Şimdi Ara

HARİCİ ve DAHİLİ HDD BÖLÜM OLUŞTURMA (Fotolu Anlatım) (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
492
Cevap
15
Favori
194.892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ihsanay

Çok Teşekkürler. 1 TB Seagate FreeAgent|Desk Hdd mi 3 e böldüm. (Genel , Filmler, Diziler şeklinde)

Merhaba,

Bende almış olduğum 1 TB Seagate FreeAgent|Desk Hdd mi 3'e böldüm. Ancak şu anda 3 bölümüde topladığımda 930GB yapıyor.
    Bölümlendirme öncesi içinde bulunan programlar 70GB boyutundaydı ve ben bu dosyaları her ihtimale karşı bilgisayarıma yedekledim ve sonrasında anlatılan şekilde bölümlendirme yaptım.

Sizde de aynı sorun var mı? Bölümlendirme sonrası toplam 930GB'mı görünüyor? Yoksa bu normal bir durum mu?

Genel bir sorum daha olacak. Dah denemedim ama içinden çıkan seagate disk manager programını yüklersem acaba programın getirdiği, özellikleri bölümlendirdiğim hdd'dem de kullanabilirmiyim?

Şimdiden teşekkürler,

• quote:

Orijinalden alıntı: maggie06

quote:

Orijinalden alıntı: ihsanay

Çok Teşekkürler. 1 TB Seagate FreeAgent|Desk Hdd mi 3 e böldüm. (Genel , Filmler, Diziler şeklinde)

Merhaba,

Bende almış olduğum 1 TB Seagate FreeAgent|Desk Hdd mi 3'e böldüm. Ancak şu anda 3 bölümüde topladığımda 930GB yapıyor.
    Bölümlendirme öncesi içinde bulunan programlar 70GB boyutundaydı ve ben bu dosyaları her ihtimale karşı bilgisayarıma yedekledim ve sonrasında anlatılan şekilde bölümlendirme yaptım.

Sizde de aynı sorun var mı? Bölümlendirme sonrası toplam 930GB'mı görünüyor? Yoksa bu normal bir durum mu?

Genel bir sorum daha olacak. Dah denemedim ama içinden çıkan seagate disk manager programını yüklersem acaba programın getirdiği, özellikleri bölümlendirdiğim hdd'dem de kullanabilirmiyim?

Şimdiden teşekkürler,

Merhaba diskinizin 930gb görünmesi normal bir durum..

Daha önce de bu tür sorular sorulduğu için aşağıya daha önce yazdığım bir cevabı alıntılıyorum:
    quote:

Şimdi şöyle bişey var.. Sizin flash belleğiniz 16gb. Ancak kapasitesi de gerçekten 16gb değildir. Bu belleğe en fazla 14gb lık bir veri atabilirsiniz.

Olmaz böyle şey, benim belleğin 16gb lık kapasitesi vardı diyorsanız şöyle bi açıklma yapalım:
    Sabit disk üreticileri cihazların kapasitesini tamamen fiziksel değerleri kullanarak hesaplıyorlar. Buna göre, bir Gigabyte 1.000.000.000 Byte yani kısaca 1.0003 Byte’a denk geliyor. Ancak Microsoft gibi bir yazılım üreticisi için bir Gigabyte 1.073.741.824 Byte yani kısaca 1.0243 Byte anlamına gelir.
    Yani, bir sabit diskin veya DVD medyanın aslında ne kadar saklama kapasitesine sahip olduğunu tespit etmek için kapasiteyi gösteren Gigabyte değerini, 1.0003 : 1.0243 = 0,9313 olduğu için yaklaşık olarak 0,93 ile çarpmalısınız. Şimdi sizin flash belleğiniz 16gb. 16 GB’lık kapasiteyi 0,93 ile çarpacak olursak Windows’un disk yöneticisinin gösterdiği kapasite değerini elde etmiş oluruz.
    16gb*0,93=14.88 gb olrak çıkar ki bu da disk yöneticisinin gösterdiği değerdir..
    Bu her zaman böyledir. 200GB lık bir disk hiç bi zaman 200gb olrak gözükmez. Diğer hesaplamalar içinde fotoya göz atınız:
    />

Programı istediğiniz herhangi bir bölümde kullanabilirsiniz..

