Şimdi Ara

Harita Kadastro (2 yıllık) hakkında ne düşünüyorsunuz yazmalımıyım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
51
Cevap
1
Favori
44.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ahmet_d58 ; Mezun olduktan sonra iş bulmada sıkıntı çekebilirmiyiz?Arazi sıkıntı olmaz da çalışma saatleri nasıl?Bir standart var mı yahut mesai imkanı varmı?

RietveldX ; Bilgi ve belge yönetimi mezunu ünvanı ne olur?Yaptığı iş ne olur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sorma Kalbim Sorma

ahmet_d58 ; Mezun olduktan sonra iş bulmada sıkıntı çekebilirmiyiz?Arazi sıkıntı olmaz da çalışma saatleri nasıl?Bir standart var mı yahut mesai imkanı varmı?

valla bölümü okuyup bitirince arşivci kütüphaneci olabiliyorsun üniversite kütüphaneleri falan
  • quote:

Orijinalden alıntı: RietveldX

quote:

ahmet_d58 ; Mezun olduktan sonra iş bulmada sıkıntı çekebilirmiyiz?Arazi sıkıntı olmaz da çalışma saatleri nasıl?Bir standart var mı yahut mesai imkanı varmı?

valla bölümü okuyup bitirince arşivci kütüphaneci olabiliyorsun üniversite kütüphaneleri falan

Anladım peki bölümün tam adı nedir bir puanlarına bakayım.Bilgi ve belge yönetimi diye aratınca çıkmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Partis Temporus

jeofizik mühendisliği okuyorum bu bölümdeki bazı şeyleri ders olarak alıyoruz çokta zor bir bölüm değil arazi çalışması ve matematik bilmen lazım ama türkiyedeki iş sahasının kısıtlı olduğunu düşünüyorum bendeki gibi

Sizdeki Gravite, Manyetik , Sismik, Elektrik, Gpr vs yöntemleri bize tek dönemde tek ders olarak göstermişlerdi. Gerçekten eğlenceli. O yöntemlerle neler yapılabileceğini görünce şok olmuştum. Gerçekten gerekenden çok az önem verilen bir bilim ülkemizde.
  • evet arkadaşlar bilgi ve belge yönetimini bitirip devlette kütüphaneci olunca 2050 tl maas aliyoruz diye yaziyor internette acaba doğrumudur?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

evet arkadaşlar bilgi ve belge yönetimini bitirip devlette kütüphaneci olunca 2050 tl maas aliyoruz diye yaziyor internette acaba doğrumudur?

up
  • quote:

evet arkadaşlar bilgi ve belge yönetimini bitirip devlette kütüphaneci olunca 2050 tl maas aliyoruz diye yaziyor internette acaba doğrumudur?

up
  • bende bu bölümü bitirdim ama alakasız bişeyde çalışıyorum şuan
    bi süre çalıştım özel bi firmada özelde şantiyelerde sürünürsün kendine ayırcak zaman bulamazsın devlete girebileceksen seçebilirsin en azından çalışma satin belli olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: kraly61

bende bu bölümü bitirdim ama alakasız bişeyde çalışıyorum şuan
    bi süre çalıştım özel bi firmada özelde şantiyelerde sürünürsün kendine ayırcak zaman bulamazsın devlete girebileceksen seçebilirsin en azından çalışma satin belli olur

maaşı güzel diyorlar ama

birde lüleburgaz da oturuyorum şantiyelerde filan 2-3 yıl çalışırsan maaşın filan yükselir diyorlar ama ne bileyim hala düşünüyorum bilgi ve belge yönetimine mi gitsem diye devlete atanmak kolay oluyormuş hersene en az 150-200 kişi alıyorlar devlete ancak bu bilgi ve belge yönetiminden kaç kişi mezun oluyor onuda bilmek lazım 2000-4000 kişi arasıysa 150-200 kişi devlete almaları az oluyor o zaman bilen biri varsa söylesin bu bölümden kaç kişinin mezun olduğunu

