Şimdi Ara

Harika bir Miroslav Stoch yazısı | Flying Dutchman

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir çırpıda okunacak, harika bir yazı.. Ve bu yazıyı Hollanda ligini bu ülkede yazabilecek belkide 1 numaralı kalemden okumak daha keyif verici

Harika bir Miroslav Stoch yazısı | Flying Dutchman

Miroslav Stoch, Galatasaray'a imza atsaydı yazacaklarım aşağı yukarı belliydi ve kafamda oluşturmuştum. Şöyle başlayacaktım yazıya dürüst olmak lazım: Ezeli rakibim Fenerbahçe'nin alması halinde çok üzüleceğim bir futbolcuydu, sezon başlangıcına kadar yapılacak olanları bilemem ama Galatasaray sezonun en iyi transferine imza atmıştır.

Transferin yönü değişti, o çok üzüleceğim olay oldu diye diyeceklerimizi değiştirecek değiliz. Müthiş bir iş başardı Fenerbahçe. İşin maliyetini daha sonra konuşuruz, önce bu işin taktik ve etki işini konuşmak lazım. Onun hakkında Twente'yi bu sezon şampiyonluğa götüren isimleri yazdığımız yazıda bir şeyler karalamıştık. Genişetelim o cümleleri. Bu sezon Twente'yi şampiyonluğa götüren 4 adam var. Saha dışında başkan Joop Munsterman ile teknik direktör Steve McClaren. Saha içinde ise Bryan Ruiz ve Miroslav Stoch. Blaise Nkufo'ya da pay biçmek lazım ama özellikle bu ikisinin payı bambaşka. Ruiz, birçoğu son dakikada puan getiren gollerin altına imza atarken Stoch sezon boyunca takımın lokomotifiydi. 2 çok önemli adam kaybetti bu sezon başında Twente. Arnautovic ve Elia. Elia bunların en önemlisi hatta Hollanda futbolundan son 2 yılda çıkmış en büyük yetenekti. Twente onun gidişiyle sol kanatta çok büyük bir boşluğu doldurmak zorunda kalacaktı. 21 yaşında, Chelsea'de sadece 4 maç oynamış bir Slova-k'ı getirdi McClaren Hollanda'ya. Kimse ne adını biliyordu ne de sanını. Örneğin Ruiz ondan daha fazla konuşuldu, zira Twente onun için Gent'e 5 milyon euro ödemişti. Stoch ise bir kiralıktı. Sezon başında yapılan şampiyonluk tahminlerinde Twente'nin 2 kanadını da kaybetmiş olması sebebiyle şampiyonluk yarışının dışında kalacağını söyleyenler fazlalıktaydı. Ama kafadakiler ortaya çıkan tablodan farklıydı.

Twente'de kaç maç oynadığını, kaç gol atıp kaç asist yaptığını her gazete yazacaktır, açıp okumak mümkün. Ben başka şeyden bahsedeceğim. Eljero Elia 1 sezon önce topu ayağına aldığında Twente tribünleri ayağa kalkıyordu olacakları izlemek için. Bu duyguyu Galatasaraylı taraftarlar iyi bilirler zira Hagi ve Ribery'de hissetmişlerdi. Galatasaray Stoch'u alabilseydi Ribery'den beri yaptıkları en iyi genç, tribünleri heyecanlandıran kanat oyuncusu transferi olacaktı ve akıllı bir politikayla, oyuncuyu skandal eylemlerle elden kaçırmak yerine Marsilya'nın aldığı 25 milyon euronun bir benzeri sarı kırmızılıların kasasına girecekti. Ama bu para artık sarı lacivertlilerin kasasına girecek muhtemelen. Stoch'u "hangi motivasyonla" aldığını bilemem Fenerbahçe'nin. Belki geçtiğimiz sezon başından beri, belki Fenerbahçe-Twente maçlarından beri, belki Twente şampiyon olduğundan beri belki de Galatasaray talip olduğundan beri takip ediyorlardı. Belki takıma gerçekten katkısı olduğu için aldılar belki de sırf Galatasaray'ı böyle bir cevherden mahrum bırakmak için. Ama ben sonuca bakıyorum, hangi motivasyonla olursa olsun müthiş bir iş yaptılar. 21 yaşındayken, Avrupa'nın önde gelen liglerinden birinde yer alan bir ortalama takıma tarihindeki ilk lig şampiyonluğunu kazandıran 2 adamdan birisini kadronuza katıyorsanız bunun size getirisi hem sportif başarı hem de maddi anlamda olacaktır.