• Cevabını için çok teşekkür ederim, içim rahatladı.

Bahsettiğiniz konuyu okumuştum ancak Chip'deki yazıda bir de şöyle bir paragraf vardı;

quote:

Üreticiden üreticiye değişen bu farkı n boyutları ise azımsanacak gibi değil. Örneğin, Western Digital’ın 250 GB’lık WD2500BB modeli 245,1 Gibibyte kapasitesine ulaşırken, Samsung’un aynı büyüklükteki SP2513N modeli maksimum 227,5 Gibibyte veri saklayabiliyor. Buna karşılık Seagate’in 200 GByte kapasiteli SATA 7200.7 sabit disk modeli ise tamı tamına 200 Gibibyte veri saklama kapasitesine sahip.

Hal böyle olunca ve elimdeki markada seagate olunca kendi kendime acaba dedim. Nede olsa içinden çıkan programlar ile boş kalan alan aynı gözüküyor. Birde bölümlendirme öncesinde baktığımda programlar ile beraber 931 gösteriyordu şimdi programlar yok ama bölümleri toplayınca yine 930 oluyor. Buda kafamı karıştırdı.

Teşekkürler,

• quote:

Orijinalden alıntı: maggie06

Cevabını için çok teşekkür ederim, içim rahatladı.

Bahsettiğiniz konuyu okumuştum ancak Chip'deki yazıda bir de şöyle bir paragraf vardı;

quote:

Üreticiden üreticiye değişen bu farkı n boyutları ise azımsanacak gibi değil. Örneğin, Western Digital’ın 250 GB’lık WD2500BB modeli 245,1 Gibibyte kapasitesine ulaşırken, Samsung’un aynı büyüklükteki SP2513N modeli maksimum 227,5 Gibibyte veri saklayabiliyor. Buna karşılık Seagate’in 200 GByte kapasiteli SATA 7200.7 sabit disk modeli ise tamı tamına 200 Gibibyte veri saklama kapasitesine sahip.

Hal böyle olunca ve elimdeki markada seagate olunca kendi kendime acaba dedim. Nede olsa içinden çıkan programlar ile boş kalan alan aynı gözüküyor. Birde bölümlendirme öncesinde baktığımda programlar ile beraber 931 gösteriyordu şimdi programlar yok ama bölümleri toplayınca yine 930 oluyor. Buda kafamı karıştırdı.

Teşekkürler,

Zaten bu konuda yapacağınız birşey yok. Birçok kişinin kullandığı aygıtlar bu şekilde.. 200gb hddnin 200gb görünmesi ile ilgili de bi bilgim yok. Acaba disk gerçekten 200gb mı yoksa 230 gb da bu 200 gb olarak mı lanse ediliyor bilemiyorum.

Siz buna daha fazla takmayın isterseniz çünkü hesaplamalar yukarda sizin durumunuzda bi terslik yok. Herşey olağan yani..

• Teşekkürler arkadaşım çok faydalı bir paylaşım olmuş eline sağlık
  • quote:

Orijinalden alıntı: Crime

kardeşim bölümlere ayırma tamamda ayrılmış bölümleri birleştirme yani anlatmınızın tam tersi mümkünmüdür?dosyalara zarar vermeden yada vererek??? mümkünse nasıldır?programlı ve de programsız naltabilirseniz çok sevinirim...teşekkürler...

Evet mümkün. Programla verilirinizi kaybetmedne de yapabilirsiniz (ancak programla da verilirinizi kaybetme riskiniz var) Programın ismi partition magic.

