Şimdi Ara

HARİCİ ve DAHİLİ HDD BÖLÜM OLUŞTURMA (Fotolu Anlatım) (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
492
Cevap
15
Favori
194.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sertacaygun

Bu işlemi yaptıktan sonra, harici disi bilgisayara takınca iki adet mi disk takılıyor gibi oluyor peki ?

Evet
  • Ellerine sağlık arkadaşım güzel ve faydalı bir çalışma olmuş...
  • hocam hayırlı günler

ben smartdisk 3.5 1 tb disk aldım yazınızı okudum diski de 4 parçaya böldüm

fakat hepsi ntfs olarak bölüm oluşturulurken hiç fat 32 seçeneği aktif olmuyor

fat32 yapabilmek için nasıl hareket ediyim şu anda disk 4 parça.

filmler fat32 olmazsa görmez diye yazan arkadaşlar olmuş bende 300 gb

filmlere ayıracağım bunu nasıl fat 32 yapabilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: kalemx

hocam hayırlı günler

ben smartdisk 3.5 1 tb disk aldım yazınızı okudum diski de 4 parçaya böldüm

fakat hepsi ntfs olarak bölüm oluşturulurken hiç fat 32 seçeneği aktif olmuyor

fat32 yapabilmek için nasıl hareket ediyim şu anda disk 4 parça.

filmler fat32 olmazsa görmez diye yazan arkadaşlar olmuş bende 300 gb

filmlere ayıracağım bunu nasıl fat 32 yapabilirim

http://www.usbuzmani.com/fat32formatter/
    Bu programla ilgili bölümleri fat32 yapabilirsiniz..

• Sayın Dejaay hocam,bugün 500 GB Samsung Harici HDD'mi 5 parçaya böldüm sayenizde.Windows XP ile böldüm.Ama disk boyutunu 50.000MB(50 GB) [benim denediğim oran..50 GB kabul etmedi] yapınca sadece NTFS sistemini seçiyor.FAT32'nin 50 veya 100 GB'nı Windows XP ile nasıl bölebiliriz?Ayrıca böülnmüş olan bu H,J,K,L,M disklerini tekrar nasıl birleştirebiliriz?
    Tekrar tekrar sonsuz teşekkürler!
  • Aklıma gelen bir soruyu sizinle paylaşayım istedim.

2 partisyona, yani C: ve D: şeklinde iki partisyona ayrılmış bir SABİT diski, USB harici disk kutusuna takıldığında iki partisyon da bilgisayarımda görünür mü ve veri güvenliği hakkında ne düşünürsünüz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fikretkurt

Sayın Dejaay hocam,bugün 500 GB Samsung Harici HDD'mi 5 parçaya böldüm sayenizde.Windows XP ile böldüm.Ama disk boyutunu 50.000MB(50 GB) [benim denediğim oran..50 GB kabul etmedi] yapınca sadece NTFS sistemini seçiyor.FAT32'nin 50 veya 100 GB'nı Windows XP ile nasıl bölebiliriz?Ayrıca böülnmüş olan bu H,J,K,L,M disklerini tekrar nasıl birleştirebiliriz?
    Tekrar tekrar sonsuz teşekkürler!

Selam,

32gb ve üstü büyüklükleri fat32 yapmak için program kullanmalısınız..
    Bu programla fat32 yapabilirsiniz..
    http://www.usbuzmani.com/fat32formatter/

Bunun dışında diski tekrar birleştirmek istiyorsanız bölümün üzerine sağ tıklayıp bölüm sil derseniz ve diğer bölümleri de silerseniz diskiniz bütün haline tekrar döner..

• quote:

Aklıma gelen bir soruyu sizinle paylaşayım istedim.

2 partisyona, yani C: ve D: şeklinde iki partisyona ayrılmış bir SABİT diski, USB harici disk kutusuna takıldığında iki partisyon da bilgisayarımda görünür mü ve veri güvenliği hakkında ne düşünürsünüz ?

Güzel bir soru

Hiç denemedim ancak görür. Sonuçta harici hdd içindeki bir diski çıkardığınız ve dahili olarak bağladığınız zaman disk olduğu gibi görünüyor. Bunun tam tersinin de olacağı kanaatindeyim.

İçindeki veriler de olduğu gibi korunacaktır..