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kraly61

bende bu bölümü bitirdim ama alakasız bişeyde çalışıyorum şuan

maaşı güzel diyorlar ama

birde lüleburgaz da oturuyorum şantiyelerde filan 2-3 yıl çalışırsan maaşın filan yükselir diyorlar ama ne bileyim hala düşünüyorum bilgi ve belge yönetimine mi gitsem diye devlete atanmak kolay oluyormuş hersene en az 150-200 kişi alıyorlar devlete ancak bu bilgi ve belge yönetiminden kaç kişi mezun oluyor onuda bilmek lazım 2000-4000 kişi arasıysa 150-200 kişi devlete almaları az oluyor o zaman bilen biri varsa söylesin bu bölümden kaç kişinin mezun olduğunu

up

• quote:

Sallamıştır birisi büyük ihtimalle.Kaynak neresiydi?
    Ha bu arada yukarıda da sordum ama cevap vermemişsin.Bilgi ve belge yönetimi diye bir bölüm yok.Bölümün gerçek adı nedir?
  • Harita ve kadastro ile harita teknikerliği ayrı bolumler diye biliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 yıllık okuyacaksan açıköğretim öneririm adalet dölümüne bakabilirsin iş imkanları iyidir
  • Suanda Harita-kadastro okuyorum lisedeyim. Teknik lise. Bizde şöyle birşey var: Lise mezunu oldugumuzda tekniker ünvanı elde edebiliyoruz. Üniversite bitirdiğimizdede mühendis oluyoruz ayrıca 2 yıllık yatay geçiş hakkımızda var. Bana sorarsan üniversite okuyacaksın ve tekniker olucaksan değmez. Ama şöyle birşeyde var 2027 yılına kadar harita-kadastro bölümünde iş açığı var buda bize yeter:D Maaşlarıda fena degil diye biliyorum
  • ben topoğraf olarak çalışıyorum şefimiz 2 yıllık harita teknikeri 1300 lira ile başlamış işe 1 yıl çok zor şartlarda çalıştıktan sonra 2000 lira yaptılar maaşını şuan bende dahil olmak üzere 4 tane elemanı var bu projeyi bitirirsek hepimiz çok daha iyi maaşlar ile iş bulabileceğimizi düşünüyoruz sonuç olarak inşaat sektöründe para çok tavsiye ederim yurt dışına çıkma ve iyi paralar kazanma imkanı bulabilirsin ama ilk başta tecrübe kazanana kadar dişini sıkman gerekiyor.
  • Harita kadastro teknikerlerinin yanında yardımcı olarak çalışmıştım bir süre.Şöyle söyleyeyim bir kısmı araziye çıkarken bir kısmı bilgisayardan teknik işle uğraşıyorlardı.Bilgisayarda çalışanların işi çok zor sayılmaz araziye çıkanların yaptığı işleri düzenliyorlardı genelde ve dosya hazırlama gibi işlerle meşgullardı.Araziye çıkanların işi de basitti.Fiziksel bir zorluk yoksa çok rahat yaparsınız.Ama yazın sıcağında,kışın yağmurunda çamurunda o işi sürdürmek biraz can sıkıcı.Yani ilerde özel işletme açıp kendi işimi yönetmek istiyorum diyorsanız harita-kadastro daha mantıklı.Bildiğim kadarıyla işin ayrıntıları bunlar
  • RietveldX kullanıcısına yanıt
    1000 lira civarıyla başlarsın özelde firmaya göre ve de birazda şansın olursa maaşını yükseltebilirsin ama kendine ayırcak zaman bulamadıkça nereye harcıycan :)
  • quote:

quote:

Ha bu arada yukarıda da sordum ama cevap vermemişsin.Bilgi ve belge yönetimi diye bir bölüm yok.Bölümün gerçek adı nedir?

bilgi yönetimi

kaynak:http://www.bbyhaber.com/bby/2012/07/22/bilgi-ve-belge-yonetimi-bolumunu-tercih-edecek-ogrenciler-icin-genel-bilgiler/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RietveldX -- 14 Temmuz 2013; 12:42:02 >

• quote:

quote:

quote:

bilgi yönetimi

kaynak:http://www.bbyhaber.com/bby/2012/07/22/bilgi-ve-belge-yonetimi-bolumunu-tercih-edecek-ogrenciler-icin-genel-bilgiler/

Bölüm fazla bir üniversitede yokmuş.KPSS puanlarına baktımda en düşük 75 ile atananlar var onlarda hep doğu.Her yıl 200'e yakın kişi alıyorlarmış , iyi bir sayı ama ben şahsen KPSS'de kendime güvenmiyorum.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.