Programsız olarak da basit bi şekilde bölümler üzerine sağ tıklayıp bölümü sil derseniz. Silinen bölümler birleşerek bütün hale gelir. Tbai bölümü sil demeden önce bölüm üzerindeki verilieinizi yedeklemelisiniz.
  • Öncelikle.. paylaşımın için çok tşk. ederim..

PartitionMagic ile veri kaybı yaşamadan bölümlere ayırabileceğini ifade etmişsin ama bendeki durum biraz daha farkl sanırım..

Şöyle ki, bende 500 GB Harici HDD mecvut ve bunun tamamı FAT32 dosya biçiminde ,

içerisinde 200 GB yakın veri bulunmakta, benim yapmak istediğim 300 GB NTFS dosya biçiminde partition oluşturmak,

Bunu FAT32 li 200 GB lik veriyi kaybetmeden yapmam mümkünmüdür ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcools

Öncelikle.. paylaşımın için çok tşk. ederim..

PartitionMagic ile veri kaybı yaşamadan bölümlere ayırabileceğini ifade etmişsin ama bendeki durum biraz daha farkl sanırım..

Şöyle ki, bende 500 GB Harici HDD mecvut ve bunun tamamı FAT32 dosya biçiminde ,

içerisinde 200 GB yakın veri bulunmakta, benim yapmak istediğim 300 GB NTFS dosya biçiminde partition oluşturmak,

Bunu FAT32 li 200 GB lik veriyi kaybetmeden yapmam mümkünmüdür ??

Merhaba öncelikle fat32 dosya sistemini ntfs yapmalısınız. Linkdeki işlemi yaparsanız verilerinizi kaybetmezsiniz..
    http://www.usbuzmani.com/fat-fat32-ntfsye-nasil-donusturulur/

Sonrasında partitionmgic adlı programla bölümlendirme yapabilirsiniz.

• Arkadaşlar bu bölümlendirme olayının bize gerçekten bir faydası oluyor mu? Ona göre yeni hdd'yi biçimlendireceğim...
    Geçenki hdd'yi 3 bölüm yapmıştım ama ben bir yararını göremedim. Birazda karışık oldu gibi...

Teşekkürler..
  • Arakadaşlar geçenlerde samsung 640 GB 2,5" hdd aldım. Evde philip dvp 5990 dvd player var. usb girişi var hdd ye filmleri yükşledim. taktım cihaza klasörleri görüyor jpgleri açıyor ama hiç bir video dosyasını açmıyor. dedim codec yok herhalde aynı dosyayı 2gb kingston flash diske atınca gördü. hdd nin dosya sistemi fat32 idi. dvd playerda daha önce 320 gb hdd denemiştim sorunsuz çalıştırmıştı. sonra forumda br kaç arkadaş hdd yi böl daha kolay tanır dedi. şimdi yukarda anlatılan şekilde hdd yi böldüm ama windowsta diski biçimlendr diyince sadece ntfs çıkıyor tamam istediğim boyutlarda bölüyor ama ya sadece raw yapıp bırakıyor ya da ntfs. sonra hp nin flash disk format programını ndrdim oradan fat32 yi seçiyorrum "disk yazmalara karşı korumalı" diyor. şimdi ben bu diskin 290 gb ını fat 32 kalanını ntfs yapmak istyorum. son olarak komut dizninde format /fs:fat32 dedim önce diskin boyutu çok büyük felan dedi sonra formatladı hızlı formatı kabul etmedi yavaş foormatladı %100 oldu açtım windowsu yine aynı değşen bi şey yok.

tavsiyes olan arkadaş var mı? ne öneriyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: ipolat2000