• çok teşekkür ederim hocam.
    dediğiniz programı resimli anlatım olmadığı için kullanmaya çekindim.
    belki kolay bir program ama ne bileyim çekindim işte.hem HP_Utility hem F32Formatter programını ilgili linklerden indirdim.Ama kullanım detayı olmadığı için şimdilik bekliyeceğim.
    FAT32 ile 25-30 GB'lik 2 bölüm
    NTFS ile 25-50-250 GB'lik 3 bölüm yaptım...Yalnız elimdeki HDD'deki Samsung AutoBackup ve Samsung SecretZone programlarını hangi bölüme kurmam(NTFS-FAT??) daha mantıklı olur?
    Ayrıca ilk oluşturduğum "birincil bölüm"ü NTFS 50 GB yaptım,belki işletim sistemi gerekir diye.Ve Samsung programlarını buraya kopyaladım.Ama DVD Playere takınca ilk bölümün(yani H)(H;J;K;L;M) FAT32 olması şartmıdır?
    Tekrar tekrar teşekkürler hocam.Şimdilik HDD'ye veri atmıyorum.F32Formatter'i öğrenirsem tamam.veya HP_utility....
  • hocam çok rahatsız ettim.
    Bende 500 GB FAT32 Samsung HDD'yi XP ile disk böldüğüm için 32 GB'dan fazla FAT32 bölümü yapamadım,ama 25 ve 30 GB 2 FAT32, 50-100-250 GB 3 adet NTFS yaptım.Şimdi bu diskin tüm bu parçaladığım bölümlerini "bölüm sil" ile silsem,tekrar toparlanan tek parçalık 500 GB hangi formatta olur?NTFS mi FAT32 mi?
    1-bende norton partitionmagic8.0 programı var,bununla en fazla kaç GB FAT32 bölümü oluşturabilirim?
    2-Sitede ve usbuzmanı.com'da verilen linklerden indirdiğim HP_Utility,SniffKnife,Fat32formatter programları (belki bunlar deneme sürümüdür bilmiyorum)nın resimli anlatımları var mı?Çünkü hiç bilmediğim bir programla HDD'mi bölmeye çalışmaya çekiniyorum.
    3-norton partitionmagic8.0,sniffknife,HP_Utility,Fat32formatter, bunlardan hangisinin kullanımı biz cahiller için daha kolaydır?
    4-Ayrıca HDD'yi sık sık bölüp birleştirmek,biçimlendirmek,formatlamak ömrünü azaltır mı?
    ...Dejaay hocam çok ama çok teşekkür ederim şimdiden!

• quote:

hocam çok rahatsız ettim.
    Bende 500 GB FAT32 Samsung HDD'yi XP ile disk böldüğüm için 32 GB'dan fazla FAT32 bölümü yapamadım,ama 25 ve 30 GB 2 FAT32, 50-100-250 GB 3 adet NTFS yaptım.Şimdi bu diskin tüm bu parçaladığım bölümlerini "bölüm sil" ile silsem,tekrar toparlanan tek parçalık 500 GB hangi formatta olur?NTFS mi FAT32 mi?
    1-bende norton partitionmagic8.0 programı var,bununla en fazla kaç GB FAT32 bölümü oluşturabilirim?
    2-Sitede ve usbuzmanı.com'da verilen linklerden indirdiğim HP_Utility,SniffKnife,Fat32formatter programları (belki bunlar deneme sürümüdür bilmiyorum)nın resimli anlatımları var mı?Çünkü hiç bilmediğim bir programla HDD'mi bölmeye çalışmaya çekiniyorum.
    3-norton partitionmagic8.0,sniffknife,HP_Utility,Fat32formatter, bunlardan hangisinin kullanımı biz cahiller için daha kolaydır?
    4-Ayrıca HDD'yi sık sık bölüp birleştirmek,biçimlendirmek,formatlamak ömrünü azaltır mı?

Bölümleri silerseniz diskiniz biçimlendirilmemiş alan olarak görünür. Yani dosya sistemi görünmez. o diski kullanabilimeniz için illaki o diski biçimlendirmelisiniz. XP içinden biçimlendireceğiniz için haliyle dosya sistemi o büyüklükteki bir disk için NTFS olacaktır.

1-Programı kullanmadım ancak 320gb 'a kadar yapabilimesi lazım. Yapıyor mu derseniz, bilmiyorum derim. Çünkü kullanmadım..

2- Programların kullanımı çok çok basit.. Nortonun kullanımından daha basit, öyle diyim.. :)

3- Biz cahiller için bu üçünün (sniffknife,HP_Utility,Fat32formatter) kullanımı oldukça basit..

4- Evet sık format diskte sorunlara yol açabilir..

