acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dmltnman -- 14 Ekim 2010; 23:15:10 >
  • dejay hocam

bu 2 tb wd c.green harddiski xp sp3 de çalıştırmak için farklı programlar gerekiyor mu?
    gerekiyorsa sırayla ne yapmalıyım?
    yoksa herhangi bir disk gibi disk yönetiminden formatlayıp biçimlendirmek yeterli mi?
  • dmltnman
    istersen bir de bu yolu dene,belki faydası olur.

"free olan Partition Wizard Home Edition 4.2 indirdim hemen.delete,create yaptım sırasıyla.sonra sol alt köşede
    apply tuşuna bastım.program 10-15 sn.lik bir işlem yaptı ve raw olan bölüm ntfs oldu. "
  • quote:

Orijinalden alıntı: serhat1234567

dmltnman
    istersen bir de bu yolu dene,belki faydası olur.

"free olan Partition Wizard Home Edition 4.2 indirdim hemen.delete,create yaptım sırasıyla.sonra sol alt köşede
    apply tuşuna bastım.program 10-15 sn.lik bir işlem yaptı ve raw olan bölüm ntfs oldu. "

Cevabın için sağol ama ben hdd yi garantiye yolladım. Gerçi yolladığıma pişman oldum. Bana başka bir markanın açılmamış kutusunda hdd sini yollamışlar. Kullanmaya başladım ama Verbatim'e göre çok yavaş kaldı sanki. Markası İomega.. Hiç açmasaydım keşke direk geri yollardım..
  • quote:

Bu SwissKnife programıyla da bölümlere ayrılabilir mi? Sanki yapılabilir gibi geldi bana. Delete ve create işlemleriyle..

Evet yapabilirsiniz.
  • quote:

Ayırma yaparken 1. Bölümde hata verdi yine.. Bu sefer devam edeyim dedim. Kalan Ayrılmamış Bölümü 2 ye ayırdım ve 2'sini de oluştururken hata vermeden sorunsuz halletti. Demekki başlangıçtaki gibi Disk1 de problem çıkarıyor..
    Sebebi ne olabilir acaba?

Bad sectör de olabilir, başka bir şey de? Nasıl bir hata alıyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: serhat1234567

dejay hocam

bu 2 tb wd c.green harddiski xp sp3 de çalıştırmak için farklı programlar gerekiyor mu?
    gerekiyorsa sırayla ne yapmalıyım?
    yoksa herhangi bir disk gibi disk yönetiminden formatlayıp biçimlendirmek yeterli mi?

Biçimlendirme yapmadan da direk kullanabilirsiniz.
  • dejaay bir şey sorucam cevaplarsan çok sevinirim . Yeni WD 1.5tb harici hardisk aldım . Bende önceden segate 500 gb vardı . Onu senin anlatığın teknikle böldüm ve çokta işimi gördü . Yanlız bu FAT32 formatında bir alan oluşturamadım . Bu yeni aldığım hardiskte oluşturmak istiyorum çünkü evde hardiski direk bağlayıp izleyebildiğim LCD televizyon var ama HD kalitesinde izlemek için FAT32 formatında olması gerekiyomuş galiba .
    Not: Ben vista kullanıyorum sorun olur mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: memati298

dejaay bir şey sorucam cevaplarsan çok sevinirim . Yeni WD 1.5tb harici hardisk aldım . Bende önceden segate 500 gb vardı . Onu senin anlatığın teknikle böldüm ve çokta işimi gördü . Yanlız bu FAT32 formatında bir alan oluşturamadım . Bu yeni aldığım hardiskte oluşturmak istiyorum çünkü evde hardiski direk bağlayıp izleyebildiğim LCD televizyon var ama HD kalitesinde izlemek için FAT32 formatında olması gerekiyomuş galiba .
    Not: Ben vista kullanıyorum sorun olur mu ?

Herhangi bir sorun olmaz. 1. sayfadaki hdd format programları ile istediğiniz diski ya da bölümü fat32 yapabilirsiniz.

• Yanlız senin anlatığın kısımda ki gibi bir seçme hakkını vista bana tanımıyo . Aşağıya resmini koydum sadece NTFS seçeneği var . Bunun için illa özel bir program mı indirmem gerekiyo ???
    http://tinypic.com/view.php?pic=xer1ba&s=7

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memati298 -- 15 Kasım 2010; 14:28:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: memati298

Yanlız senin anlatığın kısımda ki gibi bir seçme hakkını vista bana tanımıyo . Aşağıya resmini koydum sadece NTFS seçeneği var . Bunun için illa özel bir program mı indirmem gerekiyo ???
    http://tinypic.com/view.php?pic=xer1ba&s=7

Evet illaki program indirmeniz gerekir.
  • dejaay hocam.bu konuyu forumda açıp bizleri bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim size.yardımınıza ihtiyacım var.2 hafta önce 2 tb wd elements hdd satın aldım.ürünün kutusunu aldığım yerde açıp bakmamıştım.eve gelince hdd 'nin ambalajının açık bi vaziyette olduğunu farkettim.deneme amaçlı müşterilere bi kaç kez gösterildiğini düşündüm.hdd nin üzerinde çizik falan da olmadığı için geri vermektense kullanmaya karar verdim.yavaş biçimlendirme yerine hızlı biçimlendir diyerek diski kullanmaya başladım.bilgisayarımdaki filmlerimi 2tb hdd ye atarken veri aktarım hızında anormal bi yavaşlık oldu.bazen de gayet yeterli hızda attı.normalde tek tek filmleri atarken 20mb/sn lere ulaşan hız bi kaç tane film atarken 2 mb/sn lere kadar düştü ve veri alışverişini kesti.bazen tek filmi atarken bile bu yavaş veri aktarım hızları oldu.(3 - 5 mb/sn ler gibi).şu anda 2 tb hdd nin içindeki verileri yedekleyip yavaş format atmayı düşünüyorum.sizce bu yavaş veri aktarım hızı neden kaynaklıyo olabilir ve format attıktan sonra disk bölümlendirme yaparsam veri aktarım hız artışına bi miktar da olsa katkısı bulunur mu?yani hdd i bölümlendirmenin faydası tam olarak ne? cevabınızı bekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: energy123456