Arakadaşlar geçenlerde samsung 640 GB 2,5" hdd aldım. Evde philip dvp 5990 dvd player var. usb girişi var hdd ye filmleri yükşledim. taktım cihaza klasörleri görüyor jpgleri açıyor ama hiç bir video dosyasını açmıyor. dedim codec yok herhalde aynı dosyayı 2gb kingston flash diske atınca gördü. hdd nin dosya sistemi fat32 idi. dvd playerda daha önce 320 gb hdd denemiştim sorunsuz çalıştırmıştı. sonra forumda br kaç arkadaş hdd yi böl daha kolay tanır dedi. şimdi yukarda anlatılan şekilde hdd yi böldüm ama windowsta diski biçimlendr diyince sadece ntfs çıkıyor tamam istediğim boyutlarda bölüyor ama ya sadece raw yapıp bırakıyor ya da ntfs. sonra hp nin flash disk format programını ndrdim oradan fat32 yi seçiyorrum "disk yazmalara karşı korumalı" diyor. şimdi ben bu diskin 290 gb ını fat 32 kalanını ntfs yapmak istyorum. son olarak komut dizninde format /fs:fat32 dedim önce diskin boyutu çok büyük felan dedi sonra formatladı hızlı formatı kabul etmedi yavaş foormatladı %100 oldu açtım windowsu yine aynı değşen bi şey yok.

Bir de bu programla fat32 yapmayı deneyiniz.

Fat32Formatter
    http://www.usbuzmani.com/fat32formatter/

• quote:

Orijinalden alıntı: chatixx

Arkadaşlar bu bölümlendirme olayının bize gerçekten bir faydası oluyor mu? Ona göre yeni hdd'yi biçimlendireceğim...
    Geçenki hdd'yi 3 bölüm yapmıştım ama ben bir yararını göremedim. Birazda karışık oldu gibi...

Teşekkürler..

Herhangi bi veri kaybında bütün disk bilgilieri değil, ilgili bölümün verileri etkileniyor. Ayrıca verilere bi miktar daha hızlı ulaşılıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dejaay

quote:

Orijinalden alıntı: ipolat2000

Arakadaşlar geçenlerde samsung 640 GB 2,5" hdd aldım. Evde philip dvp 5990 dvd player var. usb girişi var hdd ye filmleri yükşledim. taktım cihaza klasörleri görüyor jpgleri açıyor ama hiç bir video dosyasını açmıyor. dedim codec yok herhalde aynı dosyayı 2gb kingston flash diske atınca gördü. hdd nin dosya sistemi fat32 idi. dvd playerda daha önce 320 gb hdd denemiştim sorunsuz çalıştırmıştı. sonra forumda br kaç arkadaş hdd yi böl daha kolay tanır dedi. şimdi yukarda anlatılan şekilde hdd yi böldüm ama windowsta diski biçimlendr diyince sadece ntfs çıkıyor tamam istediğim boyutlarda bölüyor ama ya sadece raw yapıp bırakıyor ya da ntfs. sonra hp nin flash disk format programını ndrdim oradan fat32 yi seçiyorrum "disk yazmalara karşı korumalı" diyor. şimdi ben bu diskin 290 gb ını fat 32 kalanını ntfs yapmak istyorum. son olarak komut dizninde format /fs:fat32 dedim önce diskin boyutu çok büyük felan dedi sonra formatladı hızlı formatı kabul etmedi yavaş foormatladı %100 oldu açtım windowsu yine aynı değşen bi şey yok.

Bir de bu programla fat32 yapmayı deneyiniz.

Fat32Formatter
    http://www.usbuzmani.com/fat32formatter/

teşekkürler deejay hocam bunu bir deneyeyim

gerçi linkini verdigin siteden de arastirmistim ama bu programi gormemistim. ne demisler "her goz bakar ama her goz gormez. "

insallah cozerim bu isi, ellerine saglik iki konuyu da inceledim okudum ikisi de harika olmus...