Dzusdzsak transferi gündeme geldiğinden beri aynı şeyi düşünüyordum. PSV'nin sol açığı da iyi bir transfer olacaktı belki ama benim için korkulacak bir adam değildi asla. Evet iyi futbolcuydu, onu da PSV Debrceni'den transfer ettiği günden beri takip ediyorum ama Stoch'la karşılaştırılırsa ve transfere bu gözle bakılırsa da Fenerbahçe'nin doğru seçimi yaptığını düşünüyorum.

Youtube videolarından izlenip süratine atıf yapılacak tabii ki ilk önce Stoch'un. Ama Slovak bundan çok daha fazla yeteneğe sahip bir oyuncu. En sevdiğim özelliği oyuna ağırlığını koyabilmesi ve sorumluluk alabilmesi, Twente'yi şampiyonluğa götüren ligin son maçında tüm takım 1-0 öne geçtiğinde saati kontrol etmeye başlarken işi garantileme peşinde koşan ve ikinci golün altına imza atan oydu. İstikrarlı, doğrudan rakibin üstüne giden, ısrarcı, pes etmeyen ve en önemlisi de defansif özellikleri de olan bir açık oyuncusu. Fenerbahçe onun asistleriyle çok fazla gol bulacaktır. Tabii Stoch'un verimli olabilmesi için arkasında mutlaka onunla uyumlu olabilecek bir sol bekin olması gerekiyor. Twente'de bu işi dönüşümlü olarak Rajkovic, Kuiper ve Tiendalli mükemmele yakın yaptılar. Fenerbahçe'nin oraya Stoch'un deli çıkışlarını kontrol edebilecek ve onunla uyum sağlayacak, çabuk düşünen, çabuk aksiyon alan bir sol beke ve onunla uyum sağlayacak bir forvete ihtiyacı var. Orta sahanın ortasından onu hareketlendirecek adam görevini Alex'in, Twente'deki Kenneth Perez kadar hatta ondan iyi yapacağından şüphem yok. Aslında bu tabloyu tamamlamak için Fenerbahçe Bryan Ruiz'i de İstanbul'a getirebilse herhalde tulum çıkarmış olurdu ama o bölgeye kimi transfer edeceğini göreceğiz.

Stoch'un olumsuz yönleri yok mu? Elbette var. Chelsea onu 4 yıllık süre zarfında hiç kullanmadı. Dünya Kupası'nda göstereceği performans onun transferinin üzerinde bazı şüpheli seslerin çıkmasına sebep olabilir. Henüz bir Arjen Robben kadar kanatta baskın, üst düzey maçlarda oyunun rengini tek başına değiştirecek kadar üst düzeyde değil. Ama henüz 21 yaşında. Türkiye Ligi'nde müthiş işler yapacağı konusunda şüphem yok. Şampiyonlar Ligi arenasında da ağırlığını koyması için kendini biraz daha geliştirmesi gerekiyor. Bunu yapmaya da son derece elverişli. Son olarak, her yerde bahsedilen, "güçlü görünmeyen" fiziğinin ona hiçbir dezavantaj getirdiğini görmedim, görmeyeceğiz de merak etmeyin.

Rakam konusunu kısaca geçelim. Etrafta dolaşan 7 milyon sterlin veya 9 milyon euro söylentilerini baz alırsak eğer, karşılığında 2 sene sonra (oyuncudan faydalanmanızın ardından) 20-25 milyon euro alacaksanız, o 9 milyon sizin için sadece muhasebe kayıtlarında mürekkep israfında konuşulur. Sorun o 9 milyonluk adamla neler yapacağınızdır, performans ve ticari gelecek açısından. Galatasaray'ın bu sezon istediğini tam alamadığı Keita ve Elano'ya toplam 15 milyon euro civarı bir para ödediğini unutmayalım.