• quote:

çok teşekkür ederim hocam.
    dediğiniz programı resimli anlatım olmadığı için kullanmaya çekindim.
    belki kolay bir program ama ne bileyim çekindim işte.hem HP_Utility hem F32Formatter programını ilgili linklerden indirdim.Ama kullanım detayı olmadığı için şimdilik bekliyeceğim.
    FAT32 ile 25-30 GB'lik 2 bölüm
    NTFS ile 25-50-250 GB'lik 3 bölüm yaptım...Yalnız elimdeki HDD'deki Samsung AutoBackup ve Samsung SecretZone programlarını hangi bölüme kurmam(NTFS-FAT??) daha mantıklı olur?
    Ayrıca ilk oluşturduğum "birincil bölüm"ü NTFS 50 GB yaptım,belki işletim sistemi gerekir diye.Ve Samsung programlarını buraya kopyaladım.Ama DVD Playere takınca ilk bölümün(yani H)(H;J;K;L;M) FAT32 olması şartmıdır?
    Tekrar tekrar teşekkürler hocam.Şimdilik HDD'ye veri atmıyorum.F32Formatter'i öğrenirsem tamam.veya HP_utility....

Disk bölmeyi benim anlattığım şekilde yapacaksınız. Bahsi geçen programlarla değil. Bahsigeçen programlarla sadece biçimlendirme yapabilirsiniz..
    Programların kullanımı gerçekten çok basit aslında..

Programı kurun ilgili yerden hangi bölümü formatlıyacaksanız onu bölümün harfini seçin. Sonra dosya sistemini seçin (ntfs, fat32) ve formatlamaya başlayın hepsi bu kadar.
    Samsung AutoBackup ve Samsung SecretZone programlarını istediğiniz bir bölüme kurun..

DVD oynatıcının ilgili bölümü görmesi için mutlaka fat32 olması gerekir..

quote:

Orijinalden alıntı: dejaay

quote:

hocam çok rahatsız ettim.

Bölümleri silerseniz diskiniz biçimlendirilmemiş alan olarak görünür. Yani dosya sistemi görünmez. o diski kullanabilimeniz için illaki o diski biçimlendirmelisiniz. XP içinden biçimlendireceğiniz için haliyle dosya sistemi o büyüklükteki bir disk için NTFS olacaktır.

1-Programı kullanmadım ancak 320gb 'a kadar yapabilimesi lazım. Yapıyor mu derseniz, bilmiyorum derim. Çünkü kullanmadım..

2- Programların kullanımı çok çok basit.. Nortonun kullanımından daha basit, öyle diyim.. :)

3- Biz cahiller için bu üçünün (sniffknife,HP_Utility,Fat32formatter) kullanımı oldukça basit..

4- Evet sık format diskte sorunlara yol açabilir..

• dejaay hocam diski normal anlattığınız gibi windows xp ile bölmüştüm.sonra her bölümü "bölümü sil" diyerek sildim.sonra FAT32Formatter ile yeniden bölmeye çalıştım.FAT 32 ile 30/100/120 GB yeni bölümler oluşturdum.
    1-"volume label" yazan yer benim diske verceğim isim mi?
    2-Bölümlemeyi her yaptığımda "FAT32Formatter" 3-4 adet hata mesajı verdi
    3-Kalan bölümü 1 adet "genişlemiş bölüm" yaptım,buradanda 3 adet NTFS mantıksal sürücü yaptım.Ama bilgisayar FAT32'leri kullanmak istersem "biçimlendirilsin mi?" diyor.Böyle olunca da 32 GB fazlasını NTFS ile yapmak istiyor Windows.Napabilirim?
    4-Formatlama ne demek?Bölümleme ne demek?Biçimleme ne demek?
    5-norton partition magic 8.0 bu HDD'yi görmüyor?acaba neden?
    6-HDD'de hiçbir bilgim dosyam yok.30-100-120 GB FAT32 3 adet bölümlemeyi nasıl yapabilirim?kalan bölümü 50-100-100 NTFS yapacağım..
    of of of.....

• Merhaba,

Daha önceden sorduğum "sabit diski USB arayüzüne çevirdiğimizde ne olur?" gibisinden bir sorum vardı, hatırlarsınız. Dershanedeki hocam dediğim şeyi yapmış ve sabit diskteki partisyon sayısı kadar disk grünüyormuş. Bu parçaları nasıl geri birleştirebiliriz acaba ?
  • quote:

dejaay hocam diski normal anlattığınız gibi windows xp ile bölmüştüm.sonra her bölümü "bölümü sil" diyerek sildim.sonra FAT32Formatter ile yeniden bölmeye çalıştım.FAT 32 ile 30/100/120 GB yeni bölümler oluşturdum.
    3-Kalan bölümü 1 adet "genişlemiş bölüm" yaptım,buradanda 3 adet NTFS mantıksal sürücü yaptım.Ama bilgisayar FAT32'leri kullanmak istersem "biçimlendirilsin mi?" diyor.Böyle olunca da 32 GB fazlasını NTFS ile yapmak istiyor Windows.Napabilirim?
    6-HDD'de hiçbir bilgim dosyam yok.30-100-120 GB FAT32 3 adet bölümlemeyi nasıl yapabilirim?kalan bölümü 50-100-100 NTFS yapacağım..
    of of of.....

