Şimdi Ara

HARİCİ ve DAHİLİ HDD BÖLÜM OLUŞTURMA (Fotolu Anlatım) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
492
Cevap
15
Favori
194.890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: svagim

Oynattığınız videoların uzantısı(avi. mpeg...vs) nedir?

Başka video formatları oynatmayı denediniz mi?

arkadasim merhaba.
    butun video formatlarini denedim ama goruntu alamadim.

Bakın burda sizinle aynı ürünü kullanan bir kullanıcının konusu var. Konuyu açan arkadaşa özelden de sorununuzu iletebilirsiniz ya da konuya ileti atabilirsiniz. Onlar tecrübeli oldukları için benden daha çok yardımcı olacaklardır
    http://forum.donanimhaber.com/m_17833285/tm.htm

• Tekrardan merhabalar dejaay

Ben en son 1tb'lık diski ntfs'ye çevirmek için uğraşmıştım. Fakat şimdi WdHdMedia konusunda okuduğum bir bilgiye göre videolarda takılma yaşamamak için birde 64kb ayırma birimi diye birşey varmış. Ben bunu yaparken neye göre biçimlendirdim şimdi. Standart ayarı neydi bu windowsun biçimlendirme sırasında???

Eğer 64kb değil ise ben tekrardan mı format atma zorunda kalacağım. Bunun başka bir çözümü yok mudur?

Teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chatixx -- 29 Mayıs 2009; 20:10:06 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: chatixx

Tekrardan merhabalar dejaay

Ben en son 1tb'lık diski ntfs'ye çevirmek için uğraşmıştım. Fakat şimdi WdHdMedia konusunda okuduğum bir bilgiye göre videolarda takılma yaşamamak için birde 64kb ayırma birimi diye birşey varmış. Ben bunu yaparken neye göre biçimlendirdim şimdi. Standart ayarı neydi bu windowsun biçimlendirme sırasında???

Eğer 64kb değil ise ben tekrardan mı format atma zorunda kalacağım. Bunun başka bir çözümü yok mudur?

Teşekkürler...

Siz varsayılan ayırma boyutuyla biçimlendirme yaptıysanız bu 512kb 'a tekabul eder. Eğer 64kb ayırma boyutuyla biçimlendirme yapmak istiyorsanız biçimlendirme ekranında 512 bayt'ı seçmelesiniz. 512 bayt =64 kb'dır.
     HARİCİ ve DAHİLİ HDD BÖLÜM OLUŞTURMA (Fotolu Anlatım)

• O zaman bir daha format atmak gerekiyor herhalde... O zamanda haliyle bilgiler de gidecek ...

Format atmadan ayırma birimi boyutunu değiştirme şansı yok mu?

Teşekkürler....
  • quote:

O zaman bir daha format atmak gerekiyor herhalde... O zamanda haliyle bilgiler de gidecek ...

Format atmadan ayırma birimi boyutunu değiştirme şansı yok mu?

Teşekkürler....

Yok maalesef.

Aslında ayırma birimi boyutu o kadar da önemli değil. Varsayılan boyutta kullanmak da herhangi bir soruna neden olmaz. Videolarda takılma da yaşamazsınız.
  • Arkadaşlar Wd my book essential 1 tb hdd aldım.

Fat32 olarak geldi.İçinde cd yoktu yani kurulum dosyaları Hdd nin içinde.

Arkadaşlar öncelikle sorum şu;

fat32 den çevirme de sorun olur mu?

Çevirme yaparken içinde gelen kurulum dosyaları gider mi?

Programlarla mı yoksa windowstan direk mi çevirme daha iyi olur?

Arkadaşlar acemiyim biraz.Korkmuyor değilim kurulum dosyaları gider diye bir yardım edelim şu acemiye
  • quote:

Orjinalden alıntı: dejaay

quote:

Öncelikle çok teşekkür ederim deejay

Senin ilk sayfadaki anlatımlarını sırasıyla uygularken ilk olarak 250gb'lık bölümü fat32 yapacaktım. Fakat bana hangisiyle biçimlendireyim dediği yerde sadece ntfs vardı. Bu nasıl iş anlamadım. Bende şimdilik hepsini ntfs yaptım...

Evet o seçenekler arasında fat32 yi bulamazsınız, sadece ntfs yapabilirsiniz. Fat32 'ye dönüştürme işlemini ikincil programlarla yapabilirsiniz.. Harici hdd kullanımı(anlatım) adlı konumda bu tür programları bulabilirsiniz. (bakınız imzam) Bu programlarla ntfs dosya sistemli bölümü fat32 yapabilirsiniz.

