Şimdi Ara

HARİCİ ve DAHİLİ HDD BÖLÜM OLUŞTURMA (Fotolu Anlatım) (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
492
Cevap
15
Favori
195.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Iroh1

dejaay hocam ben yeni aldığım 1 tb lık hdd mi en az 5-6 ya bölmek istedim ve partition magic kurdum. ama program açılışta ne yaptıysam

''partition's drive letter cannot be identified'' uyarısı verdi. şimdi xp den bölmek istiyorum. önceki bi mesajınızda 4 den sonra genişletilmiş

bölüm'ü seçmek gerekli demişsiniz. yani ilk dördünü birincil şekilde yapdıktan sonra 5.yi genişletilmiş seçerek yapabiliyormuyum acaba. yoksa

4 den fazla bölmek istersek direk genişletilmiş bölüm olarak mı başlamalıyım.

Aslında deneme yapabilirsiniz. . İlk dört bölümü birincil bölüm seçin. 5. bölümü de genişletilmiş bölüm olarak seçin.

Şimdi hatırlamıyorum ama ben deneme yapmıştım galiba. Öncelikle tüm diski yani 1tb ı yeni bölüm oalrak genişletilmiş bölüm yapıyorsunuz ve sonrasında içinde birincil bölümler oluşturuyorsunuz. Dedim gibi siz denem yanılma ile yapabilirsiniz. Olmazsa msnden konuşabiliriz. Aklınıza takılanları sorabilirsiniz.

• harika olmuş ayrıca paylaşım için sağol
  • dejaay abi sayende bende böldüm harici harddisk imi sagol varol ,insallah bir harem in olur keyfini sürersin
  • işime çok yaradı zor zamanda sağolasınız
  • Merhaba, elinize sağlık çok başarılı bir konu olmuş.

Ben Smartdisk 2,5" 320 GB harici harddisk aldım. Şuan diskin tümü Fat32 formatlı ancak ben diski 3 bölüme ayırarak 2 bölümü NTFS, bir bölümü de Fat32 formatlı yapacağım. (Fat32 formatlı bölümü DVD playere bağladığımda kullanacağım)

İşyerindeki bilgisayarımda Vista kullanıyorum ve dosya biçimi NTFS formatlı.
    Evdeki bilgisayarımda ise XP kullanıyorum ve bunun da dosya biçimi NTFS formatlı.

Şimdi sormak istediğim ise;

1) NTFS formatlı bir bilgisayar ile harici hard diskimin Fat32 formatlı bölümü arasında sorunsuz veri alışverişi yapabilir miyim?

2) Fat32 formatlı başka bir bilgisayar ile harici hard diskimin NTFS formatlı bölümü arasında sorunsuz veri alışverişi yapabilir miyim?

3) Vista ve XP yüklü bilgisayarlarım arasında HDD ile veri taşırken bir sorun oluşur mu?

Şimdiden teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Anatolian27

Merhaba, elinize sağlık çok başarılı bir konu olmuş.

Ben Smartdisk 2,5" 320 GB harici harddisk aldım. Şuan diskin tümü Fat32 formatlı ancak ben diski 3 bölüme ayırarak 2 bölümü NTFS, bir bölümü de Fat32 formatlı yapacağım. (Fat32 formatlı bölümü DVD playere bağladığımda kullanacağım)

İşyerindeki bilgisayarımda Vista kullanıyorum ve dosya biçimi NTFS formatlı.
    Evdeki bilgisayarımda ise XP kullanıyorum ve bunun da dosya biçimi NTFS formatlı.

Şimdi sormak istediğim ise;

1) NTFS formatlı bir bilgisayar ile harici hard diskimin Fat32 formatlı bölümü arasında sorunsuz veri alışverişi yapabilir miyim?

2) Fat32 formatlı başka bir bilgisayar ile harici hard diskimin NTFS formatlı bölümü arasında sorunsuz veri alışverişi yapabilir miyim?

3) Vista ve XP yüklü bilgisayarlarım arasında HDD ile veri taşırken bir sorun oluşur mu?

Şimdiden teşekkür ederim.

1-sorunsuz veri alıverişi yapabilirsiniz.
    2-sorunsuz veri alıverişi yapabilirsiniz.
    3-Oluşmaz.

