Şimdi Ara

HARİCİ ve DAHİLİ HDD BÖLÜM OLUŞTURMA (Fotolu Anlatım) (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
492
Cevap
15
Favori
194.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • abi biri şu bilgisayar kısaltmalarınında açıklamasını yapsın ya hatta resimli anlatım olsun :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ONALTI

abi biri şu bilgisayar kısaltmalarınında açıklamasını yapsın ya hatta resimli anlatım olsun :)

Hangi kısaltmalar? Belirt açıklıyayım..
  • NTFS ile FAT32 formatı arasındaki fark nedir? Benim HDD, NTFS fakat bunu ev sinema sistemim okumuyor! FAT32 ye çevirdiğimde PC yada LCD TV nin HDD yi okumasında bi farklılık olurmu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dejaay

quote:

abi biri şu bilgisayar kısaltmalarınında açıklamasını yapsın ya hatta resimli anlatım olsun :)

Hangi kısaltmalar? Belirt açıklıyayım..

işin şakasıydı o bazı terimleri ilk etapta çözemedim ama 6 sayfayı biden okuyunca çözdüm :) bazıları hala çözümsüz ama onlarda önemli değil şu anda :)
  • quote:

NTFS ile FAT32 formatı arasındaki fark nedir? Benim HDD, NTFS fakat bunu ev sinema sistemim okumuyor! FAT32 ye çevirdiğimde PC yada LCD TV nin HDD yi okumasında bi farklılık olurmu?

http://www.usbuzmani.com/fat32-mi-ntfs-mi-hangisi/

Hayır hiçbir farklılık olmaz.. Ne bilgisayarında ne de lcd tvnde bi sorun çıkmaz..

• FAT32 AVANTAJ VE DEZAVANTAJLARI

Avantajları
    .Linux dahil hemen her işletim sistemi tarafından okunabilir.
    .Çoklu işletim sistemiyle çalışanlar için daha uygundur.
    .64 MB ve altında belleğe sahip sistemlerde daha verimlidir.
    .Küçük ve orta ölçekli klasörlerde çalışırken gayet hızlıdır.
    .Sabit disk kafası NTFS’e oranla daha az hareket halindedir. Bu nedenle yavaş sabit disklerde daha verimli çalışır.

Dezavantajları
    .Diskteki dağınıklık (fragmantasyon) arttıkça performans hızla düşer. Sık sık disk birleştirme işlemi uygulamanız gerekir.
    .Çok fazla dosya içeren klasörlerde oldukça yavaştır.
    .Büyük dosyalara erişim nispeten zordur.
    .Tek bir dosya en fazla 4 GB büyüklüğünde olabilir.

Fat32 de mkv film izleyemiyoruz anlamınamı geliyo bu? yani HDD yi ikiye bölerek birini FAT32 diğerini NTFS yapmalıyım okuduklarımdan bunu anladım doğrumudur?

• quote:

FAT32 AVANTAJ VE DEZAVANTAJLARI

Avantajları
    .Linux dahil hemen her işletim sistemi tarafından okunabilir.
    .Çoklu işletim sistemiyle çalışanlar için daha uygundur.
    .64 MB ve altında belleğe sahip sistemlerde daha verimlidir.
    .Küçük ve orta ölçekli klasörlerde çalışırken gayet hızlıdır.
    .Sabit disk kafası NTFS’e oranla daha az hareket halindedir. Bu nedenle yavaş sabit disklerde daha verimli çalışır.

Dezavantajları
    .Diskteki dağınıklık (fragmantasyon) arttıkça performans hızla düşer. Sık sık disk birleştirme işlemi uygulamanız gerekir.
    .Çok fazla dosya içeren klasörlerde oldukça yavaştır.
    .Büyük dosyalara erişim nispeten zordur.
    .Tek bir dosya en fazla 4 GB büyüklüğünde olabilir.

Fat32 de mkv film izleyemiyoruz anlamınamı geliyo bu? yani HDD yi ikiye bölerek birini FAT32 diğerini NTFS yapmalıyım okuduklarımdan bunu anladım doğrumudur?

İlla ki 2 ye bölüp de birini ntfs diğerini fat32 yapmanıza gerek yok tamamını da isterseniz fat32 yapabilirsiniz..

• Benim bilgisayarım windows 7 'd'yi büyütecem diye yanlışlıkla sildim şimdi boş alan diye gözüküyo genişletilmiş diyo ve biçimlendirilmio yardımcı olursanız sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: vetemin

Benim bilgisayarım windows 7 'd'yi büyütecem diye yanlışlıkla sildim şimdi boş alan diye gözüküyo genişletilmiş diyo ve biçimlendirilmio yardımcı olursanız sevinirim

Üzerine gelin ve sağ tıklayıp yeni bölüm oluştur diyerek biçimlendirebilirsiniz.