Merhaba ben hdd aldım da fat32 olarak geldi msn adresini ekledim yardımcı olabilir misin acil teşekkürler!

• quote:

Orjinalden alıntı: Tommy216

Arkadaşlar Wd my book essential 1 tb hdd aldım.

Arkadaşlar acemiyim biraz.Korkmuyor değilim kurulum dosyaları gider diye bir yardım edelim şu acemiye

Fat32 den çevirmede sorun olmaz.

Kurulum dosyaları gider.

Programla daha iyi olur.

• quote:

Orjinalden alıntı: dejaay

quote:

Orjinalden alıntı: Tommy216

Arkadaşlar Wd my book essential 1 tb hdd aldım.

Fat32 den çevirmede sorun olmaz.

Kurulum dosyaları gider.

Programla daha iyi olur.

DEEJAY kaptana ne kadar teşekkür etsem azdır.Dün sırf birebirden 2 saat yardım etti.

Kendisini bu konuyu bizlere açtığı için tekrar kutluyorum

• Deejay kaptan bana da yardım etse iyi olacak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Erdém53

Deejay kaptan bana da yardım etse iyi olacak.

Tabi yardımcı olayım. Ancak sorun nedir ya da hatırlayamadım
  • Profilinizdeki MSN adresini kullanmıyor musunuz?

edit:Neyse sorumu da sorayım.Ben WD 1tb aldım.Şu an ne bölme ne de dönüştürme yaptım.Ben hdd'yi bölmek ve NTFS'ye dönüştürmek istiyorum.En baştan yapacaklarımı anlatır mısınız?Bu işlerden hiç anlamıyorum.Yanlış bir şey yapmak da istemiyorum.Bir de bölme işlemini programla yaparsanız daha iyi olur demişsiniz.Hangi programı kullanacağımı ve nasıl kullanacağımı anlatırsanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iron Sky -- 8 Haziran 2009; 10:49:23 >
  • quote:

dejaay Benim iş ne oldu?

http://www.usbuzmani.com/harici-dahili-hdd-bolum-olusturma-fotolu-anlatim/ aynılarını uygula ntfs iki parçaya böl,aslında çok basit :)
  • Yok msn'de konuştuk da kaptanın işi vardı.Çıktı.Uzun süre girmeyince merak ettim..Teşekkürler Tommy iletişim kuramazsak yaparım o siteden.

Bir de yukarda dejaay programla daha iyi olur demiş.Ama anlatım da windowsun kendi araçlarıyla nasıl yapıldığı anlatılmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iron Sky -- 8 Haziran 2009; 21:04:11 >
  • quote:

Yok msn'de konuştuk da kaptanın işi vardı.Çıktı.Uzun süre girmeyince merak ettim..Teşekkürler Tommy iletişim kuramazsak yaparım o siteden.

Bir de yukarda dejaay programla daha iyi olur demiş.Ama anlatım da windowsun kendi araçlarıyla nasıl yapıldığı anlatılmış.

Şu an msndeyim..
  • Dejaay kaptana sonsuz teşekkürler...
  • chkdsk ve low format yapmadan yapsak ne olur ki?
    0 hdd?
  • quote:

Orjinalden alıntı: slicer1

chkdsk ve low format yapmadan yapsak ne olur ki?
    0 hdd?

Ben bunu uzun süre kullanılmış hddler için söyledim. Ya değilse sıfır bi hdd'ye bunu uygulamaya gerek yok.
  • ok
    teşekkürler
  • dejaay hocam ben yeni aldığım 1 tb lık hdd mi en az 5-6 ya bölmek istedim ve partition magic kurdum. ama program açılışta ne yaptıysam

''partition's drive letter cannot be identified'' uyarısı verdi. şimdi xp den bölmek istiyorum. önceki bi mesajınızda 4 den sonra genişletilmiş

bölüm'ü seçmek gerekli demişsiniz. yani ilk dördünü birincil şekilde yapdıktan sonra 5.yi genişletilmiş seçerek yapabiliyormuyum acaba. yoksa

4 den fazla bölmek istersek direk genişletilmiş bölüm olarak mı başlamalıyım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iroh1 -- 14 Haziran 2009; 17:04:26 >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.