• Merhaba,

Anlatımınızı çok beğendim.

Vatanbilgisayar'dan "WESTERN DIGITAL MY BOOK2 ESSENTIAL USB2.0 1TB 3.5" ürünü sipariş verdim. Bu ürünü kaç bölüme ayırırsam, tam verim alabilirim?

Bu harici HDD, FAT32 formatında gelecek. Ben de NTFS formatına çevireceğim fakat bölümlere ayrımadan önce NTFS formatına çevirmem mi gerek? ya da bölümlere ayırılırken çevirecek miyiz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muhammet Çelik

Merhaba,

Vatanbilgisayar'dan "WESTERN DIGITAL MY BOOK2 ESSENTIAL USB2.0 1TB 3.5" ürünü sipariş verdim. Bu ürünü kaç bölüme ayırırsam, tam verim alabilirim?

Bu harici HDD, FAT32 formatında gelecek. Ben de NTFS formatına çevireceğim fakat bölümlere ayrımadan önce NTFS formatına çevirmem mi gerek? ya da bölümlere ayırılırken çevirecek miyiz?

Bölüm sayısı size kalmış birşey. Kullanım amacınıza göre bu sayıyı belirlemelisiniz.
    Bölüm sayısı ile performansın doğru bir orantısı yoktur. Yani çok bölüm demek daha çok performans demek değildir.

Bölümlere ayırırken ntfs formatını seçebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: dejaay

quote:

Orijinalden alıntı: Muhammet Çelik

Merhaba,

Bölüm sayısı size kalmış birşey. Kullanım amacınıza göre bu sayıyı belirlemelisiniz.
    Bölüm sayısı ile performansın doğru bir orantısı yoktur. Yani çok bölüm demek daha çok performans demek değildir.

Bölümlere ayırırken ntfs formatını seçebilirsiniz.

Değerli vaktiniz ve cevabınız için çok teşekür ederim.

İyi akşamlar.

• arkadaşlar basit dağıtılmış bölümler hakkında bilgisi olan varmı nedir ne işe yarar
  • Daha önceki harici hd'imi partition magic ile yapmıştım. Yeni aldığımı anlattığınız yöntemle yaptım. Bu yöntem çok daha basitmiş.

320 GB'lık HD'i 180 ve 100 lük NTFS kalan 18 GB'ı da FAT32 olarak biçimlendirdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NVN -- 20 Ağustos 2009; 10:29:37 >
  • Harcadığın emek için teşekkürler... Faydalı bir paylaşım...
  • cok işime yaradı teşekkürler
  • yeni 1tb hdd aldım... henüz açmadı önce bi pc virüs taratıcam online, bulaşmasın bişeyler diye.
    sonra yazdıklarınızı okudum ilk mesajdakileri sırayla yapıcam

bunlar haricinde yapmam gereken bişey var mı?
    bi de ntfs mi ne onu nerden ayarlıcam

bide format demişsiniz ama ben hiç kullanmadıgım için gerek yok sanırım di mi?

ekleme: ben film arşivi için aldım özellikle ama nasıl önerirsiniz kaçlık bölümler yapayım... bu bölümleri film-müzik-foto ayırımı için mi yapıyorsunuz yoksa başka bişey için mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ccerence -- 27 Eylül 2009; 9:26:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ccerence

yeni 1tb hdd aldım... henüz açmadı önce bi pc virüs taratıcam online, bulaşmasın bişeyler diye.

ekleme: ben film arşivi için aldım özellikle ama nasıl önerirsiniz kaçlık bölümler yapayım... bu bölümleri film-müzik-foto ayırımı için mi yapıyorsunuz yoksa başka bişey için mi

Bunlar haricinde yapmanız gereken birşey yok..
    NTFS yi bbçimlendirme sırasında ilgili menüden ayarlıyacaksınız. Ekran görüntülerinde var.
    Zaten biçimlendirme sırasında format atacaksınız.
    Bölüm kapasitesi tamamen size kalmış.
    Evet bölüm oluşturanlar genellikle film müzik ve diğerleri için ayrı bölümler oluşturabilirler. Benim önerim 3'e bölmeniz yönündedir. Film bölümüne 750gb, müzik 100gb, diğerleri için 50gb yer ayırabilirsiniz. Yine de siz kendinize göre ayarlasanız daha iyi olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: dejaay

quote:

Orijinalden alıntı: ccerence

yeni 1tb hdd aldım... henüz açmadı önce bi pc virüs taratıcam online, bulaşmasın bişeyler diye.