Fenerbahçe'ye hayırlı olsun...ki olacaktır da...

http://vliegendenederlander.blogspot.com/2010/06/miroslav-stoch-transferi.html

• Umarım kazık yedi diyenler daha fazla konuşmayı bırakıp kendi takımlarına bakarlar bu yazıdan sonra
  • İyi Oyuncu ancak gerçekten 9 m € verildi ise çok fazla.

ve ayrıca bu yazıyı yazan adam rakamlar konusunda niye Galatasaray'ı karıştırdı bunu anlamadım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: heredot_t

Umarım kazık yedi diyenler daha fazla konuşmayı bırakıp kendi takımlarına bakarlar bu yazıdan sonra

Uyandırma milleti, çoluk çocuk eğlensin (:

Aklı başında her insan neyin ne olduğunu az çok biliyor. Yarın birgün Uğur Meleke'nin, Gürkan Kubilay'ın, Mehmet Özkan'ın, Mert Aydın'ın da yazılarını okuruz Stoch hakkında.. Özellikle Uğur Meleke ve Gürkan Kubilay'ın yazılarını bekliyorum merakla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fenerbahçe SK

quote:

Umarım kazık yedi diyenler daha fazla konuşmayı bırakıp kendi takımlarına bakarlar bu yazıdan sonra

Aklı başında her insan neyin ne olduğunu az çok biliyor. Yarın birgün Uğur Meleke'nin, Gürkan Kubilay'ın, Mehmet Özkan'ın, Mert Aydın'ın da yazılarını okuruz Stoch hakkında.. Özellikle Uğur Meleke ve Gürkan Kubilay'ın yazılarını bekliyorum merakla.

Selçuk Yulada güzel yazıyor çarşambaları kendine ait sayfa açılıyor sanırsam ben okuyorum denk geldikçe..

• quote:

Orijinalden alıntı: Blade13ReaKer

quote:

quote:

Selçuk Yulada güzel yazıyor çarşambaları kendine ait sayfa açılıyor sanırsam ben okuyorum denk geldikçe..

Sevmiyorum hocam öyle amigo yazarları. Selçuk Yula çok iyi Fenerbahçe'lidir eyvallah ama insan böyle durumlarda objektif yazılar bekliyor.

• quote:

Fenerbahçe kazık yedi yada Çok iyi transfer helal olsun demek için bence çok erken. Stoch çıkıp 5-10 maç oynadıktan sonra ancak nasıl bir transfer olduğu belli olur ona göre yorum yapabiliriz. Şu diyebileceğim tek şey geleceği parlak bir oyuncu aldığınızı söylemek olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Özgür Can

quote:

Fenerbahçe kazık yedi yada Çok iyi transfer helal olsun demek için bence çok erken. Stoch çıkıp 5-10 maç oynadıktan sonra ancak nasıl bir transfer olduğu belli olur ona göre yorum yapabiliriz. Şu diyebileceğim tek şey geleceği parlak bir oyuncu aldığınızı söylemek olur.

zaten benim sozum kazık yedi diyenlere hocam. yoksa bende çok tanımyırum stoch ama çok övuluyor

• yazı süper arkadaşlar fiyat ise;

Fenerbahçe, bu transfer için Chelsea kulübüne 6 milyon 500 bin Euro bonservis bedeli ödeyecek. Sarı-lacivertli kulüp, Slovak futbolcuya ise yıllık 3 milyon Euro verecek.

Kaynak: DHA
  • Stoch ismini çok duymaya başladım bu adam neyin nesidir duymadım hangi mevkiide görev yapar.
  • futbolcu gelmeden göklere çıkarma ya da yerin dibine batırmada bizim taraftarlar gibisi yok vallahi...

nedir bu yazı şimdi :)

ribery transferinden girmiş, 25 milyonu gs alamadı ama fener alacak vs demiş, nedir bu şimdi. En yakın örnek Gio var, alın bakın....o eleman da süper, milli takımda döktürüyo vs de Türkiyede tutukluk oluyo hepsinde :)

Gazla çalışan taraftalar olduğumuza en güzel örnek işte, barcelona sabriyi alsa hıncal uluç böyle bi yazı yazsa barcelona taraftarı madridlilere ahaha gelecein bilmemkimi bizde 9 a aldık 99 a satıcaz mı diyecek.

bekleyin, 3*4 ay sonra kokusu çıkacak, bu geyikleri 3-4 ay sürdürecek misiniz...
  • kör ölür,....
  • quote:

Orijinalden alıntı: SPaCeLoRD

futbolcu gelmeden göklere çıkarma ya da yerin dibine batırmada bizim taraftarlar gibisi yok vallahi...

nedir bu yazı şimdi :)

ribery transferinden girmiş, 25 milyonu gs alamadı ama fener alacak vs demiş, nedir bu şimdi. En yakın örnek Gio var, alın bakın....o eleman da süper, milli takımda döktürüyo vs de Türkiyede tutukluk oluyo hepsinde :)

Gazla çalışan taraftalar olduğumuza en güzel örnek işte, barcelona sabriyi alsa hıncal uluç böyle bi yazı yazsa barcelona taraftarı madridlilere ahaha gelecein bilmemkimi bizde 9 a aldık 99 a satıcaz mı diyecek.

bekleyin, 3*4 ay sonra kokusu çıkacak, bu geyikleri 3-4 ay sürdürecek misiniz...