1-EVET
    2- Hataları görmek lazım.
    3-ntfs yapın sonra programla fat32 yapabilirsiniz.
    4-format tamamen ilgil bölümün silinmesidir.(sectörler yeniden oluşturuluyor-yavaş format gibi) Biçimleme de varolan diskin sectörleri yeniden yapılandırılıyor (hızlı format bi nevi) Bölümleme de diskin bölümlere ayrılmasıdır..
    5-Programı kullanmadım hiç. Belli dosya sistemlerini mi tanıyor, beli büyüklüklere(250gb-300gb,1tb..vs)kadar mı tanıyor o nu bilmek lazım.
    6-Aslında konuda denilenleri harfiyen yaparsanız sorun olmaması lazım. Ancak biraz heycan yapıyorsunuz galiba O nedenle size msnden yardım etmek daha uygun olur..

• quote:

Merhaba,

Daha önceden sorduğum "sabit diski USB arayüzüne çevirdiğimizde ne olur?" gibisinden bir sorum vardı, hatırlarsınız. Dershanedeki hocam dediğim şeyi yapmış ve sabit diskteki partisyon sayısı kadar disk grünüyormuş. Bu parçaları nasıl geri birleştirebiliriz acaba ?

Bölümler üzerine sağ tıklayıp bölümü sil derseniz disk tek parça haline gelir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: dejaay

quote:

dejaay hocam diski normal anlattığınız gibi windows xp ile bölmüştüm.sonra her bölümü "bölümü sil" diyerek sildim.sonra FAT32Formatter ile yeniden bölmeye çalıştım.FAT 32 ile 30/100/120 GB yeni bölümler oluşturdum.
    of of of.....

1-EVET
    2- Hataları görmek lazım.
    3-ntfs yapın sonra programla fat32 yapabilirsiniz.
    4-format tamamen ilgil bölümün silinmesidir.(sectörler yeniden oluşturuluyor-yavaş format gibi) Biçimleme de varolan diskin sectörleri yeniden yapılandırılıyor (hızlı format bi nevi) Bölümleme de diskin bölümlere ayrılmasıdır..
    5-Programı kullanmadım hiç. Belli dosya sistemlerini mi tanıyor, beli büyüklüklere(250gb-300gb,1tb..vs)kadar mı tanıyor o nu bilmek lazım.
    6-Aslında konuda denilenleri harfiyen yaparsanız sorun olmaması lazım. Ancak biraz heycan yapıyorsunuz galiba O nedenle size msnden yardım etmek daha uygun olur..

Diski XP ile bölüyorum,ama FAT32 maximum 32 GB yapıyor.FAT32Formatter ile yaptığımı zaman Formatlanmamış blümler yapıyor ve ingilizce mesajlar yazıyor...ama bölüyor.Tekrar Windowsta kullanmaya kalkışırsam "biçimlendirilmemiş,biçimlendirmek istermisin" diyor,,,evet deyince de 32 GB üstü FAT32 leri tekrar NTFS ile biçimlendirmeyi istiyor...Acep FAT32Formatter ile bölüp,HP_Utility ile mi formatlayacağım.????
    Ama FAT32Formatter ...parametre hatalı vs.vs diyor mesela.kafama takılanda bu işte...

• değerli arkadaşlar,bugün msn'den 3 saat bana yardım eden
    dejaay ustaya,herkesin huzurunda sonsuz teşekkürler ediyorum.
    .....
    sağolasın dejaay ustam.
    sağolasın....
  • Selam Arkadaşlar benim Pc birseyler oldu yardım edersenız sevınırım. 750gb hardiskım var onu kullanıyorum eskı 80 gblık hard koydum sorunsuz calışıyolardı bı suresonra 80 lık hardisk gırınce devreye gıyo sesınden anlıyorum ama 6 sn. sonre reset atıyo yenıden baslıyo eskıdende devre gırer bırsey olmazdı şimdı reset atıyo * sebebını bulmıyorum yardımcı olursanız sevınırm..
  • quote:

değerli arkadaşlar,bugün msn'den 3 saat bana yardım eden
    dejaay ustaya,herkesin huzurunda sonsuz teşekkürler ediyorum.
    .....
    sağolasın dejaay ustam.
    sağolasın....

Maalesef tam anlamıyla yardımcı olamadım ama..

Ben de teşekkür ederim..
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.