çok yararlı bir konu olmuş... elinize emeğinize sağlık.
quote:
Orijinalden alıntı: CoooPeR
Selam Arkadaşlar benim Pc birseyler oldu yardım edersenız sevınırım. 750gb hardiskım var onu kullanıyorum eskı 80 gblık hard koydum sorunsuz calışıyolardı bı suresonra 80 lık hardisk gırınce devreye gıyo sesınden anlıyorum ama 6 sn. sonre reset atıyo yenıden baslıyo eskıdende devre gırer bırsey olmazdı şimdı reset atıyo * sebebını bulmıyorum yardımcı olursanız sevınırm..
Ön girişlerde sorun olabilir. Birini öne diğerini arkaya takmayı deneyiniz..
Onu denerim birde 80 ligi cikarmayı denedım ama windows hata verdı bırseyler eksıkdıye hata verdı anlamadım valla şimdıden tşkler.
quote:
Orijinalden alıntı: dejaay
quote:
Selam Arkadaşlar benim Pc birseyler oldu yardım edersenız sevınırım. 750gb hardiskım var onu kullanıyorum eskı 80 gblık hard koydum sorunsuz calışıyolardı bı suresonra 80 lık hardisk gırınce devreye gıyo sesınden anlıyorum ama 6 sn. sonre reset atıyo yenıden baslıyo eskıdende devre gırer bırsey olmazdı şimdı reset atıyo * sebebını bulmıyorum yardımcı olursanız sevınırm..
Dejaay hocam tekrar rahatsız ediyorum, HP USB Disk Storage bizim işimizi görür mü? ACaba bizim FAT32Formatter ile SwissKnife programı bozuk olmasın? Ben FAT32 3 adetX32 GB diğerlerini de 3 adet NTFS yaptım... ama hala içine bilgi atmadım... Nedendir bilmem çekiniyorum hala...belki birdaha formatlamam ve bölmem gerekir diye...
quote:
Orijinalden alıntı: fikretkurt
Dejaay hocam tekrar rahatsız ediyorum, HP USB Disk Storage bizim işimizi görür mü? ACaba bizim FAT32Formatter ile SwissKnife programı bozuk olmasın? Ben FAT32 3 adetX32 GB diğerlerini de 3 adet NTFS yaptım... ama hala içine bilgi atmadım... Nedendir bilmem çekiniyorum hala...belki birdaha formatlamam ve bölmem gerekir diye...
Hp nin progrmını da deneyebilirsiniz.
Şimdi ben o programları denedim ve arkadaşlarla da paylaştım bi sorun çıkmamıştı. Yani programların bozuk olma ihtimali yok.
Olmazsa siz bir başka bilgisayarda programları deneyiniz.
Siz bence tam anlamıyla bölümlerinizi oluşturun sonra bilgi atın..
quote:
Orijinalden alıntı: erco35coast
çok yararlı bir konu olmuş... elinize emeğinize sağlık.
elinize sağlık güzel olmuş
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: fikretkurt
Hp nin progrmını da deneyebilirsiniz.
Şimdi ben o programları denedim ve arkadaşlarla da paylaştım bi sorun çıkmamıştı. Yani programların bozuk olma ihtimali yok.
Olmazsa siz bir başka bilgisayarda programları deneyiniz.
Siz bence tam anlamıyla bölümlerinizi oluşturun sonra bilgi atın..
hocam beraber denedik, olmadı.program error veriyor.bölünen diski bil topladı sonra... Bana kalırsa biz başlangıçta biryerde hata yapıyoruz ama nerde bilmiyorum. Neyse hocam,ben yedek bir HDD bulunca halletcem hepsini...
quote:
Onu denerim birde 80 ligi cikarmayı denedım ama windows hata verdı bırseyler eksıkdıye hata verdı anlamadım valla şimdıden tşkler.
quote:
quote:
Tam olarak hatayı belirtir misiniz? Ya da hatanın ekran görüntüsünü buraya bi yükleyiniz. Bir de bu sorun ne zamandır var..?