Bunlar haricinde yapmanız gereken birşey yok..
    NTFS yi bbçimlendirme sırasında ilgili menüden ayarlıyacaksınız. Ekran görüntülerinde var.
    Zaten biçimlendirme sırasında format atacaksınız.
    Bölüm kapasitesi tamamen size kalmış.
    Evet bölüm oluşturanlar genellikle film müzik ve diğerleri için ayrı bölümler oluşturabilirler. Benim önerim 3'e bölmeniz yönündedir. Film bölümüne 750gb, müzik 100gb, diğerleri için 50gb yer ayırabilirsiniz. Yine de siz kendinize göre ayarlasanız daha iyi olur.

çok teşkkür edeirm ilk mesajdakileri yapıp başka bişeye dokunmuyorum o halde... tabi low formattan sonraki kısımı di mi içinde zaten bişiy yok sıfır daha çünkü format gerekmez ?

hadi bakalım bismillah başlıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ccerence -- 27 Eylül 2009; 13:38:02 >

• tamamdır kitapçıktaki hiç bişeyi yapmadım direkt taktım sizin anlattıklarınızı yaptım.

750 film arşivi
    100 müzik arşivi
    50 resim arşivi
    50 programlar & diğer

şeklinde ayırdım.
    eveeet artık atabilir miyim bişiyler sabırsızlanıyorum :):)

virüs tarama falan gerek mi herşeyi atmadan önce...

bide nası yazdırıyosunuz sürükleyip bunlara mı bırakıyosunuz yoksa hani mesela nero hızlı yazdırıyo ya bunda da öle bişiylerle falan mı yazdırıyosunuz
    yoksa sürükle bırak mı?
  • Çok Teşekkürler. 1 TB Seagate FreeAgent|Desk Hdd mi 3 e böldüm. (Genel , Filmler, Diziler şeklinde)
  • Merhaba;
    bu başlıktan çok faydalı bilgiler edindim çok teşekkür ederim ancak kafama takılan bir nokta var. disk yönetimie baktıımda benim 320 gb lik hdd 298.09 gb görünüyor sebebi nedir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fenersel

Merhaba;
    bu başlıktan çok faydalı bilgiler edindim çok teşekkür ederim ancak kafama takılan bir nokta var. disk yönetimie baktıımda benim 320 gb lik hdd 298.09 gb görünüyor sebebi nedir.

Şimdi şöyle bişey var.. Sizin flash belleğiniz 16gb. Ancak kapasitesi de gerçekten 16gb değildir. Bu belleğe en fazla 14gb lık bir veri atabilirsiniz.

Olmaz böyle şey, benim belleğin 16gb lık kapasitesi vardı diyorsanız şöyle bi açıklAma yapalım:
    Sabit disk üreticileri cihazların kapasitesini tamamen fiziksel değerleri kullanarak hesaplıyorlar. Buna göre, bir Gigabyte 1.000.000.000 Byte yani kısaca 1.0003 Byte’a denk geliyor. Ancak Microsoft gibi bir yazılım üreticisi için bir Gigabyte 1.073.741.824 Byte yani kısaca 1.0243 Byte anlamına gelir.
    Yani, bir sabit diskin veya DVD medyanın aslında ne kadar saklama kapasitesine sahip olduğunu tespit etmek için kapasiteyi gösteren Gigabyte değerini, 1.0003 : 1.0243 = 0,9313 olduğu için yaklaşık olarak 0,93 ile çarpmalısınız. Şimdi sizin flash belleğiniz 16gb. 16 GB’lık kapasiteyi 0,93 ile çarpacak olursak Windows’un disk yöneticisinin gösterdiği kapasite değerini elde etmiş oluruz.
    320gb*0,93=297 gb olArak çıkar ki bu da disk yöneticisinin gösterdiği değerdir..
    Bu her zaman böyledir. 200GB lık bir disk hiç bi zaman 200gb olrak gözükmez. Diğer hesaplamalar içinde fotoya göz atınız:
    />

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.