Yazıyı yazanın kim olduğunu bilmeyince böyle bıt bıt bıt kelime oyunları..

•  Harika bir Miroslav Stoch yazısı | Flying Dutchman

STOCH TRANSFERİ
    Stoch'un nasıl futbolcu olduğundan önce elbette ki iki ezeli rakip arasındaki transfer savaşı konuşulacak. Kazanan taraf Fenerbahçe oldu. Galatasaray'ın en az 3 haftadır gündeminde olan Stoch'un ya uzun zamandır peşindeydiler ya da öncelikle ezeli rakibe psikolojik üstünlük kurmak için işi 24 saatte bitirdiler. Fenerbahçe'nin listesinin ilk sırasında ters kanatta oynayan Krasic vardı ama menajer maharetiyle İtalyan büyüklerini birbirine sokunca CSKA da 15 milyon olarak belirlediği bonservis bedelinde indirime gitmedi. Juventus da teklifini 13.5 milyona kadar çıkardı. (Bu transfer hala çok karışık, sürekli fiyat artıyor) Bu rakam Fenerbahçe'nin bütçesi için fazlaydı ki Stoch'a yöneldi. Benim duyduğum Fenerbahçe'nin 9 milyon Euro'ya oyuncunun bonservisini aldığı yönünde.

Galatasaray'da "Transfer sihirbazı" Haldun Üstünel zaten sıkıntılı günler geçiriyor, bu imza da onun yediği bir gol" olarak lanse edilecektir. Transferde isimleri imzaya kadar saklayabilen Üstünel'in asıl başarısı getirdiği isimlerden çok; resmi açıklamaya kadar medyadan uzak durabilmesiydi. Bu kez olmadı ve Stoch transferi; "Fenerbahçe, Galatasaray'ın uğraştığı adamı bir gün bitirdi" olarak manşetlere düştü.

Stoch nasıl futbolcu peki? Hollanda ligini sezon boyunca izlemedim. Stoch'u da izlediğim 2-3 maçla değerlendirme şansım yok ama Stoch uzmanları elbette çıkacaktır. Bu konuda en doğru bilgiyi Flying Dutchman blogdan Fırat verir. Benim iki kriterim var. Birincisi, Chelsea scout'unun onayını almış, kalitesini kanıtlamış bir isim. İki, Twente gibi ilk kez şampiyonluk yaşamış bir takımda iyi bir sezon geçirmesi. Dünya Kupası'nda yıldızı parlayacak isimler arasında adı geçen bir futbolcuyu finaller öncesinde fiyatı artmadan kadroya katabilmek önemlidir.

Peki Stoch kime lazımdı? Kesinlikle Fenerbahçe'ye. Carlos-Vederson gitmiş, Uğur sakat. Fenerbahçe'nin sol kanadına iyi bir hücumcu lazımdı. Peki Galatasaray neden Stoch'un peşindeydi? Transfer hamlelerinde Galatasaray'ın pek mantık bulamıyorum ama bunu da Kewell gitmişken; Arda ya da Elano'nun takımdan ayrılma ihtimaline bağlamak lazım. Sahadaki Galatasaray birşey kaybetmedi. Fenerbahçe ise iki kere kazandı...

http://acetobalsamico.blogspot.com/

• quote:

Rakam konusunu kısaca geçelim. Etrafta dolaşan 7 milyon sterlin veya 9 milyon euro söylentilerini baz alırsak eğer, karşılığında 2 sene sonra (oyuncudan faydalanmanızın ardından) 20-25 milyon euro alacaksanız, o 9 milyon sizin için sadece muhasebe kayıtlarında mürekkep israfında konuşulur. Sorun o 9 milyonluk adamla neler yapacağınızdır, performans ve ticari gelecek açısından. Galatasaray'ın bu sezon istediğini tam alamadığı Keita ve Elano'ya toplam 15 milyon euro civarı bir para ödediğini unutmayalım.

Fenerbahçe'ye hayırlı olsun...ki olacaktır da...

http://vliegendenederlander.blogspot.com/2010/06/miroslav-stoch-transferi.html

Şu kısmı GS bölümünde ders olarak okutulmalı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.