1 ay oldu sanırım anlattıgım gıbı iki hardisk ım var bırı 80 biri 750 80 i harici olarak kullıyodum sorunsuz calişıyodu 1 ay içinde her zamankı gıbı 80 ligin içie girdıgımde sesgelıyodu yani çaliştıgını anıyodum ama sımdı 80lık devre gırdıgınde 6 sn. sonra reset atıyo PC Tşk.
quote:
quote:
quote:
quote:
Tam olarak hatayı belirtir misiniz? Ya da hatanın ekran görüntüsünü buraya bi yükleyiniz. Bir de bu sorun ne zamandır var..?
quote:
1 ay oldu sanırım anlattıgım gıbı iki hardisk ım var bırı 80 biri 750 80 i harici olarak kullıyodum sorunsuz calişıyodu 1 ay içinde her zamankı gıbı 80 ligin içie girdıgımde sesgelıyodu yani çaliştıgını anıyodum ama sımdı 80lık devre gırdıgınde 6 sn. sonra reset atıyo PC Tşk.
O 80gblığa bi format atmayı deneyin. Yavaş format atın. Sonra sorunun devam edip etmediğine bakın..
tmm saol
arkadaşlar laptopum harici hard diski takdığımda bilgisayarım tıkladığım zaman pendriver adında bir klasörmüş gibi görüyor bu klasörü xpde ancak sağ tıkla araştır diyerek açabiliyorum vistada aynı sorun yok nette araştırdım ama daha önce böyle sorun yaşıyan yok gibi.alttada usb ye flash bellekde taktığımda aynı sorun yok acaba hdd miladımı doldumu? Üstadlar yardımlarınız için şimdiden tşkler... hdd markası wd 640 gb resim
quote:
Orijinalden alıntı: xzibit_35
arkadaşlar laptopum harici hard diski takdığımda bilgisayarım tıkladığım zaman pendriver adında bir klasörmüş gibi görüyor bu klasörü xpde ancak sağ tıkla araştır diyerek açabiliyorum vistada aynı sorun yok nette araştırdım ama daha önce böyle sorun yaşıyan yok gibi.alttada usb ye flash bellekde taktığımda aynı sorun yok acaba hdd miladımı doldumu? Üstadlar yardımlarınız için şimdiden tşkler... hdd markası wd 640 gb resim
Diskinizi yavaş biçimlendirmeyi denediniz mi? Denemediysenzi biçimlendirin derim.
benim bilgisayar c, d, e, bölümlerine ayrılmış durumda, c biraz az geliyor, format atmadan, d'den c'ye yer aktarabilirmiyim, yada tamamen ikisini birleştirebilirmiyim?
ben kendi diskimi taa zamanında böyle windowstan bölmüştüm(c,d,e), ama şimdi recovery programları kullanmak istediğimde , c ve e de "cannot load MTF hatası" veriyor ama d'de vermiyor, şimdi harici aldım onuda böyle bölcem acaba yine ilerde böyle bi hata verirlermi
quote:
Orijinalden alıntı: salla_gitsin
ben kendi diskimi taa zamanında böyle windowstan bölmüştüm(c,d,e), ama şimdi recovery programları kullanmak istediğimde , c ve e de "cannot load MTF hatası" veriyor ama d'de vermiyor, şimdi harici aldım onuda böyle bölcem acaba yine ilerde böyle bi hata verirlermi
Ben defalarca win içinden böldüm böyle bir sorun yaşamadım. Harici hddnizi de bu şekilde bölebilirsiniz..
dejaay hoca anlatımların için sağolasın. Çok yararlı olmuş
Dün aldığım 1,5 TB'lık XS diski anlattığın şekilde 2 ye böldüm. 732 + 664 = 1.396 GB şeklinde bölündü. Yani 104 GB lik alan kullanılmış görünüyor. Ama içinde dosya yok. Yanlız ilk başta chdsk yapmadım ve low format atmadım. Acaba on dan mı böyle oldu?