• merhaba @deyaaj

dünkü verdiğin Fat32Formatter programı denedim o da sonuç vermedi :(

w7 de disk yönetiminde exfat diye bir biçim var onla formatladım yine olmadı. hirens boot cd ile partition magic açtım dos ortamından orada da hdd nin boyutunu 300 GB olarak görüyor 290 GB ını fat32 formatlıyorum. başarılı bir şekilde formatlıyor fakat formatladığı kısmı windows RAW olarak görüyor. tekrar biçimlendirmeye çalışıyor. HP nin programı ve swisskinife ise write/read error veriyor. hdd nin arızalı olma ihtimali var mıdır? varsa hemen değiştireyim yeni aldım nasılsa? bi fikir verebilirsen sevinirim...
  • merhaba arkadaşlar diskin en azından bir bölümünü fat32 yapmayı başardım. önceki sayfalarda da okumuş olabilrim. fat32 de 30 gb gibi bir sınırdan bahsetmişti bi arkadaş gerçi çoğu yerde 300 gb diyor ama. ben de dedim 30 gb a razıyım onu deneyim. windows 7 de disk yönetiminden 30 gb tık diye fat32 formatladı. kalanı da ntfs olarak bıraktım zaten benim için önemli olan dvd player ın diski görmesiydi. filmi yükledim cihaza taktım diski okudu klasörleri vs gösterdi ama video yu yine oynatmadı yeri burası değil ama belki tecrübesi olan arkadaşlar vardır. çözüm önerisi olan var mı?

bu arada dvd player philips dvp 5990

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 386sx25 -- 30 Aralık 2009; 20:54:12 >
  • Hocam bir arkadaşımın sorunu şu;setup tan girip HDD e şifre koymuş vede unutmuş tabii.Bende uğraştım ama malesef çözüm bulamadım.Kendisi yeni bir HDD aldı onu takıp formatladım.Açılamıyan HDD sökük vaziyette bende kaldı.Bu şifreyi çözen program varmı.Eğer formul bulabilirsek benim notebook a takıp formatlayıp kendisine vericem.Yardım lütfen...Tşkr..
  • Öncelikle ellerinize sağlık hakikaten çok faydalı. Yeni aldığım casper 2.5" hdd yi bömleyi düşünüyorum. Anlatılanlarla ilgili problem yok da bir iki merak ettiğim konu var.Birincisi Bu yönet bölümünde sağ tıklayınca birimi küçült diye bir seçenek var bu nedir,yani düz mantık düşünürsek 500gb zaten oluşturulmuş formatlanmış küçült dediğimizde 400 300vs mi yapılıyor? İkincisi uydu alıcılarına bağladığmızda fat32 yada ntfs farkeder mi? Teşekkür ederim...
  • Bu işlemi yaptıktan sonra, harici disi bilgisayara takınca iki adet mi disk takılıyor gibi oluyor peki ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ali_Baba_22

Hocam bir arkadaşımın sorunu şu;setup tan girip HDD e şifre koymuş vede unutmuş tabii.Bende uğraştım ama malesef çözüm bulamadım.Kendisi yeni bir HDD aldı onu takıp formatladım.Açılamıyan HDD sökük vaziyette bende kaldı.Bu şifreyi çözen program varmı.Eğer formul bulabilirsek benim notebook a takıp formatlayıp kendisine vericem.Yardım lütfen...Tşkr..

Şifre çözücü programlar var ancak onlarla şifreyi bulmak çok ama çok zor. Programları googledan bulabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hulusan

Öncelikle ellerinize sağlık hakikaten çok faydalı. Yeni aldığım casper 2.5" hdd yi bömleyi düşünüyorum. Anlatılanlarla ilgili problem yok da bir iki merak ettiğim konu var.Birincisi Bu yönet bölümünde sağ tıklayınca birimi küçült diye bir seçenek var bu nedir,yani düz mantık düşünürsek 500gb zaten oluşturulmuş formatlanmış küçült dediğimizde 400 300vs mi yapılıyor? İkincisi uydu alıcılarına bağladığmızda fat32 yada ntfs farkeder mi? Teşekkür ederim...

Uydu alıcınızda fat32 formatını ister..

Brim küçült seçeneğini hatırlayamadım.. Acıba ayırma birimi mi ki.. Hangi işletim sistemini kulanıyorsunuz?
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.