dejaay hocam.bu konuyu forumda açıp bizleri bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim size.yardımınıza ihtiyacım var.2 hafta önce 2 tb wd elements hdd satın aldım.ürünün kutusunu aldığım yerde açıp bakmamıştım.eve gelince hdd 'nin ambalajının açık bi vaziyette olduğunu farkettim.deneme amaçlı müşterilere bi kaç kez gösterildiğini düşündüm.hdd nin üzerinde çizik falan da olmadığı için geri vermektense kullanmaya karar verdim.yavaş biçimlendirme yerine hızlı biçimlendir diyerek diski kullanmaya başladım.bilgisayarımdaki filmlerimi 2tb hdd ye atarken veri aktarım hızında anormal bi yavaşlık oldu.bazen de gayet yeterli hızda attı.normalde tek tek filmleri atarken 20mb/sn lere ulaşan hız bi kaç tane film atarken 2 mb/sn lere kadar düştü ve veri alışverişini kesti.bazen tek filmi atarken bile bu yavaş veri aktarım hızları oldu.(3 - 5 mb/sn ler gibi).şu anda 2 tb hdd nin içindeki verileri yedekleyip yavaş format atmayı düşünüyorum.sizce bu yavaş veri aktarım hızı neden kaynaklıyo olabilir ve format attıktan sonra disk bölümlendirme yaparsam veri aktarım hız artışına bi miktar da olsa katkısı bulunur mu?yani hdd i bölümlendirmenin faydası tam olarak ne? cevabınızı bekliyorum.

Merhaba bölümlendirmenin asıl amacı veri kaybını en aza indirmek(bölümlerden biri gittiğinde diğer bölüm elimizde ya da tam tersi) ikincisi de verileri derli toplu olarak istiflemek (katagorilendirmek) Hıza pek bir katkısı yok ancak istenilen veri bütün bir bölmde aranacağına bölümlenmiş bir diskte sadece bir bölümde aranacağı için veriyi çağırma da bir miktar hız olabilir.

Format atmayı deneyebilirsiniz ancak hdd üzerinde bozuk satıh(bad sectör) varsa yapacak birşeyiniz yok demektir. Ya da diskinizde de donanımsal bir arıza olabilir.

Kutunun açık olması da hayra alamet değil..

• eyvallah hocam bende bunu arıyodum nette
  • @dejaay hocam ;

Bugün Seagate 1 TB USB 2.0 Expansion disk aldım . Sıfır almama rağmen chkdsk , ve low format attım . Sonra 1 TB 320 , 400 ve kalanı olarak 3 e böldüm .400 ve kalanı windows altında quick formatsız NTFS e çevirdim . 320 gb FAT32 ye çevirmek istediğimde HPUSB bölüm bölüm göstermedi 1 tb lık tek bir HDD olarak gösterdi ben de yapmadım . Oysaki ben sadece G: sürücüsünü fat32 olarak formatlamak istiyorum. HPUSB ' geçtik , swissknife hata verdi .Ne zaman USB Hub olan yere tıklasam program hata veriyor kendini kapatıyor . Swissknife ' ın güncel versiyonu da malum key istedi , bulamadım . Swissknife ' ı geçtik . Fat32 Formatter gayet güzel 1 tb lık disklerin bölümlerini gösteriyor göstermesine de bu seferde START aktif olmadı .Windowstan 320 gb lığı yapamıyorum , Hp toplu olarak gösteriyor , korkuyorum . Swissknife hata veriyor , kapanıyor . Fat32 formatter START aktif olmuyor .. Ben ne yapacağım hocam ?

• quote:

Orijinalden alıntı: jackosman

@dejaay hocam ;

Bugün Seagate 1 TB USB 2.0 Expansion disk aldım . Sıfır almama rağmen chkdsk , ve low format attım . Sonra 1 TB 320 , 400 ve kalanı olarak 3 e böldüm .400 ve kalanı windows altında quick formatsız NTFS e çevirdim . 320 gb FAT32 ye çevirmek istediğimde HPUSB bölüm bölüm göstermedi 1 tb lık tek bir HDD olarak gösterdi ben de yapmadım . Oysaki ben sadece G: sürücüsünü fat32 olarak formatlamak istiyorum. HPUSB ' geçtik , swissknife hata verdi .Ne zaman USB Hub olan yere tıklasam program hata veriyor kendini kapatıyor . Swissknife ' ın güncel versiyonu da malum key istedi , bulamadım . Swissknife ' ı geçtik . Fat32 Formatter gayet güzel 1 tb lık disklerin bölümlerini gösteriyor göstermesine de bu seferde START aktif olmadı .Windowstan 320 gb lığı yapamıyorum , Hp toplu olarak gösteriyor , korkuyorum . Swissknife hata veriyor , kapanıyor . Fat32 formatter START aktif olmuyor .. Ben ne yapacağım hocam ?

Öncellikle başa dönüp öncelikle bütün bölümü fat32 yap. Sonra bölümler oluştur ve ardından istediğin bölümü windows içinden ntfs yapabilirsin.

• Peki hocam , yanlış yapmışım . Windowsu kurduğumuz gibi sanmıştım ben .İlk önce böl sonra biçimlendir . Tam tersiymiş ... HP de sorun olmaz o zaman .
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.