Bir de biliyorsan eğer XS1 ve XS2 adını verdiğim bölümlerin istediğim şekilde görünmesini nasıl sağlarım? Mesela bu bölümlerin kamyon gibi görünsün dersek nasıl olacak?
quote:
Orijinalden alıntı: calculus
dejaay hoca anlatımların için sağolasın. Çok yararlı olmuş
Dün aldığım 1,5 TB'lık XS diski anlattığın şekilde 2 ye böldüm. 732 + 664 = 1.396 GB şeklinde bölündü. Yani 104 GB lik alan kullanılmış görünüyor. Ama içinde dosya yok. Yanlız ilk başta chdsk yapmadım ve low format atmadım. Acaba on dan mı böyle oldu?
Bir de biliyorsan eğer XS1 ve XS2 adını verdiğim bölümlerin istediğim şekilde görünmesini nasıl sağlarım? Mesela bu bölümlerin kamyon gibi görünsün dersek nasıl olacak?
Kayıp bölümün açıklmasını daha önce başka konularda yapmıştım. Buraya terkran alıntılıyorum. "Şimdi şöyle bişey var.. Sizin flash belleğiniz 16gb. Ancak kapasitesi de gerçekten 16gb değildir. Bu belleğe en fazla 14gb lık bir veri atabilirsiniz.
Olmaz böyle şey, benim belleğin 16gb lık kapasitesi vardı diyorsanız şöyle bi açıklma yapalım: Sabit disk üreticileri cihazların kapasitesini tamamen fiziksel değerleri kullanarak hesaplıyorlar. Buna göre, bir Gigabyte 1.000.000.000 Byte yani kısaca 1.0003 Byte’a denk geliyor. Ancak Microsoft gibi bir yazılım üreticisi için bir Gigabyte 1.073.741.824 Byte yani kısaca 1.0243 Byte anlamına gelir. Yani, bir sabit diskin veya DVD medyanın aslında ne kadar saklama kapasitesine sahip olduğunu tespit etmek için kapasiteyi gösteren Gigabyte değerini, 1.0003 : 1.0243 = 0,9313 olduğu için yaklaşık olarak 0,93 ile çarpmalısınız. Şimdi sizin flash belleğiniz 16gb. 16 GB’lık kapasiteyi 0,93 ile çarpacak olursak Windows’un disk yöneticisinin gösterdiği kapasite değerini elde etmiş oluruz. 16gb*0,93=14.88 gb olrak çıkar ki bu da disk yöneticisinin gösterdiği değerdir.. Bu her zaman böyledir. 200GB lık bir disk hiç bi zaman 200gb olrak gözükmez. Diğer hesaplamalar içinde fotoya göz atınız:
/>
"
Bunun dışında kamyon gibi görünme oalyını anlmadım. Şunu mu diyorsunuz: Bilgisayarım kısayolundaki simgenin mi değişmesini istiyorsunuz?
quote:
Orijinalden alıntı: dejaay Bunun dışında kamyon gibi görünme oalyını anlmadım. Şunu mu diyorsunuz: Bilgisayarım kısayolundaki simgenin mi değişmesini istiyorsunuz?
detaylı izahat için teşekkürler dejaay.
Evet standart simge görünümü yerine iki parçaya ayırdığım bölümlerin istediğim simge şeklinde görünmesi.
Geçen sene aldığım 500GB lık Seagate'in içinde aşağıdaki ufacık bir jpeg resmi ve bir autorun dosyası vardı. Seagat'i açtığımda Bilgisayarım'dan böyle görünüyor. Seagat'i ikiye böldüm böldüğüm yere de bunları kopyaladım. Bu defa 2 farklı harfli sürücü aynı resimle görünmeye başladı.
Bu resmin yerine kamyon,otomobil sandık vs. gibi şekiller yapıp harici diski çalıştırdığımızda öyle görünmesini nasıl sağlarız diye soruyorum. Program yüklemeden tıpkı Seagat'te olduğu gibi yapmak istiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi calculus -- 14 Nisan 2010; 13:47:07 >