Olmazsa disk yönetiminin ekran görüntüsünü buraya bi yükleyin. Bi bakalım.
  • iomega 500 gb hard disk aldım yaklaşık 8 aydır da kullanıyorum. bi kaç gün önce bilgisayarıma taktığımda tarama istedi bende öncelikle icindeki verileri aldım tarattım sonra taktığımda ise biçimlendirme istedi verilerimi aldığım için bende biçimlendir dedim fakat biçimlendirme bitmek üzereyken biçimlendirme tamamlanamadı diyor. bi kaç programla denedim ama faydası olmadı sizce neden olabilir? yardım ederseniz sevinirim teşekkürler
  • Bu işi biçimlendireceğimiz yeri silmeden yapabiliyormuyuz acaba?
  • Çok güzel bir paylaşım olmuş hocam, emeğinize sağlık. Bir gün benimde harici HDD im olursa uygulayacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: telta

iomega 500 gb hard disk aldım yaklaşık 8 aydır da kullanıyorum. bi kaç gün önce bilgisayarıma taktığımda tarama istedi bende öncelikle icindeki verileri aldım tarattım sonra taktığımda ise biçimlendirme istedi verilerimi aldığım için bende biçimlendir dedim fakat biçimlendirme bitmek üzereyken biçimlendirme tamamlanamadı diyor. bi kaç programla denedim ama faydası olmadı sizce neden olabilir? yardım ederseniz sevinirim teşekkürler

Öncelikle bi hata denetleme(chkdsk) yapınız. Sonra biçimlendirmeyi deneyiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: UniJaa_61

Bu işi biçimlendireceğimiz yeri silmeden yapabiliyormuyuz acaba?

Evet yapılabiliyor ama riskli bi işlem.
    Bunu partition magic ya da benzeri bir programla da yapabilirsiniz.
    Bknz:
    http://www.usbuzmani.com/partition-magic-resimli-anlatim/
  • dejay hocam

ben 2 tb wd c.green harddiski pc ye taktım.3 e böldüm.ilk 2 bölüme filmleri belgeselleri doldurdum.
    son bölüm 100 gb.müzik vs.. atarım dedim daha sonra atmadım.iyi ki de atmamışım.çünkü disk RAW olmuş.müzikler ilk disk 1 tb.samsung ta duruyor.
    bu son bölümü nasıl ntfs yaparım.
    diğer bölümler raw olursa ne yaparım?olmaması için ne yapmalıyım?
    bu disk beni rahatlatacağına kara düşünceler içinde bıraktı.

iyi gunler
  • quote:

Orijinalden alıntı: serhat1234567

dejay hocam

ben 2 tb wd c.green harddiski pc ye taktım.3 e böldüm.ilk 2 bölüme filmleri belgeselleri doldurdum.
    son bölüm 100 gb.müzik vs.. atarım dedim daha sonra atmadım.iyi ki de atmamışım.çünkü disk RAW olmuş.müzikler ilk disk 1 tb.samsung ta duruyor.
    bu son bölümü nasıl ntfs yaparım.
    diğer bölümler raw olursa ne yaparım?olmaması için ne yapmalıyım?
    bu disk beni rahatlatacağına kara düşünceler içinde bıraktı.

iyi gunler

Disk yönetimine girip RAW olan o bölüme sağ tıklayıp biçimlendirmelisiniz.

• Ben konu anlatımında olduğu gibi harici harddiski mi 3 bölüme ayırdım. İlk bölümü 240Gb Fat32 olarak kalanı da 2 eşit alana NTFS olarak ayırdım.
    Bugün sorun oluştu ve Fat32 lik bölüme giriş yapılamıyor. Biçimlendir yapıyorum ve her defasında da hata veriyor.
    Bölümü sil yapıp yeni bölüm oluşturmak istedim ki burada da aynı hatayı aldım.

Bu arada olayın nedeni şu olmalı;
    Bilgisayarımda kullandığım avira premium security antivirusu incelediğimde karantina bölümünde M de almanahe.b virusu vb 5-6 cıvarı virüsün olduğunu gördüm.
    Güvenli modda taratmayı denedim ama M'yi antivirus programları taramadı her seferinde atladı o bölümü.
    (Denediklerim: AVG alman virus tarayıcı, Avira ve denememi önerdikleri Kaspersky Removal Tool )

Diğer bölümlerde bir sorun yok ayrıca.

Sadece o bölümü biçimlendirmeye çalışmakla mı hata yapıyorum, önerileriniz nedir acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dmltnman -- 14 Ekim 2010; 19:35:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dmltnman

Ben konu anlatımında olduğu gibi harici harddiski mi 3 bölüme ayırdım. İlk bölümü 240Gb Fat32 olarak kalanı da 2 eşit alana NTFS olarak ayırdım.
    Bugün sorun oluştu ve Fat32 lik bölüme giriş yapılamıyor. Biçimlendir yapıyorum ve her defasında da hata veriyor.
    Bölümü sil yapıp yeni bölüm oluşturmak istedim ki burada da aynı hatayı aldım.

..............................................................................................................................

Bu arada olayın nedeni şu olmalı;
    Bilgisayarımda kullandığım avira premium security antivirusu incelediğimde karantina bölümünde M de almanahe.b virusu vb 5-6 cıvarı virüsün olduğunu gördüm.
    Güvenli modda taratmayı denedim ama M'yi antivirus programları taramadı her seferinde atladı o bölümü.
    (Denediklerim: AVG alman virus tarayıcı, Avira ve denememi önerdikleri Kaspersky Removal Tool )

Diğer bölümlerde bir sorun yok ayrıca.

Sadece o bölümü biçimlendirmeye çalışmakla mı hata yapıyorum, önerileriniz nedir acaba?

Önerim diskin diğer bölümlerini de silip diski tekrardan bölümlendirmenizdir.

Ancak bundan öncehttp://www.usbuzmani.com/swissknife-v322/ bu programla ilgili bölümü bi biçimlendirmeye çalışınız..

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.